Spring naar bijdragen

22danielle22

Members
 • Aantal bijdragen

  3
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over 22danielle22

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ze zitten nu nog wel samen, ik ben ondertussen nu een tweede hok aan het regelen. Latte was vanmorgen bij de dierenarts heel erg gestrest en is toen van de tafel af gesprongen en heeft daar waarschijnlijk een teentje gebroken (of het was een aangeboren afwijking, ze reageerde namelijk niet toen de dierenarts het onderzocht, maar het was mij eerder nog niet opgevallen). De dierenarts gaf aan dat ze nu als het goed is nog niet vruchtbaar zijn dus ik heb ze weer samen teruggezet zodat ze even bij konden komen. Als ik het tweede verblijf straks klaar heb, ga ik ze uit elkaar halen.
 2. Bedankt voor de snelle, uitgebreide reacties! 😃 Ik had inderdaad al overwogen om een panelenren of extra draaidkubusdelen te halen en wilde sowieso een tweede bak als wc aanschaffen dus dan hebben ze er tijdelijk allebei een. En met allebei een eigen kooi zoals in mijn startberichtje schreef, bedoelde ik niet een kleine traliekooi, maar eigen plek/ren/verblijf. Latte is gelukkig wel een vrouwtje dus hopelijk blijven ze elkaar leuk vinden en wordt/blijft het een leuk duo! Maakt het nog uit wie van de twee ik uit hun huidige verblijf haal? En moeten de kleden in de kooi (spelen ze mee/slopen ze, eten ze niet op) ook gewassen zodat de geur van de andere eruit is of is alleen de wc bak schoonmaken en een konijn in een andere ruimte voldoende? en het duurt nog even... maar als ik ze na de (geslaagde) koppeling op neutraal terrein weer samen in hun verblijf laat gaan, moet ik dan nog iets speciaals doen qua schoonmaken ofzo?
 3. Hoi allemaal, Sinds twee weken heb ik twee vrolijke konijnen die de hele dag een kooi met ren tot hun beschikking hebben en ‘s ochtends en ‘s avonds de hele woonkamer. De konijnen heb ik een dag na elkaar bij een andere verkoper gekocht. Mokka, is een kruising tussen een Hollander en een NHD van nu ruim 10 weken en Latte is een kleurdwerg van ruim 9 weken. Ik wist al dat het geslacht regelmatig verkeerd gezien; wordt, dus heb het zelf ook nog een paar keer gecontroleerd. Vanmorgen bij de dierenarts werd mijn vermoeden bevestigd... Mokka is inderdaad een mannetje. (misschien een beetje in de verkeerde volgorde, maar na hier meer gelezen te hebben was via een opvang konijntjes aanschaffen misschien een beter idee geweest, maar daar heb ik nu niet meer zo veel aan. Ook weet ik dat het risico er is dat twee jonge konijnen elkaar na de puberteit elkaar toch niet zo leuk vinden, maar daar was al een oplossing voor bedacht mocht het nodig zijn.) Mokka laat ik zodra dat kan castreren, maar wat is tot die tijd de beste optie om de kans op een geslaagde koppeling na castratie zo groot mogelijk te maken? Beiden in een andere ruimte? Een eigen kooi naast elkaar? (Ik wilde dit ook overleggen met de dierenarts, maar Latte sprong ineens van de behandeltafel af waardoor de afspraak iets anders verliep dan gepland.) Alvast bedankt!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .