Ga naar inhoud

Fred - Vage verrassing..


Dollie

Aanbevolen berichten

  • Reacties 244
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Haha, inderdaad. Alsof ze het afgesproken hebben. Hoeveel hoort Fred te wegen?

Dat verschilt bij Fred, maar toch zeker rond de 1550. Hij heeft ook wel 1500 en ook wel 1600 gewogen zonder te dun of te dik te zijn. Maar hij zat een paar weken terug alweer dicht bij de 1500 en toen vond ik hem toch nog te dun. Maar ja de bouw, spiermassa etc veranderd ook wel wat met de jaren..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geen tijd gehad om de DA te bellen, dat wordt morgenochtend. Maar ik twijfelde een beetje of het toch niet minder was geworden, ik heb een paar dagen weinig energie gehad en zijn voetje niet ingesmeerd, alleen Panacur gegeven. En het zag er alsnog goed en rustig uit. Hij is ook nooit nat als ik hem oppak. Bovendien is de binnenkant van zijn pootjes niet echt heel vies, de haartjes zijn aanelkaar gekleefd alsof ze nat zijn geweest. Nou ja jullie hebben de foto's gezien. Ik heb het helemaal los gekamt. En vandaag was het alweer hetzelfde, dus helaas.

Ben benieuwd wat de dierenarts uitgevonden heeft. De Eurologist van Bianca zal waarschijnlijk niet werken helaas, maar ze hebben ook medicatie speciaal tege nincontinentie dus dat is wel het proberen waard.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fredje zelf heeft nog steeds niet echt ergens last van gelukkig. Maar ik weet hoe erg het kan worden, dit is het begin. Maar ik weet ook van Indy dat incontinentie (mits goed verzorgd) echt geen reden is om óngelukkig te zijn voor een konijntje. Dus wat de toekomst ook brengt wat betreft die incontinentie, dat komt vast goed. De massa in zijn borst blijft spoken, maar ja.

Als het morgenochtend mooi weer is, zal ik ze weer eens uitgebreid op foto zetten. Kan Fredje zelf laten zien dat zijn bazinnetje voorlopig nog meer last heeft van zijn problemen dan hijzelf.

Ben bang dat zeven jaar toch een beetje de leeftijd is om probleempjes te krijgen. Zal vast niet voor elk konijn gelden, maar ik zie het toch wel vrij veel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kwam deze röntgenfoto tegen..

labeledthorax.jpg

Qua plek is het dan de lever toch? Maar qua vorm niet echt. Sowieso lijkt me dat ze dat wel wist dan, en dat WP het ook wel had kunnen vertellen. Maar dan zou het misschien ook vet kunnen zijn?? Wist niet dat je dat op een röntgen ziet.. :P

(Fredje nog een keer om te vergelijken.)

18022011182.jpg

ik zie alleen Fredjes foto....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zie je die vlek bij dat rode kruisje niet? :surprised: da's een röntgen van een kruisjes konijntje!

Nee, ik zie 'm ook niet meer. :P

DA gebeld vandaag, er zijn nog drie opties, dat er iets met het zenuwstelsel is (als ik het goed begrepen heb) en dat zou ook door EC veroorzaakt kunnen worden, maar is echt moeilijk vast te stellen. Of dat het inderdaad door de castratie komt, bij honden geven ze dan een shot mannelijke hormonen en als het dan bij trekt is het waarschijnlijk inderdaad het gebrek daaraan (door castratie dus) maar dit komt echt zelden voor bij konijnen, er was wel literatuur over maar zij had het nog nooit gezien. Of, en daar had ik zelf ook al aan gedacht, het is toch pijn. Ik stond midden in de supermarkt en was al te laat voor mijn afspraak bij de kapper dus ik ben vergeten te vragen of de pij nveroorzaakt kon worden door de massa in zijn borst.. Maar de bedoeling is inelk geval om 2 weken lang pijnstilling te geven.

Nog even wachten tot ik mijn pijnstilling binnen heb, had al 30ml Carprofen besteld omdat ik hier al wel vanuit as gegaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

tja.... welke optie is nou de beste....... gebrek aan mannelijke hormonen? die lijkt het makkelijkst op te lossen denk ik? Hoewel een plassend konijn van de pijn ook goed te houden is:p kijk maar naar Max. Als zul je voor Fredje dan misschien ook iets aan zijn verblijf moeten doen? En pijnstilling: nou kan ik zeggen, je mag zolang mijn flesje wel, maar ja die is ook bijna leeg en ik heb em zelf nodig voor max.... ben benieuwd wat de uitkomst is voor Fred

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lijkt me niet dat er wat aan het verblijf moet gebeuren, tenminste, bij Max is het pijn aan zijn rug maar bij Fred is er niets dat wijst op afwijkingen aan de rug. Gewoon ergens pijn. Ik denk dat er dan eerder toch wat aan de massa in zijn borst moet gebeuren. Maar misschien handiger om eerst pijn uit te sluiten/bevestigen en dan kijken naar een oorzaak, als er helemaal geen verandering is met 2 weken pijnstilling heeft ie geen pijn. Denk sowieso dat het niet heel pijnlijk is zeg maar, want dan merkte ik wel meer aan hem, hij is geen konijn dat pijn goed verborgen houdt. Een beetje een watje :he:

Voor die mannelijke hormonen spuiten ze dat gewoon bij geloof ik, maar vraag me af wat ik me daar bij moet voorstellen, is hij dan als het ware een gesteriliseerd konijn? :P Heb ik straks ee n konijnenvent die niet van de dames af kan blijven :rofl:

Ik heb nog een beetje pijnstilling, verwacht de bestelling vrijdag en heb nog genoeg om vandaag te beginnen :yes:

aangepast door Dollie
Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor die mannelijke hormonen spuiten ze dat gewoon bij geloof ik, maar vraag me af wat ik me daar bij moet voorstellen, is hij dan als het ware een gesteriliseerd konijn? :P

Hangt ervan af hoeveel ze hem gaan geven. Als het net zoveel is als wat een niet-geholpen konijn heeft dan kun je het vergelijken met een gesteriliseerd konijn. Want hij is niet meer vruchtbaar maar heeft dan wel nog de normale hoeveelheid testosteron.

Geen idee hoe graag ie dan weer 'wil' op zijn leeftijd.. :s

Link naar reactie
Delen op andere sites

die foto's zijn erg interessant maar ik geloof dat ik geen talent heb ik foto's bekijken op een medische manier... hmmmm het enige wat ik zie is dat op de foto van Fred links voor de kijkers weinig aftekening is van evt. organen enzo... is dat wat het ook is? of moet ik meer kunnen aflezen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee niks meer.. Althans, ik zit bijna elke avond een poosjemet hem in de garage, zodat hij bij kan eten, en dan hoor ik niks. Terwijl hij rond huppelt en springt, door de kleinste openingen wil kruipen, liever moeilijk doet en over dingen heen klimt of springt dan er even omheen lopen en ga zo maar door. (Waarom ik me des te meer af vraag waar ik me toch druk om maak, maar ja, daar komt ie weer, het ís gewoon niet goed, niet zoals het hoort te zijn..)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Update.. Fred weegt vandaag 1440 gram, geen dramatische achteruitgang maar dus zeker niks aangekomen. (Laatste keer was 1460.)

Zijn poten zien er inmiddels zo uit:

IMG_4142.JPG

IMG_4140.JPG

IMG_4143.JPG

Er zitten dus al kleine, rode plekjes en zijn rechter poot is in elk geval al een groot deel kaal, links volgt op de voet..

Hij zit nu op dag acht van de pijnstilling, dit moest veertien dagen gegeven worden. Ik heb zijn vieze haartjes schoon gemaakt, als het morgen weer vies is plast hij er dus nog vrolijk overheen, maar eerlijk gezegt is dat ook wel aan zijn huid te zien. Ik ben bang dat de pijnstilling niet werkt, hoewel we dus pas één week gehad hebben, misschien ben ik te ongeduldig..

Maar ik ga morgen wel even weer bellen, stel dat zij ook twijfelt en hem weer wil zien, dan kan ik hem woensdag meenemen en hoef ik maar één keer die kant op. (Pip wordt woensdag gesteriliseerd.)

Qua gedrag is hij op zich nog steeds niet veranderd, wel iets rustiger maar dat zijn ze allemaal. Feline is er tijdelijk tussen uit tot na de castratie. Maar ze hebben met z'n tweetjes wel heel fanatiek een boomstammetje (en een behoorlijke ook) grotendeels kaal geknaagd in minder dan een dag tijd dus wat dat aangaat...

Ik vond wel allemaal rode plasjes in het hok, echt heel rood, maar die zaten ook zo tegen de muren dat ze eerder van Pip moeten zijn, Fred heeft al heel lang niet meer gesproeit.

aangepast door Dollie
Link naar reactie
Delen op andere sites

Vervelend Dollie dat het toch minder goed lijkt te gaan. Wat een raadsel ook hè? Tja ik kan je verder niet echt advies geven sorry... Maar het lijkt me niet dat als je iets 14 dagen moet geven dat het na 8 dagen erger lijkt te worden en het opeens met dag 11,12,13 weg moet zijn dat klinkt voor mij onlogisch.? Hopelijk komt er duidelijkheid wil de DA hem nog eens zien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .