Ga naar inhoud

29 oktober castratie Sophie


bikkel

Aanbevolen berichten

  • Reacties 338
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

zo net weer terug van de da.....mevrouw wilde niks en lag er weer slap en futloos bij....lees SLAP en FUTLOOS!

Naar de da, vocht onder de huid, pijnstiller en darmstimulatie gespoten, tanden nagekeken, soepele buik!

We zetten het mandje op de balie, assistente zegt: dat is dan 71 euro en Sophie begint de peterselie op te eten in haar mandje!!!!

Als ik het een vreemde zou zeggen die lacht mij uit.....en nu....mevrouw huppelt, lees HUPPELT uit haar mandje, en begint aan de basilicum, andijvie, witlof, hooi, peterselie en snuffelt de deken af op zoek naar eten!!!

En nu zitten ze samen in de kooi aan het hooi te knabbelen..........

Ik weet het echt niet meer....ik kan verdorie toch niet iedere keer naar de da rennen en mevrouw vind het ook nog prima ook want ze is heel relaxed in de auto en absoluut niet gestresst, baasje ondertussen wel!!!

Ik moest stoppen met de bactrimel want het is wel onschuldig maar aangezien zij toch heel gevoelig is kan dit dus weer de oorzaak zijn....in ieder geval reageert Sophie veel beter op spuitmedicatie dan via het mondje!

Zo...leuk he konijnen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat rot weer zeg! De rekeningen lopen ook lekker op zo! Maar 71 euro is ook wel errrug veel geld hoor, voor een paar spuiten. Ik heb vanavond ook 2 spuiten wezen halen (zie castratie Tipsy) en ik heb ook Primparan meegrekregen, ik was iets van 16 euro kwijt en daar zaten ook nog medicijnen voor mijn kat bij. Maar inderdaad, het is balen gewoon. Blij toe dat ze weer eet natuurlijk, maar ook zij zal het toch echt weer zelf moeten gaan doen, je kan inderdaad niet om de haverklap naar de DA gaan als mevrouw het weer op haar heupen heeft, heupjes in dit geval.

Maar goed, nu maar hopen dat ze het toch goed blijft doen, want het is een crime hoor, dat castreren bij voedsters, ik weet er nu zelf ook alles van. en ik ben pas bij dag 2. Hoop dat het leed nu geleden is en ik wens je veel sterkte!

Link naar reactie
Delen op andere sites

goedemorgen....Sophie zit er maar weer bij....ik heb vers groen in de ren gelegd, biks. Ze heeft nu carprofen en cisrealdrops gehad hopelijk heeft dat dadelijk effect! Ze heeft wel water gedronken, niet veel maar ze dronk zelf uit het bakje.

Sophie zal het nu zelf moeten doen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

we zijn bezig vanaf 29 oktober....

het gaat vandaag best goed, ze eet regelmatig en had een bakje met gedroogde kruiden neergezet en daar eet mevrouw dus royaal van...geef op dit moment nog 3 keer per dag ciseral en 2 keer carprofen. Het enige wat z edoet is wel bv op de plaatsjes waar ze ligt een plasje...in ieder geval een teken dat ze vocht binnenkrijgt.

De keutelts weet ik niet zo goed, soms vinden we plakkerige substanties maar vandaa glag er een bergje kleinere keuteltjes en ik weet niet of dit nu van haar is....aan de ene kant lijkt het me sterk want gisteren bij de da was het nog niet oke of kunnen die keuteltjes zo snel herstellen? Haar darmen maken in ieder geval genoeg geluid.

Link naar reactie
Delen op andere sites

weer overleg gehad met de da, de da die haar iedere keer gezien heeft en heeft geopereerd!

Zij vindt toch dat we met de bactrimel verder moeten gaan want de ontlasting ziet er niet goed uit en duidt dus op een infectie.

Verder afgesproken de carprofen af te bouwen en de ciseral te veranderen in metocloral...(ben ik blij met mn dierenapotheek thuis haha, u roept wij hebben!)

Haar eetlust is redelijk, nog niet zoals het hoort maar ze snoept regelmatig van de dingen om haar heen, vooral de gedroogde kruiden vallen dit keer in de smaak dus iets eten doet ze....verder laat ze wel soms natte plekjes achter waar ze gelegen heeft en deze ruiken naar de ontlasting, ze likt ook vaak aan de plekken...mmmm

Verder is best actief en maakt ze op dit moment geen zieke indruk.

De da geeft wel aan dat als er geen veranderingen optreden dat ze ons wil doorsturen naar een collega want dan weet ze het ook niet meer...we zijn 3 wkn verder en ze gaf aan dat het eigenlijk al beter moest zijn!

Dus.......we kijken weer even verder, heb nu weer vrij tot en met dinsdag dus kan haar in ieder geval in de gaten houden!

Link naar reactie
Delen op andere sites

3 dgn....ze heeft nu weer plakkerige ontlasting zonder slijm dus hopelijk gaat dit nu door en worden het weer normale keuteltjes.

3 dagen is echt onvoldoende. Zeker omdat je dan verder geen rekening houd met de cylcus van de wormen.

Als ze hier duidelijk wormen hebben, krijgen ze 14 dagen aan een stuk.

Anders zou je 5 dagen kunnen geven en dan na 10 dagen terug 5 dagen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Potverdrie, wat is dat toch met die dames...

Dit verhaal doet me zo denken aan Queenny die laatst zo ziek werd na haar castratie (weet niet of je dat verhaal kent)... Helaas kreeg zij na haar eerste verstopping (waar ze bovenop gekomen was) nog een verstopping, en die kon ze niet meer aan.. Maar zij heeft mij ook zo lang bezig gehouden met medicijnen, wel eten, niet eten enz...

Maar het gaat dus nu wel weer redelijk? Eet ze nu nog?

Link naar reactie
Delen op andere sites

bericht van utrecht!

Als ik het zo lees denk ik dat je het vooral in de darmen moet zoeken,

Ontworming is het advies om langer te geven namelijk 2 weken panacur 20 mg/kg LG, 3 dagen is naar onze mening tekort, de wormen zitten vooral in de blindedarm en ze herbesmeten zich met het eten van de blindedarm keutels.

Om de ontlasting te normalieren kun je je konijn of pretexin fibre 2x daags 2 theelepels of esb3 (gedurende 12 dagen door het drinkwater) geven.

Eventueel zou je thuis zelf onderhuids infuus kunnen geven.

Sterkte en succes.

Met vriendelijke groet

Evert-Jan de Boer

ze eet vandaag weer matig....dat is dus het probleem, ze zet niet door! ze heeft in ieder geval geen verstoppingen want alles is gewoon soepel in haar buik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .