Ga naar inhoud

Wormenbehandeling geslaagd of niet?


Cathedral

Aanbevolen berichten

We gaan vanmiddag om half vier (vandaag heb ik eindelijk vrij). Zijn poep is iets beter maar nog altijd met wat slijm. Ik weet niet of dat is omdat het darmslijmvlies na zo'n lange tijd aangetast te zijn tijd nodig heeft om te herstellen, (kan me voorstellen van wel) of dat er nog iets anders speelt. Pooke zelf is verder helemaal oke, vrolijk en hongerig, dat is het gekke. Ik hou je op de hoogte.

Hoe gaat het nu bij jou?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wormen kunnen die darmen echt compleet kapot maken, ik heb één keer autopsie laten doen op een aan een worminfectie overleden konijntje nou dat was geen mooi plaatje kan ik je vertellen. Zal bij Pooke natuurlijk niet zo ernstig zijn anders was hij er ook niet meer geweest, maar dat hij er nog een tijdje last van heeft is absoluut niet verwonderlijk. Ik hoop in elk geval dat dat het is en dat jullie verder eindelijk van de ellende af zijn!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oke bedankt dat is goede info! De eerste fles Fenbendrops is van half oktober. Zo lang klooien we dus al. Ik ben zo bezorgd geweest vanwege zijn leeftijd (bijna 9) en voor de winterkou wil je toch liever beestjes met een dik jasje en een goede weerstand!

Ik heb net de catch of the day in een potje gedaan. Het zijn dode wormen in poep! Bbrrr...

WP_20151204_006.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gezien zijn hoge leeftijd en de lange periode dat jullie er al mee lopen te etteren zou ik ook zeker heen gaan hoor! Maar ik denk wel dat het probleem goed te verklaren is. Ik had er ook niet bij stil gestaan dat het al zo'n oud mannetje is, juist dan zie je ook nog meer dat ze gewoon traag van zulke dingen genezen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Terug van de DA. Verteld dat we na de Fenbendrops op eigen houtje Ivermectine hadden besteld en gegeven. De DA vertelde dat het darmslijmvlies inderdaad nog wel even geirriteerd zal zijn. Zo lang Pooke goed eet en het slijm wel minder blijft worden is het goed, anders moeten we aan de bel trekken. Hij had eigenlijk gehoopt (zei hij lachend) dat de wormen nog levend te zien waren want hij wilde toch wel weten wat voor worm dit dan geweest is, gezien het eitjes verhaal en zijn ervaring was eigenlijk dat Fenbendrops altijd werkte bij worminfecties bij konijnen en ivermectine niet altijd. Weer wat geleerd zei hij. Pookes buikje voelde verder goed, het was soepel en hij voelde geen strengen (ik weet eigenlijk niet wat dat dan inhoudt, maar het was goed) en zijn gewicht is stabiel. Voor zo'n opaatje nog in goede conditie :lol:

Over twee weken moeten we de ivermectine herhalen, alleen bij Pooke en Pien. Ik hoefde geen consult te betalen, dat vond ik wel tof.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij is het enige waar Fenbendrops niet tegen werkt lintworm. Ivermectine doet niks tegen pinwormen die je meestal ziet bij konijnen. Ik geef bij vermoeden wormen meestal beide. (Panacur dan i.p.v. Fenbendrops maar goed is hetzelfde.)

Fijn dat hij goedgekeurd is en netjes dat je niet hoefde te betalen!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mogen ze dat tegelijk hebben Iris? Ik behandel nu de boel hier allemaal met Fenbendrops... spring een gat in de lucht als het klaar is.... wat een rotklus, maar goed.... nadeel van 8 konijnen hebben ;) 
Joris zijn keutels net even goed bekeken en die zagen er goed uit :) wormloos, dus het lijkt wel aan te slaan. Buiten merk ik nog totaal geen verschil, maar daar heb ik ook nooit wormen gevonden, alleen langere keutels. En ze zijn errug boos op me, al krijgen ze daarna meteen eten dus dat maakt het meeste wel goed. :)

heb nog wel contact gehad met een specialist en die was op zich wel verrast hoe mooi duidelijk ze te zien waren. Waarop ik antwoordde dat ik er niet zo blij mee was :P maar dat snapte hij wel. Gaf me het advies om de boel wel goed schoon te houden maar niet met speciale middelen aan de gang te gaan, dat zou toch niet werken. Dus van het weekend de buitenboel maar even goed schoonmaken, ik kan het evt wel met een hogedrukreiniger schoonspuiten, maar zou dat nut hebben? 

Zou het een lintworm zijn Rian? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik weet niet wat voor worm het was! Een vieze :s

Hoe gaat het nu bij jou? Pookes keutels zijn weer bijna helemaal goed! Ik vind geen slijm meer en hier en daar nog een wat misvormde, maar verder alleen maar gewone keutels, hoe blij ik daar van kan worden kun je je niet voorstellen haha!

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op zich gaat het wel ok, heb gisteren de boel ook maar met Iverquantel behandeld, alleen de binnen nijnen nog niet omdat de da maar 1 flesje op voorraad had en nieuwe zou bestellen, dus moet nog even nieuwe halen eerdaags. Alleen heeft Joris nu buikpijn :( en durf ik hem zijn fenbendrops niet te geven :'(

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Toch nog een beetje goed nieuws tussen alle nieuwe virus ellende door... ik heb de ontlasting laten nakijken van alle konijnen en kreeg te horen dat er niks van eitjes of andere niet-in-poep-horende-wezens aanwezig waren. Dus dat is goed nieuws. 

Alleen wel raar dat het bij Joris ook niet te vinden was terwijl hij maar negen dagen fenbendrops heeft gehad omdat hij toen ziek werd. Weet niet zo goed of hij nu echt schoon is of dat er toevallig niks in zat deze keer. De andere konijnen zijn preventief behandeld. (Al hebben ze die rare te grote keutels wel nog steeds) 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat raar van die keutels. Je zou denken dat ze nu toch wormvrij moeten zijn, maar kun je dat ooit zeker weten? Punt is volgens mij dat ontlasting onderzoek niet altijd uitkomst kan geven bij worminfectie.

Pooke is weer terug bij af met de slijmerige poep. We moeten drie dagen ontlasting verzamelen en vandaag is dag 3, dat brengen we weg voor onderzoek. Het manneke eet en eet, en is afgevallen. Hij krijgt nu elke dag een extra portie biks.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Rian ik vind het ook vreemd maar zaterda krijgen ze hun apk dus dan vraag ik het alsnog even na. 

En wel enorm balen dat Pooke weer terug bij af is. Ik had al wat langs zien komen in het klaagtopic. Ik hoop enorm dat er nu iets uitkomt bij dat onderzoek want steeds zulke ontlasting en afvallen is ook niet goed. Ik zal duimen voor jullie! 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .