Spring naar bijdragen

josti

Members
 • Aantal bijdragen

  279
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  2

josti last won the day on 15 December 2017

josti had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

25 Uitstekend

5 Volgers

Over josti

 • Rang
  BB hulpje

Recente profielbezoeken

608 profielweergaven
 1. Ik zal het maar verklappen, als je de dosering halveert dan heb je een drankje voor 2 weken en doe je het door 4 delen dan maak je een drankje voor een week 🙂 Maar wel fijn dat je DA haar collega's heeft gebeld voor advies, top!
 2. er zal wel een tweede nestje zijn....
 3. josti

  Gasbuikje.

  Heel herkenbaar, van het een op andere moment weer volop gaan eten. Alsof er nooit iets aan de hand was. En dan mag jij de extra grijze haren tellen en vroeg naar bed om bij te slapen en de wallen onder je ogen weg te krijgen Hahahaha
 4. wat een moeilijk gedoe 🙃 ik werk met de panacur tabletten: ik ga uit van 25mg per kilo konijn dus in geval van boefje is dat 1.65 x 25mg = 41.25mg per dag. Ik geef dit in 1 keer en niet in 2 keer 41.25mg x 30 dagen (1 maand) = 1237.5 mg. ik ga nu rekenen met 1250mg, dat rekent makkelijker ik neem 5 tabletten panacur van 250mg of 2.5 tablet van de panacur 500mg en doe daarbij 10ml suspendeergel (bij de da te krijgen) en 21 ml water, totaal 31 ml. Dit is genoeg voor een maand medicatie. De dosering is dan 1x daags 1 ml Je moet de tabletten natuurlijk wel goed kleinmaken in de vijzel en goed schudden voor gebruik. Ik weet niet of men bij 2x daags toedienen de helft van de dosering neemt of dat de verhouding dan anders ligt. En de panacur tabletten zijn online te krijgen en goedkoper dan bij de DA. Ik haal alleen een flesje suspendeer bij de DA.
 5. https://link.marktplaats.nl/m1594748575
 6. of dit: https://link.marktplaats.nl/m1594676476 Wel geen konijn maar dan nog... heel sneu
 7. Dank je Mira, en ik heb nog een paar visjes uitgegooid via de mail en telefoon :-), en ze gingen allemaal nog even een belletje plegen en even rondvragen. Des te meer voelsprieten er uitstaan des te beter..:-)
 8. Hoi Knuffeltje, Zodra de dierenarts heeft geconstateerd dat er geen sprake is van verstopping of obstructie zou IK beginnen met een beetje dwangvoer. Het konijn is ondertussen al een tijdje niet aan het eten. Ik neem aan dat "het spuitje" een pijnstiller is geweest? Heb je pijnstiller mee naar huis gekregen voor morgen? En heeft de dierenarts nog gekeken of ze koorts had? Sterkte met je konijn!
 9. Dank je Evee, die had ik inderdaad al gevonden 🙂 Op dit moment allemaal ver weg maar ik hou het in de gaten.
 10. josti

  Roekie zoekt verkering

  Afgelopen zondag helaas Elsje moeten laten inslapen.. Ze is 11 jaar geworden. Roekie zoekt daarom een leuk klein, knap, nieuw vriendinnetje. Mijn voorkeur gaat uit naar een voedster op leeftijd, zeg maar 6+ Ik heb me al suf-gesurft op het internet en wel een paar knappertjes gevonden maar allemaal zo ver weg! Wie weet of er in de buurt van Haarlem nog vrijgezelle dames zijn?
 11. is dit konijntje al herplaatst?
 12. Bedankt voor jullie reacties meiden... Hij heeft ondertussen weer voorzichtig een brokje gegeten, moge dat er snel meer worden. Temp was prima. Ik ga tot dinsdag zo door en overleg dan weer met DA over hoe nu verder. grijze haren krijg je er van.
 13. ter aanvulling: Hij heeft geen strak pijnsnuitje en ligt ook niet meer in een pijnhouding. Na op schoot gezeten te hebben voor zijn behandeling gaat hij wassen en wel weer liggen. Soms eet hij direct ook nog iets. En alsof het nog niet genoeg was heeft de poes ook nog een keelontsteking, afgelopen donderdag wéér bij de DA, en een kast vol medicijnen.
 14. josti

  Roekie niet in orde

  Sinds vorige week donderdag is Roekie niet in orde, wil niet eten. Met met mijn "normale" ritueel van pijnstiller en primperan kreeg ik m niet lekker aan de gang. Bij de DA foto gemaakt en daarop zien we een goed zichtbare enigzins grote maag, geen gas. Maag en buikje voelen mooi soepel. Door met pijnstillers primperan en Zitac (maagbescermer). Na geen noemenswaardige verbetering, hij eet wel weer zo hier en daar wat groen en een stukje brood ed duplo erbij tegen evt een geirriteerde maag/ maagzweer (???). Afgelopen woensdag kreeg meneertje ook nog EC bij met wat wankel zijn en 2x omvallen. Dus panacur erbij. De EC symptomen verergeren gelukkig niet maar hij blijft halfbakken eten en vindt mij ondertussen ook eng. Al met al is het een frustrerende toestand. Ik wil nog een 2e foto laten maken om te zien of zijn maag verbeterd maar moet nog overleggen wanneer we dat moeten doen, hoewel bij verbetering ervan hij beter zou moeten gaan eten. Nu heb ik hem toc 2x per dag in mijn handen voor zijn medicijnen en geef ik hem ook 6 ml dwangvoer erbij omdat hij zo weinig eet. Iemand de gouden tip? of ervaring met een maagzweer? ik hoor het graag...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .