Ga naar inhoud

Hartverscheurend nieuws...


Volucria

Aanbevolen berichten

@ Nathalie: spijtig genoeg woon ik in België, het Wilhelminapark-dierenhospitaal is veel te ver rijden voor mij :s Fungus was al helemaal gestresst van drie minuutjes in de auto, laat staan dat ik 'm helemaal naar Utrecht sleep.

Daarom denk ik dat Roosendaal dichterbij is voor je...Vanuit mij is het ong. 45 minuten rijden naar Brasschaat en denk dat het voor jouw max. 30 minuten rijden is naar Roosendaal.....Het zit voor jouw gezien vooraan bij Roosendaal.

Ik was het ook met de vraag over de urine.

Er hoeft namelijk geen bloed in de urine te zitten voor een blaasontsteking;kan zelfs voor het blote oog niet zichtbaar zijn.Dit zou ik zeker even laten kontroleren.

aangepast door nathalie b
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 70
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ik heb er geen bal verstand van, maar wil toch nog iets opperen hierover.....

Heeft een foto maken mischien toch geen nut, in het geval dat er iets mischien bekneld zit of zo?

Mischien dat iets afgekneld wordt dat verlammingsverschijnselen veroorzaakt?

(deze vraag is voor degene die er verstand van hebben)

Ik weet dat ik niet zo heel veel kwijt was voor foto's vorige maand, 50 euro voor 4 foto's.

Op een röntgenfoto kun je niet zien of er zenuwen bekneld zitten. Je ziet alleen botbreuken en tumoren. Wat je ook nog kan doen is, om te kijken of er bij jou in de buurt een dierenfysiotherapeut zit, en daar langs gaan, of dat diegene naar jou toe komt. Hij/zij kan je dan oefeningen geven die je met hem kan gaan doen. Als een zenuw licht beschadigd is, kun je dat met dierenfysiotherapie verhelpen. Ik heb dat in 2007 ook gedaan bij mijn overleden Muppietje. En je zag echt vooruitgang.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt, ik zal even kijken hoe dat allemaal in z'n werk gaat. Gratis hulp? Geldt dat ook voor Belgen?

De DA heeft mij al Loxicom gegeven, dat is iets tegen ontstekingen... Zou dat ook niet tegen een mogelijke blaasontsteking helpen?

Nee, volgensm ij moet je daar echt AB voor hebben. Hij mag dan op de lijst staan.. Ik vind dit niet echt uitspraken voor een konijnkundige DA! Bloed zie je vaak niet met het blote oog, sterker nog, als je wél rode/roze urine ziet is het meestal niet eens bloed!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mja, ik twijfel een beetje. Hij heeft m'n beide rammetjes prima gecastreerd... maar EC uitsluiten omdat z'n kopje niet scheefhangt, terwijl hij wel

- z'n twee achterpootjes niet meer fatsoenlijk kan gebruiken

- de laatste weken zo'n 100g vermagerd is (1.8kg - 1.7kg) zonder minder te eten, zodat je je nu bijna prikt aan z'n wervels

- urinebrand heeft

- volgens mij sinds een week meer drinkt dan normaal (ipv een halve liter water per 2 dagen voor 2 konijnen, gaat een halve liter water nu zo'n anderhalve dag mee)...

Dat heb ik ook allemaal tegen die DA gezegd, en letterlijk gevraagd of het EC zou kunnen zijn, ik was zelf niet zeker omdat hij geen scheef kopje heeft terwijl dat ook bij de kenmerken stond. "Nee, bij een konijn met EC staat het kopje altijd scheef, dus dat is het niet." Hmmja, dan zijn we daarover uitgepraat hé.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zelfs als er maar één van de symptomen uit het lijstje voorkomt kan er nog sprake zijn van EC. Dat hij je rammetjes prima gecastreerd heeft, tsja, als je de castratie van een ram al niet uit kan voeren als DA dan is er ook wel iets goed mis.. :$

Link naar reactie
Delen op andere sites

Coquille had ook geen scheef hoofdje, enkel gewichtsverlies, urinebrand en verminderde kracht in de achterpoten. En toch was het EC.

En ik houd mijn hart al vast, maar ik vrees dat ik weer een EC'tje heb zitten: Diamantje. Zij word al behandeld met Panacur, in feite voor mogelijke wormbesmetting, maar de reden doet er niet toe: Panacur is de correcte behandeling voor beide. En ik dénk dat ik al verschil zie, maar misschien is dat enkel wishful thinking.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sinds gisteren is er bij één van mijn gecastreerde rammen (+ 5 jaar oud) E.C vastgesteld, zonder scheef hoofdje! Bernd woonde tot 3 weken terug, buiten, maar kreeg plots last van een verkoudheid, waardoor hij voor alle zékerheid naar binnen kwam wonen. Een dikke week behandeld met AB en er kwam beterschap. Maar ondanks de koude buiten en dat Bernd ondertussen 2 weekjes al binneshuis woonde besloot ik dat hij nog totdat het buiten terug beter weer werd binnen mocht blijven wonen.

Het viel mij wél op dat Bernd redelijk wat urine verloor, maar dacht dat het kwam omdat Bernd enorm véél groenten eet en stond er niet bij stil. Bernd vermagerde ook wél.

De dame van de opvang waar Bernd vandaan kwam is toch eens langsgeweest en zij dacht vrij snel aan E.C. Gisteren ben ik in allerijl naar de DA gegaan omdat Bernd héél opgeblazen aan voelde. De DA constateerde een overvolle blaas. De blaas is leeggemaakt en we zijn gestart met de behandeling voor E.C

Bernd wordt dus een binnenkonijn. Helaas woon ik alleen en beslis ik dat natuurlijk zelf.

Mss kan je er eens over nadenken en mss afstand doen van je konijn als hij van je ouders echt niet binnen mag wonen? Want in de zomer opgevreten worden door de maden is natuurlijk verschrikkelijk voor je konijn, en hem daarvoor moeten laten inslapen is ook sneu! Neem eens contact op met Eveline van de opvang Het Knabbelthuisje te Beveren... www.hetknabbelthuisje.tk

Daar kan hij zéker terecht!

aangepast door Griffel1977
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een spray tegen vliegeneitjes gekocht bij Bunnybin samen met m'n tube Panacur, voor het geval hij nog niet helemaal waterdicht zou zijn tegen dat de vliegen komen. Nu nog wachten tot de Panacur arriveert.

Vraagje: zou ik nu al met de Loxicom kunnen beginnen terwijl de Panacur nog niet binnen is, of moet ik die twee echt tegelijk geven? Panacur arriveert normaal gezien morgen.

Vraag 2: hoe lang mag/moet je Panacur nu eigenlijk geven? Hier lees ik max 28 dagen bij het zieke konijn en 2 weken bij z'n partner. Maar Paula van Bunnybin zegt dat een weekje behandeling voor de partner volstaat, terwijl de zieke gemakkelijk 2 maanden behandeling nodig kan hebben.

Vraag 3: hoe lang kom je met één tube Panacur toe voor twee <2kg konijntjes? Dan weet ik hoe snel ik meer moet bestellen en hoeveel tubes ik moet bijbestellen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ken de concentratie van de Panacur die jij krijgt niet, vraag dat anders even na bij Bunnybin. Moet je sowieso weten voor de dosering, maar ook om te weten hoelang je er mee doet dus.

Panacur kan op zich weinig kwaad, maar op de langere termijn kan het negatieve effecten op het beenmerg hebben (zelfs met sterfte tot gevolg soms, begreep ik) en dat risico neemt na dag 28 erg toe. Langer behandelen kan volgens mij wel maar dan meot er een pauze tussen zitten.

Als preventieve behandeling heb ik altijd begrepen dat je twee weken moet geven en ikzelf hou mij dan ook aan twee weken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

wauw, wat een situatie zeg! Ik hoop dat het goed komt met Fung :'(

Wel stom van je ouders, dat hij niet naar binnen mag. Hopelijk werkt de Panacur goed.

kan je geen second opinion doen bij een andere konijnkundigere DA? Want als het geen EC is, maar zoals al gezegd word bijvoorbeeld een blaasontsteking raak je niet ver denk ik.

succes ermee...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tgoh, een blaasontsteking zou ik niet meteen denken, dan zouden z'n achterpoten nog werken en zou hij niet zo fel vermagerd zijn denk ik. Het zou wel kunnen dat hij er ondertussen eentje heeft opgelopen, ik ga even opzoeken wat daar de symptomen van zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Persoonlijk zou ik ook naar een andere dierenarts gaan, maar die zal (hopelijk toch) sowieso aanraden om voor EC te behandelen. Het is een beetje lastig, ga je eerst voor EC behandelen en wacht je af wat dat doet en kijk je dan verder, met het risico dat het geen EC is maar iets anders dat wel behandeld moet/kan worden, of ga je nu gelijk naar een andere DA en ben je een hoop geld kwijt terwijl het toch EC blijkt te zijn. Beide opties kunnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eigenlijk kan er maar eentje omdat m'n budget voorlopig op is, nog eens 30 euro dierenartskosten gaat niet meer. Heb al bijna 90 euro op één week uitgegeven hiervoor :s Mij lijkt EC het meest passen bij wat er allemaal met hem aan de hand is, dus zal ik daarvoor eerst behandelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ja, ik bedoelde, Fungus kan inderdaad EC hebben (en ik acht die kans ook wel groot hoor) maar het kan ook zijn dat hij toch geen EC heeft en dat je nu te lang wacht. In die zin, beide opties kunnen. Maar goed, jouw dierenarts heeft hem al zo ongeveer opgegeven dus ik denk niet dat je wat te verliezen hebt als je eerst 2/3 weken wacht om te kijken of Panacur aanslaat. Je kunt dan altijd nog kijken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad :)

Iemand tips om een bij heel rebels konijntje toch Panacur naar binnen te krijgen? Als ik met die spuit nog maar in de buurt van Haze's kopje kom begint hij te spartelen alsof ik 'm wil vergiftigen. En net toen ik dacht dat ik de spuit in z'n bekje gekregen had, bleek hij de spuit onder z'n kin gewerkt te hebben... 2 dosissen verspild met proberen :grrrrrr:

Gelukkig laat Fungus het wel makkelijk doen, dat is hier de hoofdzaak!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mja, ik was op den duur zo wanhopig dat ik gewon wat aan z'n bekje gesmeerd had in de hoop dat hij het er zelf wel zou afpoetsen en oplikken, zoals hij altijd doet als hij z'n snuit wast... Maar dat van die appel is een veel beter idee! Ik probeer het morgen meteen, dankjewel ^^

Het is inderdaad Panacur pasta. In de bijsluiter staat dat het partnerkonijn gedurende zo'n 8 dagen meebehandeld moet worden, het zieke konijn ongeveer 28. Tijd om twee extra tubes te bestellen dus, dan kan ik Fungus nog iets langer behandelen als het nodig zou zijn en heb ik altijd wat overschot voor het geval dat ze doorkrijgen dat hun appelstukjes een verrassing bevatten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is inderdaad Panacur pasta. In de bijsluiter staat dat het partnerkonijn gedurende zo'n 8 dagen meebehandeld moet worden, het zieke konijn ongeveer 28. Tijd om twee extra tubes te bestellen dus, dan kan ik Fungus nog iets langer behandelen als het nodig zou zijn en heb ik altijd wat overschot voor het geval dat ze doorkrijgen dat hun appelstukjes een verrassing bevatten.

De konijnen die ik nu nog heb hebben eerst 14 dagen op de panacur gestaan omdat ze partner konijnen waren van een EC konijn. Ongeveer 2 maanden later is een ander konijn ook een EC konijn geworden en 2 weken daarna het 3e konijn ook. Het eerste EC konijn heeft 6 weken op de panacur gestaan voor ze 'beter' was, ongeveer 4 weken na het stoppen van de panacur is ze alsnog overleden omdat de EC terug kwam. De 2 die overbleven hebben dus eerst 14 dagen gehad, toen een maand of 2 later zijn zij aan een intensieve EC behandeling begonnen, ze hebben 3 maanden op de panacur moeten staan. Daarnaast moeten ze ook antibiotica hebben omdat de EC ontstekingen veroorzaakt in de hersenen e.d. en een goede pijnstiller/ontstekingsremmer is ook belangrijk. Mijn konijnen hebben ook bij de dierenarts dexamethason en vitamine B injecties gehad. Ik heb ook bloed en urine van de konijnen laten nakijken tijdens het behandelen van de EC. Na die 3 maanden leek het goed te gaan een aantal maanden maar ze staan nu sinds een paar dagen weer op de panacur omdat ze allebei weer zonder aanwijsbare reden wat waren afgevallen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Update: Panacur in een stukje appel gaat er bij Fungus goed in, voor Haze moet ik het op biksjes doen. Probeerde het gisteren met een stukje appel, net als bij Fungus. Haze at smakelijk alle appel weg rondom het gaatje waar ik Panacur in gedaan had, dat liet hij liggen :he:

Nog een voordeel: ik hoef niet te vechten om Loxicom in Fungus' bekje te krijgen! Blijkbaar vindt hij het lekker, want toen ik 'm vandaag uit de ren wou halen kwam hij al uit zichzelf naar mij zodra hij de spuit zag en begon hij aan het uiteinde ervan te likken.

Vraagje: weet hier iemand iets over Baytril? Dat zou ook nodig zijn om E. cuniculi te genezen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .