Spring naar bijdragen

Dwergdobby

Members
 • Aantal bijdragen

  46
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  1

Dwergdobby last won the day on February 9

Dwergdobby had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

7 Neutraal

Over Dwergdobby

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Dobby en Dali
 • Huisdieren
  Schildpad

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. @Piku Het rammelprobleem is opgelost dankzij de tiewraps 😄 dankjewel !
 2. @Piku Super bedankt voor je tip. Ik heb een andere constructie, panelen die met een kleine sluiting aan elkaar zitten maar het is zeker het proberen waard 🙂
 3. @Rifca Ik denk dat mijn boefjes inderdaad aandacht willen. Vanochtend heb ik ze eten gegeven en ben ik terug naar bed gegaan. Na het voeren zijn ze nog een uur bezig geweest met rammelen, toen ik uit bed was gegaan en even het hok in ben geweest was het over 😛 Haha een konijn op het mijn gezicht herken ik 😛 Dali ziet mijn gezicht graag als uitkijkplekje! Leuk dat jouw konijntjes ook lekker ondeugend zijn en (zo als ik het lees) lekker de ruimte hebben :). Bedankt voor de tip over het plexiglas, ik ga het eens proberen.
 4. @Marjoleink Bedankt voor je reactie en de tip. Ze hebben nu een topmast puppyren maar een massieve puppyren zit er financieel helaas niet in. Echt honger zullen ze niet hebben, ze hebben altijd een ruimte hoeveelheid hooi. @Lisavd Ja, dat mogen ze zeker. Als ik thuis ben mogen ze meestal uit het hok, in ieder geval in de avond. ze zijn dan minstens 5 uur het hok uit. Ik speel veel met ze, en ze komen vaak bij me liggen. Het vrouwtje is dol op het spelen met de bal. Ook hebben ze voerballen, denk spelletjes en groente verstop of ik die er iets mee zo dat ze moeite moeten doen. Ik doe er zo veel mogelijk aan zo dat ze zich niet gaan vervelen.
 5. Mijn vroedster knort als ze blij is. Ook knort ze als ze zichzelf wast, als ze mij likt en als ze aan het spelen is. Het geluid klinkt echt als een zwijntje. Ze is een konijntje uit de opvang, tijdens een routine afspraak bij de DA werd er gezegd dat het niet erg is.
 6. Hoi Allemaal, Ik heb 2 lieve dwergkonijntjes in een ruim hok (1.60 bij 160) met uitloop ruimte. In het hok ligt best wat knaaghout, speelgoed, schuilplekken en buizen. Ik woon in een studentenhuis dus de konijnen slapen bij mij op de kamer. In de nacht heb ik geen kind aan ze en hoor ik ze af en toe gezellig knabbelen, maar rond een uur of half 6/ 6 uur gaan mijn konijnen kabaal maken. Ze gaan aan het hek rammelen (panelen ren), gaan graven en gooien alles om wat ze zien. Voorheen kregen mijn nijnen alleen in de avond eten en toen vertoonde ze dit gedrag ook al. Nu krijgen mijn nijnen een klein beetje selective in de ochtend en een klein beetje in de avond. 1 uur na dat ik ze in de ochtend eten heb gegeven worden ze pas rustig. Dit zorgt er voor dat ik altijd rond die tijd wakker word en dat ik niet meer verder kan slapen. Dit is nu eenmaal zo, dat zijn de gevolgen van konijnen in je kamer nemen. Wel vroeg ik mij af of iemand of dit gedrag mogelijk af te leren is en of iemand tips heeft hoe je je panelen ren onder spanning kan zetten waardoor deze minder gaat rammelen (touw ofzo). Herkent iemand het gedrag en weet iemand misschien wat ze proberen duidelijk te maken? Groeten, Marieke Dobby en Dali
 7. @Rifca Haha ik zie het al voor me, 2 konijnen die los gaan op een telefoonboek :). Mijn nijnen eten overigens wel al het karton en papier op, dat lijkt mij niet heel gezond 😞
 8. @BunTerrorists Fijn om te horen dat het gerommel minder is geworden!
 9. @Marjoleink Bedankt voor de tips. Puik heb ik al eens geprobeerd maar ze gingen er niet in (net als ballenbakballen). Je had het ook over een zandbak, heb jij tips hoe je deze voor binnen kan maken zonder te veel zooi te maken?
 10. @Jamesthebunnybutler haha herkenbaar, ik laat de plinten er maar af 😛 De brokjesbal ging goed toen Dobby nog alleen was, samen worden ze te wild en gaat mijn vrouwtje op mijn ex ram rijden. In ieder geval bedankt voor de tips 🙂
 11. Mijn Dobby heeft regelmatig (in perioden) een rommelend/ piepend geluid bij het drinken. De DA zij dat het geen kwaad kon, en dat het een teken is dat de darmpjes goed actief zijn.
 12. Hoi, Ik heb 2 lieve en energieke konijntjes. Ze hebben een grote binnen ren en mogen elke dag los lopen/rennen in de kamer. Ik heb het idee dat mijn konijntjes zich vervelen en zijn altijd op zoek naar iets dat ze kunnen ontdekken en kapot kunnen maken (ook in de kamer helaas). In de ren hebben ze en IKEA poppenbed, een grote lente rol, kleine lente rol, knaaghout en speeltjes die ik regelmatig afwissel. Het zijn echte slopers. Ze eten van het kleed, eten van dekens, van kasten en graven overal in. Dit vind ik niet erg want het zijn natuurlijk konijnen:). Ik heb het idee dat ze zich (naast het kroelen en likken en eten:)) af en toe, met name in de avond, vervelen. Daarom was ik erg benieuwd hoe jullie je konijn(en) vermaken 🙂 Groetjes, Marieke (Dobby en Dali)
 13. Stampertje komt JUIST naar buiten als het regent, lekker hupsen en springen in de plassen, gek beest 😛
 14. Hoi Allemaal, Ik vroeg mij af wat jullie voor een bodembedekking voor jullie konijnen hok (binnen) hebben. Ik heb twee lieve dwergjes in een ren van 160 x 160. Het zijn enorme slopers. Ze hebben ontzettend spulletjes, verstop plekken en knaag gadgets in het hok om mee te spelen en uiteraard een slaaphok. Er ligt laminaat maar mijn (ex) ram begint s'nachts steeds op het laminaat te graven. Weet iemand waarom hij dit doet? Ik heb diverse dingen uitgeprobeerd als bodembedekking van kleedjes tot fleece dekens maar allemaal worden ze binnen een week gesloopt maar ook opgegeten. Ik ben benieuwd naar jullie reacties 🙂 Groeten, 🐰🐰 Marieke, Dobby en Dahli
 15. @Frommel en Hopper Ik weet niet of het nog van toepassing is maar ik heb mijn konijntjes laten koppelen bij kinderboerderij merenwijk in Leiden. Ze zijn 5 dagen op de boerderij gebleven.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .