Ga naar inhoud

X_Dominique

Members
 • Aantal items

  57
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Gelderland
 • Namen van de konijnen:
  Binky en fancy
 • Huisdieren
  Konijn, kat, hond

Recente bezoekers van dit profiel

147 profielweergaven

X_Dominique's Achievements

Lamprei

Lamprei (2/6)

3

Community reputatie

 1. Ze lopen los beneden , kan ik dan gewoon ren panelen tussen ze in zetten zodat ze elkaar wel zien en ruiken maar niet bij elkaar kunnen ? Zou niet weten hoe ik ze anders uit elkaar kan zetten , hebben geen aparte kamer over ...
 2. Nee binky is altijd de baas geweest , heeft ook best lang geduurd met de koppeling tot ze daar uit waren en was eigenlijk blij dat het gister en vandaag goed ging samen na zo'n operatiedag .. zodat ze niet weer uit elkaar hoefde alleen ja nu beginnen ze dus soms achter elkaar aan te rennen en een beetje te snauwen. Merk wel dat Fancy degene is die daar mee begint en dat binky daarop reageert ..
 3. Het gaat gelukkig erg goed met fancy , eet weer , huppelt weer en keutelt weer! Dan nog een vraagje , doen jullie de konijnen gelijk weer bij elkaar na de sterrilisatie ? Binky is meegeweest naar de dierenarts toen fancy geopereerd werd , heeft gister de hele dag heel lief constant bij dr gelegen maar nu opeens vliegen ze achter elkaar aan en snauwen ze elkaar een beetje af .. is dat gewoon weer rangorde die bepaalt moet worden ? En kan ik ze bij elkaar laten zolang ze niet vechten ? Ben er vannacht natuurlijk niet bij maar wil ze nu ook niet zo snel uit elkaar halen ...
 4. Oke , pijnstilling is gelukkig nog niet gegeven voor de tweede keer dus dat doe ik vanavond zodat ze vannacht ook goed zit .. ze eet nu weer kleine beetjes hooi dus ik stop dan ook even met het dwangvoer en als ze de rest van de dag helemaal niks eet dan zou ik vanavond laat nog wel een klein beetje dwangvoer aanbieden en verse kruiden/groenten. Nee metalen kruik heb ik niet maar zou ik vast wel ergens hier kunnen kopen , ga er gelijk even naar kijken, dankjewel!
 5. Oh fijn dat het dus niet zo gek is dat ze zo ontzettend stil is ๐Ÿ˜… de pijnstilling heeft ze vanmorgen gehad om 7 uur en de dierenarts zei dat ik het nu wel weer kon geven , kon geen kwaad, ik dacht zelf aan beter vanavond maar goed ze zei dat het nu kon .. ze moet normaal 1,5 ml krijgen op een dag maar dat kan ik dus ook verspreiden in 2 keer vanaf morgen ? Temperatuur hou ik sinds gisteravond goed in de gaten omdat ze ontzettend koud was , warme handoeken ligt ze op en ze heeft een pittenzak tegen dr aan liggen (hou het goed in de gaten dat ze er niet in bijt ๐Ÿ˜‰ ) Hoeveel dwangvoer moet ik dan geven ? Ze zei 20 ml over de hele dag verspreid in 5 - 6 momenten op een dag , ze weegt 1,8 kg. Moet dat dan nu minder veel omdat ze iets gegeten heeft ?
 6. Hoi Allemaal, Gisteren is Fancy gecastreerd , operatie is opzich goed gegaan alleen heeft ze vet rond de blaas zitten , dus ze moet afvallen maar goed daar gaat het nu niet om .. Ik ben haar inmiddels aan het dwangvoeren omdat ze niet uit zichzelf eet , net hooi aangeboden is wel iets gaan eten en een koekje ging erin maar is nog niet veel , keutelt ook nog niet .. Nu heb ik net gebeld met de dierenarts omdat ze totaal niet beweegt , ligt alleen stil, moet vandaag dubbele dosering novacam geven omdat ze zegt dat het waarschijnlijk door de pijn komt .. Hoe lang heeft het bij jullie ongeveer geduurd voordat het konijn weer loopt en gaat eten ? En kan ik nog wat anders doen dat ze weer zelf gaat eten ? Ze is verse kruiden niet gewend dus weet niet of ik dat nu zomaar mag geven of dat ze dan juist last krijgt van de darmen ? Graag advies! ๐Ÿ™‚
 7. Sorry voor late reactie , krijg geen meldingen binnen en had vakantie , ik heb fancy bij flappus in zwolle vandaan. Hele aardige mensen werken daar en de koppeling ging heel rustig en netjes. Ze hadden alle tijd en waren erg kundig. Castratie kon helaas niet naar voor gehaald worden omdat de konijnen dierenarts met vakantie is , kon wel als het echt moest bij een ander maar heb toch wat meer vertrouwen in die van onszelf ๐Ÿ™‚
 8. Merk wel dat de puberteit er nog is inderdaad. Ze zitten altijd in dezelfde ruimte namelijk de gehele woonkamer en gang hebben ze tot hun beschikking.
 9. Ze is bijna 1,5 jaar , ja heb het gelezen maar kom er niet helemaal uit omdat ze vannacht vaak "ruzie" hebben gehad en dan vanmorgen de hele morgen strak tegen elkaar aan liggen ..
 10. Ik woon zelf in apeldoorn en zit met onze konijnen bij dierenarts de mheenpark en dan bij Linda. Hebben tot het einde enorm goed geholpen met fancy toen ze ziek was en stonden altijd klaar. Heb ook bij anicura gezeten maar was daar niet zo tevreden , konijn had stilliggende darmen maar zij hadden geen plek, kon nog wel wachten .. Zeg niet dat ze daarom niet goed zijn hoor Iedereen heeft natuurlijk ook andere ervaringen met een dierenarts !
 11. Hoi iedereen, Ik heb jullie hulp nodig! Wij hebben nu ongeveer 4 maanden geleden binky gekoppeld bij de opvang. Na een maand ongeveer ging het eindelijk de goede kant op , elkaar wassen , bij elkaar liggen en samen eten. Nu gaat het de afgelopen paar weken mis .., Fancy loopt door de hormonen de hele dag achter binky aan , hij wordt nukkig en zet haar weer op haar plek. Nu de laatste paar dagen wordt het steeds erger , tot bijna boksend aan toe staan ze soms bij elkaar terwijl ze daarna zo een paar uur tegen elkaar aan gaan liggen en zij hem wast ... Komt dit weer goed zodra fancy geholpen wordt ? ( 19 sept ) Of is het nu toch geen goed koppel en moet ze weg ? En wanneer moet je ingrijpen ? Klap nu soms wel in mn handen als het echt heel hard achter elkaar gaat .. Beetje lang verhaal maar hoop dat iemand kan helpen !
 12. Ah oke dan wacht ik het rustig af! Dankjewel ๐Ÿ™‚
 13. Dank voor je reactie! Het nestje ga ik dan gewoon zo laten totdat ze er niet meer naar omkijkt. Hoe lang duurt dat bij de meeste konijnen ongeveer ? Ze zijn nu sinds ongeveer een week echt een stabiel koppeltje, daarvoor nog veel dominantie problemen. Ik zou het in de gaten houden hoe het gedrag gaat!
 14. X_Dominique

  Schijnzwanger

  Hoi Allemaal, Mijn voedster is denk ik schijnzwanger. Ze sleept telkens met stapeltjes hooi in dr bekje naar een plekje en legt het daar neer, moet ik hier iets aan doen of gewoon laten ? En kunnen de konijnen gewoon samenblijven ? Omdat ik las dat ze erg terretoriaal kunnen worden over het nest ? Heb schijnzwangerschap nog nooit meegemaakt dus is weer wat nieuws .. Haar castratie staat wel gepland over twee weken
 15. Mijn katten en konijnen lopen ook allemaal samen in huis rond. Ze waren eerst bang voor elkaar maar na twee weken ongeveer ging het beter en liepen ze langs elkaar heen. Als je kat echt niet wilt eten dan zou je misschien het voer op twee plekken kunnen zetten zodat ze altijd toegang hebben totdat ze gewend zijn aan elkaar.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .