Ga naar inhoud

Castratie Ibi - 27 mei


Gast

Aanbevolen berichten

Donderdag moet mijn kleine meid er aan geloven. Madam is nu al twee keer in korte tijd schijnzwanger geweest. Dit is voor haar niet leuk, maar het is ook niet goed voor haar huwelijk. Meneer heeft wat te verduren met haar soms. Toen hij tijdens een mislukte binky tegen haar aan botste heeft hij dit moeten bekopen met een oorwond en een wond in zijn zij. Dit was voor mij echt de druppel.

Donderdag kan ik haar om 8.30 uur brengen. De DA heeft veel ervaring met castraties bij voedsters, maar toch blijf ik het een beetje spannend vinden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 107
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Succes!! Spannend is het he.. mijn Boefje is volgende week aan de beurt.... zucht.. probeer er nog niet zoveel aan te denken..maar ik vind het ook helemaal niks hoor.. maar het gaat vast helemaal goed komen met je nijn. En ze voelt zich dan ook gauw veel lekkerder in dr vel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ik heb haar net weggebracht hoor. Nu gaat het wachten beginnen. De DA heeft me beloofd te bellen zodra ze klaar is met de castratie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou mijn meisje is weer wakker hoor. De operatie is hartstikke goed gegaan. Ze is al weer goed bij en ik kan haar om 14.00 uur ophalen.

Haar baarmoeder zag er nog goed uit, ze had wel cysten op haar eierstokken. De DA had het over overactieve eierstokken. Dit verbaasd me niet echt aangezien madam echt heel veel last had van haar hormonen.

Ik ga nu haar hok maar even klaarmaken en dan is het wachten tot het 2 uur is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn dat het goed gegaan is! Die cysten, zouden die nog problemen kunnen opleveren (in de toekomst)? Gewoon een vraagje uit nieuwsgierigheid hoor, want je leest hier wel vaker over jonge voedsters die al cysten hadden. Misschien dat je dat straks nog zou willen vragen aan de DA?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar als je een konijn niet laat castreren, zul je waarschijnlijk pas na lange tijd doorhebben dat er cysten zijn, misschien pas als het al te laat is. Het blijft een discussiepunt of castratie bij voedsters nou echt nodig is om baarmoederproblemen te voorkomen, o.a. omdat er zo weinig over bekend is (in Nederland).. Vandaar mijn vraag.. Je leest het nl. wel vaker, aangetaste baarmoeder zus, cyste zo..

Maar goed, dit topic gaat natuurlijk niet over het voorkomen van baarmoederproblemen oid, dus maar gauw weer terug on topic... Nog dik anderhalf uur en dan mag je haar weer ophalen! :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is de baarmoeder er ook uitgehaald? Je zegt wel dat die schoon was, maar is die er ook uitgehaald of hebben ze hem juist laten zitten?

Succes straks met de nazorg!

Ik mag Moffel en Toet om 16.30u gaan ophalen, ben heel benieuwd hoe het met ze gaat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .