Ga naar inhoud

Wat maakt het Wilhelminapark nu zo bijzonder?


Gast

Aanbevolen berichten

Goedemorgen/middag/avond/nacht (doorstrepen wat niet van toepassing is) allemaal,

Al een tijd lang zie ik op het forum, wanneer de BBleden zelf geen oplossing meer weten, het advies voorbijkomen om eens contact op te nemen met het Wilhelminapark en de vraag voor te leggen aan de dierenartsen daar. Waarschijnlijk in de hoop dat de topicstarter een intelligent antwoord krijgt wat de oplossing kan zijn voor alle problemen. Maar wat maakt Wilhelminapark nu eigenlijk zo bijzonder? Waarmee en waarin onderscheiden zij zich van andere diverse andere dierenartsen?

Regelmatig zet ik namelijk mijn vraagtekens bij het advies van Wilhelminapark. Het komt zo vaak voor dat de gegeven informatie eigenlijk niet klopt, of onvolledig is. Dit heeft niet alleen betrekking op de konijnengeneeskunde, ook in de paarden- en hondenwereld hoor ik dit vaker.

Waarom lijkt het Wilhelminapark zo heilig, en worden hun adviezen bijna klakkeloos aangenomen als de waarheid?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat die specialisten daar rondlopen is inderdaad een feit, maar het blijft ook een feit dat die specialisten dus regelmatig informatie geven die foutief blijkt te zijn. In hoeverre kun je ze dan specialist noemen, behalve omdat het op hun diploma staat?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou als ik hun site bekijk en alle positieve verhalen hoor... tis eigenlijk heel simpel.. in t land der blinden is 1 oog koning... zolang er nog zoveeeeeeeeeeeel dierenartsen NIET konijnkundig zijn..en ook geen moeite doen zich daarin te gaan verdiepen of te specialiseren.. is WP gewoon de beste laatste optie.. aangezien zij wel de moeite hebben genomen zich te verdiepen en te specialiseren in konijnen en konijnenziektes. Daarnaast hebben ze ook veel succes geboekt op allerlei gebieden wat konijnenziektes aangaat.. en aangezien die dierenartsen die wel de moeite nemen zich te verdiepen in 'konijnenzaken' vaak ook WP raadplegen.. is het toch wel een logische stap... waar moet je anders heen als wanhopig konijneneigenaar als je het niet meer weet en door hebt dat je eigen dierenarts niet zo bekwaam is om je konijn te helpen. En tja.. ook zij weten niet alles... maar ze blijven ook verder leren..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja maar WP is niet de enige plek met konijnkundige artsen, dus blijft voor mij ook de vraag, wat maakt hen nou zoveel beter dan die andere artsen? Ik zie ze door de adviezen die ik soms lees echt niet als DE praktijk voor konijnen.

Mijn DA is konijnkundig, maar zal WP nooit raadplegen en dit doet ze niet zonder reden.

Ik wil hiermee niet zeggen dat het een slechte praktijk is trouwens, of dat mijn DA dit vindt, maar ook mij ontgaat het een beetje waarom ze op een voetstuk geplaatst worden (vaak ook nog door mensen die zelf geen ervaring met WP hebben, maar ooit hebben gehoord dat dit de plek is om naar toe te gaan.)

aangepast door Gast
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat WP met name nog een hele grote status heeft doordat men daar ene van de eerste klinieken waren die echt zich helemaal in konijnen ging verdiepen en het is een kliniek waar men over erg goede apparatuur beschikt. Veel DA's in nederland maken met name gebruik van WP voor analyses van bloed en/of urine samples en dergelijke.

Voor mijn eigen gevoel heb ik het idee dat ze wat stil staan in ontwikkeling en misschien soms wat te veel teren op hun status. Maar moet daarbij zeggen dat ik geen dierenarts ben dus het wel moeilijk vind om dar een oordeel over te vellen. Maar ook ik lees soms of hoor soms van adviezen waar ik wel vraagtekens bij zet.

En het is niet alleen WP waarbij ik dat heb.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat maakt WP nou zo bijzonder? Niets. Tenminste, als je die vraag aan mijn DA stelt is dat wat ze zal antwoorden.

Ik denk dat Sef wel een punt heeft. Volgens mij heeft WP echt wel de nodige dingen 'ontdekt' maar dan moet je wel blijven ontdekken.

Ik heb nu twee of drie keer een mailtje gestuurd naar ze, de eerste keer in de overtuiging dat ze DE dierenarts der dierenartsen waren en later maar omdat ik weet dat ze altijd antwoorden 'en je weet maar nooit......' maar het zijn meestal korte en onvolledige antwoorden waar je net niks aan hebt.

Wil niet zeggen dat ze niet kundig zijn en hun site is erg handig. Maar ik denk niet dat ze kundiger zijn dan bijv. mijn DA en ze zijn zeker net zo menselijk en mensen kunnen nou eenmaal fouten maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik ben 1 keer bij wp geweest met een ziek konijn.

om eerlijk te zijn vonden we het waardeloos daar

da zei bijna niets ging niet zachtzinnig met brenda om

voor we het wisten stonden we bij de kassa en kregen heel wat flesjes mee

op mijn vraag wanneer er verbetering moest zijn en of ik nog terug moest komen

zei ze nee hoor morgen is ze weer opgeknapt,maar wist nog steeds niet wat ze had

zijn dezelfde avond nog naar een andere kk da gegaan met brenda en alle medicijnen

en vroeg of ze me wilde vertellen wat ze mankeerde

ze had dus een gasaanval en die was echt niet de volgende dag weg

duurde 5 dagen voordat er een erg stinkende vloeibare massa uitkwam

dus de da bij het wp vind ik niet kk,misschien net de verkeerde getroffen.

wil ze niet zwart maken hoor maar ik ga er nooit meer heen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Grappig dat tot nu toe er eigenlijk alleen mensen hebben gereageerd die net als madammie niet goed snappen waarom WP steeds aangeraden wordt. Aangezien je het advies wel erg veel leest, zijn er dus mensen die daar anders over denken. Ik hoop ook dat die mensen hier gaan reageren, want nu wordt het voor mij alleen maar onduidelijker waarom dit advies steeds gegeven wordt.

aangepast door Gast
Link naar reactie
Delen op andere sites

DAt is nou nog eens een interessante vraag... Volgens mij is bijzonder aan WP dat ze daar bereid zijn om telefonisch advies te geven en niet onmiddellijk roepen dat je maar langs moet komen. Veel mensen spreekt dat aan, omdat het dan niet over geld gaat... Blijft voor veel mensen toch een heikel punt; de bedragen die je als dierenliefhebber aan je beestjes kwijt bent, ook als er relatief weinig met je dier aan de hand is en een dierenartsbezoek achteraf niet zo noodzakelijk bleek.

Link naar reactie
Delen op andere sites

voor mij geld eigenlijk HOE betrokken is de da, HOEVEEL konijnen krijgt hij/ zij in handen (staat daar bv een 'aantal voor vooradat je KK bent ????) en welke ervaringen heb IKZELF met hem ! :)

moet ook zeggen dat ik de kosten ook niet geheel onbelangrijk vind (want is duur altijd goed ???, nee maar misschien wel een heel mooie praktijk...;))

Mijn dierenarts is heel no nonsens, beloofd geen dingen, is heel betrokken, heeft tot nu toe als ik wat had mijn dieren ook ECHT geholpen (en ik kan je zeggen dat ik HEEL wat dieren in de loop der jaren gehad heb konijnen, geiten, eenden, kippen, fretten, hamster, kat)

en dat is voor MIJ een heel KUNDIGE DA !!! ;) EN hij zit 10 min rijden bij mij vandaan...

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Fluf en Tinus: Ik heb regelmatig alleen telefonisch contact met mijn DA, nou weet ze ook wel dat ik er zelf het nodige vanaf weet en bij mensen die ze niet (goed) kent zal ze dit niet snel doen. Er kleeft namelijk ook een behoorlijk risico aan advies geven zonder een dier te zien. Je moet als arts dan vertrouwen op het feit dat het baasje alle noodzakelijke informatie geeft die nodig is. Als DA zal ik zelf niet gauw het risico willen lopen een fout advies te geven met als gevolg dat een dier overlijdt. Dus dat een DA een dier wil zien vind ik persoonlijk alleen maar een pluspunt.

@PaulaW: Het is juist goed om ook negatieve ervaringen gewoon te zeggen. Het is natuurlijk niet de bedoeling om een arts zwart te gaan maken en dat is ook zeker niet de bedoeling van madammie met dit topic. Maar er is niks mis mee om gewoon te zeggen dat jezelf andere ervaringen hebt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Grappig dat tot nu toe er eigenlijk alleen mensen hebben gereageerd die net als madammie niet goed snappen waarom WP steeds aangeraden wordt. Aangezien je het advies wel erg veel leest, zijn er dus mensen die daar anders over denken. Ik hoop ook dat die mensen hier gaan reageren, want nu wordt het voor mij alleen maar onduidelijker waarom dit advies steeds gegeven wordt.

Haha ja dat viel mij ook op. Ik denk dat dat ook komt omdat de meeste mensen het gewoon zeggen omdat een ander het zei. Volgens mij stamt het idee dat WP zo goed is al uit de beginjaren van BB. Toen ik hier kwam was het al net als het nu is. Iedereen (nou ja veel mensen) zegt het. Dus dan neem je dat over. Ik deed dat zelf ook, 'zij' (de mensen die het zeiden) hebben er immers verstand van. Dat zie je met meer dingen, bijv. voeding en koppelen ook. En als iemand het tegenovergestelde beweerd dan raken we natuurlijk in paniek. Pas de later realiseerde ik me dat dat onzin is, maar omdat je zo vast zit in wat 'zij' allemaal zeggen wíl je dat niet zien. Ben er inmiddels waakzaam voor niet alles voor waar aan te nemen en open te staan voor de kennis/mening van anderen ookal heb ik het anders geleerd of is mijn ervaring andrs, maar merk regelmatig dat dat best moeilijk kan zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haha ja dat viel mij ook op. Ik denk dat dat ook komt omdat de meeste mensen het gewoon zeggen omdat een ander het zei. Volgens mij stamt het idee dat WP zo goed is al uit de beginjaren van BB. Toen ik hier kwam was het al net als het nu is. Iedereen (nou ja veel mensen) zegt het. Dus dan neem je dat over. Ik deed dat zelf ook, 'zij' (de mensen die het zeiden) hebben er immers verstand van. Dat zie je met meer dingen, bijv. voeding en koppelen ook. En als iemand het tegenovergestelde beweerd dan raken we natuurlijk in paniek. Pas de later realiseerde ik me dat dat onzin is, maar omdat je zo vast zit in wat 'zij' allemaal zeggen wíl je dat niet zien. Ben er inmiddels waakzaam voor niet alles voor waar aan te nemen en open te staan voor de kennis/mening van anderen ookal heb ik het anders geleerd of is mijn ervaring andrs, maar merk regelmatig dat dat best moeilijk kan zijn.

Dat is precies wat ik ook denk. Je ziet het inderdaad met meerdere dingen, dat mensen dingen lezen en vervolgens ook zelf gaan zeggen, waardoor je het steeds meer gaat lezen. Hoe vaker je iets leest, hoe groter de kans dat je dan gaat denken dat dit de waarheid moet zijn, je leest het immers niet voor niets zo veel. Ik nam eerst ook heel veel dingen aan, omdat ik het zo vaak las. Inmiddels weet ik gelukkig zelf het een en ander en denk ik weer gewoon voor mijzelf. Ik vind het altijd interessant om een andere mening te lezen, daar kan je namelijk ook heel veel van leren. Het gevaar van dingen maar overnemen is dan ook, dat je je eigen gezonde verstand niet meer (of te weinig) gebruikt.

aangepast door Gast
Link naar reactie
Delen op andere sites

Toen ik hier kwam deed ik praktisch alles fout en degenen die dat juist allemaal goed deden leken wel een soort Goden. Inmiddels is er een hoop gebeurt, heb ik veel dingen zelf ervaren en bij de hand gehad en heb ik (ook buiten BB om) veel gelezen en veel mensen gesproken. Dan zie je wel in dat er bij konijnen niet één ding goed of fout is. Maar dat heeft even geduurd. Ook omdat je gewoon zo star word als je alleen maar in je eigen (of in dit geval die van 'hun') waarheid geloofd. Ik denk dat dat geen abnormale reactie is maar je hebt er niet veel aan. En kom er maar eens van los, tenminste, ik blijf er tegen aanlopen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@emilyrose: zelf ben ik ook niet van het telefonisch advies, maar er werd gevraagd wat WP nou zo'n bijzondere praktijk zou maken en daarop heb ik een mogelijke argumentatie gegeven.

Als er met iets aan de hand is met Fluf en Tinus zal ik, tenzij ik precies weet wat er aan de hand is en het op kan lossen, altijd naar de dierenarts gaan. En dan liever een keer teveel dan een keer te weinig :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik betwijfel eerlijk gezegt of dat op gaat voor de BBers die WP geraadpleegt hebben. Ik heb het alleen gedaan toen ik behoefte had aan een second (of third..) opinion nodig had. Ik heb er niet veel aan gehad omdat ze de helft niet lijken te lezen en volgens mij alle drie keren met EC aankwamen. (Wat de eerste keer inderdaad het geval was, tweede en derde keer juist uitgesloten..)

Ik hoopte telkens dat ze een idee hadden waar wij nog niet aan grdacht hadden 'je weet maar nooit' maar nee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Óf het zegt iets over veel mensen die liever een telefonisch (lees gratis) consult willen dan met hun dier naar de praktijk te gaan...

Ik snap niet helemaal wat je bedoelt denk ik. Die mensen bellen niet alleen naar WP, maar ook naar andere dierenartsen. WP kiest er zelf voor om telefonisch advies te geven, mijn DA doet dit alleen bij makkelijke dingen. Dan zegt dit toch meer over een praktijk dan over de mensen die liever een telefonisch consult willen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap het ook niet echt. De website is fijn als naslagwerk, maar ik prefereer nog altijd medirabbit als opzoeker op internet als het om konijnen gaat.

Heb zelf geen ervaring (op wat mailcontact, lang geleden na) met WP. Dat is ook niet nodig, want mijn dierenarts* heeft een voorkeur voor het behandelen van konijnen en knaagdieren (ze noemt zich ook geen specialist, een liefhebber :yes:) en zal complexe gevallen ook altijd met haar collega's (onder andere op de veterinaire faculteit in Utrecht) overleggen. Daarnaast gaat de opvang ook naar deze dierenarts en komt de dierenarts ook bij vlagen naar de opvang toe, dat is voor mij wel iets wat ik prettig vind als "klant". Je weet dat een dierenarts dan meer ziet, ook rare gevallen behandeld en minder gangbare symptomen kan herkennen. Dat maakt mijn dierenarts bijzonder!

*Zitten meerdere dierenartsen in de praktijk. Zij behandeld graag konijnen&knaagdieren, een ander heeft de voorkeur voor vogels&reptielen en een die met name honden en katten doet, maar ze weten ook genoeg van de interessegebieden van de ander.

aangepast door lianne
Link naar reactie
Delen op andere sites

daar ben ik ook wel benieuwd naar Emilyrose.

ik durfde eigelijk hier nooit te zeggen van mijn ervaring met wp

omdat iedereen hier altijd zo vol lof over hun is.

En dat is precies waar het een beetje vastloopt op dit forum. Omdat 'iedereen' zegt dat bij het Wilhelminapark zulke fantastische en kundige dierenartsen werken, zullen mensen die die ervaring niet hebben er minder snel tegenin gaan uit angst dat ze buiten de boot vallen. Het feit dat hier tot nu toe alleen mensen hebben gereageert met óf een negatieve WHP-ervaring, óf ook niet zo goed weten wat er zo bijzonder is aan WHP, bevestigd voor mij alleen maar meer dat men advies van elkaar overneemt en doorverteld zonder eigenlijk te weten waar ze het over hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb alle reacties (nog) niet gelezen...dus wellicht plaats ik iets dubbel...

maar...

Het is niet zozeer Wat maakt het Wilhelminapark nu zo bijzonder?

Maar meer WIE maakt het Wilhelminapark zo bijzonder...

En in dit geval zijn dat voornamelijk leden die dat doen...

Soort scherm op scherm (mond op mond) reclame van leden die 'iets' gelezen hebben en dit gebruiken in hun reacties...

Vaak ook zonder enige vorm van direkte kennis...

Nou ja...Wilhelminapark vaart er wel bij.... ;-)

aangepast door ZaZa
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .