Ga naar inhoud

wormen


ricksem

Aanbevolen berichten

  • Reacties 105
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

OH hier aten ze de BDK gewoon op toen ze wormen hadden en toen k ze ontwormde..

Heb je geen rekening met specificatie Ruthie? daar kun je het vast op vinden. Wat staat er op het potje? kan soms ook nog schelen ook als het door hun is gevuld in een kleiner flesje.

Ik had toen ook ander kuurtje dan WP aanhoud, heb dat toen besproken maar mijn DA had andere literatuur er op nageslagen gaf hij aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, op het potje staat niets (het is zo'n doorschijnend potje met rood/oranje dekseltje waar je bij een medisch onderzoek moet in plassen). Ze hadden dit samen met een spuitje in een zakje gestopt waarop stond dat ik ze 0,2 ml/kilo gewicht moet toedienen en herhalen na 2 weken. Meer niet.

Om het nog ingewikkelder te maken: ik vroeg erom toen ik Roxy terug mocht meenemen na castratie. Ik had ervoor wel al de wormen gaan tonen en ze zeiden dat ik de medicatie zou meekrijgen na de castratie. En toen ik er dus om vroeg moest ze dit aan een andere DA vragen. Dus is ze dat gaan doen en kwam ze terug binnen met het zakje met het potje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wormen leggen ook weer eitjes in de darmen, die komen ook weer uit. Dus het kan zijn dat je nu geen wormen meer ziet, maar dat er weer nieuwe "in de maak" zijn. Behandelen zal dus echt moeten.

Dat ze eet zal zijn omdat ze honger heeft, die wormen eten haar voedingsstoffen op, dan zal ze gaan vermageren en echt ziek gaan worden. Rondrennen is ook heel normaal als ze wormen heeft, dus ook dat is geen reden om haar niet te behandelen.

aangepast door Rian
Link naar reactie
Delen op andere sites

Een konijn mag behandeld worden met Stronghold pipet voor kittens, in overleg met de dierenarts. Dit helpt ook tegen wormen, maar niet tegen alle wormen. Als een konijn eenmaal wormen heeft heb je volgens mij niet genoeg aan Stronghold.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tegen die kleine witte wormpjes (pinworm) helpt alleen Panacur en 14 dagen achter elkaar geven. Ik zag ze bij Binky ook niet in de bd-keutels maar wel in de normale. Ook is het verstandig om het hok/kooi te ontsmetten iedere dag met soda, nieuwe bodembedekking te geven en keutels ruimen iedere keer nadat er gekeuteld is. Succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad, dat je ze niet ziet wil niet zeggen dat ze er niet meer zijn. Sterker nog, je weet dat ze er zijn, het gaat niet vanzelf over, dus het feit dat je ze gezien hebt kun je echt niet negeren, ga nou naar de dierenarts voordat ze er straks wat ernstigs aan overhoudt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

nou morgen ga ik naar de dierenwinkel met me konijn en die geeft panacur moet ik 3 keer heen moet in het bekkie worden gedaan en dat doen hun ( niet alle dierenwinels weten niks van konijnen af)

aangepast door ricksem
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .