Ga naar inhoud

Draakje haar tumoren zijn er weer hoor.. Wat nu?


Nimfee

Aanbevolen berichten

Twee weken terug heb ik weer twee kleine bultjes gevonden bij de buik van Draakje. Helaas geen tepels, maar echt van die harde bultjes, overduidelijk dat de tumoren weer terug zijn. Ik heb geen flauw idee wat ik nu moet gaan doen of wat mij te wachten staat. Draak is in oktober geopereerd & gecastreerd. In januari waren de bulten weer terug gekomen. De uitslagen waren ook negatief, ze zijn nog eens kwaadaardig ook. Maar nu zijn ze er weer... Helaas...

Nu weet ik echt niet meer wat ik moet doen. Ik kan haar weer laten opereren, in september (ik werk deze maand en volgende maand meer, dus dan heb ik geld om haar te laten opereren). Maarja, dan is ze in 1 jaar tijd 3x geopereerd. Heeft het zin? Want als ik ze laat zitten, zullen ze zeker groter worden, de kans dat het uitzaait wordt ook steeds groter denk ik. Maar ik wil haar ook absoluut niet kwijt, aan de andere kant; oneindig opereren is ook te zwaar voor haar.

Ik weet het echt even niet meer, ik voel me zo verdrietig, elke keer als ik weer naar dr kijk zit ik met de gedachte; misschien kan ik nog maar een jaar van je genieten. Ze is zo lief geworden, ik kan alles met haar, ze laat alles toe, werkelijk alles!

Dus ik wilde graag weten wat jullie zouden doen. Weer opereren, of een paar maanden wachten en dan pas opereren om het zo uit te stellen ofzo?

Groetjes Daniëlle

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat verschrikkelijk lastig.. Ik weet het niet, ik weet het echt niet. Ik denk dat ik door zou gaan tot het bittere eind.. (Het bittere eind zijnde het moment waarop het voor het konijn niet meer te doen is!!!) Hoeveel last heeft ze nu, hoeveel last heeft ze na de operatie? (Ik bedoel het herstel.)

Heel veel sterkte in elk geval, en een dikke knuffel.. hug2.gif

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeetje wat naar zeg! Had gehoopt dat het voor Draakje voorlopig even positief zou zijn, maar helaas...

Ik denk dat het vrij lastig is om te beslissen voor een ander wat ze zouden doen als ze in jouw situatie zouden zitten. De een had de eerste operatie niet eens laten doen, terwijl de ander er misschien wel 10 zal laten doen. Het is het belangrijkste dat jij voor Draakje een humane keuze maakt, dat haar leven zo aangenaam mogelijk is/kan eindigen en het ook een beslissing is waar jij achter kan staan. Ik zou ook zeker overleggen met de DA, wat de prognose is. Heel veel sterkte!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja, ik weet niet wat mijn grenzen zijn en wat Draakje haar grenzen zijn.. Ze is een gezond konijn, de twee operaties die zij heeft gehad was ze erg goed bovenop gekomen. De laatste operatie merkte je niet eens dat ze er last van had! De volgende dag wilde ze gelijk uit het hok springen, haha. Het vervelende is dat ze 3 weken lang 'opgesloten' moet zitten, wat echt niet te doen is voor haar. Ik liet haar dan loslopen in de schuur, alles opgeruimd, zodat er geen vuiligheid in de wond kon komen. Als ik haar in september zou laten opereren, is het wel 8 maanden geleden. Dat vind ik wel lang genoeg om het maar zo te zeggen. Ik zal binnenkort dan toch maar contact moeten opnemen met de dierenarts, wat zij er van vinden. Ik denk alleen dat ze hetzelfde zullen zeggen als de vorige keer, ik kan het laten zitten met de kans op uitzaaiing. En als ik haar laat opereren, dan is de kans dat de tumoren terug komen of heel snel, of pas over een paar jaar; dat weet je niet. Nou ja, ik geniet nu in ieder geval heel erg hard van haar, nu het nog kan. Straks worden er mooie foto's van haar gemaakt samen met Dribbel, stel dat ze vroeg komt te overlijden, heb ik in ieder geval een hele mooie foto van haar. (wat naar om zo al te denken zeg!)

Bedankt voor jullie reacties, ik wacht nog even af wat anderen zullen zeggen. Ik vind het zo moeilijk!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er bestaat toch ook zoiets als chemo voor dieren? Is dat misschien een optie na het opereren..ja t zal wel heel heftig zijn hoor..ik heb hier helemaal geen ervaring mee.. heel veel sterkte!

Geen idee of er chemo is voor konijnen... Maar ja, wat schiet ik daar mee op? Dan kan ik haar leven misschien verlengen voor 2 jaar of minder zelfs, dan is opereren nog een betere optie denk ik. Ik weet dat bij honden een chemo puur is om hooguit een paar jaartjes extra aan te plakken. Nu heeft het een half jaar geduurd voordat de tumoren terug zijn te komen, dat is nog wel te overzien. Als ze elke maand terug zouden komen is het weer een ander verhaal.

@dollie: wil nog even reageren op 'tot het bittere eind'. Daar wil ik ook graag voor gaan. Ik ben alleen een studentje wat niet meer zo veel geld over heeft, maar ik doe mijn best. Ik zet al elke maand 60 euro op zij om te sparen voor het samenwonen met mijn vriend, maar ik ben bang dat Draakje nu toch even voor gaat met het spaargeld! Gelukkig is een operatie nog niet zo belachelijk duur, ik geloof 160 euro incl nabehandeling en medicijnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ik bedoelde eigenlijk eerst laten opereren en dan een tijdje chemo om te voorkomen dat t terug komt..ik weet niet hoe dat gaat hoor..ik weet alleen dat het zo bij mensen werkt.. en dat het uiteindelijk gewoon weg kan blijven daardoor..maar chemo is heftig inderdaad en ik weet niet of je nijn dat kan hebben.. en hoeveel de kosten zijn natuurlijk..

Link naar reactie
Delen op andere sites

En wat de bijwerkingen zijn van de chemo.. mensen kunnen er namelijk zieker van worden dan ze al waren, ik weet niet hoe het bij dieren werkt..

Maar als Draakje zo goed herstelde zou ik inderdaad ook nog een keer laten opereren. Misschien kunnen ze een ruimer gebied weghalen, dat de snijranden zeker schoon zijn? Misschien kom het dan minder snel terug.

Is er niet iets van een pleister ofzo die ze erop kunnen doen na de operatie en dat ze dan toch na een paar dagen wat mag rondhupsen? Hier kregen de dames na de castratie ook een pleister op de wond en die bleef heel lang zitten, tot de nacontrole (10dagen) en toen moest hij daar nog met een speciaal goedje eraf worden gehaald.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als een dier al zoveel te lijden heeft gehad, moet je als mens je ego opzij zetten vind ik. Ik zou je dier dus niet nog een keer laten opereren en kijken tot wanneer het nog een prettig leven blijft. Is dat het niet meer, dan vind ik dat je het beestje beter kunt laten inslapen...Ik vind dat de meeste mensen veel te veel aan zichzelf denken. Een dier is echt niet beter af als zijn leven alleen maar opgerekt word. Het is geen mens die denkt als een mens (wat en wie laat ik allemaal achter, kunnen ze wel zonder me enz enz). Een dier denkt alleen maar aan de pijn die ze lijden....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar heeft ze zo veel te lijden gehad? Volgens mij heeft Draakje zelf nog helemaal geen last van de tumoren gehad en zijn die per toeval ontdekt. Ze hersteld ook vrij makkelijk van de operatie.. Ik ben het met je eens dat je een dier nooit moet laten lijden alleen maar om haar langer bij je te kunnen houden, maar wanneer lijdt ze dan? Lijdt ze nu? Lijdt ze als ze geopereerd is? Lijdt ze als je haar niet laat opereren? Ja, ik weet het niet hoor.. Als Indy er nog was geweest was ik met hem doorgegaan tot hij niet meer zijn vrolijke zelf was geweest en had ik hem dan laten opereren.. (Indy had wat anders hoor.)

Als het volstrekt duidelijk was dat je Draakje alleen maar ellende aandeed door door te gaan, zou je deze vraag niet eens stellen, dat weet ik heel zeker, Nimfee.. En dat is natuurlijk ook het lastigste.. Nou ja, nogmaals veel sterkte. Welke beslissing je ook neemt, ik weet zeker dat het voor Draakje de juiste zal zijn. Niemand kent haar beter dan jij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Over chemo: Een half jaar geleden zei mijn DA (konijnspecialist) nog dat chemo niet kan bij konijnen. Dus het is opereren of niets. zou in het fagelopen jaar veranderd kunnen zijn, maar lijkt me niet.

Hoe oud is Draakje? Als Draakje heel weinig last heeft van de operaties en je het financieel op kan brengen dan zou ik haar toch nog een keer laten opereren als ik in jouw schoenen stond. Ik heb mijn konijn laten inslapen omdat ze na de laatste operatie heel veel moeite had om te herstellen en nooit meer helemaal zichzelf werd, dus daarom wilde ik het haar niet meer aandoen op haar leeftijd. Maar als ze er met gemak doorheen gekomen was, had ik nog niet opgegeven.

Ik ben het eens met de stelling dat je niet alleen aan jezelf moet denken en dat je bij lijden je konijn beter kan laten 'gaan', maar waar die grens ligt is voor iedereen verschillend denk ik. Dus die vind je alleen door diep in je hart te kijken...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ai, wat lastig. Ik kan je ook geen raad geven, behalve dat je naar je hart moet luisteren en goed moet kijken hoe zij is, eet ze goed? Is ze beweeglijk? Maak dan in overleg met je DA de keuze. Ik weet ook niet wat ik zou doen. Enerzijds zou ik voor een operatie gaan, maar heeft ze daar dan teveel onder te lijden? Dan weet ik het ook niet. Ik kan je alleen maar heel veel sterkte wensen! Jij bent er waarschijnlijk nog op tijd bij! Dan zou ik nog zeker een operatie proberen als ze in goede conditie is. Ik was er met mijn voedster veel te laat bij. Toen ik eenmaal een operatie gepland had, gaf ze het zelf al op. En als je voor een operatie gaat, zou ik niet te lang wachten om de kans op verdere uitzaaiing te verkleinen. Ik weet niet hoe snel het gaat namelijk... Sterkte, meid!

Ik hoop dat je nog lang van haar kan genieten!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als een dier al zoveel te lijden heeft gehad, moet je als mens je ego opzij zetten vind ik. Ik zou je dier dus niet nog een keer laten opereren en kijken tot wanneer het nog een prettig leven blijft. Is dat het niet meer, dan vind ik dat je het beestje beter kunt laten inslapen...Ik vind dat de meeste mensen veel te veel aan zichzelf denken. Een dier is echt niet beter af als zijn leven alleen maar opgerekt word. Het is geen mens die denkt als een mens (wat en wie laat ik allemaal achter, kunnen ze wel zonder me enz enz). Een dier denkt alleen maar aan de pijn die ze lijden....

Voor zover ik Draakje zo zie, lijdt zij er niet onder hoor... Het is juist dat zij zo snel herstelt van een operatie! Ze heeft ook geen last gehad van de tumoren zelf. Daarom dat ik het zit te overwegen om haar nog een keer te laten opereren, want wie weet als ze het nu opereren blijft het misschien wel een jaar weg of misschien wel 3 jaar. Ze is verder een spring levend konijn, na de laatste operatie was ze zo energiek na een dag, ze wilde het hok al bijna uitspringen. Als ze zo moeilijk zou herstellen zou ik het niet aandurven, net zoals Dollie zegt; anders had ik deze vraag ook niet gesteld. Maar omdat Draakje juist zo levendig is, dan zou ik haar een 3e keer kunnen laten opereren.

@ Bianca: Draakje wordt in september 4 jaar, dus ze is ook nog eens best wel jong...

Ik ben er achte rgekomen dat ik nog een kinderrekening heb staan (van de Penny ofzo, bij ING) daar staat nu iets meer dan 100 euro op (ik dacht 130 euro). Ik ga even vragen of ik daar nog overschrijf kaarten van heb, want ik heb daar geen pasje voor ofzo? Maar dat geld kan ik wel natuurlijk gebruiken voor Draakje! Dan kan ze misschien volgende maand geopereerd worden als dat geld geregeld is.

Ik ben er wel uit dat ik haar nog een keer laat opereren. Ik bel binnenkort nog naar de dierenarts om hun mening even te horen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .