Ga naar inhoud

Chance heeft een probleem met zijn gebit, zijn voortanden gaan eruit.


Claire

Aanbevolen berichten

Als dat afstandsgeld echt het probleem is, zou ik dat laag vinden...

Dat jullie het welzijn van die konijnen nog geen 12.50 euro waard vinden (dat is volgens mij het gemiddelde bedrag voor afstand).

En weet je...ik ga met mijn domme kop nog een belachelijk voorstel doen...

Als dat geld echt hét probleem is...

Dan ben ik bereid met de opvang in kwestie contact op te nemen en het geld voor afstand van 2 konijnen naar hun over te maken, dan is dat mijn goed doel voor deze maand.

En dit stel ik absoluut niet voor voor jullie, naar jullie toe is dit zelfs een totaal verkeerd teken... Dat laat jullie jullie verantwoodelijkheid opnieuw ontlopen.

Ik stel dit enkel en alleen voor voor de konijnen in kwestie omdat ik voor elk konijn het beste voor heb.

Oh ja, als jullie je verantwoordelijkheid willen ontlopen en mijn aanbod willen aannemen, is er één voorwaarde...

Jullie nemen er absoluut geen konijnen meer bij. Ook niet als er een overlijd en er een konijn van een koppeltje alleen blijft, dan maak je maar een trio..

aangepast door zwarte panter
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 203
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Wat ben je ook een kanjer, Zwarte Panter!

Om jou bij te staan, stel ik voor dat als jullie nóg een konijn weg doen, (buiten die 2 die ZP op zich neemt) ik de helft van de afstandskosten betaal.

Op dezelfde voorwaarden als Zwarte Panter.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik lees hier meer dan ik reageer de laatste tijd, maar ik wil nu wel eventjes kwijt dat ik dit heel, heel erg vind. Chance had nog een prima leventje kunnen hebben. Verdorie zeg, ik heb gisteren nog een konijn bij een dierenwinkel weggehaald met doorgroeiende tanden. Die gaat ook eind van de maand geholpen worden door haar tanden te laten verwijderen.

Ook Chance had ik willen helpen als ik geweten had dat het zo zou aflopen. Waarom zeg je dat niet. Geef dan nog mensen een kans om te helpen voordat ze ingeslapen worden. Net als met de ram die ingeslapen werd na het gevecht met de andere ram. Ook die is nodeloos ingeslapen.

Je mag je overige konijnen die je eventueel af wilt staan bij mijn opvang brengen, geen afstandskosten. Mijn website is www.muffinskonijnenopvang.nl daar kun je ook lezen hoe ik de konijnen herplaats.

Alleen het vervoer gaat mogelijk een probleem opleveren denk ik want ik zit in Den haag. Misschien zijn er leden van Bunnybunch die in de buurt komen van Uden of Den Haag en die eventueel de konijnen kunnen ervoeren als ze besluiten om er enkele af te staan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, Claire en Britt, grijp je kans zou ik zeggen. Dit is een heel aardig aanbod en misschien moeten jullie nu eens beslissen in het belang van de konijnen.

Ook ik vind het heel erg dat jullie Chance hebben moeten laten inslapen. Ik weet onderhand een beetje hoe jullie moeder denkt over de konijnen, maar dat ze meteen ingeslapen moeten worden als ze wat hebben, vind ik echt ontzettend erg en ik kan daar echt heel boos om worden. Arm konijn..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoewel ik het verschrikkelijk vind dat dit nóg eens moest gebeuren, ondanks dat iedereen de vorige keer precies dezelfde dingen heeft gezegt.. Vind ik het wel prachtig om te zien (de reden even weggedacht) hoe BB-ers voor elkaar en in dit geval vooral voor de konijnen klaarstaan.

Claire en Britt, wees nu eens verstandig. Denk niet aan jezelf, denk niet aan het geld, maar denk aan je konijnen.

En misschien is het verstandig om te kijken wat voor budget (per jaar?) je hebt, uit te rekenen hoeveel je per konijn kwijt bent (ook per jaar dan, natuurlijk wel extra geld reserveren voor zulke noodgevallen) en dan aan de hand daarvan konijnen weg te doen.. Jullie hebben nu de kans, pak die en zorg dat dit nóóit weer gebeurt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb hier even een vraag meiden..

is het normaal dat een DA een gezonde konijn zomaar laat inslapen omdat een vrouw (moeder van die 2) dat zegt?

toek ik het las ging het bloed van mijn gezicht helemaal weg...ik werd misselijk..

weer een gezonde beest vermorden en waarom :(

als ik een auto had zou ik vanavond nog de overige beesten gaan halen en naar DH brengen naar muffins

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ja, het is niet echt een gezond konijn hè. (Ja, het probleem is makkelijk te verhelpen.. Maar gezond is anders.) Veel mensen hebben het geld daar niet voor(over), ik denk dat je daar als dierenarts ook rekening mee moet houden/gaat houden. Toen Indy in maart bij de dierenarts was en er haakjes geconstateerd werden, was inslapen ook een optie die de dierenarts gaf.

Daarmee wil ik niet zeggen dat ik dat goed of normaal vind, maar ik begrijp het wel. Bovendien heb je als dierenarts (en als dierenliefhebber) toch liever dat zo'n konijn een spuitje krijgt, dan dat de eigenaren geen zin hebben om te betalen en er dus mee naar huis gaan en niets doen. Als dat de opties waren geweest in dit geval, spuitje of niks doen, dan gaat mijn voorkeur daar ook naar uit natuurlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

sorry maar ik vind dit echt een rot excuus, het is mogelijk in termijnen betalen bij de DA, ik vind het echt vreemd dat iemand die gestudeerd heeft om dieren beter te maken een dier gaat inslapen om zo iets!

het dier heeft geen kanker!

ik vind dit ook zeer kwalijk dat is de tweede keer dat dit gebeurt bij die mensen en wie weet hoeveel keer het blijft gebeuren

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is toch te hopen dat Claire en Britt nu de kansen die ze gekregen hebben met beide handen aanpakken en konijnen wegdoen, zodat het nooit weer gebeurt.

Overigens vind ik het ook niet kunnen, maar als dierenarts kun je mensen niet dwingen te betalen natuurlijk. In termijnen betalen helpt geen donder als je het geld wel hebt maar het beestje gewoon niet genoeg waard vindt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

oke, dat is duidelijk neem ik aan.

wij gaan 4 konijnen wegdoen, ik met de

DA een goed gesprek gehad hij zij ook al : ik zie hoeveel pijn jullie hebben, julli hebben een hart voor dieren.

maar hij zij ook al dit probleem bleven wij wel houden met Chance !, dus hij vind het wel jammer, maar snapt het wel.

wij hebben het er ook moeilijk mee, !

aangepast door Britt
Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn vorige vraag slaat nergens meer op, je hebt je bericht daarna nog aangepast, dus vergeet die maar.

Maar als je nu vier konijnen weg doet hebben jullie er nog steeds vjif over. Wat als een van die konijnen (of twee, of drie, of...) ernstig ziek wordt, gebeurt er dan weer hetzelfde? Of mogen jullie er dan wel veel geld aan uitgeven? Zou het niet verstandiger zijn als je er zoveel mogelijk weg doet, zodat de kans dat jullie voor grote kostenposten komen te staan zo klein mogelijk is?

Link naar reactie
Delen op andere sites

sorry maar ik vind dit echt een rot excuus, het is mogelijk in termijnen betalen bij de DA, ik vind het echt vreemd dat iemand die gestudeerd heeft om dieren beter te maken een dier gaat inslapen om zo iets!

het dier heeft geen kanker!

Helaas kun je niet bij alle DA'en in termijnen betalen en hebben niet alle DA'en de instelling dat ze alles willen doen om een dier beter te maken. Ik heb ervaring met DA'en die zelf zoiets hebben van, het is een dier, voor een dier doe je dit soort dingen niet, voor een mens wel. Die stelden zelf speciale zorg ook al niet voor, omdat zij dat zelf niet voor een dier zouden doen. Helaas.

Ik zeg niet dat dat bij deze DA ook zo is, ik geef alleen aan dat niet elke DA alles uit de kast haalt, en dat ze daarnaast soms beslissingen nemen zoals Dollie beschreef.

Verder vind ik het ontzettend triest wat er gebeurd is. Alles is al gezegd denk ik. Ik hoop dat jullie nu inderdaad direct konijnen naar een opvang gaan brengen, om herhaling te voorkomen. Ik snap trouwens niet dat jullie het dier dan zo acuut laten inslapen, als je ook maar eerst zou zeggen wat er aan de hand is dan zijn er zat mensen die zouden willen helpen. Waaronder ik, als ik het geweten had, had ik het diertje zo opgehaald en dat geld dus voor meer mensen....en dan had Chance nog geleefd...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een situatie dat dit zo is gebeurd. Heel erg jammer.

En ik hoop van harte dat jullie gebruik maken van wat er hier aangeboden wordt, om het welzijn van andere konijnen te garanderen. En eens goed uitrekenen hoeveel konijnen jullie kunnen onderhouden inclusief dierenartskosten. En ik weet sinds gisteravond hoe hard die kosten kunnen gaan, een bezoekje aan de dierenarts en de medicijnen was bijna net zo veel als wat ik normaal in twee maanden besteed aan hen voor voer en dergelijke.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .