Ga naar inhoud

Is groenvoer per se nodig?


estheridb

Aanbevolen berichten

Ah, die voorgesneden spullen schieten dan inderdaad niet op, want het gaat me er ook juist om dat ik onregelmatig en niet heel vaak boodschappen doe (dus hoe langer het goed blijft, hoe beter).

En maakt het nog uit als ik van tevoren alles was? (In één keer, lekker efficiënt?) Of blijft het dan ook minder lang goed?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze krijgen van mij witlof, bospeen en appeltakken. Heel af en toe voeg ik aardbeiblad toe of wat andere spulletjes wat ze mogen hebben. Maak ik pasta, dan krijgen ze ook basilicum, want daar zijn ze dol op.

Ze krijgen overigens niet teveel groente, want ik merk dat ze dan hooi laten staan en dat vind ik toch wel het belangrijkste. En sommigen van mijn konijnen zijn ook erg gevoelig qua groenvoer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

als je bijv. een krop andyvie haalt is dat heel moeilijk om in een keer goed te wassen dat al het zand er uit is. ik haal er dan gewoon bijv. 3 blaadjes vanaf en die spoel ik even af. ik zou het niet snijden ze vinden het vaak leuker om gewoon aan de grote stukken te knagen. dingen die hier ook erg in de smaak vallen zijn komkommer,paksoi,witlof,andyvie,sla,broccoli,bloemkool,boerenkool en zo nu en dan krijgen ze mandarijn of peer of een schijfje citroen vanwege de grote hoeveelheid suikers geef ik dit niet zo heel vaak. en eigenlijk lusten ze alle kruiden die ik ze voor schotel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik was de groenten meestal niet. Alleen als er echt heel veel zand op de andijvie zit spoel ik het even af. Witlof en winterpeen krijgen ze gewoon ongewassen en andijvie 9 van de 10 keer dus ook. Ze krijgen ook alles gewoon recht uit de koelkast, ze overleven het allemaal wel ;) .

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben zelf een grote voorstander van groenvoer. Hoewel ik snap dat 5 soorten ook wel veel is, zelf ga ik uit van een minimum van 3 soorten. Ik heb zelf ook een moestuin dus in sommige periodes zitten er wel 8 soorten groenvoer in hun bakjes, maar ik ga dus uit van een minimum van 3 soorten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haha, leuk!

Nou ik heb me vanmiddag toch een geweldig filmpje gemaakt, terwijl ik bezig was om het hok schoon te maken, zaten de konijntjes aan hun groente. En niet normaal, wat een gesmak! Helemaal bij de komkommer! Ik heb er een filmpje van gemaakt en echt lachwekkend gewoon! Dik gesmak en die vieze mondjes erbij... :he:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .