Ga naar inhoud

TurboEnTwinkie

Members
 • Aantal items

  131
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Turbo en Twinkie & Chip
 • Huisdieren
  3 konijnen en een hamster

Recente bezoekers van dit profiel

387 profielweergaven

TurboEnTwinkie's Achievements

Lamprei

Lamprei (2/6)

48

Community reputatie

 1. Hoi allemaal, Helaas is pika 3 dagen geleden onverwachts overleden. Ze had waarschijnlijk buikpijn maar dat hadden we niet opgemerkt omdat pika altijd al een stil konijn was. Chip zit nu alleen en we willen geen konijnen meer. Ik vind het wel sneu als hij alleen blijft maar we geven hem veel aandacht. Natuurlijk kan de aandacht van een mens niet vervangen worden van de aandacht van een konijn. Ik merk de laatste tijd ook dat de konijnen kamer begint te stinken. Maar dat is natuurlijk niet de reden dat we hem misschien weg willen doen. Maar wat denken jullie? Chip houden? Of naar een opvang brengen? Ik denk eigenlijk ook dat de opvangs heel vol zitten en dat ze misschien niet zo zitten te wachten op nóg een konijn. Alvast bedankt
 2. Sorry! Ik ben helemaal vergeten te reageren! Met Turbo gaat het gelukkig weer goed. Ik wist op dat moment niet of hij nog en maar zijn keuteltjes zagen er prima uit. Daarna had ik hem ook nog een snoepje gegeven en die nam hij met alle liefde aan. Iets van een uur na dat ik het bericht typte werd Turbo weer gewoon de oude. Daarna nog even met de DA gebeld of we nog moesten komen. Maar we hoefden alleen hem in de gaten te houden en dus niet meer te komen. En sindsdien gaat het eigenlijk wel prima met Turbo, hij is gewoon weer als de oude.
 3. Hallo allemaal, Mijn zoon kwam net bij me en hij zei dat Turbo al heel de dag op z'n buikje ligt. Hij maakt zich grote zorgen omdat hij heel veel van de konijnen houdt. Turbo ligt normaal bijna nooit op z'n buik. Ik ging net even kijken en hij ligt inderdaad op z'n buikje. Hoofdje nog wel naar boven. En hij ademt ook heel snel. We maken ons zorgen. Moeten we nu met spoed naar de dierenarts of nog even aankijken?
 4. Hallo allemaal, Ik fietste gisteren samen met mijn zoontje naar zijn zwemles. We fietsten door het park heen, net als gewoonlijk. Ineens springt hij van zijn fiets af en rent naar een doos die midden in het park ligt. Hij zei dat hij iets zag bewegen in de doos. En ja hoor, er zat een konijn in, ik weet zeker dat het geen wild konijnen was maar een echt huiskonijn. Ik wou het konijntje absoluut niet meenemen maar met de gedachte dat hij het waarschijnlijk toch niet gaat overleven en mijn zoontje die super veel van konijnen houdt (zit altijd echt de hele dag met de konijnen te spelen) heb ik besloten om toch het konijntje mee te nemen. Ik heb de doos (met konijn erin) in mijn fietstas gedaan en ben snel naar huis gefietst. Eenmaal thuis meteen een ren opgezet en konijn erin gedaan. Dit allemaal gebeurde rond 4 uur smiddags. Mijn man is de hele week weg en weet dus nog niks over het konijntje. Ik wil het hem eigenlijk ook nog niet vertellen want ik weet dat hij geen konijn erbij wil. Ik eigenlijk ook niet maar de opvangen zitten bomvol en ik zou het ook niet zo heel erg vinden om nog een konijntje erbij te hebben. We hebben nog genoeg ruimte in huis en we hebben ook een grote tuin dus daar zou hij ook evt kunnen wonen. Financieel gezien is het ook helemaal geen probleem om een konijntje derbij te hebben. Aandacht is er ook genoeg, ik heb 3 zonen van 12,9 en 6 en alle 3 vinden ze de konijnen helemaal geweldig (zoon van 12 geeft wel minder aandacht aan de konijnen) maar mijn zonen van 9 en 6 zitten zowat de hele dag met Turbo, Twinkie,Chip en Pika te knuffelen. Ik zelf heb de laatste tijd wel wat minder aandacht voor de konijnen maar geef ze wel altijd de verzorging die ze nodig hebben. Het gaat tot nu toe goed met het konijntje, hij is heel nieuwsgierig en is al vrij gewend. Daar ben ik natuurlik super blij mee. Ik zal even kijken of ik voor vandaag nog een afspraak kan maken om het konijntje te chippen en vaccineren (evt ook een gezondheidscheck). Ik wil natuurlijk wel dat het konijn een maatje krijgt. Ik ga vandaag het hele verhaal vertellen aan mijn man en dan krijgen jullie wel te horen of het konijntje mag blijven. Ik hou jullie zeker op de hoogte over alles. Het wordt denk ik wel een drukke week aangezien Twinkie ineens ook last heeft van diarree en Pika drinkt ineens extreem veel. Dit allebei is me gisteren pas opgevallen maar toen was ik te druk met het redden van een ander konijntje. Maar ik zal dus vandaag ook kijken of ik ook een afspraak voor hun kan regelen bij de DA. Sorry dat het bericht zo lang is, haha!
 5. Hallo allemaal, Ben gisteren samen met mijn zoontje naar de opvang gereden en daar hebben we 2 zakken gedoneerd, was hij ook heel blij mee want hij mocht ook even met de opvang konijntjes knuffelen en heb hem verteld dat er nu nóg meer konijntjes kunnen genieten van zijn cadeautje. We zitten nu nog thuis met 1 zak en we geven 1x per dag een klein handje voer daarvan aan T&T. Met chip en Pika durf ik het niet aan om dat gemengde voer te geven omdat ik toch echt voorzichtig met ze wil zijn.
 6. Ik wou het idd gaan gebruiken als een soort ongezond tussendoortje. Als het nou echt heel ongezond is dan wil ik het liever niet geven dus dan doneer ik het wel aan een opvang.
 7. Hallo allemaal, Gisteren was Turbo jarig en de kids hebben allemaal zelf een cadeautje gekocht. En 1 van de kids heeft 3 zakken gemengd voer gekocht omdat een klasgenoot met konijnen zei dat ze dat veel lekkerder vinden. Ik zit nu dus met 3 zakken gemengd voer. Ik vind het echt zonde om weg te gooien en ook sneu voor mijn zoontje (hij is pas 6, heeft ook autisme en kan waarschijnlijk moeilijk begrijpen waarom ik zijn cadeautje weggooi). Hij ging trouwens samen met zijn grote broer naar de supermarkt om het daar te kopen, broer houdt zich niet zo bezig met de konijnen dus wist ook niet of dat voer slecht was. Maar moet ik het voer nou weggooien? Of kan ik het gewoon geven? Ik ben bang dat ze daarna niet meer de SS willen.
 8. Inmiddels zitten pika en Chip bij mijn ouders. We hebben ze vandaag daarnaartoe gebracht, was wel anderhalf uur in de auto. De autorit ging opzich wel prima. Ze zitten bij mijn ouders in een grote puppyren en ik heb met mijn ouders afgesproken dat ze vandaag elk uur even een update geven. We hebben ze rond 3 uur gebracht en gaan pas morgen op vakantie, mocht het toch mis gaan, kunnen we ze nog ophalen. Maar dat is gelukkig niet nodig. Ze eten en drinken goed, van de ruimte maakt pika niet zo veel gebruik maar ze vindt het niet zo eng als bij de opvang.
 9. De konijnen bij de kinderboerderij hier hebben gelukkig een beter leven. Ze hebben een grote ren van zo'n 8m2 geloof ik. In die ren is een boomstronk met grote blauwe stippen erop. Op die stippen kunnen de kinderen zitten en vanaf daar kunnen ze de konijnen aaien, mits ze naar hun toe komen natuurlijk. Maar helaas zijn er ook kinderen die zonder ouders naar de kinderboerderij komen en het bordje compleet negeren en dus de konijnen gewoon oppakken, mijn zoon zei hier een keer wat van tegen een meisje dat een konijn bij het nekvel pakte, maar het meisje reageerde hier niet normaal op. Ze zei dat ze heus wel wist wat ze deed en zelf ook konijnen heeft en dat mijn zoon maar moet oprotten want hij weet blijkbaar niks over konijnen. Erg jammer natuurlik. Ik hoop dat er altijd een medewerker erbij zit die alles een beetje in de gaten houdt. Dat zou nóg beter zijn.
 10. Hallo allemaal, Heel erg bedankt voor alle snelle reacties! Er is helaas niemand in de buurt die ik zo erg vertrouw dat ik de huissleutels wil overhandigen. Mijn ouders zijn wel beschikbaar als eventuele oppas. Ze wonen te ver weg om iedere dag hierheen te komen maar Chip en Pika kunnen wel bij hun in huis staan. Het is daar heel rustig want alleen mijn ouders wonen in dat huis en die maken niet zo veel lawaai. Ze hebben wel een oppashond maar die is alleen beneden en Chip en Pika staan dan op zolder. Ze hebben geen ervaring met konijnen dus als er eentje ziek is dan denk ik niet dat het goed afloopt. Ze bellen natuurlijk wel meteen de dierenarts maar voor ze het doorhebben is het misschien al te laat. Vandaar dat ik ze eerst ook naar de opvang deed want die kunnen wel meteen ziektes herkennen en weten als er iets mis is. Ook bedankt voor de tips om Pika tam te maken. Ik denk dat deze vakantie niet heel goed gaat zijn voor haar tam zijn want we zijn 3 weken weg dus dat betekent ook 3 weken lang niet mijn stem horen, mijn geur ruiken en mijn aanwezigheid voelen. Hopelijk wordt het niet te erg voor Pika. Zou ik trouwens evt een shirt van mij in de ren doen die ze daar krijgen? Zodat ze mij niet "vergeet"? En moet ik ook wat vertrouwde speeltjes meegeven? Turbo en Twinkie maken het trouwens prima in de opvang.
 11. Hallo allemaal, Na een tijdje niet meer actief geweest te zijn op dit forum wil ik toch even weer een berichtje delen. Er zijn namelijk 2 dingetjes waar ik me best wel zorgen over maak. We hebben pika nu al bijna 2 maanden maar ze is nog steeds niet gewend aan mij. Ze woont samen met chip in een konijnenkamer waar ze samen heel veel plezier hebben. Toch merk ik dat Pika nog steeds heel bang is van mij. Als ik de deur open doe om bv voer te geven vlucht pika meteen naar haar schuilhuis. Ik kom ook regelmatig gewoon in de konijnenkamer zitten om te praten tegen de konijnen en evt te aaien. Maar alleen chip laat mij hem aaien. Pika is binnen no time haar schuilhuis in als ik alleen maar de deur open maak. Erg jammer natuurlijk. De kinderen zitten ook ongvr 2 uur per dag wel in de konijnenkamer. Daar zitten ze meestal gewoon op de iPad. Chip komt dan regelmatig kijken of wilt een aai. Maar van pika merk je niet eens dat ze er is. Ze is dus, na 2 maanden, gewoon nog steeds heel schuw en bang. Hoort dit gewoon bij haar of is dit niet normaal? Is er iets wat ik er aan kan doen dat ze niet meer bang is? We pakken absoluut nooit de konijnen op, alleen als ze bv naar de dierenarts moeten, maar ook dan ben ik de enige die ze oppakt. We zijn ook nog een keer met pika en Chip naar de DA geweest voor een consult want ik dacht dat ze misschien ziek was, maar ze was kerngezond. Tips om haar tam te krijgen zijn altijd welkom. En dan het tweede, Zondag, dus eergisteren, gingen we op vakantie naar Frankrijk, alle konijnen (Chip & Pika en Turbo & Twinkie) gingen logeren bij een goede opvang. Daar hebben we Pika en Turbo ook opgehaald toen we ze kregen. Met Turbo en Twinkie was er helemaal nikd aan de hand, aten gewoon goed, drinken, spelen, etc. Met chip ging het ook goed. Maar mevrouw Pika zat zo een beetje de hele dag stil in een hoekje. Ze at dus ook niks. Toen kregen we een belletje van de opvang dat we haar moesten komen ophalen, vet balen natuurlijk, want de vakantie kon niet meer door gaan. We hebben Chip en Pika voor nu opgehaald maar we zouden eigenlijk toch wel graag op vakantie gaan. Kan dat nog? Anders kunnen we zolang Pika leeft nooit op vakantie. Kunnen we nog iets extra's doen voor Pika, zoals vertrouwde speeltjes meegeven? Alvast hartelijk bedankt!
 12. We hebben een bak gekocht maar er zitten wel 4 knaag mogelijkheden. 4 randjes van ongvr 0,5 cm. We willen natuurlijk niet dat de hamster hieraan gaat knagen maar als hij dat toch doet, eet ie het plastic dan op of spuugt ie het gewoon uit? De bak staat op de grond en ontsnappen is niet mogelijk, ook niet als ie een gat knaagt in de bak.
 13. Hallo allemaal, We zitten er al een tijdje aan te denken om een hamster te nemen. Maar ik heb nog wel wat vragen. Ik vind eigenlijk alle kooien echt vrij klein voor een hamster. Nou zat ik te denken aan een curverbox/opbergbox. Deze zijn een stuk goedkoper dan een terrarium en ook makkelijker te verschonen. Misschien willen we er nog met buizen een andere echte kooi aan vastmaken. Ik heb even wat vragen op een rijtje gezet: Moet er perse gaas op de box want hamsters kunnen toch niet zo uit die box klimmen? En moeten we dan een drinkbakje kopen want een drinkflesje gaat waarschijnlijk niet lukken in zo'n box ivm dat er geen tralies zijn. Hoeveel geld moet er ongeveer in mijn hamster spaarpotje? (dierenarts kosten) Zijn russische dwerghamsters ook overdag actief? Kan het ook zo zijn dat een hamster zo maar uit het niets bijt? Hoe kan je je hamster verkoelen in de zomer?
 14. Nee het zijn geen blindedarm keutels. Ik denk dat ze in het toilet is gaan zitten en de poep aan haar vast bleef plakken. Misschien omdat ze net had geplast dat het dan blijft plakken?
 15. Het is gewoon normale poep alleen een beetje platgestampt omdat ze er ook op zit. Er zit ook haar in. Voor de rest geen hooi of iets erin dus alleen poep vastgeplakt aan haar. Dit is de 3de keer dat het gebeurt en die keer dat we naar de dierenarts waren gegaan voor een consult, toen ze ook een sliert poep had, was er niks aan de hand. Maar je weet het natuurlijk nooit. Ik wacht het nog even af met een afspraak maken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .