Ga naar inhoud

RenateB

Members
  • Items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door RenateB

  1. Heb je nog meer konijnen? Mijn rammetjes doen dit vaak bij hun vrouwtje als er een ander konijn in de buurt is.
  2. Hier zijn ze nog echt heel klein. Van ongeveer 90 gram soms en dan is het echt zoveel keer voeren/melk geven per dag. Je hebt ze dan veel in de hand en vaak blijf ik naderhand ook nog even met ze zitten, worden ze aardig tam van!
  3. Is erg leuk om te doen, wel veel werk, maar dat is prima. Ze hechten aan je, dat is wel grappig om te zien, ze herkennen je nog als ze ergens in pleeg zitten 😄 Al 2 maal half wilde konijntjes gehad, dat is wel een uitdaging, de laatste zijn nu ter adoptie en best tam geworden. Thuis heb ik nog 2 kleintjes zitten die ik heb groot gebracht, ze blijven hier voorlopig, want de opvang zit harstikke vol!
  4. We hebben haar ingeslapen. Er zat een blokkade aan het einde van de dikke darm. Dat ze zich gehouden heeft zoals ze deed, is wonderlijk. Ze heeft gisteravond nog een bord sla, komkommer en wortel verorberd. Het is beter zo. Dag Roosje
  5. Ik voel links in de lies een verdikking, een lang gerekte. Ik weet dat daar normaliter gas ophoopt. Afgelopen dagen heeft ze voornamelijk andijvie, komkommer en plakje wortel gehad en wat olvarit. Ik hoop nu stiekem dat dat te weinig keutels oplevert en ze de keutels direct op eet. En dat de verdikking gas is. Ze eet met zeer veel overgave. Ik laat morgenochtend een foto maken, als het gas is en geen verstopte darm dan zijn er nog mogelijkheden. Is het toch een overvulde darm, dan ben ik het met je eens en dan denk ik niet dat dat nog goed komt. En dan laat ik haar slapen. Er komt een hoop lawaai uit haar buikje iig, dus ik hoop gas. Das dan toch de betere van twee kwaden.
  6. Urine brand krijgen ze als ze urine lekken op hun vacht, uiteindelijk tast dit de huid aan. Dit komt voor bij bijvoorbeeld blaaszand. Sowieso even langs de dierenarts. Als er veel blaaszand in zit, kan het zijn dat ze moeten spoelen.
  7. Ik weet dat een klysma en operatie niet kan bij konijnen, daar zijn de darmen veel te teer voor. Vandaar dat ik dat ook nooit als een optie heb gezien. Uitdrukken gaat ook niet gebeuren, geen zorgen. Even voor de goede orde, ze zit er niet als een hoop ellende bij hoor. Ze hopt gewoon door haar verblijf, ligt niet languit, eet haar natte groen erg goed, komkommer ook en een plakje wortel kat ze nog net niet uit je hand, Olvarit eet ze ook graag, ze drinkt en plast. Het hele beeld klopt niet bij een verstopte darm. Inslapen staat zeker op de lijst hoor en als ze er als een hoopje ellende bij had gezeten dan was ik gisteren al geweest. Morgen laat ik een foto maken en zien wat we kunnen, een andere da kent het verhaal en adviseert het nog te proberen met injecties metamotyl. Ik ben me heel goed bewust voor de situatie, maar ze is me te energiek. Blijkt morgen een uitzichtloze uitzicht, dan is het daar gelijk einde verhaal.
  8. Let ook op je water, ik gaf bij blaaszand of spa blauw of gedemineraliseerd water. Check ook even de calciumgehaltes van je groenten. Timothee hooi wordt meestal aanbevolen. Is gewoon bij de dierenspeciaalzaak verkrijgbaar.
  9. Nee hoor, ik fles wel de gedumpte babies voor de opvang. Twee voedstertjes zitten hier nu nog tot ze oud genoeg zijn voor sterilisatie. De andere babies zijn inmiddels geholpen en zijn in pleeg tot er een geschikt huis is gevonden.
  10. Ik zou persoonlijk, als je er geen ervaring mee hebt, het uitbesteden aan een opvang.
  11. Naar de dierenarts en het liefst met spoed. Een konijn dat niet eet en lethargie vertoond, moet zsm naar een dierenarts.
  12. Het ene koppel heeft een vast verblijf van 18m2, in de zomer vaak meer. Het andere koppel heeft een 12m2 samen. Mijn oude koppeltje een 30 a 40m2. De jonkies zitten kleiner tot sterilisatie en dan gaan ze voor adoptie.
  13. Dierenarts is te adviseren. Lekt ze ook? Heeft ze beginnende urinebrand?
  14. Onbeperkt hooi, andijvie of gras en in de avond brokjes. Sommigen biks, anderen science. Ligt er per konijn aan.
  15. De oorzaak is een verstopping en mede daardoor waarschijnlijke darmmotiliteit. De dierenarts zegt niet meer te kunnen doen. Voelt enkel een volle darm. Morgen wordt prima de dierenarts weer gebeld, maar die zegt, ik kan niets, dus inslapen. Ze heeft medicatie voor maaglediging en darmstimulerende middelen. Opereren doen ze liever niet, aangezien de darmen van een konijn echt te teer zijn, daarom geven ze konijnen ook geen klysmas. Dus zolang de darm verstopt is, maakt de oorzaak waarom die darm verstopt is nu niet zoveel uit. Aangezien de verstopping moet worden opgelost, dan kun je pas verder werken. En aangezien alle middelen al de revue zijn gepasseerd, vraag ik hier om misschien wat tips die misschien minder bekend zijn.
  16. Tuurlijk ga ik terug, alleen heb ik daar nu niks aan. Masseren doen we al, laxerende middelen al, darmstimulerende middelen doen we al. Hebben jullie de openingspost wel gelezen?
  17. Ik heb een 4 jarige gesteriliseerde voedster. Ze heeft met de rui wel eens last van de buik, maar dat is meestal snel verholpen. Anderhalve week geleden was ze sloom, buikje was hard. Ik heb haar cisaral en novacam gegeven en op kerstavond heeft ze flink gekeuteld. Ik was opgelucht. Ze at ook weer. Helaas bleef keutelen uit. De dierenarts voelde alsnog een volle darm en schreef cisapride voor en novacam. Verder geef ik infacol tegen gas. Ze heeft nog een paar maal wat kleffe keutels gehad, maar sinds 5 a 6 dagen poept ze niet meer. Ze krijgt nog steeds cisapride, novacam, infacol en laxeermiddel. Ze is redelijk alert, maar je ziet dat ze pijn heeft. Toch eet ze gewoon nog wat hooi, komkommer, andijvie en plakjes wortel. Olvarit gaat er ook goed in. De vochthuishouding houd ik op peil met ors en ze drinkt en plast prima. Maar het keutelen blijft uit. Ik weet niet meer wat te doen. In laten slapen gaat door mijn hoofd, maar dan zie ik haar weer eten en slaat de twijfel toe. De darm is echt vol, kan je ook goed voelen, ik krijg het echter niet zover dat ze het uit poept. Heeft iemand hier misschien nog hints en tips?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .