Ga naar inhoud

Noir

Members
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Noir's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. De huidige situatie is nu overigens dat ze met zijn tweeën in een kamer van zo'n zes vierkante meter verblijven. Ze hebben hun toilet met tweemaal daags vers hooi, groente en fruit en knaagspeelgoed. Echter is hier geen raam aanwezig, waardoor ze alleen maar in kunstmatig licht zitten, wat ik ontzettend naar voor ze vindt. Ook zijn ze gewent om toch wel een aantal uur per dag menselijke aandacht te krijgen wat nu ontbreekt. Het breekt echt mijn hart, maar ik heb momenteel geen andere mogelijkheid. Wellicht dat er iemand toch nog tips heeft om het ze wat aangenamer te kunnen maken.
  2. Dank je wel! Ik heb vandaag een asiel op honderd kilometer enkele reis gesproken. Zij willen een uitzondering maken en mijn konijnen over twee weken overnemen. De tranen liepen al over mijn wangen tijdens het telefoongesprek, maar ik weet dat dit beter voor ze is en ik wil ze niet uit egoisme houden en ze daarmee beperken in het leiden van het leven dat ze verdienen.
  3. Ik ben in afwachting van hun reactie inderdaad. Ik heb inmiddels met ruim dertig organisaties gesproken, maar ik krijg constant het antwoord dat ik buiten regionaal woon of dat er een opnamestop is. Het is ongelooflijk.
  4. Dank je wel voor je lieve woorden. Het gaat mij ook oprecht aan mijn hart. Het zijn zulke leuke dieren. Ik ga ze ontzettend missen. Het minste wat ik kan doen is er voor zorgen dat ze goed terecht komen, maar dat blijkt een hele uitdaging te zijn, wat ik van te voren niet had verwacht. In deze mate althans.
  5. Waar ik een plek voor ze kan vinden. Op deze manier begrijp ik wel dat er zo veel dieren worden gedumpt als oud vuil. Het is echt krom. Ik ga op verhuisdieren.nl kijken, bedankt voor de tip! Breda is wel echt heel ver weg helaas.
  6. Die zijn wel zwaar genoeg, dat klopt, maar daar spingen ze uit. Die panelen tillen ze gewoon op.
  7. Dat ik een probleem heb, daar ben ik achter. Ik heb niet voor niets een account aangemaakt om jullie om hulp te vragen. Ik ben dol op mijn konijnen en ik wil dat ze goed terecht komen. Ik adverteer al een jaar via Marktplaats en Facebook. Ik heb zelfs twee maal met iemand afgesproken, waarvan de één toch op het laatste minuut af zei, omdat ze konijnen in de winkel hadden gekocht en ik de ander zelf heb afgezegd omdat het daar ontzettend smerig bleek te zijn. Verder 's winters reacties van mensen welke ze buiten willen houden en zomers reacties van mensen die ze graag gebruiken als voedsel. Ze zullen per februari moeten vertrekken. Ik heb meerdere rennen geprobeerd en daar breken ze met gemak uit. Voornamelijk mijn ram springt gewoon tegen de hoek aan waardoor die een draai kan maken en hierbij nog meer omhoog kan komen. Afdekken heb ik ook geprobeerd met kleden, plastic en karton. Ik heb ze bij pure wanhoop zelfs in een kooi van een meter gestopt wanneer mijn huisbaas op controle kwam, maar die krijgen ze open door lang genoeg aan de tralies te trekken. Ik begrijp ze ook, want ze zijn bij mij gewent om altijd los te lopen. Als ik dan plots zou worden opgesloten zou ik het daar ook niet mee eens zijn. Hun sterkte karakter maakt ze ook juist zo leuk en uniek, maar dat zorgt er wel voor dat ik hierin geen oplossing weet te vinden.
  8. En deze opvang neemt geen konijnen vanuit mijn regio aan.
  9. Ze breken uit een ren. Los daarvan heb ik eigenlijk ook niet de ruimte om een deel van mijn kamer af te zetten.
  10. De dichtstbijzijnde opvang zit op tachtig kilometer rijden enkele reis, dus het is niet dat ik enkel in de buurt wil kijken. Het lijkt mij niet fijn voor de konijnen om ook zo lang in een auto te zitten, dat zijn ze beiden niet gewent. Ik heb meerdere rennen geprobeerd, maar daar breken ze allen met gemak uit.
  11. Nee, mijn ram komt uit de dierenwinkel en mijn voedster komt bij een fokker vandaan.
  12. Lieve leden, Zoals de titel al aangeeft, zit ik met mijn handen in het haar. Een paar jaar terug kreeg ik (ongevraagd) een konijn kado. Destijds was ik erg ziek, waardoor ik wel alle tijd en aandacht voor hem, en zijn latere vriendin, had. Het gaat inmiddels zo goed met mij dat ik weer kan terugkeren in de maatschappij en vanaf februari start met een nieuwe studie en baan. Echter heb ik hierdoor niet meer de tijd om mijn konijnen de passende middelen te geven. Wij wonen namelijk in een klein appartement en ze mogen van de verhuurder niet loslopen als ik niet in de ruimte aanwezig ben, gezien eerdere knaagschade. Dit zou betekenen dat ik ze zou moeten opsluiten in een kooi, waarbij ze enkel 's avonds een uur of vier kunnen rondlopen. Daarnaast zijn ze erg mensgericht, wat ook in één klap wegvalt. Hierom heb ik met pijn in mijn hart de keuze moeten maken om een nieuw tehuis voor ze te zoeken. Echter, dit lukt niet. Ik heb enkele reacties gehad, maar ze wonen bij mij binnen waardoor ze geen buitenvacht hebben. Ze zouden pas in het voorjaar, wanneer de temperaturen dit toelaten, een overstap kunnen maken. De reacties zijn enkel van mensen die ze buitenshuis willen vestigen. Gezien de tikkende tijd heb ik inmiddels ook al enkele kinderboerderijen benaderd, maar ook daar loop ik tegen hetzelfde probleem aan. Daar ik bang ben te moeten kiezen uit twee kwaden, heb ik ook rond gekeken naar asielen en opvangcentra. Helaas zit er gewoon weg geen enkele opvang in mijn omgeving (Noord-Holland Noord). Gezien jullie brede kennis, ben ik benieuwd of iemand de gouden tip heeft om er voor te zorgen dat deze ontzettend lieve, kerngezonde dieren nog heel veel jaar met liefde kunnen worden verzorgd, want dat verdienen ze...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .