Spring naar bijdragen

Anoukje

Members
 • Aantal bijdragen

  20
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

15 Goed

Over Anoukje

 • Rang
  BB newbie

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente profielbezoeken

161 profielweergaven
 1. Is inderdaad een gok. Het meest ideale is een match in de opvang. Maar van de vele koppelingen die ik hier de afgelopen 15 jaar heb gedaan mislukte het maar één keer. Ik heb ook wel koppelingen gehad die niet helemaal vlekkeloos gingen en soms weken duurden, maar uiteindelijk ging het dan toch goed. Maar deze keer was het echt een makkie gelukkig.
 2. Luc is weer lucky! Maandagavond via Marktplaats een vriendinnetje voor hem opgehaald. Een 5 jarig konijntje met een eerlijk verhaal, dus geen allergie/geen tijd/enz bullshitonzin. Dinsdag heb ik ze in een andere ren bij elkaar gezet en het ging meteen goed. Daarna in een grote ren in het tuinhuis en daar zijn ze 2 dagen in gebleven. Ondertussen het hok en de ren schoongemaakt en gedesinfecteerd. En nu maar fingers crossed dat ze gezond blijven.
 3. Nee dat ga ik niet doen. Ik heb een uitsterfbeleid hier. Van 19 konijnen maximaal ben ik nu op 4 gekomen. Ik heb nu 16 jaar konijnen en ik wil er uiteindelijk nog maar 2 overhouden. In de afgelopen jaren heb ik onderling kunnen koppelen of als dat niet ging kwam er een nieuw konijn bij, naar dan wel een op leeftijd. Luc kan onmogelijk bij mijn andere koppeltje, dus zal er een 'oudje' bij moeten komen. In het gunstige geval sterft er hierna een van mijn rammen en dan probeer ik eerst een trio te maken, wat ook vaak wel lukt. Soms gaat dat niet helemaal optimaal, maar als ze niet knokken heeft het toch als resultaat dat er geen één eenzaam en alleen zit. De Facebook pagina van Bunnybin seniorkonijnen ben ik ook lid van.
 4. Ik ga morgen bellen. En anders maar wat verder van huis.
 5. Dankjewel! Dat wil ik ook het liefste, heb ik de vorige keer ook gedaan en dat is mij heel goed bevallen. Ben al aan het zoeken. Helaas hier in de buurt hebben de opvangen geen geschikt maatje voor Luc. Hij is 8 jaar en ik wil niet een veel jonger maatje.
 6. Bedankt, hier kan ik wat mee! Ik overweeg dan toch maar om nu zo snel mogelijk een vriendinnetje voor Luc te zoeken en ze tijdelijk ergens anders in te huisvesten. (Denkmachine draait op volle toeren nu)
 7. Welk middel kan ik het beste gebruiken?
 8. Luc is kerngezond. Het hok en ren ga ik nooit helemaal ontsmet krijgen ben ik bang. Dank je, ik heb hier veel verdriet van. Het is zo gemeen EC. Konden ze er maar tegen inenten.
 9. Inmiddels ben ik wel aardig ECervaringsdeskundige, ik heb hier de afgelopen 15 jaar al heel wat gevallen meegemaakt. Maar nu dus niet behandelen (wat ik ook liever niet doe) De vraag blijft staan hoe ik zo snel mogelijk een nieuw maatje voor Luc erbij kan nemen.
 10. Gisteren het vriendinnetje van Luc in laten slapen. Ze had een hele snelle verloop van EC, en dierenarts en ik vonden dit beiden het beste voor haar. Helaas had ik haar pas een jaar, het vorige vriendinnetje van Luc heb ik ook in moeten laten slapen met EC. Luc heeft nog nooit ergens last van gehad maar is ongetwijfeld drager. Ik heb gisteren Meranox meegekregen om hem 2 weken preventief te behandelen. Maar ik twijfel om dit te doen, dwz ik wil proberen dit om te ruilen voor panacur pasta. Maar nu het probleem. Ik ben natuurlijk verdrietig, maar Luc is duidelijk zwaar depressief na het verlies van zijn lieve maatje. Er moet zo snel mogelijk een nieuw vriendinnetje komen. Maar die kan natuurlijk ook besmet raken nu. Even het hok en de ren grondig reinigen is makkelijker gezegd dan gedaan. Het hok is 6 m2 en was voorheen een kippenhok en de ren is 10 m2 zie de foto's. Mijn ideeën: Nieuw vriendinnetje meteen behandelen (maar dat geeft veel stress) Of: Ander konijntje wat ook een partner verloren is aan EC, dus ook drager. Maar waar vind ik die Even ander hok met een maken gaat ook niet zomaar. Het moet hier volledig dicht zijn ivm vossen, roofvogels en marters. Verdrietige Luc
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .