Ga naar inhoud

wat is het beste voer??


ellen1705

Aanbevolen berichten

tjah, toch is het zo.. onze heeft onzetten gevoelige darmen dus moesten we kijken naar voer met het laagste percentage ruwe as omdat dit niet wordt opgenomen door het lichaam en dus omgezet wordt in poep... we kregen dit advies van de fokster en de dierenarts...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goh, wat ben ik blij dat ik 32 ben en mijn ouders niks meer te vertellen hebben over mijn beessies:-)

Ik geef ook Sience Selective, elke dag een grote schaal lekkere groenten, en weidehooi van Hansapet.

Als het nu geen gezonde bejaarde konijnen worden dan weet ik het niet meer:-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

ruwe as is als je het voer volledig verbrand, dan blijft er iets over. Dat wat overblijft is ruwe as.

Zegt dus eigenlijk niets over de voedingswaarde of wat je konijn er mee kan.

De meeste info die op voedingslabels staat is handig voor koeien of varkens, maar voor gezelschapsdieren heb je echt niets aan een voedingsanalyse. Als er én een ingredientenlijst én een voedingsanalyse op staan kom je al wel een heel eind verder. Maar de wetgeving als het om de informatie over diervoeding gaat slaat nergens op.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@bench: peultjes mogen ze niet, daar zitten gifstoffen in. ze zullen niet direct ziek worden, maar je kunt het beter niet geven.

wat betreft het beste voer: ik vind SS niet het beste voer per se. Ik vind dat HF eigenlijk net zo goed is. HF bevat iets minder vezels, maar als je konijn hooi en groenvoer eet is dit geen enkel probleem. SS bevat meer vet, en je geeft inderdaad minder, maar dan krijgt je dier dus eigenlijk ook minder vezels binnen, want het verschil in vezels tussen SS en HF is maar 1%. Het verschil in vet is overigens ook maar 1 % hoor, waardoor het uiteindelijk dus helemaal niks uitmaakt of je HF of SS geeft.

En als je konijn geen hooi en/of groenvoer eet maakt die 1% extra vezels misschien wel uit, maar dan zou je dus wel net zoveel moeten geven als je van HF geeft.

Bunny basic T heeft 24% vezels, dus dat is toch wel iets meer. verder bevat dat ook aanzienlijk minder vet, dus ik zou dan ook geneigd zijn te zeggen dat dat "het beste" voer is.

buny basics T

Vezels: 29 %

Eiwit: 14 %

Vet: 1,5 %

SS

Vezels: 19 %

Eiwit: 14 %

Vet: 4 %

HF supertrio

vezels: 18%

eiwit: 14%

vet: 3.0%

Link naar reactie
Delen op andere sites

BBT is in nog meer opzichten "het beste", let ook eens op het calciumgehalte. Persoonlijk vind ik het calciumgehalte in HF (zo uit mijn hoofd is dat 0,9%, als dat niet zo is heb ik niks gezegt) nog best hoog. Zeker aangezien dit waarschijnlijk een gemiddelde is en het dus ook nog heel best hoger kan uitvallen. Volgens mij krijgt een konijn dat 25 gram HF p/kg krijgt, zijn totale calciumbehoefte al binnen, meer zelfs. Dat klinkt goed, maar je geeft ook nog genoeg andere dingen bij in de meeste gevallen. Voor een konijn dat gevoelig is voor blaaszand e.d. is dat niet goed.

Persoonlijk vind ik, als je kijkt naar prijs/kwaliteit, HF het beste. SS is in mijn ogen wel iets beter, maar dat weegt niet op tegen het prijsverschil. BBT laat ik dan even buiten beschouwing.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vraag me ook af in hoeverre de ingrediënten verschillen? Heb de zak SS er even bij gepakt:

Granen, luzerne, groenten, oliën en vetten, mineralen, zout, L-lysine, DL-methionine

En op de site van HF staat dit:

Gedroogde voedergewassen, graan, graan (bij)producten, (bij)-producten oliehoudende zaden, vezelrijke producten, (bij)producten suikerbereiding, mineralen en vitaminen, oliën en vetten.

Zegt me niet zo veel :P

De as in SS is ook 0,5% minder.. Maar dat verschil is eigenlijk maar zo klein.. Dat bedoel ik dus ook, HF is voorzover ik dat kan beoordelen qua prijs/kwaliteit beter dan SS. Je betaalt veel meer voor een klein beetje beter. (Nou ja, als je het in Nederland koopt.)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .