Ga naar inhoud

MarieElsa

Members
  • Items

    112
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Alles dat geplaatst werd door MarieElsa

  1. Ah jeetje, wat ontzettend verdrietig. Heel veel sterkte met het verlies van Juul. Ik hoop dat Linn er snel bovenop komt. Het klinkt alsof jullie al alles doen om haar erboven op te krijgen. Hoe reageert ze op jullie? Toen Elsa haar maatje kwijtraakte, haalde ze ook heel veel troost uit ons (naast haar nieuwe vriendje). Na een paar weken extreem aanhankelijk geweest te zijn naar vooral mij toe, was ze ineens weer haar normale zelf. Dat zou ik dus als tip misschien nog geven, zoveel mogelijk proberen bij haar te zijn (als jullie werk dat toelaat). Sterkte!
  2. Heeft de dierenarts haar urine onderzocht?
  3. Ik reageer toch even, vooral de zin dat je niet aan haar buikje mag zitten doet me denken aan de situatie met één van mijn eigen konijntjes. Die had ook af en aan periodes van heftige buikpijn en niet willen eten, eindelijk na lang zoeken en een echo van de onderbuik erachter gekomen dat ze een maagonsteking/maagzweren bleek te hebben. Alle onderzoeken bij de dierenarts kwam verder niks uit, behalve dus de echo in het dierenziekenhuis. Na een maand 2x daags ranitidine was ze daar gelukkig vanaf. Mocht Vlekje pijn blijven houden en ze verder niks anders kunnen vinden, zou je ook nog in deze hoek kunnen denken. Hoe je het beschrijft lijkt me de leeftijd alleen niet de meest waarschijnlijke oorzaak... Succes, ik hoop dat jullie er snel uitkomen!
  4. Gebit was helemaal in orde! De oorzaak is een blaasontsteking, er zat bloed in zijn urine. Gelukkig verder geen afwijkende dingen gevonden in de nieren en blaas. Dierenarts zei dat hij met de antibioticakuur en misselijkheidsremmer snel weer de oude zou moeten zijn 🙂
  5. Nog een leuke aanvulling: snofknoepert! Komt van mafknoepert af, wat ons eigen verzonnen woord voor gekkie is, alleen dan snof omdat nou ja je snapt hem ;)
  6. Haha wat een dropveters zijn het toch af en toe he! Ik heb voor morgen een afspraak bij de dierenarts gemaakt, mijn vriend is thuis bij hem en die liet net weten dat hij nog steeds weinig wil eten en zich verstopt in het hok. Voelt zich dus nog steeds niet goed 😞
  7. Die is al afgelopen, het was een eenmalige injectie die 3 dagen zou aanhouden. Hij heeft hem op vrijdag gekregen, dus zou maandag al uitgewerkt moeten zijn. Zou dat ook met een injectie zoveel problemen bij zijn buikje veroorzaken? Ik hoop dat dat het is, en hij snel weer opknapt.
  8. Hoi allemaal, Het is even geleden dat ik hier een topic heb geopend, nu toch weer even van me afschrijven en advies vragen. Onze konijntjes zijn vorige week in de vakantieopvang geweest, op de laatste dag heeft Elbert daar per ongeluk zijn neusje bezeerd. Er zit een wondje op. De dierenarts heeft dit nagekeken en preventief antibiotica injectie gegeven. Toen we weer thuis waren deed Elbert wat moeilijk met zijn brokken 's avonds, niet zo gulzig en at ze niet allemaal op. Hij was verder heel actief en speels. De dagen daarna begon hij steeds moeilijker te doen met zijn brokken, heb hem ook weinig hooi zien eten en keutels zijn mini. Groenvoer pakt hij wel met smart aan, en ook gras gaat er goed in (hier zijn ze aan gewend, dus verwacht niet dat dit het probleem is) Wel gestart met metacam, cisaral en laxatract, omdat hij toch ergens pijn lijkt te hebben en zijn darmen niet goed functioneren. Dit sukkelt nu al een paar dagen zo door. Ik weet nou niet zo goed wat wijsheid is. Mijn vriend twijfelt of het gebitsproblemen zijn, want: hij pakt nog wel andere harde dingen aan (erwtenvlokken, wilgentakken, johannesbrood, science selective loop) en hij heeft nadat we hem geadopteerd hebben ook een moeilijke periode gehad waarin hij minder at (ook geen brokken en hooi en wel groenvoer). Misschien dat hij ook heftiger reageert op stress en dit toch nog nasleep is van de vakantieopvang en zijn bezeerde neusje. Ik twijfel nu tussen toch naar de dierenarts om zijn gebit na te laten kijken (kan dit überhaupt in zo'n kort tijdsbestek opspelen? hij at altijd super goed hooi), of het nog een paar dagen aankijken wel met preventief de medicijnen blijven geven.
  9. Ja, het hooi uit de dierenwinkel aten Marie en Elsa altijd maar mondjesmaat - beide waren erg kieskeurig met hooi eten, dus heb veel soorten geprobeerd. Ik merk soms wel verschil per baal/doos, dat ze het net iets minder hard eten dan de vorige. Maar over het algemeen eten ze dit super goed. Als ik het hooi ververs in hun ruifjes kwamen ze vaak ook aangesprint van buiten om dan in hun ren hooi te gaan zitten knagen. Dat deden ze met het hooi uit de dierenwinkel nooit. Ik bestel altijd alle 4 de soorten, zodat ik het kan mengen. Timothy hooi ben ik pas recent gaan bestellen voor ons nieuwe konijntje Elbert, hij vind het super lekker: trekt alle sprieten eruit en laat het kruidenhooi lekker liggen voor Elsa.
  10. Zie je naast het kieskeurig eten ook dat ze pijn heeft? Continu of in vlagen?
  11. Wat vervelend voor Lodewijk. Fijn om te lezen dat het nog meevalt met zijn heupdysplasie, wat goed dat je zo vroeg is opgevallen dat er iets met hem was! Omdat je nu voor langere tijd pijnstilling moet geven kan je nog met je dierenarts overleggen of het ook nodig is om maagbescherming te geven (maagproblemen met novacam was hierboven ook al genoemd zag ik zonet).
  12. Haha wat een leuke vraag! Toevallig had ik het hier dit weekend ook nog over met mijn vriend. Beide konijnen zitten hier graag op een opstapje, zeker als ze mij in de serre horen rommelen gaan ze beide op de catcube zitten kijken of er nog wat van komt. Elbert (nieuwe konijntje) nog wel meer dan Elsa, hij zit ook vaak op de twee tegels die onder het trappetje liggen (anders komt hij het schuilhok niet in).
  13. Ah gossie, arme Vlinder. Of met het idee dat als je op de grond blijft liggen de dierenarts je niet ziet, interessant wat er dan in dat konijnenbrein omgaat. Maar het is dan alsnog fijn dat je bent geweest toch, anders had je ook niet lekker geslapen. Nu weet je tenminste zeker dat het niks was. Het idee dat er door het autoritje wat los is gemaakt, heb ik vaker gehoord.
  14. Herkenbaar, maar niet doen hoor! Liever een keer te vaak naar de dierenarts dan een keer te weinig. Elsa had een keer haar voorpootje bezeerd en weigerde er thuis op te staan, dus hup naar de dierenarts. Eenmaal daar op de grond, rende Elsa op 4 pootjes van de dierenarts weg. 'Heeft ze het iig niet gebroken, zei de dierenarts'. Met Marie in paniek een keer naar de spoeddierenarts gegaan omdat ze bij het buitenspelen uit het niets piepend en gillend haar schuilhok in rende. Bleek bij het onderzoek daar dat ze door een wesp was geprikt en daar bijzonder dramatisch (uhum) op reageerde. Tsja, toen voelde ik me ook wel een beetje *ananas*. Dierenarts reageerde gelukkig heel lief dat zij wespensteken ook altijd erg pijnlijk vond. 😆
  15. Wat een heftige en moeilijke beslissing, heel veel sterkte! Ik hoop voor je dat Bruce snel terugkomt met een leuke dame.
  16. Net binnen! Zie de bijgevoegde foto. Het is mooi groen, ruikt lekker en er komt geen stof uit als je het hooi eruit pakt (heb ik bij de winkel wel gehad bij sommige zakken). Ik ben er altijd erg tevreden over. Dus als je dicht bij de grens woont zeker het proberen waard 🙂
  17. Ik laat het opsturen, doen ze idd voor 6.50. Als je meer besteld ga je wel meer verzendkosten betalen.
  18. Ik bestel bij Heu Tom, een boer uit Duitsland. Toevallig net een probeerbox met Timothy hooi besteld, ik zal je laten weten wat de kwaliteit daarvan is. Over zijn andere hooisoorten ben ik erg tevreden; weinig gruis, heel groen en vers. Konijnen eten het ook fantastisch hier. Voor een baal van 15 kg betaal je 28 euro, moet je alleen wel de ruimte hebben om dat op te kunnen slaan.
  19. Oh en voorjaarsgras kan dus een dikmaker zijn, zeker als je konijnen normaal gesproken hooi eten wat laag in eiwitgehalte is en dat gaan vervangen door het eiwitrijke gras. Hier zie ik ook altijd dat ze in het voorjaar als ze meer gras gaan eten iets aankomen, dus dan vermijd ik calorierijke groenten en tijdelijk de snoepjes - tot ze weer wat gestabiliseerd zijn.
  20. Lastig he, dat er geen harde wetenschap voor is. Het is toch een beetje op gevoel. Ik zou iig in de maanden maart, april, mei voorzichtig zijn met het gras voeren. Begin met een klein plukje en kijk hoe ze daar op reageren. Ook als overdag de zon schijnt en 's nachts regent, zie je letterlijk het gras groeien per dag - dan ook niet teveel in 1x geven. Gras wat al wat langer staat, en ook wat donkerder is kan je dan wel weer wat meer van geven. Maar liever te voorzichtig dan dat het fout gaat. De konijntjes hebben zelf altijd pas achteraf door dat het teveel gras was.
  21. Ze lopen bij jou niet standaard op gras toch? Hier hebben ze in hun eigen ren geen gras meer (helemaal opgevroten), maar laat ik ze wel altijd extra buitenspelen op het grasveld. In het voorjaar, als we zien dat het gras begint te groeien, laat ik ze echt maar heel kort buitenspelen (max 5 minuten per keer) en dat bouw ik dan steeds verder uit. In de zomer en winter mogen ze een stuk langer buitenspelen als het goed gaat met het eten van gras. En ik doe idd ook altijd gras bijgeven, zodat ze ook wat gras eten (en er dus aan gewend blijven) als ze een keer niet zo lang naar buiten kunnen. Het blijft wel uitkijken hoor, Marie had ook een keer een gasbuik in de zomer. Toen hadden we de ren verplaatst en ze gewoon de hele avond laten buitenspelen denkend dat ze inmiddels wel aan het gras gewend zouden zijn...
  22. Oh wat vreselijk, heel veel sterkte ❤️ probeer niet te veel wat als te denken, je hebt gedaan wat je kon. Zeker bij konijnen is het heel moeilijk om uit te vogelen wat er nou precies aan de hand is.
  23. Ze hebben bij mij twee ruifjes buiten: 1 houten en 1 witte. Daarnaast leg ik binnen bij hun toiletbak nog wat plukken hooi neer. Die vul ik standaard 's ochtends en 's avonds en overdag nog als ze leeg zijn. Bij hun toiletbak heb ik maar geaccepteerd dat daar veel hooi verspilt wordt, hoewel ze het zelf niet echt uit lijkt te maken als ze er op keutelen en plassen. Ze knabbelen er nog even goed aan xD Ze lijken het juist prettig te vinden om tijdens het keutelen lekker in het hooi te graven en ervan te eten? Om die reden heb ik dus ook geen hooiruif daar. Wel doe ik bewust het 'duurdere' hooi alleen buiten, hier graven ze minder in de ruifjes. Is dat voor jou nog een optie? Goedkoper hooi los in de toiletbak leggen en een extra ruif met hooi? Of keutelen ze overal waar ze hooi eten?
  24. Jeetje wat schrikken zeg, fijn dat het nu weer goed gaat met Flo! Lastig om dan achteraf te zeggen waar het aan heeft gelegen he...
  25. Hier heeft de castratie van mijn voedsters heel positief uitgepakt. Ik heb ze wel op jonge leeftijd al laten casteren (rond 1 jaar), het herstel was van de 1 makkelijk en van de ander wat moeizaam (die was ook schijnzwanger dus dat ging niet lekker na de operatie). Maar ik ben er heel blij mee geweest. Hun karakter was niet echt veranderd erdoor, maar ze zijn een stuk gemoedelijker geworden. Niet meer op elkaar rijden etc, echt het hormonale gedrag was verdwenen daarna. Je weet natuurlijk nooit hoe het bij jouw voedster uitpakt, maar gezien de bovengenoemde gezondheidsvoordelen zou ik het zeker doen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .