Ga naar inhoud

Wondherstel Ilona


Gast

Aanbevolen berichten

Ik kan hem evt eerder ophalen maar ik heb sowieso liever dat de wond goed dicht is voordat ik ga koppelen. Er zit nogal een verhaal achter dit ventje, wat niet bekend is maar enorm terug te zien is in zijn gedrag.


Hij is bij ons bij de vogelopvang gedumpt, heeft daar al in iedereens handen gehangen. Vermoeden is dat ie ontzettend gepest is, want als je hem rustig benadert is het gewoon goed, dan pakt ie niet. Ik wil hem graag een kans geven want dit soort konijnen worden natuurlijk niet snel geplaatst. Heb hem gisteren al wat lekkers uit de hand kunnen geven en hoewel je voorzichtig moet zijn met je vingers is hij al wat rustiger. Hij is 10 juni gecastreerd dus wie weet speelt dat ook mee.


 


De afspraak staat voor de 29e, ik kan dus bellen om hem eerder op te halen, ik wil hem dan sowieso nog even apart houden, naast Ilona. Dan kan ie even wennen voordat ik echt ga koppelen.


 


Maar aan Ilona's gedrag te zien is het beter om hem eerder op te halen. Dan heeft ze in ieder geval een soortgenootje naast zich.


Link naar reactie
Delen op andere sites

dat hij vreselijk gepest is kan je zien aan hoe hij erbij zit, niet echt bepaalt relaxt, maar leuk dat er een maatje komt :D

 

Dat zeg ik toch ook?

 

"Er zit nogal een verhaal achter dit ventje, wat niet bekend is maar enorm terug te zien is in zijn gedrag.

Hij is bij ons bij de vogelopvang gedumpt, heeft daar al in iedereens handen gehangen. Vermoeden is dat ie ontzettend gepest is"

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja dat las ik ook, maar ik kan aan haar houding zien dat zij er niet echt bepaalt relaxt uit ziet ;) is zij een halfwild?

 

Ilona? Ilona is halfwild inderdaad. Ze voelt zich niet echt prettig nee na 3 jaar altijd samen te hebben gezeten, nu alleen en met een flinke wond. Ze zal altijd een onzeker konijn blijven maar dat is al veel verbeterd. Als ze weer een maatje heeft zal ze weer haar gelukkige blije zelf zijn. Op de foto hoorde ze overigens de camera klikken en ze wachtte op wat lekkers van m'n vriend die ervoor zit dus daarom staat haar oortje zo.

 

Ik had het overigens over haar hopelijk toekomstige maatje, Rambo, die gepest is. Ilona is nooit gepest, heeft hooguit wat klein gewoond met haar zusje destijds.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ah ja dat is wel leuk dat je zo'n konijn kiest. Misschien ook wel goed als hij even zijn hoknijd kan laten varen voordat hij gekoppeld wordt. Maar ik dacht omdat Ilona zo eenzaam is en het daar zwaar mee heeft eigenlijk liever vandaag dan morgen een vriendje erbij. :)

Maar dan moet het nog maar even wachten als dat kan. Hopelijk zien ze elkaar zitten! :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is zeker zo, maar voor de rest waren er of nijnen die nog niet eens gecastreerd waren, die in een groep/koppel zaten of die snel geplaatst zouden worden.. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar Rambo, ook gezien zijn gedrag en omdat hij dus moeilijk te plaatsen zal zijn.

Zal vriendlief zaterdag eens lief aankijken of we 'm maandag al kunnen halen. Hij kan er nu sowieso al naast en heeft ie inderdaad wat meer ruimte wat goed is voor z'n hoknijd lijkt mij ook. Iloon was gister wel oke maar vandaag liep ze weer met haar ziel onder d'r arm, euh, poot.

Dat hoop ik ook!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind hem ook mooi. Maar dat zegt niets, want ik vind alle konijnen leuk en mooi :P 


Als het even meezit kan ik hem morgen al gaan halen. Tenminste, dat hoop ik. Iloon heeft vannacht haar groen niet op, de biks niet en ze zit maar een beetje in het hok te suffen. Hij kan er dan nog wel niet bij maar wel ernaast en dat zal al veel schelen.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze eet het halve theelepeltje lijnzaad wel.. En net wat sprietjes hooi die ik aangaf. Maar veel is het niet. Zal er straks weer even bij gaan zitten zodat ze weer iets eet. Ik hou haar goed in de gaten


 


Dat hoop ik ook Koosje, dan zit ze tenminste niet zo alleen meer.. 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, m'n moeder wijt het aan het weer maar ik weet wel beter.. Als ze straks weer niet veel wil ga ik inderdaad dwangvoeren.

Morgen hangt vooral af van mijn vriend en of hij de auto heeft.. Ikzelf heb geen vervoer helaas en m'n moeder is niet thuis.

Rambo ophalen is geen probleem verder, de afspraak staat de 29e maar het mag ook eerder

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ilona's wond ziet er veel beter uit, zal morgen nog een foto plaatsen.

Wel heb ik van de buurman gehoord dat de katten waarvan ik al dacht dat ze het waren, die hier in de tuin zaten, dat hij ze al vaker heeft gezien. Heb ijzerdraad gespannen, kunnen wel erdoor glippen, met de kop, maar niet meer terug. Eergisteren was een van de katten al bijna een Dolf snack toen ie op de overdekking zat. Ben dat zo beu

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .