Ga naar inhoud

Irismvf

Members
 • Items

  55
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Huisdieren
  Baily, Franse hangoor, 18-11-2 & Nika Franse hangoor 01-09-2021

Recente bezoekers van dit profiel

561 profielweergaven

Irismvf's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

31

Reputatie

 1. Helaas plast ze door de hormonen nu overal en nergens dus blijft het slecht te beoordelen. Ik zou ook niet weten hoe ik haar urine moet opvangen mocht het zover komen. Hebben jullie daarvoor ook tips?
 2. Hallo iedereen, Baily is nu erg hormonaal en sproeit veel. Hierdoor kon ik op mijn witte rammetje zien dat er nu een rood pigment in het urine zit (bloed?) Baily is nu 7 maand oud en dus oud genoeg voor sterilisatie (castratie) mocht het baarmoederkanker zijn. Toch wil ik graag even weten wat jullie vinden van de urine en of jullie misschien kunnen zien of het daadwerkelijk bloed is of gewoon een rood pigment van voeding. mij vind castratie bij een voedster een erg zware ingreep en voorkom het liever zolang ze er geen last van heeft. Als ik haar hiermee weer een gezond leven kan geven dan doe ik het natuurlijk wel!
 3. Hoi iedereen! mijn eigen konijn (Baily) heb ik een aantal maanden geleden gekoppeld aan Nika uit de konijnenopvang. Ik en Baily vielen meteen voor Nika en het zijn echte partners in crime! De opvang heeft Nika gekregen als ‘Franse hangoor’. Baily is ook een franse hangoor en ik zie grote verschillen tussen hun. Ik geloof dat Nika eerder een mengelmoesje is! Nu ben ik natuurlijk erg benieuwd, kunnen jullie het raden? Nika: - 3,8 kg - bont gevlekt - smal voorhoofd en wat atletisch gebouwd. Wel een compacte kont en voor haar lichaam erg grote achterpoten. baily - 5.4 kg - lichtbruin met grijs - een wat stompe kop en compact lichaam
 4. 5 m2 is erg klein voor een groot konijn. Ik heb 1 groot konijn en 1 middelmaat konijn. Zei hebben ‘s nachts een ruimte van 8m2 en overdag een ruimte van 15m2
 5. Op dit moment heb ik 2 Franse hangoren. Nika is ongeveer 3,5 kg en Baily 6 kg. Beide zijn ze dus middel(groot). Ze zijn beide op een gezond gewicht voor hun formaat. Ondanks dat Baily best groot is, is ze erg actief! Rennen, binkies maken, graven. Ze kan het allemaal even hard als de kleintjes! Nika heb ik uit een konijnenopvang. Ze dachten dat het een Franse hangoor is. Maar hij is toch een stuk kleiner en anders gebouwd!
 6. Hallo allemaal! vandaag is Balou gacastreerd. Alles is goed verlopen en ze hebben nog nooit een konijn zo snel zien eten nadat hij wakker werd😂. De tandjes en kiezen zijn ook nagekeken en niets bijzonders gevonden. Een top-fit konijn dus! We zijn net thuis en ik heb een binnenverlblijf gemaakt voor Balou 👇🏼: nu twijfel ik alleen hoelang ik hem binnen ga houden. Ik wil niet dat hij een infectie oploopt met de wond of het koud krijgt! De dierenarts zei dat hij met dit weer wel weer gelijk naar buiten kon. Dat ga ik zeker niet doen! Wat raden jullie aan?😊 hier ligt hij lekker op de snuggle safe bij te komen🥰
 7. Dat zou zomaar kunnen! De kleuren gaan nu iets vervagen en het loopt nu mooi over van grijs, naar lichtbruin, naar wit😂.
 8. Hallo allemaal, mijn Duitse reus Balou is zeer slecht in zichzelf verzorgen. Hij begint nu zijn wintervacht al te verliezen waardoor hij klitten begint te krijgen onder zijn kin en bij zijn kont. Ondanks dat ik 2x daags zijn toilet verschoon blijft en nog wel eens wat in vastplakken. Ik heb geprobeerd hem zoveel mogelijk te helpen. De plekken waar ik niet bij kan leveren veel stress op voor balou. Hiervoor kan hij namelijk niet met zijn pootjes op de grond staan. Daarnaast is hij ook nog eens heel sterk! Heeft iemand tips?😊
 9. Ik heb Baily niet laten castreren. Tot nu toe is ze een erg rustige dame. Dit wordt haar allereerste voorjaar dus als ze teveel last krijgt van haar hormonen staat het wel op de planning. Is even afwachten dus! Waar ik mij meer zorgen over maak is de insecten die nu weer tot leven komen! Heel vaak kontjes checken dus en preventief behandelen😊
 10. Deze is lastig! xenofilie voor mijn konijnen😅
 11. Komkommer laten mijn konijnen altijd liggen.
 12. Hoe ik dit het beste kan afdekken/regen dicht kan maken. Ik hoor inderdaad veel over golfplaten. Alleen hoor ook mensen met zeilen. Wat zijn de voor en nadelen.
 13. Wat een ruimte zeg in jullie tuin!! Ik ben helemaal jaloers. Nog even aanvullend voor info: ik neem aan dat de konijntjes de komende tijd nog niet naar buiten gaan? Mocht dit wel het plan zijn houd dan rekening met de temperatuur verschillen. Binnenkonijntjes kunnen pas weer naar buiten als het verschil in temperatuur minimaal is. Oftewel halverwege mei. De ideale temperatuur voor konijnen is tussen de 15 en 20 graden. Ik neem niet aan dat het niet zo koud is in jullie huis. Ik zeg dit omdat de konijntjes niet de kans hebben om zich voor te bereiden op de kou. Ze hebben geen wintervachten aangemaakt. ik zou persoonlijk nog even wachten met de konijnen in de tuin, tot het temperatuurverschil weg is. Zo kunnen de konijntjes in hun “natuurlijke ritme” komen.
 14. Lieve mensen. sorry dat ik niet meer heb gereageerd, er was wat in de familie. de voilere heb ik inmiddels terug gestuurd en ik ben van plan zelf 1 te gaan maken van vurenhout en konijnengaas. Het dak twijfel ik alleen over. Hoe hebben jullie dit opgelost?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .