Spring naar bijdragen

Anne_

Members
 • Aantal bijdragen

  57
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

16 Goed

Over Anne_

 • Rang
  Lamprei

Recente profielbezoeken

233 profielweergaven
 1. Da's nog niet zo'n gek idee. Heb het al wel met witlof, bleekselderij en broccoli geprobeerd, dat wilde ze niet. Maar basilicum ruikt idd sterker, misschien heeft ze dan niet door dat er medicatie op zit. Thanks, ik ga het proberen!
 2. Anne_

  Huis konijnproof maken

  Hoihoi, Eind volgende week gaan mijn konijn en ik verhuizen. ๐Ÿ™‚ Vandaag heb ik het appartement gezien en ik zag dat er een soort zeil op de vloer ligt. Nu heb ik eerder een kamer gehad met dit soort zeil en konijnen blijken daar met veel gemak grote gaten in te maken. Ook heeft ze veel lol in behang scheuren. Ik moet de boel heel laten, want heb helaas echt geen geld om te gaan klussen en al helemaal niet voor een nieuwe vloer. Ik wil haar daar ook gewoon los laten lopen, een ren om haar heen worden wij allebei niet gelukkig van. Heeft iemand tips/ervaring hoe ik ervoor kan zorgen dat ze de vloer en het behang niet sloopt? Liefs,
 3. Bedankt voor jullie reacties! Ik ben me er inderdaad van bewust hoe gevaarlijk niet eten voor konijnen is, vandaar mijn zorgen ook gisteren. Vanochtend bleek ze gelukkig wel gegeten te hebben en ik vond 2 lange draden aan elkaar gerijgde keutels. Ik denk dat die haar dwars hebben gezeten. Ze eet nu gelukkig wel! Ze krijgt metacam voor orthopedische problemen. Brood is inderdaad niet goed, ik doe iedere keer maar een klein stukje. Ik doe dit in overleg met de dierenarts. Het is namelijk vrijwel onmogelijk iets direct in haar mond te spuiten, zelf de dierenarts samen met de assistente kreeg het niet voor elkaar. Het is een groot en sterk konijn ๐Ÿ˜‰ Vandaar. Aangezien ze nu wel weer eet en keutelt durf ik het aan om het even aan te kijken. Ik blijf het goed in de gaten houden! Bedankt allemaal!
 4. Sinds 3 uur geleden wil mijn konijn niet meer eten. Nu klinkt dat misschien niet als heel lang, maar het is niets voor haar. Ik wilde haar haar medicatie geven, dat laat ik altijd intrekken in een stukje brood. Normaal gesproken doet ze er een moord voor, maar nu wendde ze zich af. Ik heb het tig keer geprobeerd, maar ze wil er niets van weten. Ook het biks, hooi, groenvoer en verse kruiden laat ze staan. Ik heb allerlei verschillende snoepjes geprobeerd te geven, die pak ze wel aan maar laat ze na 1 knabbel weer vallen. Als ik ze vervolgens weer voor haar neus houdt, wil ze ze niet meer. Ze krijgt pijnmedicatie voor chronische pijn. Een hele lage dosering momenteel, dat gaat erg goed. Ik heb alleen niet het idee dat ze veel pijn heeft nu ( vorige dosis medicatie werkt waarschijnlijk nog). Als ze pijn heeft zit ze wat stiller en heeft ze ingetrokken wangetjes, nu is ze gewoon levendig en heeft ze een bolle toet. Verder merk ik dus niets aan haar gedrag. Ze is levendig en aanhankelijk, volgt me, net als normaal. Ik denk nu dus aan een beginnende verstopping. Ze is in de rui en de afgelopen dagen zag ik al een paar keer wat aan elkaar gerijgde keutels. Ik heb haar net een buikmassage gegeven en dat leek ze erg prettig te vinden, terwijl ik normaal gesproken niet aan haar buik mag komen. Ik heb het biks weggehaald, extra hooi neergelegd en het groenvoer nat gemaakt. Kan ik nog meer doen? En is het wel een beginnende verstopping? Wat denken jullie? Ik denk ook in de richting van gebitsproblemen, omdat ze de snoepjes wel aanpakte en na 1 knabbel liet vallen. Misschien heeft ze pijn bij eten? Maar kan dat zo plotseling? Toen ik rond 6 uur vanavond eten gaf, begon ze namelijk wel gewoon gelijk te eten (dat is nu 5 uur geleden). Hopelijk maak ik me om niets zorgen en heeft ze morgenochtend vrolijk gegeten en gekeuteld. Ik zie het niet zitten met haar naar de dierenarts te gaan. Dat geeft haar enorm veel stress, en ze gaat binnen 2 weken ook mee verhuizen, die stress kan ze er niet bij gebruiken denk ik. Edit: als het niet anders kan, ga ik natuurlijk wel naar de dierenarts. ๐Ÿ˜‰
 5. Even een kleine update: ik heb de hekken weer weggehaald en haar iets meer ruimte gegeven met het tapijt (ze komt niet op het laminaat, ideaal!). Ze is weer heoemaal veranderd. Grommen en boksen weer verleden tijd gelukkig! Kwam dus echt door die hekken, wellicht territoriaal gedrag.
 6. Ah wat ontzettend naar. Kwam de vergroeiing door de artrose? Bobo heeft namelijk al eem vergroeiing in haar poot, dat is de oorzaak van de artrose. En ik ga eens zoeken maar fysiotherapie voor konijnen. Ik kan me voorstellen dat het je nog steeds veel verdriet doet om je maatjes te moeten missen! Ik herken heel erg wat je zegt nu. Vind het heel moeilijk om Bobo nu zo te zien. Gelukkig is er inderdaad nog hoop! Ik herken die gedachte over de regenboogbrug. Als ik nu denk aan Evy, beeld ik me in dat ze nu voor altijd rust heeft en pijnvrij is. Een eindeloos groot weiland met alle konijnen die ooit zijn overleden en nu allemaal gelukkig zijn, waar ze voor altijd speelt en maatjes heeft en weet dat ze nog in mijn hart zit. Het klinkt heel kinderlijk, maar die gedachte geeft me wel troost. Ik zal Bobo ook absoluut niet onnodig laten lijden, zodra het nodig is mag ze naar Evy toe. Ik geloof er niet per se in, maar de gedachte helpt me altijd wel erg.
 7. Ik hoop het ook echt! Desnoods chronisch pijnmedicatie tot het niet meer gaat. Ja precies, dat is mijn angst. Ik wil haar echt echt echt niet kwijt. Maar in het verleden heb ik haar zusje Evy achteraf ook te lang laten lijden omdat ik haar niet kwijt wilde en daar huil ik tot op de dag van vandaag nog regelmatig om. Voel me zo schuldig. Wil dat Bobo niet ook aandoen en ben bang dezelfde fout te maken, maar wil haar ook niet eerder kwijt dan nodig is. Ik houd regelmatig contact met de da zodat zij mij daarin ook kunnen adviseren.
 8. Ah wat een ellende. Erg herkenbaar. Ik kreeg de medicatie en dwangvoer er ook niet in. De dierenarts gaf mij de tip om de mediatie in te laten trekken in een klein stukje brood em dat te geven. Lifesaving tip want dat werkt wel! Misschien kun je dat proberen? (Echt klein stukje, brood is niet zo goed voor konijnen) Konijnen moeten wel echt 2x daags. Hun spijsvertering werkt veel sneller dan dat van een hond. Na 12 uur is de medicatie uitgewerkt, onafhankelijk van de dosis heb ik begrepen. En een te hoge dosis kan schadelijk zijn.
 9. Dankjewel voor je reactie! Stelt me wel wat gerust. Ik heb inderdaad liever wat agressief gedrag dan dat ze stilletjes niets doet. Ik ga aan de slag met dingen om te slopen en rond te gooien ๐Ÿ˜„ Heb sowieso nog wat eierdozen en handdoeken liggen.
 10. Anne_

  Joy spam topic

  Ik heb dit topic doorgebladerd en wat een enorme schatjes allemaal ๐Ÿฅฐ Zo fijn dat je dit allemaal doet! Ik lees ook over donaties via bunnybunch. Ik heb deze week voor het eerst wat besteld via bunnybunch en ben van plan het vaker te doen. Hoe werken die donaties, of waar kan ik dat vinden? Wil er de volgende keer graag aan meedoen!
 11. Ik wil graag informeren naar een mogelijkheid tot een paar dagen opvang van mijn voedster. In week 40 moet ik voor mijn opleiding een aantal dagen de wildernis is. Ik heb een adres waar ik haar heen mag doen, maar omdat daar ook een hond loopt, maak ik me toch enige zorgen. Bobo heeft een slechte rechter-achterpoot (vergroeiing, atrose en gescheurde kniebanden). Ik zou rustiger weg zijn als ze bij iemand zit met verstand van en hart voor konijnen. Het is in week 40 dit jaar. Naar verwachting ongeveer 4 dagen in die week, welke dagen hoor ik nog. Regio tussen Zwolle en Amersfoort. Het betreft 1 voedster. Binnen konijn. Ik lever alle benodigdheden mee, zoals haar (tijdelijke) ren, vloerkleed, toilet, speeltjes, voeding, hooi en snoep. Eventuele vergoeding sta ik volledig voor open! Bobo krijgt op dit moment pijnstilling voor haar poot. Dit laat ik intrekken in een klein stukje brood. Naar verwachting zal ze in week 40 dit niet meer nodig hebben, maar de kans bestaat wel. Nog een reden voor mij om te zoeken naar iemand met verstand van en hart voor konijnen! Ik hoor het heel erg graag! Ps. Bobo is niet geรซnt de afgelopen 2 jaar. In verband met verminderde weerstand door pijn en stress de afgelopen weken durf ik het ook niet aan om haar nu te laten inenten.
 12. Helaas kan ik de operatie niet betalen. Inclusief nazorg loopt het al op tot 1000 euro. Ik heb besloten het advies van mijn eigen dierenarts te volgen: rust en hopen. Zij zei al dat ik mijn konijn wel kun laten opereren aan de kruisbanden, maar dat ze toch altijd last zal blijven houden van de artrose. Ik vind het heel moeilijk om om te gaan met het idee dat ze altijd pijn blijft houden. Heeft iemand van jullie ervaring met een konijn dat altijd ziek is of pijn heeft? Hoe gaan jullie daarmee om?
 13. Heerlijk dit topic ๐Ÿคฃ Ik heb ook zo mijn ervaring met (te) slimme konijnen. Evy was altijd de slimste. Vooral toen ik Evy en Bobo net had, was zij altijd degene die wist te ontsnappen. Kwam ik thuis, zat ze weer buiten de ren op de meubels te kauwen. Heb tot zo'n 5 keer toe de ren moeten aanpassen, omdat ze steeds weer nieuwe manieren ontdekte waarop ze eruit kon. Heb uren zitten observeren en wachten tot ze ging ontsnappen om erachter te komen hoe ze dat deed. ๐Ÿ˜… Bobo was vergeleken met Evy altijd wat dommig en sloom ๐Ÿ˜„ Evy is helaas overleden, maar toen bleek Bobo ook slim. Ze herkent direct het geluid van de deur waarachter haar eten ligt. En van de koelkast overigens. Steeds nieuwe manieren om de plantjes uit de vensterbank te trekken (gelukkig geen giftige). Heb m'n handen vol maar wel erg leuk!
 14. Ik heb even overlegd n.a.v. jullie reacties en we nemen haar mee. M'n schoonouders hebben een vrij ruime hal, dis dat wordt haar plekje met het kleed en de spullen van thuis. De hond kan er daar niet bij komen. Heel erg bedankt voor het meedenken! Ik heb nog een totaal andere vraag. Sinds dit weekend begint ze weer een beetje tot leven komen na de eerste dagen slecht te hebben gegeten. (Ander topic in gezondheid daarover). Nu merk ik helaas dat ze ook aardig agressief begint te worden. Als ik bv het hooi wil bijvullen of groenvoer wil geven, gromt en bokst ze. Mijn reactie daarop is rustig zeggen dat ik het ben en als ik haar dan een aai over de bol geef, gaat ze er alnsog wel voor liggen. Het vertrouwen is dus niet weg gelukkig. Ook gooit ze haar knuffel de ren door (ongeveer 1m2, ze moest van de da zo klein mogelijk zitten om haar poot rust te geven) en niet op een schattige manier. Het groenvoer vliegt ook alle kanten op voordat ze het opeet. Kan dit te maken hebben met de beperkte ruimte die ze opeens weer heeft? Toen ik haar (en haar zusje) net had, zaten ze in een ren van ongeveer 3-4 m2. Toen gedroeg ze zich ook zo. Het heeft me heel veel tijd en geduld gekost om haar vertrouwen te winnen. Sinds ik verhuisd ben iets meer dan een jaar heb ik de ren om haar heen helemaal weggehaald. Het agressieve gedrag ging er langzaam helemaal af richting mij en de laatste maanden heeft ze naar mij nooit meer iets agressief gedaan, ze was juist enorm aanhankelijk. Ik vind het echt heel jammer om te merken dat dit weer terug begint te komen en maak me ook zorgen dat ze niet gelukkig is. Heb de da gebeld, maar die zeggen dat ze echt voorlopig nog rust moet houden en ik de ren nog niet weg mag halen of groter mag maken. Pas als ze niet meer mank loopt mag ik voorzichtig beetje bij beetje de ren groter maken. Als ik trouwens gewoon naast de ren ga zitten, het deurtje openmaak en haar dan ga aaien is er niets aan de hand. Dan komt ze zo dicht mogelijk bij me liggen genieten. Heeft iemand hier ervaring mee? Weet iemand waar het aan kan liggen en wat ik eraan kan doen?
 15. Ik ben trouwens wel bereid op en neer te gaan hoor. Ik ben vrij van werk die week, dus heb er de tijd voor.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .