Ga naar inhoud

GinTonic

Members
  • Items

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door GinTonic

  1. @Evee weet je wat het ook is, hier in België zijn naar mijn mening weinig mensen die konijnen houden en als het dan toch zo is dan zitten ze in een kooi, worden ze gevoederd en verschoond en that's it.. Hier thuis staan we speciaal vroeger op voor hen en proberen we alles te doen wat goed is voor hen. Bijna dagelijks  lees ik discussies hier, puur omdat ik zeker niets aan het toeval wil overlaten. En bij  de minste twijfel post ik het gewoon hier.

  2. 1 uur geleden zei Evee:

    Ik ben er niet bekend mee dat dat aan konijnen gegeven word, en voor zo ver ik kan vinden is het ook niet werkzaam tegen pinwormen. Panacur / fenbendrops was inderdaad een logischere keuze geweest. Ben je bij een in duiven gespecialiseerde dierenarts geweest met je konijn? 😂

    Het is een konijnkundige dierenarts hier in België volgens internet en zoals @Marjoleink zegt  zit er volgens google wel hetzelfde in.. Ergens vertrouw ik er wel in omdat ze Gin ook van Pasteurella heeft geholpen dat maanden heeft geduurd en na een bezoekje bij haar en haar medicatie was ze snel genezen.. maar toch heb ik er ook twijfels bij omdat ik enkel het beste wil voor mijn babytjes ..

    20191124_173355.jpg

  3. Hallo,

    Mijne lieve reus Gin heeft last van pinwormen. Na wa opzoekwerk vooral hier kom ik steeds uit bij Panacur als medicijn. Nu ben ik net bij de DA geweest en die heeft Meranox meegegeven (orale suspensie voor duiven). Graag had ik jullie mening hierover want zelf heb ik hier mijn twijfels bij.

    Groetjes !

  4. 25 minuten geleden zei dexenbobbi:

     

    Klinkt voor mij als 100% territoriaal gedrag. Je komt thuis, bank ruikt weer naar jou dus daar steekt ze een stokje voor. Misschien een optie om ervoor te zorgen dat ze niet meer bij de bank kan komen?

    Ja de bank is nu 3 dagen vrij van plasjes dus het is nogsteeds een raadsel.. 

  5. 49 minuten geleden zei Jamesthebunnybutler:

    Lastig hoor! Mijn ervaring is dat als ze eenmaal een plek hebben gevonden die 'beplast' moet worden, ze dit ook blijven doen. Zo heb ik een konijn dat standaard op mijn bed sprong om een plas te doen en vervolgens er weer vanaf ging. Ik kon het wassen, de geur eruit proberen te halen met allerlei middeltjes, maar ze bleef het doen. Misschien is het een idee om een toiletbak op de bank te zetten? Niet echt relaxed, maar als je konijn dan plast, is het in ieder geval niet op de bekleding...

    Ja het is een vreemd ding hier.. ik werk nu 2 dagen weer dus zitten ze vaker alleen, van 23u tot 5u en dan maak ik hun toiletjes leeg en ik vertrek weer van 5u20 tot 14u30 en ze had niets gedaan als ik thuiskwam maar van zodra ze bij mij in de zetel komt plast ze op de bank.. zo vreemd ook..

  6. @Rifca ja dat kan.. wel vreemd dat ze dat enkel doet als ze naast me op de bank komt zitten.. want ze hebben vannacht 7uur alleen gezeten en daarna weer 9uur los in huis en er was niet geplast..

    @Evee inderdaad, ze zijn nu 6 en 7 maand oud.. ze weten heel goed wie de baas is, alleen weet hun onderdanige niet altijd wat ze bedoelen of wat ze willen.. heel veel opgezocht voor ze naar huis kwamen, maar blijf bijna dagelijks googlen en topics lezen hier..  

  7. Hallo iedereen,

    Mijn 2 vlaamse reuzen Gin en Tonic (voedsters, allebij gesterliseerd) lopen los rond in huis en hebben hier 3 toiletjes staan.

    Nu sinds 4 dagen plast Tonic elke dag 1x op de bank, en voor de rest gaat ze altijd  netjes naar haar toilet. Dit gebeurd ook telkens wanneer er ik naast haar zit.

    Verder is er niets veranderd in huis of in hun hok en is alles hetzelfde als ervoor.

    Hoe kan dit plots? 1keer per dag? Ik vind het zo bizar.

    Misschien heeft iemand van jullie hier ervaring mee? Ik heb andere topics opzocht maar niet echt wat erop lijkt aangezien ze elke dag sinds ze klein zijn bij ons op de bank mogen..

     

  8. Op 12-8-2019 at 19:40 zei Rifca:

    Hier kun je wat nalezen over de wintervacht die in de herfst aangemaakt wordt:  https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-verzorging/post/konijnen-herfst-najaar/

     

    Gewoon even uit nieuwsgierigheid: hoe werkt dat nu dan als ze zelf kunnen kiezen? Heb je een kattenluik oid voor ze? 

    En hoe zitten ze buiten? Gewoon los in de tuin of wel in een afgeschermd verblijf waar ze veilig zitten voor roofdieren?

    Ze gaan in de ochtend buiten, en smiddags kiezen ze ervoor om binnen te slapen tot savonds. Onze tuin is volledig afgeschermd met betonplaten. Er staat geen hok id tuin ze lopen gewoon los daar. En onze schuifraam naar buiten staat altijd open. Maar als we weggaan thuis moeten ze binnen blijven.

    Alles tips zijn welkom

  9. Op 9-8-2019 at 16:14 zei Rifca:

    De regen is niet erg voor konijnen, maar ik vraag me wel af hoe dit in de winter wilt aanpakken. Dan kun je ze niet wisselend binnen en buiten laten zijn. Hoe wil je voorkomen dat ze als het te koud wordt de tent afbreken?

    Serieeeus ? ik zie het nu pas van @Evee.. ik val helemaal uit de lucht van dit want ze deden gewoon waar ze zin in hadden binnen of buiten kunnen ze  altijd zelf kiezen..  Dit is mijn eerste ervaring met konijnen en had al veel opzoekwerk gedaan vooraf maar dit had ik nog niet gelezen.. Hierover moeten we dringend nadenken dan.

  10. Hallo iedereen !

    Mijn vlaamse reuzen zitten binnen maar ze mogen normaal gezien ook altijd  de hele dag binnen en buiten wanneer ze willen. Nu regent het al een hele voormiddag maar steeds gaan ze krabben aan de deur om naar buiten te gaan, maar inderdaad.. het regent dus hou ik ze binnen.

    Is het erg als ik ze buiten in de regen laat lopen want binnen breken ze alles af 🤔

    Ikzelf zou het niet doen, maar ik vroeg me toch af wat jullie aanraden..

  11. 1 uur geleden zei Lienappelsien:

    Snot is vaak erg hardnekkig. Ik heb er helaas met meerdere konijnen ervaring mee. Wel leek het bij mij (gelukkig) nooit erg besmettelijk, want het was elke keer maar 1 konijn uit een koppel of groepje die het had. Bij jou hebben ze het dus alle twee. 

     

    Merk je al vooruitgang nu je ze een kleine week antibiotica geeft? Zoals al is aangegeven is het vaak zoeken welk antibioticum aanslaat. Dit is afhankelijk van welke bacteriën de boosdoener zijn. Er wordt inderdaad meestal antibiotica voor 10 dagen voorgeschreven. Soms is dit voldoende, maar als de klachten nog niet volledig over zijn raad ik aan om weer contact met de dierenarts op te nemen en de kuur te verlengen totdat het over is. Dit is heel belangrijk ivm resistentie.

     

    Merk je weinig tot geen vooruitgang dan is het ook goed om weer naar de dierenarts te gaan, want dan hebben ze andere antibiotica nodig. Middels een swabje uit de neus (dat stelt echt niks voor) worden de bacteriën op kweek gezet en wordt er gekeken om welke bacteriën het gaat, en welke antibiotica daar tegen helpen (helaas zijn die er niet altijd, maar dan weet je dat tenminste). Wel is het zo dat de konijnen gedurende 1 of 2 weken voor het afnemen van de swab geen antibiotica mogen krijgen omdat dat de uitkomst van het onderzoek natuurlijk beïnvloedt. Er wordt niet altijd gekozen om zo’n kweekje te maken, en dan kiest de dierenarts een ander voor de hand liggend antibioticum. Dat is dan wel een gok. Dus het is een afweging die de dierenarts en jij maken wat te doen. 

     

    Snot gaat in ieder geval niet vanzelf over. Helaas wordt het ook snel chronisch. Ben je er heel snel bij en heb je doeltreffende antibiotica dan is er een kans dat ze er helemaal van af komen. Zo niet, dan wordt het chronisch. 

    Zo ja , dat is wel duidelijk nu.. ! 

    Ik heb net opgemerkt dat de ene geen snot meer heeft, enkel nog niest. En de andere heeft af en toe nog een geel protje in haar ooghoek.. dus het snot is bij allebei al uit hun neusje maar niezen wel nog.. ik zie een kleine verbetering nu na 6dagen dus nog 4 dagen te gaan daarna ga ik zeker terug een bezoek brengen aan de dierenarts. Heel erg bedankt ! 

  12. 3 uur geleden zei Jamesthebunnybutler:

    Hmm... Lastig. Het zou er iets mee te maken kunnen hebben, maar ik ben natuurlijk geen dierenarts. Bedoel je met hikken een soort niesen of hoesten? Pasteurella kan overgaan in een longonsteking, dus ik zou het zeker in de gaten houden. Er kan ook snot vast zitten in de neus. Misschien is neusspoelen nog een optie. Ik zou het even overleggen met je dierenarts. Kan me voorstellen dat je nu op alles let en jezelf een beetje gek aan het maken bent hoor. Dat kan het heel lastig maken!

    Ze hikt zoals wij mensen de hik hebben maar dan snel achter elkaar.. als ik dan dichterbij komt stopt ze en is het over.. ik geef het nog tijd tot vrijdag daarna ga ik gewoon terug naar de dierenarts..

  13. Zojuist zei Jamesthebunnybutler:

    Pasteurella kan erg lastig zijn inderdaad. Ik heb er hier een die regelmatig last heeft van snot en eigenlijk is het nooit 100% weg, maar wel onder controle. Konijnen zijn overigens best vatbaar voor allerlei ziektes, dat is wel iets om rekening mee te houden. Het kan heel lang goed gaan, maar er zijn ook konijnen die om de haverklap gedoe hebben of ziek zijn. Alert en snel zijn is erg belangrijk, want het kan snel gaan. Zo te horen ben je er in ieder geval snel bij en is de kans op herstel groter :). Hopelijk worden ze gauw beter en hebben ze er niet al te veel last van.

    Ja klopt ik was er wel snel bij maar heb gezien dat ze vanmorgen ook zo een geel sliertje in haar oogjes had.. wat ze ook doet nu is precies 'hikken' dan ligt ze languit en hikt ze.. heeft dit er iets mee te maken dan of is dit toeval ? Ik let nu op alles wat ze doen, wil mezelf ook niet gek maken 😇

  14. 24 minuten geleden zei Evee:

    Zelf gelukkig nooit konijnen met pasteurella gehad, maar inmiddels wel heel wat verhalen voorbij zien komen hier van andere leden die konijntjes hebben met snot. Wat ik wel zou aanraden als deze behandeling niet werkt,  is dat er echt een kweekje genomen wordt om uit te zoeken welke bacteriën het veroorzaken.

     

    Het kan namelijk een lange weg zijn, de behandeling. En als je precies weet wat de oorzaak is, is het beter te behadelen. Nadeel is wel dat er vaak ook uit komt dat het een mix van verschillende bacteriën is. En daar zou een breed spectrum antibiotica goed op werken, maar die mogen allemaal niet meer zo makkelijk voorgeschreven worden helaas (en ook gelukkig, want het zorgt voor resistentie). Dat maakt het behandelen tegenwoordig zo lastig. En vaak blijkt het na lang behandelen met antibiotica toch een gebitsprobleem te zijn, dat is helaas ook vaak het geval. Gebitsklachten kunnen ook snotneuzen en benauwdheid veroorzaken. Sluit dat dus ook niet uit. 

     

    Heel veel beterschap gewenst! 

    Heel erg bedankt! Zo kan ik deze behandelingen ook even aankaarten. Ik wou zo graag konijntjes en nu heb ik ze eindelijk en zijn ze ziek.. zou niet willen dat hun iets overkomt.. 

  15. Afgelopen vrijdag ben ik met Gin en Tonic naar de DA geweest waar is vastgesteld dat ze Pasteurella hebben. (Enkel snot, verder nog geen andere symptomen) Na een heleboel opzoekwerk zijn er zeer uiteenlopende behandelingen..

    Ikzelf heb antibiotica gekregen Doxybactin 2ml 2x/dag oraal toedienen met een spuitje, dit zou ik 10 dagen moeten doen. 

    Ik weet niet goed of dit wel de beste optie is. Graag had ik wel eens gehoord hoe jullie dit hebben behandeld, dan kan ik vrijdag dit eens aankaarten bij onze DA. 

    received_442717586325219.jpeg

  16. 3 uur geleden zei Rifca:

    Wellicht zul je moeten accepteren dat je een eigenwijs konijn hebt en af en toe moet rapen. 

    Ik heb twee dames die precies weten hoe het werkt maar er soms toch voor kiezen zwerfkeutels te verspreiden, of een keurig hoopje vlak naast de bak te deponeren. Echt territoriaal gedrag is het niet, dan is het namelijk nog veel heviger. Wat het wel is geen idee. Behalve dat ik dus regelmatig moet zeven (hoe schrijf je dat?) 😉 

    Ja dan denk ik dat het inderdaad dat zal zijn.. ik gaf hun elke keer een snoepje als ze in de kattebak gingen maar toen ze dat doorhadden gingen ze gewoon erin zitten voor een snoepje te krijgen.. hele slimme dieren dus.. 😊

    • Haha 2
  17. 3 uur geleden zei Renske34:

    Kan het zijn dat de bak net iets te klein is en dat het soms per ongeluk gaat? 

    We hebben 2 grote bakken voor hun in de keuken en 1 grote in de living. Het keutelen is soms toch een halve meter rond de bak en soms ook een hoopje keutels

  18. 9 uur geleden zei Bammyflurry:

    Ik sluit mij aan bij de tips van @Marjoleink om te proberen ze zindelijk te krijgen; zorgen dat er steeds ook weer een paar keutels in de schonen kattenbak liggen en hooi geven in/boven de toiletbak. Je hebt het over Vlaamse reusJES. Zijn ze nog jong? Want dan kun je mogelijk meer 'onzindelijkheid' verwachten als ze rond een half jaar oud zijn. (Bijna) volwassen konijnen hebben namelijk de neiging om met hun keutels te markeren, met name als ze niet gecastreerd zijn. En als jij steeds hun zorgvuldig uitgezette  'vlaggetjes' weg haalt, zien zij zich genoodzaakt om ze steeds opnieuw uit te zetten... Konijnen worden vrijwel nooit op die manier zindelijk als bijvoorbeeld honden en katten. Ik noem het maar even, omdat je nu al 'ten einde raad bent"...

    Ze zijn nu ongeveer 6maand oud, 2 voedsters die allebij al zijn gesterliseerd.. ze gaan wel steeds in de propere bakken want dat weten ze, maar het probleem is enkel s avonds .. dan hebben ze er al een paar keuteltjes in gelegd.. 

  19. Hallo,

    Ik heb 2 vlaamse reusjes Gin & Tonic.

    Nu... ze zijn overdag  proper en gaan steeds in hun toilet (kattebak). Deze word elke middag helemaal leeg gemaakt en blijft proper tot s' avonds maar savonds keutelen ze steeds naast hun bak..

    Ik heb alles al geprobeerd en ben ten einde  raad..

    Iemand een idee waarom ze dit doen? Hun  bakje  is elke dag weer proper..

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .