Spring naar bijdragen

22danielle22

Members
 • Aantal bijdragen

  18
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

7 Neutraal

Over 22danielle22

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Het was inderdaad al een bestaand koppel, maar ze hebben uit m'n hoofd 1 maand bij elkaar gezeten en daarna helaas 2 uit elkaar omdat het heel lang duurde voordat Mokka gecastreerd kon worden. Ik zag ze net wel weer achter elkaar aanlopen dus misschien laat ik ze nog wat langer in de kelder. Het voordeel is dat het daar koeler is, al is het in de woonkamer ook niet erg warm. Het nadeel is dat het iets minder ontsnappingsproof is en het lastiger schoon te maken is. Als ik ze een paar dagen langer laat zitten, kan ik dan een goed schoongemaakte toiletbak neerzetten en de keutels die er nu liggen opvegen en weggooien of verstoor ik dan het koppelen?
 2. Toen ik net even ging kijken hoe het ging, lagen ze relaxed languit over elkaar heen. Ik wilde een foto maken maar moest iets verder de trap aflopen en daar schrokken ze helaas van. Ze eten gezellig naast of tegenover elkaar en liggen/zitten wisselend bij elkaar in de buurt of juist aan de andere kant van de ruimte. Ook wasten ze zichzelf en begonnen ze elkaar ook voorzichtig te wassen. Volgens mij zijn dit wel goede signalen. Kan ik ze morgenochtend al naar hun definitieve verblijf doen of kunnen ze beter wat langer in de kelder blijven? Het definitieve verblijf is de plek waar het rammetje zat, maar ik heb de ren een stukje groter gemaakt en de kooi verplaats (en natuurlijk alles goed schoongemaakt)dus de ruimte is ook 'nieuw' voor hem.
 3. Ik heb ze 3 kwartier geleden bij elkaar gezet! Na een poging om te bewijzen dat hij de dominante is, was Mokka helemaal relaxed en ging languit liggen en zichzelf wassen. Latte vindt het erg spannend en rent steeds weg bij Mokka, ook al doet hij niks. Ik heb een handje hooi neergelegd en Mokka eet alsof hij nooit wat krijgt, Latte komt steeds even snuffelen en een stukje hooi eten en rent dan weer weg.
 4. Bedankt voor de snelle en uitgebreide reacties! 😄 De konijnen kunnen wel langere tijd in de kelder blijven. Ik wilde de panelenren boven in een u-vorm tegen de muur aan zetten waardoor ze meer ruimte hadden, maar door een opstaande rand bij de keldervloer is dat niet mogelijk omdat ze dan makkelijk kunnen ontsnappen. Ik zou de konijnen wel eerst in de panelenren in de kelder kunnen zetten met evt gestapelde plastic kratten ipv de muur. En als dat goed gaat snel een paar panelen van de tijdelijke ren van Latte losmaken, schoonmaken met schoonmaakazijn en dan beneden aan de panelenren vastmaken zodat ze meer ruimte hebben zonder ontsnappingsgevaar. Of is dat niet handig omdat je het verblijf dan (een beetje) aanpast tijdens het koppelen?
 5. 22danielle22

  Advies koppelen (& hitte)

  Hoi allemaal, Sinds ik weken geleden ontdekte dat Mokka en Latte niet twee voedsters waren maar Mokka een rammetje is, woont Latte boven in mijn studeerkamer (waar het erg warm kan worden). Mokka is 2 weken geleden (ma 20 juli) gecastreerd dus ik wil ze binnenkort weer koppelen. Op een van de informatiepagina's van bunnybunch staat "Wacht 3 weken na de castratie van de ram, tot die tijd is de ram nog vruchtbaar.", maar op het forum zag ik al een aantal keer 'na 14 dagen' langskomen. Kan ik Mokka en Latte nu al weer koppelen of heb ik dan over een maand alsnog een nestje? De komende weken blijft het erg warm. Ik wilde de konijnen eigenlijk boven koppelen, maar daar wordt het erg warm. Een andere optie is in de kelder want daar is het koeler, maar daar heb ik minder ruimte. Ik zou beide konijnen 's ochtends in een panelenren in de kelder kunnen zetten zodat de overgang qua temperatuur minimaal is. Mocht het koppelen gelijk goed gaan, zou ik ze de volgende ochtend weer met zo min mogelijk temperatuurverschil in het definitieve verblijf in de woonkamer kunnen zetten. En wanneer kan je de konijnen weer voor een iets langere tijd alleen laten om boodschappen te doen/sporten/...? Als ze erg onrustig zijn naar elkaar, blijf ik natuurlijk thuis zodat ik in kan grijpen als het nodig is. Maar als het goed gaat, hoe groot is de kans dat het bijvoorbeeld een uur later alsnog fout gaat?
 6. Ik ben heeeel slecht in namen verzinnen en vond veel namen niet leuk. Mijn zusje heeft heel veel verschillende namen opgenoemd voor me en de namen werden steeds gekker. Uiteindelijk kwam ze bij etenswaren uit en dankzij mijn liefde voor koffie heten mijn konijnen Mokka & Latte 🙂
 7. Van de dierenarts kreeg ik de tip om een stuk deurmat op de bodem van de reismand te leggen. Ik had een stuk over na een verbouwing en heb het op maat geknipt en daaroverheen een handdoek gelegd omdat dat makkelijker schoon te maken is.
 8. De castratie is goed gedaan! Toen hij net thuis kwam at hij amper en dat viel me eigenlijk een beetje tegen, maar een paar uur later was het meeste eten uit het hok op. Hij eet alleen nog heel weinig hooi, dus ik heb zijn ruif gevuld met zijn favoriete kruidenhooi en hopelijk wordt er dan goed van gegeten. Mijn konijn heeft twee wc bakken. In zijn favoriete bak heb ik op de houtkorrels een handdoek gelegd voor meer comfort, maar nu gebruikt hij deze bak niet meer. Gisteravond lag meneer languit in de andere wc.
 9. Hij wordt vanmiddag gecastreerd. Normaal gesproken zitten er al houtkorrels (met hooi erop) in het toiletje, maar dan laat ik nu dus het hooi weg. Ik neem aan dat hij het niet opeet, maar goede tip om daar extra op te letten nu er geen hooi op komt. Ik kan proberen het opstapje weer neer te zetten, had ik ook gedaan voor zijn pootje, maar hij gebruikte het niet en sleepte het naar de andere kant van de kooi.
 10. 22danielle22

  Castratie rammetje

  Hoi allemaal, Ik heb al een heleboel gevonden over castratie bij rammetjes, maar ik heb toch nog een paar vragen. - Mijn konijn heeft een tijdje in een kooi gezeten ivm zijn pootje, maar nadat hij zichzelf een paar keer bijna ophing aan de bovenkant van de kooi (het is zo'n standaard kooi met een plastic onderbak en tralies bovenin, hij wilde knagen aan de bovenkant van de tralies maar bleef vastzitten met zijn tanden) heb ik de ren maar weer aan de kooi gemaakt. Na een castratie is het natuurlijk niet handig als een konijn springt, maar zou hij wel zelf in en uit zijn kooi mogen 'springen' of moet ik hij weer helemaal op vlak terrein? Zo ja, voor hoelang ongeveer? - En op het forum had ik gevonden dat je geperste papierkorrels in de wc kan doen. Zouden houtkorrels ook kunnen of zijn die te hard? Alvast bedankt!
 11. Even een update van mij! Ik heb inmiddels ook contact gehad met Wilhelminapark en dierenziekenhuis Oldenzaal. Van Wilhelminapark kreeg ik verschillende opties: contact opnemen met Oldenzaal voor een operatie, konijn in laten slapen, pootje amputeren of met medicatie gelijkvloers houden en even afwachten. In Oldenzaal kunnen ze het botje op de goede plek zetten, kost ongeveer 500 euro en nog eens 150 euro voor het verwijderen van de fixatie na 8 weken. Dat klinkt al een stuk beter dan 1600 euro, maar is nog steeds veel geld... In Utrecht hadden ze gezegd dat ik hem ook een paar weken met pijnmedicatie gelijkvloers kan houden om te kijken of het dan aan elkaar gaat zitten zoals het nu is. Hierdoor kan hij zijn hak misschien niet optimaal te gebruiken, maar heeft hij er hopelijk geen pijn meer aan en kan hij zich goed redden. Als er na een paar weken geen verandering is, moet er natuurlijk alsnog iets gebeuren! Aangezien ik de komende twee weken nog voor klas sta en niet makkelijk 1,5 uur naar Oldenzaal kan rijden (+ik heb geen auto), ga ik even overleggen of ze in Oldenzaal ook denken dat de optie hierboven (van Wilhelminapark) kans van slagen heeft. Hij lijkt zich namelijk prima te redden zoals het nu is en deed vanmorgen voordat ik hem pijnstilling wilde geven zelfs een poging om uit de ren te ontsnappen. Zo lastig dit! 😞
 12. Ik heb mijn dierenarts gebeld en zij hebben contact gehad met SDU en daar hadden ze dus een behandeling voor 1600 euro. Ik heb dit ook naar Wilhelminapark gestuurd met nog een aantal vragen. Ik wacht het maar weer even af. Ondertussen is mijn konijn nog steeds erg vrolijk en alert en doet hij alles voor eten. Gisteren kreeg hij het zelfs voor elkaar om met 3 poten op mijn schoot te springen (misschien niet heel handig) en bijna mijn vingers op te eten uit gulzigheid toen ik op de grond zijn eten aan het regelen was. Ik wilde net regelen dat hij gecastreerd kon worden zodat hij weer samen kon met zijn vriendinnetje... Ik vrees dat dit nog even moet wachten! 😞
 13. Het botje is inderdaad uit de kom en de dierenarts vertelde net aan de telefoon dat het lastig is om weer vast/terug te zetten, maar het wel kan met een schroef en een spalk. Ze had contact gehad met een specialist in Utrecht dus ik vermoed inderdaad Wilhelminapark (ben ik vergeten te vragen, ik nam even snel de telefoon op tijdens het werken). Mijn eigen dierenarts had het nu over 1600 euro. Ik heb mijn vraag ook naar Wilhelminapark gestuurd en die gaven een aantal opties aan waaronder terugzetten en spalken, als dat niet werkt schroef+spalken (dat zou dan gedaan worden door een arts in Oldenzaal) of amputatie van de poot. Dit kost allemaal een paar honderd euro. Alternatief is inslapen of pijnstilling en een paar weken gelijkvloers houden om te kijken of het dan beter wordt. Er lijkt een verschil te zitten tussen wat mijn dierenarts telefonisch heeft verteld (een optie benoemd van 1600 euro) en wat ik in de mail terug heb gekregen van Wilhelminapark (meerdere opties en 'een paar honderd euro') dus ik denk dat ik nog even navraag ga doen.
 14. Die bedragen waren als indicatie van wat het zou kosten, maar ik hoop inderdaad dat het goedkoper uitvalt! Ik weet dat huisdieren geld kosten en wil mijn konijn echt niet zomaar opgeven, maar ik zag het doemscenario al voor me dat hij geopereerd wordt voor 2000 euro, het niet helemaal goed blijkt te zijn en nogmaals geopereerd moet worden voor zo'n zelfde bedrag.... Helaas is mijn bankrekening niet oneindig! Ik wacht morgen maar rustig af en stuur een mailtje naar Wilhelminapark. Het zou goed kunnen dat de arts zelf ook daarheen belt om te overleggen want ze had wel iets over Utrecht gezegd.
 15. Hoi allemaal, Gisterochtend liep mijn konijn (5 maanden) door de woonkamer en toen ik hem riep, rende hij enthousiast mijn kant op. Onderweg maakte hij zoals altijd een paar binkies maar het laatste stukje liep hij ineens mank en gebruikte zijn achterpoot niet echt. Ik heb de dierenarts gebeld en in overleg met de assistente besloten om vandaag langs te komen. Hij at namelijk nog gewoon, bewoog zich op 3 poten door de ruimte en leek geen pijn te hebben (ik weet dat konijnen dit niet snel laten zien). Ook heb ik geen auto en moest ik anders een heel eind met een konijn door de regen lopen. Helaas ben ik net thuisgekomen met slecht nieuws: er zijn voor de zekerheid röntgenfoto's gemaakt waaruit is gebleken dat een botje bij de hak is verschoven. Hij gebruikt zijn poot nog wel een beetje, maar loopt er niet normaal mee. De dierenarts gaat morgen overleggen met collega's en bij orthopedisch chirurgen informeren wat de mogelijkheden zijn. Ze gaf als schatting voor de operatiekosten (door een orthopedisch chirurg) 1000 tot 2000 euro. Morgen krijg ik hopelijk meer informatie, maar heeft iemand hier ervaring mee? Of goede tips waar ik aan moet denken/om moet vragen? Ik ben eigenlijk wel een beetje geschrokken van de kosten voor de operatie...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .