Spring naar bijdragen

GinTonic

Members
 • Aantal bijdragen

  23
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

2 Neutraal

Over GinTonic

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. @Evee weet je wat het ook is, hier in België zijn naar mijn mening weinig mensen die konijnen houden en als het dan toch zo is dan zitten ze in een kooi, worden ze gevoederd en verschoond en that's it.. Hier thuis staan we speciaal vroeger op voor hen en proberen we alles te doen wat goed is voor hen. Bijna dagelijks lees ik discussies hier, puur omdat ik zeker niets aan het toeval wil overlaten. En bij de minste twijfel post ik het gewoon hier.
 2. Het is een konijnkundige dierenarts hier in België volgens internet en zoals @Marjoleink zegt zit er volgens google wel hetzelfde in.. Ergens vertrouw ik er wel in omdat ze Gin ook van Pasteurella heeft geholpen dat maanden heeft geduurd en na een bezoekje bij haar en haar medicatie was ze snel genezen.. maar toch heb ik er ook twijfels bij omdat ik enkel het beste wil voor mijn babytjes ..
 3. GinTonic

  Pinwormen = Meranox ?

  Hallo, Mijne lieve reus Gin heeft last van pinwormen. Na wa opzoekwerk vooral hier kom ik steeds uit bij Panacur als medicijn. Nu ben ik net bij de DA geweest en die heeft Meranox meegegeven (orale suspensie voor duiven). Graag had ik jullie mening hierover want zelf heb ik hier mijn twijfels bij. Groetjes !
 4. GinTonic

  Derde konijn?

  Heel erg bedankt ! Ik heb daaruit dan ook beslote het te laten zoals het nu is ! In ieder geval ga ik wel al eens opzoeken of er in België opvangs zijn voor konijnen want hier heb ik nog niet van gehoord...
 5. GinTonic

  Derde konijn?

  Hallo, Ik heb 2 hele lieve gesterliseerde voedsters die heel zorgzaam zijn voor elkaar van ongeveer 10 maand oud. Het zijn 2 Vlaamse reuzen en ze leven bij ons binnen in huis. Nu, vraag ik me af, ik heb in de dierenwinkel een heel lief dwergkonijn gezien maar dit is een rammetje. Zou het mogelijk zijn om deze bij ons mee in huis te nemen of is dit niet aan te raden? Bij ons thuis is alles heel rustig nu, ze zijn heel lief en inmiddels al lekker sociaal naar ons toe en wil dit natuurlijk niet anders zien omdat er een ander konijn zou bijkomen. Graag hoor ik van jullie wat jullie ervaringen of bedenkingen hierbij zijn. Alvast bedankt !
 6. Ja de bank is nu 3 dagen vrij van plasjes dus het is nogsteeds een raadsel..
 7. Ja het is een vreemd ding hier.. ik werk nu 2 dagen weer dus zitten ze vaker alleen, van 23u tot 5u en dan maak ik hun toiletjes leeg en ik vertrek weer van 5u20 tot 14u30 en ze had niets gedaan als ik thuiskwam maar van zodra ze bij mij in de zetel komt plast ze op de bank.. zo vreemd ook..
 8. @Rifca ja dat kan.. wel vreemd dat ze dat enkel doet als ze naast me op de bank komt zitten.. want ze hebben vannacht 7uur alleen gezeten en daarna weer 9uur los in huis en er was niet geplast.. @Evee inderdaad, ze zijn nu 6 en 7 maand oud.. ze weten heel goed wie de baas is, alleen weet hun onderdanige niet altijd wat ze bedoelen of wat ze willen.. heel veel opgezocht voor ze naar huis kwamen, maar blijf bijna dagelijks googlen en topics lezen hier..
 9. GinTonic

  Tonic plast plots op de bank

  Hallo iedereen, Mijn 2 vlaamse reuzen Gin en Tonic (voedsters, allebij gesterliseerd) lopen los rond in huis en hebben hier 3 toiletjes staan. Nu sinds 4 dagen plast Tonic elke dag 1x op de bank, en voor de rest gaat ze altijd netjes naar haar toilet. Dit gebeurd ook telkens wanneer er ik naast haar zit. Verder is er niets veranderd in huis of in hun hok en is alles hetzelfde als ervoor. Hoe kan dit plots? 1keer per dag? Ik vind het zo bizar. Misschien heeft iemand van jullie hier ervaring mee? Ik heb andere topics opzocht maar niet echt wat erop lijkt aangezien ze elke dag sinds ze klein zijn bij ons op de bank mogen..
 10. Ze gaan in de ochtend buiten, en smiddags kiezen ze ervoor om binnen te slapen tot savonds. Onze tuin is volledig afgeschermd met betonplaten. Er staat geen hok id tuin ze lopen gewoon los daar. En onze schuifraam naar buiten staat altijd open. Maar als we weggaan thuis moeten ze binnen blijven. Alles tips zijn welkom
 11. Serieeeus ? ik zie het nu pas van @Evee.. ik val helemaal uit de lucht van dit want ze deden gewoon waar ze zin in hadden binnen of buiten kunnen ze altijd zelf kiezen.. Dit is mijn eerste ervaring met konijnen en had al veel opzoekwerk gedaan vooraf maar dit had ik nog niet gelezen.. Hierover moeten we dringend nadenken dan.
 12. GinTonic

  Konijn wilt in de regen?

  Hallo iedereen ! Mijn vlaamse reuzen zitten binnen maar ze mogen normaal gezien ook altijd de hele dag binnen en buiten wanneer ze willen. Nu regent het al een hele voormiddag maar steeds gaan ze krabben aan de deur om naar buiten te gaan, maar inderdaad.. het regent dus hou ik ze binnen. Is het erg als ik ze buiten in de regen laat lopen want binnen breken ze alles af 🤔 Ikzelf zou het niet doen, maar ik vroeg me toch af wat jullie aanraden..
 13. Zo ja , dat is wel duidelijk nu.. ! Ik heb net opgemerkt dat de ene geen snot meer heeft, enkel nog niest. En de andere heeft af en toe nog een geel protje in haar ooghoek.. dus het snot is bij allebei al uit hun neusje maar niezen wel nog.. ik zie een kleine verbetering nu na 6dagen dus nog 4 dagen te gaan daarna ga ik zeker terug een bezoek brengen aan de dierenarts. Heel erg bedankt !
 14. Dat is het probleem als ik dichterbij kom stopt ze meteen of nog maar als ik naar haar kijk..😥
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .