Ga naar inhoud

Dropy Longontsteking?!


Linsjuh

Aanbevolen berichten

Zoals een aantal misschien weten ging het de laatste 2weken heel erg slecht met Dropy...

Nou zijn we gisteravond naar de DA geweest, ja ik weet het super laat natuurlijk...

Nu zei de DA dat hij misschien een longontsteking heeft... ze durft het met geen zekerheid te zeggen omdat ze niks hoort in de longen en/of luchtpijp.. wel ziet ze dat hij vooral heel veel met zijn neus ademt... Ook is hij ineens heel veel afgevallen.

Nu heeft hij medicatie gekregen genaamd: Enrofloxoral Drops... Als maandag nog steeds geen resultaat is te zien, is het min of meer einde verhaal met Dropy... Ja ze kan nader onderzoek doen, maar zit aan Dropy dat hij al bijna aan zijn eind is..

Ik heb er nu zelfs voor gekozen hem die maandag of dinsdag in te laten slapen als er geen verbetering is te zien. Ik zie gewoon aan Dropy dat hij zich echt niet fit voelt en zijn laatste energie uit zijn lijfje haalt...

Als iemand weet wat het anders zou kunnen zijn hoor ik het graag;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 50
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Je zult inderdaad AB en pijnstilling moeten gaan geven. Daarbij, als jij denkt dat het maandag al beter gaat met dropy: dat zal niet gaan gebeuren. AB heeft bij een longontsteking veel meer tijd nodig om effectief te gaan werken voordat je verbetering zult gaan zien.

De dierenarts geeft zelf aan dat ze twijfelt of het wel een longontsteking is, waarom dring je niet gelijk aan op verder onderzoek?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe kan je nou twee weken lang geen enkel gaatje vinden om met zo'n ziek konijn naar de dierenarts te gaan?? Je kan toch een uurtje vrij nemen van je werk? Nu is het misschien te laat, terwijl je konijn een goede kans had gehad als je eerder gehandeld had? Ik zou het mezelf niet kunnen vergeven. Ik hoop dat je konijn er bovenop komt. Ga hem maar heel goed verzorgen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien dat je beter antwoord kunt geven op de vragen? Volgens mij heb jij Dropy nu haast al opgegeven.. Als je niet vecht, verlies je sowieso. Je hebt in je handtekening gezet dat Dropy moet blijven vechten; doe dat zelf dan ook!

Zit hij binnen met een kruikje? Hij krijgt AB, maar krijgt hij ook pijnstilling? Waarom is er verder geen onderzoek gedaan, wat zijn de andere mogelijkheden dan?

aangepast door Dollie
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze is een halfuur met onderzoek bezig geweest, dat heeft ze nog nooit gedaan zo lang. Ze wist het altijd gelijk!

Ze wilt kijken of die hier op reageert, ook heeft die trouwens een prik gehad zodat de vocht uit zijn longen gaat... ik ga er maandag of dinsdag zowiezo heen, geloof dinsdag...

Dankjewel Pechkonijn:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aw arme Dropy, de duimen draaien hier, ik hoop dat het beter met hem zal gaan.

Geef niet te snel op Lins, als het een longontsteking is heeft het tijd nodig en dat gaat niet binnen een paar dagen. Je mag niet te snel opgeven hoor, als jullie samen vechten heeft hij een kans. Misschien is het verstandig hem inderdaad naar binnen te halen met een kruik, en verder onderzoek te laten doen?

We blijven duimen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat fijn dat het weer iets beter gaat.

Een longonsteking kan best lang duren, mijn Bountie is er net vanaf, het heeft precies 3 weken geduurd.

Ik heb 10 dagen Enrofloxoral gegeven, maar dit heeft totaal niet geholpen. Daarna heeft ze een spuit gekregen (geen idee wat) en toen zag je haar echt opknappen. Dus geef het nog even de tijd :)

Beterschap voor je nijn!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Verhalen die ik heb gelezen over longontstekingen waren toch wel heftiger (qua behandeling bijv.) dan dit, dus ik vraag mij af of het wel een longontsteking is. Niet dat ik zo kan 'raden' wat het anders is, maar aangezien je dierenarts er ook niet zeker van was.. is het dan niet handig om voor een second opinion te gaan? Wie weet blijkt het wat anders te zijn en kun je meer gericht behandelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .