Ga naar inhoud

BaasjevanBrownie

Members
 • Aantal items

  2.088
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  21

Alles dat geplaatst werd door BaasjevanBrownie

 1. Bijzondere beestjes, slakken blijkbaar, maar ze hebben idd wat van konijnen weg
 2. We hebben Brownie neusje-neusje geleerd. Doet hij inmiddels bij iedereen op het commando "kus". Maar alleen bij ons klimt hij helemaal op schoot om dat te doen.
 3. Ook strooi ik het nu vaak uit trouwens en verstop ze een beetje, zodat ze wat meer moeten zoeken, dat scheelt ook. En ik leg vaak wat brokjes hoog neer, mijn voedster durft amper ergens op, dus die gaat daar wat minder snel heen. Maar dat is afhankelijk van je konijnen natuurlijk. Je zou het ook nog in een voerbal of ander intelligentiespeelgoed kunnen doen, dan kost het moeite doen ook alweer tijd.
 4. Ik had een vergelijkbaar probleem, ook weleens gedeeld hier in een topic. Ik loste het altijd op door ze uit de hand te voeren, maar door privé omstandigheden had ik daar plots geen tijd meer voor. Toen ben ik mbv tips hier gewisseld van voer. Ik gaf Science, wat een vrij zachte brok is en geef nu Beaphar, die is harder, waardoor mijn voedster minder kan schrokken. Je kan ook nog Bunny nature of Rosewood Meadow proberen. Die zijn nog harder en moeten ze echt lang op knagen, bij mij viel daarmee het snelheidsverschil weg 😉
 5. Ik zou ook zeker naar een opvang gaan, dan doen ze het koppelen voor je en neem je ze weer als koppeltje mee naar huis. Dan weet je zeker dat er een goede match gevonden wordt. Mijn konijntje is op koppelvakantie geweest. Je kunt dan van tevoren aangeven welke konijntjes je voorkeur hebben (qua karakter/ uiterlijk/ grootte). Grootte maakt niets uit voor je konijn zelf, die kan even blij zijn met een groter maatje konijn. Dwergkonijntjes zijn ook erg ver doorgefokt, dus die worden vaak minder oud en hebben meer gezondsheidsproblemen, dat is ook wel iets om rekening mee te houden. Maar er zitten zeker vaak zat dwergkonijntjes in een opvang als je dat graag wilt.
 6. Wij halen hooi bij de boer, sindsdien eten ze goed hooi (daarvoor ook amper). Vinden ze op de een of andere manier toch lekkerder. Vooral eerste snede. Verder kun je ze misschien verleiden door wat kruiden door het hooi te doen. Als ze in de rui zijn hebben ze idd ook vaak kettingkeutels. Ik geef ze dan een paar lijnzaadbrokjes iedere dag.
 7. Geen idee, maar degenen die Evee altijd heel lief bij een bestelling steekt kijken ze niet naar om, dus ik ga maar niets bestellen. Maar ze krijgen altijd verse berken en wilgentakken, dus ze zijn denk verwend 😉 Willen alleen vers Overigens zijn ze wel dol op alle kruiden uit de webwinkel en kruidenpellets.
 8. Ik denk dat het vooral aan het karakter ligt, ik heb wat meer met ondeugende, pientere en pittige konijntjes. Bij mijn vorige konijntjes was dat de voedster, nu is dat Brownie. Ukkie (het dametje) is toch wel een sulletje. Al lijkt me een kroelkonijn ook wel leuk, wie weet tref ik dat ook nog eens. En net wat hierboven al staat, je hoeft niet te kiezen, want je hebt toch altijd een mannetje en vrouwtje als je het goed wilt doen 😉
 9. Bij mij ook alles van gevlochten gras, al het knaagspeelgoed eigenlijk, behalve van hyacintenblad. Op de een of andere manier vinden ze die wel heerlijk om aan te knagen en mee te spelen. Die zijn helaas alleen niet los te koop (hint voor @Evee😉). En idd losse knaaghoutjes ook niet, ze willen hier ook alleen verse takken. Qua intelligentiespeelgoed verschilt het idd heel erg per konijn. Ukkie is helaas niet zo heel erg snugger 🙈 die snapt iets na 100 x nog niet, terwijl Brownie alles vrij snel doorheeft. Denk ook dat dieren hun eigen IQ hebben 😉 Dus Brownie vindt intelligentiespeelgoed wel erg leuk, Ukkie raakt alleen maar gefrustreerd dat ze lekkere dingetjes ruikt, maar geen idee heeft wat ze moet doen (of dat ze überhaupt iets moet doen 😂).
 10. Ik heb die ook, maar ze doen er hier ook niets mee. Ukkie ligt gewoon zwaar hijgend los van dat ding 🙈 Ze ging in het vorige hok wel op die aluminium uitschuiflade liggen. Brownie likt wel het vocht van die roze dingen af, zal ook wel verkoelend werken 🤪
 11. O vervelend zeg, dan duurt zo’n periode wel lang. Maar castreren en eventueel herkoppelen kost idd een hoop tijd en energie, dus dat is fijner als je er de tijd voor hebt. Succes met je examens iig!
 12. Wij hadden zelf deksels gemaakt in onze vorige ren, die was ook maar een meter hoog. Gewoon frames van hout met vogelgaas erin getagd. Die leunden dan op klosjes.
 13. Hoe is het nu met Punky en Bess? Jagen minder geworden of heb je Bess toch laten castreren?
 14. Wat een droppies zijn die van jou toch om te zien 🥰
 15. Superleuk, alleen wij hadden dat vroeger ook en was snel weggegraven 🙈
 16. Wauw dat wordt een konijnenparadijs! Denk alleen dat beukensnippers wel lastig schoon te houden zijn. Je kunt dan niet erg makkelijk de keuteltjes aanvegen.
 17. @Punky punk Hoe staan je ouders eigenlijk tegenover castratie? Weet dat ze toen ook geen tweede konijn wilden, dus dit is misschien in hun ogen toch een hoop geld.
 18. O ja bij mij was idd ook binnen, vergat ik er nog bij te zeggen. Maar goed bij @Punky punk zitten ze toch al binnen. Dan zou je alleen tijdelijk een aparte herstelruimte voor Bess en een neutraal terrein voor het herkoppelen moeten creëren.
 19. En dan nog een vraagje: onze bunnies zijn sinds hun nieuwe verblijf opeens niet meer zindelijk 🤦‍♀️Plassen zo’n beetje overal behalve in de wc. Ik dep de plasjes op, veeg de keutels op en gooi het in de wc, maar ze pakken het nog niet erg op. Nu maak ik de urineplekken schoon met water en azijn. Maar ik zie dat er in de webwinkel ook speciale producten voor te koop zijn. Zou dat ook helpen bij zindelijkheidstraining en zo ja; welke raadt je aan? Beaphar geurweg, Beaphar geurstop of waggly geurverdrijver?
 20. Wij hadden een puppyren uitstaan en daarbinnen zo’n ouderwetse kooi waarin Ukkie de eerste dagen kon herstellen. Ze konden nog wel aan elkaar snuffelen en elkaar zien. Ik wilde ze niet helemaal apart, omdat ik ze natuurlijk wel vertrouwd aan elkaar wilde houden. Daarna hebben we de puppyren op een andere plek in huis gezet met schone lakens eronder en ze op dit neutrale terrein weer bij elkaar gezet. In het begin was Ukkie nog angstig van Brownie, maar het ging met de dag beter totdat ze weer naast elkaar lagen en op de een of andere manier werd Ukkie later toch weer de baas 🙈
 21. Weet je hoelang Beaphar houdbaar is @Evee? Twijfel tussen een zak van 5 of 10 kilo bestellen. Grote zak scheelt me weer een x verzendkosten, maar ik doe er met mijn 2 kleintjes wel lang mee. Verwacht 3 maanden te doen met 5 kilo als ik het advies van je aanhoudt.
 22. Klinkt hetzelfde als wij vorig jaar met Ukkie en Brownie hebben gehad. Toen begon Ukkie in het voorjaar enorm te rijden op Brownie (en sproeien 🤢). Wij hebben toen ook de keuze gemaakt om Ukkie te laten castreren. Het was niet makkelijk, zeker het herkoppelen niet en een operatie is natuurlijk altijd rot, maar we zijn wel blij dat we het gedaan hebben. Ze rijdt dit voorjaar nog steeds af en toe op Brownie maar niet meer non-stop. Een enorme verbetering, want Brownie had echt geen leven en nu liggen ze gewoon lekker samen tegen elkaar aan te zonnebaden. Direct na de castratie was het herkoppelen nog wel lastig (is nog wel in een forum van mij terug te lezen). Toen begon Brownie juist extreem op Ukkie te jagen die toen verzwakt was en ervandoor schoot (waarschijnlijk een greep naar de macht 😉 of instinct om een zwak beestje weg te jagen). Heel gedoe, ze gescheiden en toen Ukkie was aangesterkt ze binnen op neutraal gebied herkoppeld met de puppyren in de woonkamer. Gelukkig kwam het toen vrij snel goed en zochten ze elkaar steeds meer op en werden weer maatjes. Ik denk dat ik de volgende keer maar direct voor een gecastreerde voedster ga, jammer dat de meeste opvangen dit niet doen. Scheelt een hoop gedoe. Maar goed, jij zit nu in hetzelfde schuitje. Ik zou Bess ook zeker laten castreren, zodat Punky ook weer gewoon zijn normale konijnenleventje op kan pakken 😉 Maar na mijn ervaring zou ik ze na de castratie van Bess denk wel uit elkaar houden (split cage, dus naast elkaar dat ze elkaar wel zien) tot ze wat is aangesterkt en ze dan herkoppelen op neutraal gebied.
 23. En hoe zit het met net gemaaid gras? Op BB staat aangegeven dat dat voor gasbuiken kan zorgen, maar geld dat ook als je zelf in de tuin maait en ze direct hiervan een plukje geeft?
 24. Leuke topic! Heel herkenbaar om te lezen, mij heeft Dunya (een heel koppig konijn dat iedereen aanviel en mij aflikte en lekker kwam kroelen) door mijn moeilijke tienerjaren heengeholpen. Uren zat ik buiten bij haar te knuffelen, praten en uithuilen. Met haar maatjes heb ik minder band opgebouwd. Misschien juist omdat de rest van ons gezin haar een “rotkonijn” vond, stak ik zoveel aandacht in haar. Ik had toen ook echt het gevoel dat ze mijn emoties oppikte en kwam troosten op haar manier. Helaas moest ik haar gedwongen weg doen toen ze de andere konijnen aan ging vallen plots na 6 jaar en daar ben ik me altijd rot om blijven voelen, ook al had ik er destijds geen zeggenschap in (behalve een goed adres voor haar vinden met een ren en een maatje). Achteraf gezien was het nog een wonder dat het zolang goed is gegaan, 3 vrouwtjes willekeurig bij elkaar zetten is niet het beste idee, maar we wisten toen niet beter. Ik probeer nu zoveel mogelijk mensen voor die fout te behouden. Maar helaas was Dunya de dupe van die onwetendheid en daarmee ik ook 😢 Met Dunya is mijn liefde voor konijnen ook wel gestart. Op Brownie was ik meteen verliefd, dat ondeugende smoeltje een de capriolen die hij uithaalt. Kan zo genieten van zijn streken, blije binkies, enorme nieuwsgierigheid, de kunstjes die we hem hebben geleerd, het lef dat hij heeft en de manier waarop hij naar ons kijkt en boodschappen overbrengt. Echt een konijntje met uitstraling! Wat ben ik gek op dat beestje. In het begin voelde Ukkie dan ook meer als een maatje voor hem, maar inmiddels heeft ze ook mijn hart gestolen. Kleine lieve dametje dat ons en Brownie iedere dag helemaal aflikt, doet alsof ze heel wat voorstelt en parmantig rondhupst, maar ondertussen maar een klein bang schijtertje is 😂 Vind het ook zo’n compliment dat ze zo tam is geworden na hoe angstig (en misschien wel getraumatiseerd) we haar kregen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .