Spring naar bijdragen

Hanne Pelgrims

Members
 • Aantal bijdragen

  19
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over Hanne Pelgrims

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

197 profielweergaven
 1. Hanne Pelgrims

  Tepels?

  Hallo, Toen ik mijn voedster aan het kammen was merkte ik voor het eerste deze bultjes op. (Zie foto) Ik vermoed dat het haar tepels zijn maar ben niet zeker. Ik denk dat ze deze bij haar eerste zwangerschap, die niet geplant was, nog niet had. Ik heb voor de eerste keer konijnen en leer nog elke dag bij! Hopelijk ben ik bezorgd om niets? Alvast bedankt voor jullie hulp!
 2. Ik ben ben van plan mijn konijnen voor de eerste keer te laten inenten. Kan ik mijn konijnen enkel laten inenten tegen myxomatose bij de DA of moeten we standaard een cocktail van inentingen nemen? En hoeveel bedraagt de prijs ongeveer? Alvast bedankt voor jullie hulp!
 3. Hallo konijnenliefhebbers, Het hok en aansluitende ren van mijn konijnen staat voorlopig op de stenen, maar dacht ze voor 1 uur te verschuiven naar het gras zodat ze wat gras konden eten. Het was al een tijdje geleden dat ze gewoon gras gegeten hadden, dus na 1 uur heb ik ze terug verplaatst naar de stenen. Maar wanneer ik ze ‘s avonds hun eten bracht op het vaste tijdstip, waren ze niet zo happig als anders. Ze aten enkele korrels en lieten het weer links liggen, normaal eten ze het meteen op. Rond 21u zag ik dat ze eindelijk hun biks op hadden. Daarna geef ik ze om 22u enkele stukjes wortel, maar ook dit laten ze links liggen... waarschijnlijk eten ze het wel op, maar normaal zijn ze niet te houden. Het is dan ook de eerste keer dat ze hun eten niet bekijken en geen zin hebben. Komt dit door het gras? Hebben ze toch te veel gras gegeten want maak me toch wat zorgen! Ik leer nog elke dag bij, maar morgen best niet meer op het gras zetten? Alvast bedankt voor jullie hulp!
 4. Update: mijn konijnen zijn ondertussen terug dikke vriendjes zoals vroeger! Alles is uiteindelijk goed verlopen en ik heb geleerd dat ik voortaan minder snel moet panikeren. Dank voor jullie hulp!
 5. Ik heb ze deze nacht samen gelaten en ze hadden zeker 4 vierkante meter ter beschikking, maar zitten elk in een hoekje, ver uit elkaar. Mannetje jaagt haar ook niet meer na, hij wacht precies op een teken van haar. Jammer want vroeger waren ze altijd bij elkaar en sliepen heerlijk naast elkaar. Geduld hebben zeker...
 6. Mijn konijnen zijn ondertussen veel rustiger geworden. Mijn ram raast haar niet meer achterna. Hij is heel nieuwsgierig en besnuffelt haar vaak, wanneer hij dit doet springt mijn voedster weer weg. Het lijkt maar van 1 kant te komen, kan dit? Het lijkt me misschien geen goed idee om ze vannacht samen in het hok te zetten. Toch doen of zet ik ze voor de nacht elk terug in hun eigen hok, of is dit absoluut geen goed idee?
 7. Beste konijnenliefhebbers, ik heb zonet mijn twee konijnen: gecastreerde ram/voedster samengezet na een tweetal maanden. Ik merk op dat mijn voedster steeds wegloopt van hem en heel angstig is. Hij achtervolgt haar steeds om haar te dekken, maar zij blijkt dit niet te willen. Voor haar zwangerschap waren ze heel dikke vrienden, maar nu lijkt het anders te lopen. Is dit gedrag normaal of moet ik ze zo snel mogelijk uit elkaar halen?
 8. Dank je wel voor uw snelle respons! Hier heb ik veel aan. Wel nog een klein vraagje. Mijn ram heeft een volledig nieuw hok gekregen, maar durft niet naar beneden via een soort van plank. Moet hij nog wat wennen aan de omgeving of aan wat kan dit liggen? Begrijp het niet zo goed...
 9. Hallo, Ik heb een week geleden mijn ram en voedster apart gezet omdat ik ze ga maten castreren. Over een drietal weken zal ik ze terug koppelen. Ik wil dit zo goed mogelijk laten verlopen. Zijn er dingen waar ik rekening mee moet houden? Kan het mislopen of moeizaam gaan?
 10. Beste konijnenliefhebbers, Mijn konijn is exact 1 week geleden bevallen van twee dode babykonijntjes. De volgende dag at ze weer zoals normaal. Nu een week later, gedraagd ze zich toch wat afzijdig en zit vaak stil los van het feit dat ze goed eet/drinkt. Ziet ze er misschien vanaf dat ze 2 babykonijntjes verloren heeft? Zo ja, wat te doen? Zal het overgaan als ik haar over een aantal weken terug bij de gecastreerde ram zet?
 11. Is het normaal dat haar 2 jongen doodgeboren werden? Zagen er perfect uit, maar wel groot voor een dwergkonijn vond ik. Mist ze vitaminen,...? En moet een voedster lang herstellen van bevalling/zwangerschap?
 12. Bedankt voor jullie hulp! We zullen pas over 2 dagen onze konijnen ver uit elkaar kunnen halen en vervolgens onze ram laten castreren. Deze prijs is bij de meeste dierenartsen €80-€90. Ik vermoed dat dit een correcte prijs is? Nu zitten ze elk apart maar kunnen elkaar nog zien/ruiken. Ik merk dat ze elkaar niet uit het oog verliezen en al het mogelijke doen om bij elkaar te kunnen. Hopelijk kan dit gedurende enkele dagen geen kwaad?
 13. Dank u wel, voor je snelle respons! Hier ga ik zeker over nadenken. Maar wanneer ik enkel mijn ram laat castreren heeft mijn voedster nog steeds kans op een schijnzwangerschap/kanker. Best afwachten tot na het koppelen met de gecastreerde ram of ze vaak schijnzwangerschappen zal hebben? Verder hebben mijn twee konijnen altijd kunnen genieten van veel ruimte in hun grote ren aansluitend aan hun hok, maar ik heb geen 2e hok (is in de maak) waardoor ik in de ren (onder het oorspronkelijke hok) een tijdelijk hok heb geknutseld voor mijn ram. Echt jammer, dat ik me hier niet heb op kunnen voorbereiden!
 14. Dank u wel, voor je snelle respons! Hier ga ik zeker over nadenken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .