Ga naar inhoud

Fred - Vage verrassing..


Dollie

Aanbevolen berichten

  • Reacties 244
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Hetzelfde. Dringen om het beste plukje hooi te pakken te krijgen.. ;) even kijken of ik zijn voetje zo nog in kan smeren, weet niet of mijn zusje nog thuis is.

Dus dan moet ik uitgaan van 15 ml? Is 1,5 ml per liter is 0,15 ml per 100 ml.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als dat de officiĆ«le inhoud is zou ik daar maar van uit gaan. (ik heb dan geen officiĆ«le lepels:p) maar als overdoseren toch geen kwaad kan kan je het voor de zekerheid toch beter op 15 dan op 10 houden lijkt me. Fijn dat Fred nog wel lekker om zijn hooi vecht:mdr: gek hĆØ dat in dat opzicht er dan toch niet zoveel aan de hand lijkt te zijn, maar dat er toch van alles aan de hand is misschien. Zo dat was een vage zin..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad een vage zin maar ik snap je wel :P nou ja, ik beschouw het maar als een goed teken.. Haha, als ik he mzijn stukje appel (met Panacur) geef ook, hij trekt het gauw uit mijn handen en gaat in een hoekje zitten, bij de dames weg. Wat dat betreft is ie echt wel in orde hoor :he::P

Moet vandaag pas om euh.. Half elf? weg geloof ik. (Niet vergeten dat nog even na te kijken.. :P) dus hopelijk belt de DA daarvoor nog en anders bel ik nog maar even om te vragen of ze op m'n 06 belt..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze denkt nu toch ook meer richting "gewoon" incontinentie, bij gecastreerde reuen zie je wel dat de blaasspier op den duur wat slapper wordt bijvoorbeeld, ze wist niet of dit bij konijnen ook wel voorkwam. Ze zou even "in haar konijnenarchief duiken" (haar woorden :P) en wat navraag doen wat betreft incontinentie, medicatie daarvoor en andere oorzaken, mensen/dierenartsen (nah ja dat zijn ook mensen :P) mailen. Ik moet volgende week even terug bellen, ze had wel wat tijd nodig. Wat te doen met de benauwdheid bespreken we dan ook.

Heb net een hele tijd met ze in de tuin gezeten, dan is hij gewoon echt "normaal" gelukkig. Nog steeds een dikke lieverd. (En die uk is echt een dikke boef!!)

IMG_3709.JPG

IMG_3707.JPG

IMG_3715.JPG

"Mogen wij wat lekkers??" :angel:

IMG_3712.JPG

"Laat maar, ik pak het zelf wel.." (had SS in m'n zak zitten.. :P)

Link naar reactie
Delen op andere sites

:rofl: Feline is nogal wisselvallig (borderline konijntje? zal het eens bij de dierenarts na vragen :he:) en die had vandaag blijkbaar geen zin in mij :P ze schrok zich net ook al een hoedje van Ć©Ć©n van de katten (en die schrok zich ook dood.. Mutsen..) al liep ze me wel in de weg bij het schoonmaken. Ze kwam later ook nog wel even maar toen had Pip mijn zak al leeggegeten :he:

Maar voor de liefhebbers :P

IMG_3725.JPG

IMG_3727.JPG

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat Medirabbit te zeggen heeft over incontinentie..

Bacteriƫle oorzaken

Ontsteking van blaas of nieren door Pasteurella spp, Staphylococcus spp., of andere bacteriƫn

Nee.. :no:

Parasitische oorzaken

Besmetting met E. cuniculi, wordt het vaak begeleid door gedeeltelijke verlamming van de Ć©Ć©n of beide achterpoten.

Hoogstwaarschijnlijk niet..

Aanwezigheid van worm parasieten in de blaas

Euh.. Daar is niet op getest? :P

Fysiologische oorzaken

Zwaarlijvigheid, konijnen die lui worden en niet meer in staat zijn zich zelf schoon te houden

Fred heeft zelfs ondergewicht, dus nee.

Hypercalciurie (abnormale hoeveelheid calcium in de urine)

Tsja, op de rƶntgen niks te zien maar de urine is daar niet opgecontroleerd.. Maar lijkt me niet.

Slecht functionerende nieren

Nope.

Polyuria (veel plassen) / polydipsia (veel drinken)

Tsja.. Veel plassen krijg je nog geen urinebrand van?

Urolithiase, oftewel de aanwezigheid van nier- of blaas stenen

Nope..

Reactie op oestrogeen bij pas gesteriliseerde vrouwelijke konijnen

Ja, ik denk dat dat 'm is :rofl:

Pijn

Zou kunnen.. Maar vreemd is dan wel dat hij dat op geen enkele andere manier uit. Althans, dat hĆ³eft niet vreemd te zijn, maar we hebbe nhet wel over een konijn dat bij "gemiddelde" haken al een week heel slecht at.

ā€œMechanischeā€ oorzaken

Wervelbreuk en zenuw beschadiging op het niveau van het os sacrum (heiligbeen)

Gedeeltelijke- of volledige wervel ontwrichting met beschadiging van het ruggenmerg, meestal op niveau L6

Die twee zouden op rƶntgenfoto's te zien moeten zijn lijkt me?

Deformatie van de vrouwelijke of mannelijke geslachtsorganen

Tweeslachtige geslachtsorganen, bevoordeelt hermafrodiet

Die twee lijken me ook niet de oorzaak :P

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gedeeltelijke- of volledige wervel ontwrichting met beschadiging van het ruggenmerg, meestal op niveau L6

Die twee zouden op rƶntgenfoto's te zien moeten zijn lijkt me?

Het staat hier vrij extreem, maar dit klinkt eigenlijk als een hernia! En ik weet niet in hoeverre die altijd te zien is op een rƶntgenfoto. Ik weet alleen dat hernia's voortaan alleen nog geopereerd worden als de blaaszenuw wordt afgekneld waardoor mensen .... juist: INCONTINENT worden!

Dus dat zou nog een oorzaak kunnen zijn. Al is er dan meestal ook sprake van zenuwuitval naar de benen toe of pijnuitstraling naar de benen toe. Loopt Fredje verder wel altijd normaal? Zie je hem nog wel eens rennen of springen? Dan is dit al een minder voor de hand liggende diagnose.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Springen (als in binkies) is het nog niet het seizoen voor (alleen in de lente, als de temperatuur na een warme zomerperiode weer aangenaam is en als er sneeuw ligt :he:) maar rennen doet hij zeker nog hoor. Met de hoeveelheid en manier van bewegingen is niks mis.

Hoe moet je zoiets dan vaststellen als je het niet op het foto ziet?

Link naar reactie
Delen op andere sites

alleen in de lente, als de temperatuur na een warme zomerperiode weer aangenaam is en als er sneeuw ligt

Uhm.. wat? In welk werelddeel is komt de lente na de zomer en ligt er na een warme zomerperiode ineens sneeuw??? Of ligt dit aan mijn dyzlekzie?

Hoe moet je zoiets dan vaststellen als je het niet op het foto ziet?

Een hernia bedoel je? Ik weet niet zeker of je een hernia niet altijd kan zien op een rƶntgenfoto hoor, maar ik weet dat ze bij mij een MRI wilde doen om te zien wat er aan de hand was (maar tegen de tijd dat ik aan de beurt was waren de klachten al zoveel verminderd dat ik hem afgezegd heb). En ik weet dat bij veel mensen een hernia wordt gediagnostiseerd puur op basis van de klachten die mensen vertellen. Maar Fred kan niet vertellen dat het ergens zeer doet, of dat hij uitval of uitstraling voelt naar een bepaald been als hij het in een bepaalde houding houdt. Dus hoe ze het dan bij dieren moeten vaststellen... geen idee!

Daarom vroeg ik of je iets aan zijn manier van 'lopen' (of zitten/liggen) kan zien wat veranderd is..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Uhm.. wat? In welk werelddeel is komt de lente na de zomer en ligt er na een warme zomerperiode ineens sneeuw??? Of ligt dit aan mijn dyzlekzie?

Dat was een opsomming :rofl::P Fred maakt alleen binkies:

1. In de lente

2. Als de temperatuur na een warme zomerperiode weer aangenaam is

3. Als er sneeuw ligt

Zo beter? :he::P

Wat dat aangaat merk ik niks aan Fred. Maar die incontinentie wordt dan veroorzaakt doordat er wat afgeknelt is of doordat het (zijn rug oid) pijn doet? Ik dacht er nl. wel aan om hem gewoon een periode dagelijks pijnstilling te geven; zie ik dan verbetering, dan wordt het misschien/waarschijnlijk toch door pijn veroorzaakt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oooooh nou snap ik het! Ja Fred is al wat ouder, dus dan binkiĆ«n ze niet zoveel meer hĆØ?

De incontinentie komt dan echt door afknelling van de blaaszenuw inderdaad. Dus dat wordt dan niet minder. Maar als het dit zou zijn dan kan het gewichtsverlies kan wel van pijn komen en dan zou hij wel wat meer moeten gaan eten als het daardoor komt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op zich binkiet hij niet minder hoor, maar alleen tijdens bepaalde periodes. Zelfde geldt voor Fien. Terwijl Pip altijd door de tuin loopt te springen :P misschien dat Fred in de andere seizoenen/periodes minder vrolijk is :he::P

Ik ben hem alweer bij gaan voeren nu EC min of meer uitgesloten is. Komt sowieso wel goed uit want dan blijft ie rustig zitten terwijl de zalf intrekt maar hoeft hij niet perse op schoot. (Vind het wel gezellig hoor, maar hou er niet zo van om ze daar toe te "dwingen" al vindt hij het niet heel erg.)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .