Ga naar inhoud

Xde.bb

Members
 • Aantal items

  19
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Groningen
 • Namen van de konijnen:
  Dumpling, mochi en fluffy
 • Huisdieren
  2 katten, 3 konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Xde.bb's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

3

Community reputatie

 1. Xde.bb

  Sproeien

  Hallo! Mijn rammetje is al vroeg gecastreerd (direct toen de balletjes goed zichtbaar waren) maar het sproeien is niet gestopt. Ik zat net naast ze en had het ook gezien, mijn voedster ging een beetje achter hem aan en toen sproeide hij op haar. Betekend dit iets en kan ik het oplossen?
 2. Xde.bb

  Voeren 2 konijnen

  Oh jeetje dit zijn hele unieke ideeën, hier was ik zelf nooit op gekomen 🤭. Ze hebben nu idd kleinere en zachtere brokjes dus die kan ze goed schrokken. Ik ga hier zeker eens naar kijken, dankjewel!
 3. Xde.bb

  Voeren 2 konijnen

  Ja mijn rammetje laat het maar allemaal gebeuren 🤭 ik vind dat zo sneu. Dan komt zij eraan en pakt het van hem af en dan blijft hij er zo verbijsterend bijzitten.
 4. Xde.bb

  Voeren 2 konijnen

  Oh wat een geweldige oplossing!!
 5. Xde.bb

  Voeren 2 konijnen

  Ik heb sinds een paar weken een probleempje met het voeren, mijn voedster is erg op eten gericht en eet supersnel maar mijn rammetje eet gewoon op zijn eigen tempo lekker rustig.. je raad al waar dit naartoe gaat, mevrouw eet haar eigen eten op EN het eten van mijn rammetje 😅. Ze eet niet alles op want mijn rammetje heeft natuurlijk wel wat kunnen eten maar dit gebeurd zo al een tijdje. Ook met bijv. Snoepjes geven moet ik er echt bij zitten want ze trekt het snoepje letterlijk uit zijn mond 😱. Ik heb mijn arm er ook weleens tussen gehouden maar dan doet ze er alles aan om erbij te komen. Ik heb al wat dingen geprobeerd maar het is niet gelukt, ze zitten samen in 1 verblijf en ik wil ze ook niet elke dag oppakken om ze uit elkaar te zetten & ze apart te voeren want dat vinden ze denk ik ook niet fijn. Ik zit er soms ook wel bij maar dat kan echt niet elke avond want mijn rammetje doet er vaak heel lang over.. Heeft iemand nog ideeën?
 6. Oh dat is ook een heel goed idee! Bij ons hier in de buurt bij de kinderboerderijen etc. Hebben ze zich er idd ook niet erg in verdiept
 7. Oh wat leuk! Ik heb nog nooit van konijnentrimmer gehoord, ik ga daar zeker eens naar kijken. En ja het lijkt mij ook leuk om een opvang te starten want er worden hier in mijn omgeving veel konijnen gedumpt of verwaarloosd 😞
 8. Hallo! Ik ben dit jaar begonnen aan de opleiding dierverzorging niveau 4 & ik wil mij graag verdiepen in konijnen, je mag ook een paar keuzedelen kiezen en dan kies ik ook zeker voor konijnen. Ik heb altijd al konijnen gehad en vond het altijd al fantastische beestjes. Ik heb door de jaren heen enorm veel geleerd over konijnen en weet nu best veel, maar ik ben nog lang niet klaar! Ik zou heel graag later ook iets met konijnen willen doen, maar ik weet niet zo goed welke mogelijkheden er zijn, ik weet dat er fokkers en konijnenopvangen zijn maar ik wil absoluut geen fokker worden. Een konijnenopvang lijkt mij ook erg leuk om bij te werken of zelf 1 te starten. Zijn er naast deze 2 nog meer opties wat je met konijnen kunt doen later? En hebben jullie zelf ook een baan/bedrijf wat vooral om konijnen gaat? Ik vind doorleren (na deze opleiding) niet erg dus alle opties zijn van harte welkom!!
 9. Xde.bb

  Voeding & gewicht

  Oh wat apart! Ik ben nu wel erg benieuwd naar jou konijn! 😁 En ja dat weet ik idd, we pakten ze hier op omdat ze hier gekoppeld werden en naar neutraal terrein werden verplaatst 🙂
 10. Xde.bb

  Voeding & gewicht

  Oh gelukkig! Ik dacht al dat het wel goed zou zijn maar mijn moeder zegt steeds dat ze te dik word 😬 ze is gewoon lomp gebouwd denk ik dan idd. Ze is bijna een jaar!
 11. Xde.bb

  Voeding & gewicht

  Je kan ook zien bij de foto dat ik ze vasthoud dat haar kont dikker is en haar hoofd, ze heeft natuurlijk ook een wam maar haar hoofd zelf lijkt ook iets dikker.
 12. Xde.bb

  Voeding & gewicht

  Hallo! Ik heb een vraag over mijn voedster, ze is een hangoor dwerg & is best groot. Nu weet ik dat er een verschil kan zitten tussen een normale dwerg en een hangoor, want het dwergje wat ik heb is wat groter, zo waren haar ouders ook, maar ik ben toch een beetje bang dat ze misschien iets te groot is en ik haar teveel voer. Mijn voedingsschema voor mijn konijntjes: Ochtend & avond een KLEIN handje brokken gemengd met kruiden, onbeperkt hooi en s avonds een dik bord groenvoer. Ondertussen ook af en toe een snoepje. Ze weegt nu bijna 2 kilo, is dit normaal? Ze is dus sowieso al een stuk groter dan mijn normale dwerg Het is misschien niet goed te zien maar zo kan je een beetje het verschil tussen de 2 zien
 13. Xde.bb

  Koppelen 1 bang

  Gelukt!! Ze zijn niet meer bang voor elkaar! Op de foto geeft het rammetje mijn voedster een wasbeurt 😊 Bedankt voor alle tips en geruststelling! @Marjoleink @Evee
 14. Xde.bb

  Koppelen 1 bang

  Ja precies! Het gaat idd de goeie kant op. Het rammetje is veel minder bang en ze wassen elkaar ook al! Ze rennen nog wel af en toe achter elkaar aan maar voor de rest gaat het prima 😊 Ik ben nu ook niet thuis en heb je advies opgevolgt en ze gewoon bij elkaar in gelaten dus ik ben benieuwd hoe het er straks bij ligt
 15. Xde.bb

  Koppelen 1 bang

  Okay dan probeer ik deze manier toch. Ik heb het gevoel alsot het wel iets beter gaat want ik heb ze direct weer bij elkaar gezet en het rammetje beweegt nu wel meer, ze eten nu ook tegelijk (in de ren tegenover elkaar) en hij komt zelfs af en toe even ruiken. Als mijn voedster hem gaat besnuffelen dan rent hij wel nogsteeds weg maar er zit al meer beweging in dan eerst!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .