Ga naar inhoud

Xde.bb

Members
 • Items

  28
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Groningen
 • Namen van de konijnen:
  Dumpling, mochi en fluffy
 • Huisdieren
  2 katten, 3 konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

126 profielweergaven

Xde.bb's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

4

Reputatie

 1. Xde.bb

  Voeding & gewicht

  Hallo. Mijn konijnen zijn vandaag geweest voor de jaarlijkse inenting. Zoals verwacht is mijn voedster iets aan de dikke kant, ze heeft geen extreme overgewicht maar ze is ook niet op goed gewicht. De reden hiervan is dat mijn rammetje heel langzaam eet en ook niet alles in 1x, hij bewaard soms een deel voor later op de dag. Mijn voedster is zo gefixeerd op eten dat zij alles snel opeet en daarna ook het eten van mijn rammetje opeet. Ik zorg er wel voor dat mijn rammetje genoeg krijgt maar zo word mijn voedster dus toch te dik. Ik heb al van alles geprobeerd maar mijn rammetje is zo eigenwijs met zijn eten en kiest echt zelf uit wanneer hij eet. Zo heb ik bijv. Al een scheiding geprobeerd maar dan neemt hij 3 hapjes en dan stopt hij, en de scheiding wil ik liever niet de gehele avond erin houden. Ik hoop van harte dat iemand hier een enorm goeie oplossing heeft πŸ™πŸ½.
 2. Ohja ik heb ze gevonden super! Allemaal bedankt voor jullie hulp & tips! πŸ€—
 3. Mijn konijnen vinden beide (voer)ballen heel leuk. Ook heb ik een beetje een zoek/hersenspelletje waarbij je iets lekkers verstopt in zo'n mat met stoffen 'frutsels'. Als ik daarmee aan kom lopen worden ze helemaal gek en ze zijn er zo ontzettend goed in!
 4. Ja ik had echt zo'n "in elkaar zet" pakket. Allemaal van die losse hekjes waaruit je zelf een groot verblijf kon maken maar stabiel zijn ze echt zeker niet πŸ˜… Jammer dat ze dat dan verkopen als iets voor konijnen.
 5. Top dankjewel! Dan ga ik zeker eens kijken naae vinyl. Qua ren had ik zelf nog helemaal niet nagedacht over puppy of kittenren, ik had zelf altijd al een ren voor konijnen maar ik ben erachter gekomen dat deze dus helaas niet geschikt is voor alle konijnen πŸ™ˆ
 6. Ohh top dankjewel! Hier staat toevallig qua zindelijkheid ook nog een tip in die ik nog niet had geprobeerd
 7. Wow wat mooi! Ik vind deze ren echt prachtig, ik kan 'm alleen niet vinden op google. Heb je toevallig ook een link?
 8. Hallo! Ik wil graag een goed verblijf maar ben radeloos. Mijn voedster is echt een grote knager, ze knaagt aan alles binnen haar bereik, de ondergrond, de ren. Ik moet elke keer de ren opnieuw vastzetten onderaan met dubbelzijdig tape omdat ze 'm zovaak kapot ropt dat ze t hele hek verplaatst 😬. Ik gebruik grote zachte handdoeken met daaronder puppypads omdat ze beide nog niet zindelijk zijn hoewel ik ze dit al maanden op verschillende wijzes probeer aan te leren. Ik weet op dit moment echt niet wat ik moet doen want ik ga echt door de handdoeken heen omdat ze elke dag in de was moeten, ook zijn ze al erg toegetakeld omdat ze aan alles knaagt. Nogmaals ik ben al een tijd aan het 'potty' trainen, heb een grote bak voor hun behoeften die bevestigd is aan een ruif met hooi (waardoor ze dus kunnen eten en poepen tegelijk, wat ze dus niet doen πŸ™ˆ). Ook geef ik ze elke dag genoeg verschillende opties qua knagen maar toch blijft ze aan de rest knagen. Dus ik ben op zoek naar iemand die antwoord kan geven op de volgende puntjes: 1. Wat is een goeie ren/hekken die stabiel blijven staan en die ze niet zomaar opzij kan gooien? Ze staan binnen 2. Wat is de beste optie qua ondergrond? Het liefst 1 waarbij knaagoptie niet zo makkelijk is en die gemaakt is voor onzindelijkheid
 9. Xde.bb

  Ehbo setje

  Ik wil graag een ehbo/gezondheid tasje maken voor mijn konijnen maar ik heb het idee alsof ik veel dingen ben vergeten. Tot nu toe heb ik: - pijnstilling (novacam) - medicatie voor gasbuik - nagelschaar - borstel - dwangvoeding - spuitjes voor dwangvoeding/medicatie Hebben jullie nog suggesties voor wat echt niet kan missen? Vriendelijke groet, Demi, dumpling en mochi 🐰
 10. Xde.bb

  Sproeien

  Hallo! Mijn rammetje is al vroeg gecastreerd (direct toen de balletjes goed zichtbaar waren) maar het sproeien is niet gestopt. Ik zat net naast ze en had het ook gezien, mijn voedster ging een beetje achter hem aan en toen sproeide hij op haar. Betekend dit iets en kan ik het oplossen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .