Ga naar inhoud

Het algemene inentingen topic


_Danielle

Aanbevolen berichten

  • Reacties 974
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Danielle: Ik ga tijdens de entingsdagen ja! 28 April, op een woensdag! Maarja, ik neem voor de zekerheid wel 120 euro mee, vond het ook al erg vreemd hoor zoveel! Want ga jij naar die in Amsterdam?

Heeft een assistente dat jou verteld..? Want dat kan echt never nooit kloppen... IK denk dat ze dan een fout heeft gemaakt..

Ik ga echt al jaren met mijn konijnen naar Stad & Land (locatie Heemstede dan wel) voor hun inentingen en betaal dus 58 euro, terwijl ze een uur bezig zijn met mijn nijnen met 2 man. Zelfs de nageltjes worden geknipt.

Ze hanteren als het goed is allemaal dezelfde prijzen, de dierenartsen rouleren onderling ook over de vestigingen.

En het zou heel vreemd zijn als jij het dubbele moet betalen voor minder konijnen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, inderdaad.. Hmm.. Nouja, ik zal het wel zien. Zal iig wel even de opmerking maken dat een vriendin 58 euro voor 8 konijnen betaald in heemstede als ik 120 euro moet betalen :P

Ja, zou ik zeker doen! Want het is wel heel typisch als jij meer moet betalen... En dan ook zĆ³ veel meer!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vaak wel, moet je anders even site's van dierenartsen zoeken of even bellen..

hier betaal ik op de entdag: 26ā‚¬ per konijn voor Myx en VHD voor alleen Myx betaal ik 15 en voor alleen vhd 11. Vind het toch best duur 26ā‚¬ Bij een andere dierenarts betaal ik 15ā‚¬ tijdens het entuur. Maar die ken ik nog niet met konijnen, en weet niet of die wel zo goed is. daarnaast heb ik 2 konijntjes, dus dan vind ik 50 euro niet zo erg :)

edit: Ik las verkeerd op de zit, voor alleen VHD 11 euro en voor Myx en VHD 15 euro. Oops

aangepast door forestmeisje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben van plan om mijn konijnen 10 april te laten enten.

Nu kreeg ik van een andere dierenarts waar ik me ram heb laten castreren een mail met informatie over enten, maar daar stond in dat dwerg konijnen heftiger op de inenting konden reageren en dat dat een reden kon zijn om ze niet te laten enten.

Ik heb zelf 2 kleurdwergjes van voedster 1060 gram en ram van 979 gram, wat is de risico als ik ze laat enten?

Want wil ze niet kwijt raken.

Mijn voedster is nu ook schijnzwanger, is dat nog een extra risico.

Nu is het ent-spreekuur over 2 weken, dus hoop tegen die tijd wel dat het over is.

Ik hoop dat iemand antwoord kan geven op mijn vragen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Marissy, dat vind ik ook wel interesant om te horen, ook ik heb 2 dwergjes, waarvan de ene nu bijna 6 weken is en de ander 7,5 weken. De 1e entsessie waar ik met hen beide heen kan gaan is niet a.s woensdag maar 5 mei (1e woensdag van de maand doen ze dat, nou vraag ik me af of ze het 5 mei wel doen).

ik wil ze ook niet kwijt... dus ben heel benieuwd naar de antwoorden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik zie trouwens dat het enten bij jullie vaak veel duurder is dan bij mij, bij was het 12,- + 4,75 voor ieder extra konijn en dat was dan met een check-up en nagelknippen:) wel met een entdag natuurlijk, voor iedereen die dit interessant vindt, dit is bij Dierenartsen Praktijk Drie Wijkes in Oudenbosch (vlakbij Roosendaal:))

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dwergen mogen inderdaad pas vanaf 12 weken geƫnt worden. Maar dat beter helemaal niet geƫnt kunnen worden, is volgens mij onzin.

Maar zijn jouw konijnen wel echte dwergen?

Mijn konijnen zijn echte dwergen.

Ze komen allebei bij een fokker vandaan.

Ze worden allebei in mei 1 jaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik weet nog niet of ik mijn konijn ga laten inenten want het probleem is. Mijn konijn heeft nu net een kaakacbes gehad en die kwam na een week weer terug. dus na die 3 operaties in Ć©Ć©n maand weet ik niet of dit er nog wel bij kan. De andere laat ik zo ie zo inenten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Weer wat geleerd 12 weken dus..

Maar volgensmij zijn het geen rasechte kleurdwergen of dwergen want ze hebben beide naar mijn idee vrij grote oren en als ik raskleurdwergen zie op site's van fokker dan hebben die kleine oortjes. Verder heb ik de ouders wel gezien van beide en die zijn gewoon klein, maar ik ben er vrij zeker van dat het niet raszuiver is. Maakt het dan nog uit of het met 12 weken is? Als dat verstandiger is doe ik dat!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .