Ga naar inhoud

Kan een konijntje een nachtje zonder drinken?


Cath

Aanbevolen berichten

Voor een paar euro heb je een nieuwe en goede fles.. of een goed en stevig (zwaar) bakje dat ze niet om kunnen gooien.

Maar ik hoop toch dat je konijnen niet nog altijd zonder water zitten?

Liever een nieuwe drinkfles dan weer twee zieke konijntjes, denk ik maar zo.

Link naar reactie
Delen op andere sites

neenee, ik ga elk halfuurtje kijken en dan neem ik een bakje met drinken mee , maar die coccodiosen waren van in de paasvakantie, en mijn dierenarts zei dat ze nar drie weken ongeveer weg zouden zijn, en dat je het hok , en vandie dingen dan gewoon moest proper maken, en ja ik weet dat een nieuwe drinkbus vele beter is , maar als ik het tegen iemand hier thuis zeg dan zeggen ze bijna allemaal dat ik ben aan het overdrijven en dat ik maar gewoon moest doen wat de dierenarts zei, en ik moest ze toen ze ziek waren uit elkaar zetten, nog een nieuwe drinkbus kopen, medicament erin tegen coccodiosen , (dood de beestjes) dus ik ben aan het denken, zijn de coccodiosen dan niet gestorven in het flesje omdat het medicament erin zat???????

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit staat op konijnen.nl, ik zou dus gewoon voor een paar euro een nieuwe fles kopen:

"Hygiëne is uiterst belangrijk. De oöcysten in keutels van 36-48 uur oud vormen sporen die de omgeving besmetten. De kooi moet daarom dagelijks schoongemaakt worden, en dagelijks wordt vers stro gegeven. De voer- en waterbakken en drinkflesjes worden veelvuldig gereinigd. Keutels, ook in de leefomgeving, kunnen beter direct verwijderd worden zodat geen (her)besmetting kan plaatsvinden."

Link naar reactie
Delen op andere sites

waarom kook je de fles niet even uit? dan is hij ook steriel.

Kan je zo'n fles wel uitkoken? Want ik weet niet of ze gemaakt zijn van een soort plastic die daartegen kan (aangezien ze niet bedoeld zijn om heet water in te doen)... Bij sommige soorten plastic komen gifstoffen vrij als je er heet water indoet, andere smelten enzo.

Ik heb zelf een plastic hondendrinkbak waar 600ml in past, die is nog nooit omgegooid en heeft maar een paar euro gekost. Je kan ook zoeken of jullie thuis geen ander zwaar potje hebben om (tijdelijk) te gebruiken? Iets met zo'n vorm:

Aardewerk_Potje__4c9f4e80914f1__87800_std.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn vriend heeft er eentje in de vaatwasser gezet, die doet het nog wel maar heeft toch een wat aparte vorm aangenomen.

Is het drinkflesjes-probleem inmiddels al opgelost en kunnen de konijntjes drinken wanneer ze willen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .