Ga naar inhoud

Graag tips voor mijn zeer magere Binkie!


EliseindeEifel

Aanbevolen berichten

Bink is opgenomen in de kliniek in Utrecht, hij was te zwak om onder narcose te gaan. Hij krijgt AB, pijnstilling en dwangvoeding. Bij het onderzoeken zag de DA dat zijn 1e kies ook de oorzaak zou kunnen zijn, die is gespleten en daar was ook pus te zien. Maar het kan ook de tand zijn, of allebei.


 


Bink kan het nog steeds overleven, DA wil maandag opnieuw beoordelen of hij denkt dat de narcose een minder groot risico is, en Binkie dan is aangesterkt. Dus nou... fingers crossed!


 


Zonder OP zal hij niet genezen, eten wil/kan hij nauwelijks zelfstandig, maar op dit moment is het eigenlijk zeker zo dat hij niet bij zal komen uit een narcose. Ik ga straks maar weer bellen of er al iets verbetering is.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is een lange reis voor jullie geweest, maar goed van je dat je het heb gedaan. Binkie is daar in goede handen. Evert-Jan neemt geen onnodige risico's. De assistentes zijn ook zorgzame meiden. Ze zullen er alles aan doen om Binkie weer aan te laten sterken.

Ik zal voor jullie duimen en hoop dat het goed gaat komen met Binkie. Hij boft enorm met jou.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als er nog mensen mee willen blijven duimen... heel graag! Binkie was vandaag niet genoeg aangesterkt om de narcose en de OP aan te kunnen. Morgen gaat de DA opnieuw beoordelen of het wel kan.


 


Lief trouwens om te zeggen dat Bink met mij boft en dat ik een pluim verdien, maar ik vind het zelf eerder andersom; arme kleine kerel is geboren in een opvang, heeft altijd in zo'n kleine kooi moeten leven en als hij dan eindelijk een thuis heeft... begint al deze ellende. Ondanks dat is hij altijd lief en vrolijk gebleven, meewerkend zelfs toen ik hem allerlei vage papjes voorschotelde en hij stikte van de pijn en hem vervolgens achterlaat in een kliniek, weer terug in een piepklein kooitje. Ik vind het zó naar voor hem!


Link naar reactie
Delen op andere sites

*Duimt nog wat harder*

En hoeveel pech arme Bink ook heeft, hoe naar het ook voor hem is, je doet wel alles voor hem wat je kan. En hoewel ik weet dat het vaak heel moeilijk is dat je niet precies aan hem uitleggen waarom je wat moet doen, ben ik er van overtuigd dat Bink jouw liefde en toewijding echt wel voelt en er troost uithaalt. Ik denk dat - ook voor een konijn - het een wereld van verschil maakt of hij er helemaal alleen voor staat, of een liefhebbend maatje heeft waar hij toch een beetje samen mee kan vechten tegen al die pech. :kiss:
 

(Trouwens wel 'grappig' ; terwijl ik jouw berichtje las en dit nu typ, heb ik op FB een videootje aangeklikt wat door mijn tante gedeeld was met enkel de beschrijving 'Ik weet niet hoe het kan, maar heel mooi!' . De songtekst?  'Stand by me'. :) )
 

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Sterkte voor jou en Binkie, Elise. Ga jezelf nou geen verwijten maken, je doet er juist alles aan om hem er doorheen te helpen. Je reist zelfs van de Eifel helemaal naar Utrecht om hem bij een zeer goede kliniek te brengen! Ik denk niet dat veel mensen je dat nadoen. En al die papjes en nu het kleine hokje is voor zijn eigen bestwil. Ik hoop dat hij binnenkort opknapt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lief!! Ben toch blij dat ik lid geworden ben en jullie zo meeleven!


 


Bink wordt vanmiddag geopereerd... De DA belde om toestemming te vragen. Hij zei dat Binkie wel nog zwak is, maar dat nog langer afwachten niet meer verstandig is. Hij eet weer zelfstandig, het abces was al een beetje behandeld zonder narcose, maar de kies begint weer meer problemen te geven. Het is erop, of eronder nu. Nog verder aansterken zonder OP zit er niet meer in (hij is daar alweer een week), en dan komt het punt waarop hij juist weer meer last zal krijgen en dus weer slechter gaat worden.


 


Hij zei dat ik maar heel hard moest duimen dat Binkie weer wakker wordt uit zijn narcose... dus nou, vanmiddag is in ieder geval definief duidelijk hoe dit gaat aflopen.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is redelijk goed gegaan, en het goeie nieuws is dat mijn kleine kereltje bij is uit de narcose :party: Ik ben ZO blij!


 


Het minder goeie nieuws is dat de 1e gespleten kies de oorzaak was van dit abces, die kies is nu getrokken, maar aan de andere kant is de 1e kies ook gespleten. De DA durfde het niet aan die nu ook te trekken, ik denk ivm bloedverlies en Bink is nog steeds supermager en zwak. Hij is de afgelopen week daar 1 ons aangekomen, maar nog steeds serieus graatmager. In de toekomst komt dit probleem dus terug en zal Binkie nog een keer deze OP nodig hebben.


 


Maar voor een stap 1 is het toch heel erg goed nieuws!!


  • Vind ik leuk 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hartstikke fijn dat Binkie de operatie goed heeft doorstaan Elise! Wat zul je opgelucht zijn! 


Wel heel erg jammer dat het onderliggende probleem niet in één keer kon worden aangepakt, maar ja, de DA zal daar natuurlijk zijn/haar redenen voor hebben gehad. Hoe staat het trouwens met het abces? En moet Binkie in Utrecht blijven of mag je hem al komen halen?


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, ik ben zeker opgelucht, al merk ik dat de toestand van die andere kies de opluchting toch wel iets minder groot maakt... maar ja, dat hij dit nu overleefd heeft geeft me dan weer hoop dat een 2e OP (als hij weer wat dikker en fitter is) ook wel zal lukken :) Hopelijk duurt dat nog even, kan ik vast gaan sparen :-O


 


Ik mag morgenochtend bellen over of en wanneer hij naar huis mag. Aangezien we zo'n 7 uur onderweg waren om hem te brengen kunnen we lastig vaker heen en weer rijden en moet hij misschien iets langer daar blijven ivm nacontrole of iets.


 


Het abces was al open gemaakt, zonder narcose en werd gezalfd, maar hoe en wat precies hoor ik pas morgen. Vanmiddag zei de DA dat er sprake was van botwoekering door dat abces, alleen was ik onder de indruk van de mededeling dat de OP doorging, met de grote risico's die er waren. Vergeten dus verder te vragen... maar morgen een 2e kans met betere voorbereiding.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fantastisch dat Binkie uit de narcose is gekomen! Zal een hele opluchting voor je zijn.


Jammer dat het probleem niet in één keer aangepakt kon worden, maar aan de andere kant ook goed van Evert-Jan (ik neem aan dat hij Binkie onder behandeling heeft) dat hij geen risico heeft genomen door ook de andere kies te trekken. De operatie bracht al de nodige risico's met zich mee, dus was het waarschijnlijk niet verantwoord om nog meer risico's te nemen. Maar je moet maar zo denken, de eerste hindernis is genomen, en geslaagd. En Binkie is toch al een stukje vooruit geholpen. Dat hij 1 ons is aangekomen is toch al aardig wat (voor konijnennormen). Hij heeft nog wel de nodige onsjes naar binnen te werken, maar goed, met lekker dwangvoer, of als hij zelf gaat eten, zal dit ook wel goed gaan komen. Ben benieuwd wanneer je hem mag gaan halen. Ik weet dat Evert-Jan een konijn pas naar huis laat gaan als hij dat zelf verantwoord vindt.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed hè, de kleine Bink, still goin' strong!


 


Ja, Evert-Jan is zijn DA inderdaad, en ik vind het ook fijn dat hij zoveel rekening houdt met Binkie en geen extra risico's neemt als dat niet perse nodig is. Toch fijn dat 1 ons eigenlijk al best veel is dan, bedankt! Ik hoop eigenlijk dat Binkie naar huis komt als het gat van zijn (gebrek aan) abces weer weg is, want zalf in een gat in zijn kaak doen lijkt me behoorlijk naar eerlijk gezegd, zo'n held ben ik niet met dat soort akelige dingen!


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .