Ga naar inhoud

Anne_

Members
 • Aantal items

  64
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

19 Goed

Over Anne_

 • Titel
  Lamprei

Recente bezoekers van dit profiel

312 profielweergaven
 1. Ik heb net even gebeld met de dierenarts en de situatie uitgelegd. We hebben afgesproken dat ik de plekjes in de gaten houd en alsnog langskom als ik het idee krijg dat het niet goed zit. De kans op pigmentatie of onderhuids haar is groot en dat vind ik de stress voor Bobo niet waard. Ze heeft pas sinds 2 maanden weer een volle vacht op haar schouders en dus eindelijk weer stressvrij. Mochten er ontwikkelingen zijn in de plekjes, dan laat ik dat weten en wat de dierenarts erover zegt. Bedankt allemaal voor het meedenken!
 2. Bedankt voor je reactie! Dit klinkt inderdaad precies zoals het is. -- De dierenarts heeft gemaild dat het sterk op pigmentatie lijkt, maar dat ik even moet langskomen als ik het zeker wil weten. Heb woensdagavond een afspraak gemaakt. Nu twijfel ik wat. Het is altijd een gevecht om Bobo in de reismand te krijgen en ze krijgt steeds kale plekken op haar schouderbladen na dierenartsbezoeken. Duidelijk teken van te veel stress. Wat denken jullie, gewoon gaan of nog even aankijken of en hoe de vlekken ontwikkelen? Vind 't een moeilijke keuze. Edit: Moeilijke keuze vanw
 3. Thanks voor de reacties. Dit stelt me een beetje gerust. Al moet ik zeggen dat ze nu 4 jaar is en ik deze plekjes niet eerder heb gezien. Ze is er dus niet mee geboren. En kunnen pigmentvlekken opeens dikker worden? De vlekjes op de foto's zijn namelijk wat dikker, met aaien kan ik ze voelen zitten.
 4. Foto's ook verstuurd naar de dierenarts. Ik laat het jullie weten.
 5. Dit zijn de 2 verdikte plekjes, die kon ik het makkelijkste terugvinden.
 6. Bedankt voor de reacties. Ik ga vandaag langs de dierenarts zonder konijn om weer pijnmedicatie te halen (artrose). Ik zal gelijk even informeren of ik foto's op kan sturen ter beoordeling en post ze gelijk even hier. Het zijn geen teken. Daar zijn de vlekjes veel te groot voor. Foto's volgen!
 7. Hoi allemaal, Ik heb een 4 jarige zwarte voedster, Vlaamse Reus kruising, los rondlopen in huis. Een tijd geleden voelde ik al een minibultje op haar rug. Geen aandacht aan geschonken, het was zo klein dat ik dacht dat het misschien een knoopje in de vacht was. Nu ben ik gisteren toch even van dichtbij gaan kijken en ik zag dat het een zwart vlekje op de huid was, iets verdikt waardoor ik het kon voelen tijdens het aaien. Vandaag even haar hele rug onderzocht en ben meerdere van die zwarte vlekjes tegengekomen, een stuk of 4, waarvan 2 iets verdikt zijn. Ze zijn i
 8. Da's nog niet zo'n gek idee. Heb het al wel met witlof, bleekselderij en broccoli geprobeerd, dat wilde ze niet. Maar basilicum ruikt idd sterker, misschien heeft ze dan niet door dat er medicatie op zit. Thanks, ik ga het proberen!
 9. Hoihoi, Eind volgende week gaan mijn konijn en ik verhuizen. 🙂 Vandaag heb ik het appartement gezien en ik zag dat er een soort zeil op de vloer ligt. Nu heb ik eerder een kamer gehad met dit soort zeil en konijnen blijken daar met veel gemak grote gaten in te maken. Ook heeft ze veel lol in behang scheuren. Ik moet de boel heel laten, want heb helaas echt geen geld om te gaan klussen en al helemaal niet voor een nieuwe vloer. Ik wil haar daar ook gewoon los laten lopen, een ren om haar heen worden wij allebei niet gelukkig van. Heeft iemand tips/ervaring hoe ik e
 10. Bedankt voor jullie reacties! Ik ben me er inderdaad van bewust hoe gevaarlijk niet eten voor konijnen is, vandaar mijn zorgen ook gisteren. Vanochtend bleek ze gelukkig wel gegeten te hebben en ik vond 2 lange draden aan elkaar gerijgde keutels. Ik denk dat die haar dwars hebben gezeten. Ze eet nu gelukkig wel! Ze krijgt metacam voor orthopedische problemen. Brood is inderdaad niet goed, ik doe iedere keer maar een klein stukje. Ik doe dit in overleg met de dierenarts. Het is namelijk vrijwel onmogelijk iets direct in haar mond te spuiten, zelf de dierenarts samen met de assisten
 11. Sinds 3 uur geleden wil mijn konijn niet meer eten. Nu klinkt dat misschien niet als heel lang, maar het is niets voor haar. Ik wilde haar haar medicatie geven, dat laat ik altijd intrekken in een stukje brood. Normaal gesproken doet ze er een moord voor, maar nu wendde ze zich af. Ik heb het tig keer geprobeerd, maar ze wil er niets van weten. Ook het biks, hooi, groenvoer en verse kruiden laat ze staan. Ik heb allerlei verschillende snoepjes geprobeerd te geven, die pak ze wel aan maar laat ze na 1 knabbel weer vallen. Als ik ze vervolgens weer voor haar neus houdt, wil ze ze niet meer.
 12. Even een kleine update: ik heb de hekken weer weggehaald en haar iets meer ruimte gegeven met het tapijt (ze komt niet op het laminaat, ideaal!). Ze is weer heoemaal veranderd. Grommen en boksen weer verleden tijd gelukkig! Kwam dus echt door die hekken, wellicht territoriaal gedrag.
 13. Ah wat ontzettend naar. Kwam de vergroeiing door de artrose? Bobo heeft namelijk al eem vergroeiing in haar poot, dat is de oorzaak van de artrose. En ik ga eens zoeken maar fysiotherapie voor konijnen. Ik kan me voorstellen dat het je nog steeds veel verdriet doet om je maatjes te moeten missen! Ik herken heel erg wat je zegt nu. Vind het heel moeilijk om Bobo nu zo te zien. Gelukkig is er inderdaad nog hoop! Ik herken die gedachte over de regenboogbrug. Als ik nu denk aan Evy, beeld ik me in dat ze nu voor altijd rust heeft en pijnvrij is. Een eindeloos groot weiland met alle
 14. Ik hoop het ook echt! Desnoods chronisch pijnmedicatie tot het niet meer gaat. Ja precies, dat is mijn angst. Ik wil haar echt echt echt niet kwijt. Maar in het verleden heb ik haar zusje Evy achteraf ook te lang laten lijden omdat ik haar niet kwijt wilde en daar huil ik tot op de dag van vandaag nog regelmatig om. Voel me zo schuldig. Wil dat Bobo niet ook aandoen en ben bang dezelfde fout te maken, maar wil haar ook niet eerder kwijt dan nodig is. Ik houd regelmatig contact met de da zodat zij mij daarin ook kunnen adviseren.
 15. Ah wat een ellende. Erg herkenbaar. Ik kreeg de medicatie en dwangvoer er ook niet in. De dierenarts gaf mij de tip om de mediatie in te laten trekken in een klein stukje brood em dat te geven. Lifesaving tip want dat werkt wel! Misschien kun je dat proberen? (Echt klein stukje, brood is niet zo goed voor konijnen) Konijnen moeten wel echt 2x daags. Hun spijsvertering werkt veel sneller dan dat van een hond. Na 12 uur is de medicatie uitgewerkt, onafhankelijk van de dosis heb ik begrepen. En een te hoge dosis kan schadelijk zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .