Spring naar bijdragen

Anne_

Members
 • Aantal bijdragen

  52
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

13 Goed

Over Anne_

 • Rang
  Lamprei

Recente profielbezoeken

185 profielweergaven
 1. Ah wat ontzettend naar. Kwam de vergroeiing door de artrose? Bobo heeft namelijk al eem vergroeiing in haar poot, dat is de oorzaak van de artrose. En ik ga eens zoeken maar fysiotherapie voor konijnen. Ik kan me voorstellen dat het je nog steeds veel verdriet doet om je maatjes te moeten missen! Ik herken heel erg wat je zegt nu. Vind het heel moeilijk om Bobo nu zo te zien. Gelukkig is er inderdaad nog hoop! Ik herken die gedachte over de regenboogbrug. Als ik nu denk aan Evy, beeld ik me in dat ze nu voor altijd rust heeft en pijnvrij is. Een eindeloos groot weiland met alle konijnen die ooit zijn overleden en nu allemaal gelukkig zijn, waar ze voor altijd speelt en maatjes heeft en weet dat ze nog in mijn hart zit. Het klinkt heel kinderlijk, maar die gedachte geeft me wel troost. Ik zal Bobo ook absoluut niet onnodig laten lijden, zodra het nodig is mag ze naar Evy toe. Ik geloof er niet per se in, maar de gedachte helpt me altijd wel erg.
 2. Ik hoop het ook echt! Desnoods chronisch pijnmedicatie tot het niet meer gaat. Ja precies, dat is mijn angst. Ik wil haar echt echt echt niet kwijt. Maar in het verleden heb ik haar zusje Evy achteraf ook te lang laten lijden omdat ik haar niet kwijt wilde en daar huil ik tot op de dag van vandaag nog regelmatig om. Voel me zo schuldig. Wil dat Bobo niet ook aandoen en ben bang dezelfde fout te maken, maar wil haar ook niet eerder kwijt dan nodig is. Ik houd regelmatig contact met de da zodat zij mij daarin ook kunnen adviseren.
 3. Ah wat een ellende. Erg herkenbaar. Ik kreeg de medicatie en dwangvoer er ook niet in. De dierenarts gaf mij de tip om de mediatie in te laten trekken in een klein stukje brood em dat te geven. Lifesaving tip want dat werkt wel! Misschien kun je dat proberen? (Echt klein stukje, brood is niet zo goed voor konijnen) Konijnen moeten wel echt 2x daags. Hun spijsvertering werkt veel sneller dan dat van een hond. Na 12 uur is de medicatie uitgewerkt, onafhankelijk van de dosis heb ik begrepen. En een te hoge dosis kan schadelijk zijn.
 4. Dankjewel voor je reactie! Stelt me wel wat gerust. Ik heb inderdaad liever wat agressief gedrag dan dat ze stilletjes niets doet. Ik ga aan de slag met dingen om te slopen en rond te gooien 😄 Heb sowieso nog wat eierdozen en handdoeken liggen.
 5. Anne_

  Joy spam topic

  Ik heb dit topic doorgebladerd en wat een enorme schatjes allemaal 🥰 Zo fijn dat je dit allemaal doet! Ik lees ook over donaties via bunnybunch. Ik heb deze week voor het eerst wat besteld via bunnybunch en ben van plan het vaker te doen. Hoe werken die donaties, of waar kan ik dat vinden? Wil er de volgende keer graag aan meedoen!
 6. Ik wil graag informeren naar een mogelijkheid tot een paar dagen opvang van mijn voedster. In week 40 moet ik voor mijn opleiding een aantal dagen de wildernis is. Ik heb een adres waar ik haar heen mag doen, maar omdat daar ook een hond loopt, maak ik me toch enige zorgen. Bobo heeft een slechte rechter-achterpoot (vergroeiing, atrose en gescheurde kniebanden). Ik zou rustiger weg zijn als ze bij iemand zit met verstand van en hart voor konijnen. Het is in week 40 dit jaar. Naar verwachting ongeveer 4 dagen in die week, welke dagen hoor ik nog. Regio tussen Zwolle en Amersfoort. Het betreft 1 voedster. Binnen konijn. Ik lever alle benodigdheden mee, zoals haar (tijdelijke) ren, vloerkleed, toilet, speeltjes, voeding, hooi en snoep. Eventuele vergoeding sta ik volledig voor open! Bobo krijgt op dit moment pijnstilling voor haar poot. Dit laat ik intrekken in een klein stukje brood. Naar verwachting zal ze in week 40 dit niet meer nodig hebben, maar de kans bestaat wel. Nog een reden voor mij om te zoeken naar iemand met verstand van en hart voor konijnen! Ik hoor het heel erg graag! Ps. Bobo is niet geënt de afgelopen 2 jaar. In verband met verminderde weerstand door pijn en stress de afgelopen weken durf ik het ook niet aan om haar nu te laten inenten.
 7. Helaas kan ik de operatie niet betalen. Inclusief nazorg loopt het al op tot 1000 euro. Ik heb besloten het advies van mijn eigen dierenarts te volgen: rust en hopen. Zij zei al dat ik mijn konijn wel kun laten opereren aan de kruisbanden, maar dat ze toch altijd last zal blijven houden van de artrose. Ik vind het heel moeilijk om om te gaan met het idee dat ze altijd pijn blijft houden. Heeft iemand van jullie ervaring met een konijn dat altijd ziek is of pijn heeft? Hoe gaan jullie daarmee om?
 8. Heerlijk dit topic 🤣 Ik heb ook zo mijn ervaring met (te) slimme konijnen. Evy was altijd de slimste. Vooral toen ik Evy en Bobo net had, was zij altijd degene die wist te ontsnappen. Kwam ik thuis, zat ze weer buiten de ren op de meubels te kauwen. Heb tot zo'n 5 keer toe de ren moeten aanpassen, omdat ze steeds weer nieuwe manieren ontdekte waarop ze eruit kon. Heb uren zitten observeren en wachten tot ze ging ontsnappen om erachter te komen hoe ze dat deed. 😅 Bobo was vergeleken met Evy altijd wat dommig en sloom 😄 Evy is helaas overleden, maar toen bleek Bobo ook slim. Ze herkent direct het geluid van de deur waarachter haar eten ligt. En van de koelkast overigens. Steeds nieuwe manieren om de plantjes uit de vensterbank te trekken (gelukkig geen giftige). Heb m'n handen vol maar wel erg leuk!
 9. Ik heb even overlegd n.a.v. jullie reacties en we nemen haar mee. M'n schoonouders hebben een vrij ruime hal, dis dat wordt haar plekje met het kleed en de spullen van thuis. De hond kan er daar niet bij komen. Heel erg bedankt voor het meedenken! Ik heb nog een totaal andere vraag. Sinds dit weekend begint ze weer een beetje tot leven komen na de eerste dagen slecht te hebben gegeten. (Ander topic in gezondheid daarover). Nu merk ik helaas dat ze ook aardig agressief begint te worden. Als ik bv het hooi wil bijvullen of groenvoer wil geven, gromt en bokst ze. Mijn reactie daarop is rustig zeggen dat ik het ben en als ik haar dan een aai over de bol geef, gaat ze er alnsog wel voor liggen. Het vertrouwen is dus niet weg gelukkig. Ook gooit ze haar knuffel de ren door (ongeveer 1m2, ze moest van de da zo klein mogelijk zitten om haar poot rust te geven) en niet op een schattige manier. Het groenvoer vliegt ook alle kanten op voordat ze het opeet. Kan dit te maken hebben met de beperkte ruimte die ze opeens weer heeft? Toen ik haar (en haar zusje) net had, zaten ze in een ren van ongeveer 3-4 m2. Toen gedroeg ze zich ook zo. Het heeft me heel veel tijd en geduld gekost om haar vertrouwen te winnen. Sinds ik verhuisd ben iets meer dan een jaar heb ik de ren om haar heen helemaal weggehaald. Het agressieve gedrag ging er langzaam helemaal af richting mij en de laatste maanden heeft ze naar mij nooit meer iets agressief gedaan, ze was juist enorm aanhankelijk. Ik vind het echt heel jammer om te merken dat dit weer terug begint te komen en maak me ook zorgen dat ze niet gelukkig is. Heb de da gebeld, maar die zeggen dat ze echt voorlopig nog rust moet houden en ik de ren nog niet weg mag halen of groter mag maken. Pas als ze niet meer mank loopt mag ik voorzichtig beetje bij beetje de ren groter maken. Als ik trouwens gewoon naast de ren ga zitten, het deurtje openmaak en haar dan ga aaien is er niets aan de hand. Dan komt ze zo dicht mogelijk bij me liggen genieten. Heeft iemand hier ervaring mee? Weet iemand waar het aan kan liggen en wat ik eraan kan doen?
 10. Ik ben trouwens wel bereid op en neer te gaan hoor. Ik ben vrij van werk die week, dus heb er de tijd voor.
 11. Ik weet niet zeker wat de goede plek is voor dit topic, maar ik gok hier. 🙂 Over een paar weken ga ik een week in het huis van mijn schoonouders op de hond passen, omdat zij op vakantie zijn. De hond is te groot voor mijn studentenappartement. 😅 Aanvankelijk was het plan om mijn konijn mee te nemen, maar nu heeft zij sinds vorige week problemen met haar poot. Door de bezoekjes aan de dierenarts had ze veel stress. Het normaliseert gelukkig weer, maar ik twijfel nu wel of ik er goed aan zou doen om haar voor een week te verhuizen. Dat geeft toch wel weer veel stress. Een mogelijkheid is ook om elke dag op en neer te gaan, maar da's verre van ideaal, aangezien het een uur reizen is. Wat zouden jullie doen?
 12. Ik herken wel wat je zegt! Toen ik een paar jaar geleden voor het eerst een koppel konijnen had, was ik er ook constant mee bezig. Ik wou ze het beste leven mogelijk geven. Nu, jaren later, heb ik dat nog steeds, maar wat minder obsessief. Ik weet dat het goed zit. Maar sinds zondag heeft mijn nijn wat gezondheidsproblemen en nu steekt het obsessieve wel weer de kop op! Ik wil weten wat er aan de hand is en het zo goed mogelijk voor haar doen. Zie het maar als iets positiefs! Dat obsessieve zou kunnen komen doordat je weet dat die beestjes afhankelijk zijnvan jou en jouw verantwoordelijkheid zijn. Dat was het bij mij tenminste. Ik was me daar heel erg bewust van en wilde ze zo gelukkig mogelijk maken. Mijn halve kamer was ook hun verblijf toen haha. Nu heb ik geen ren meer en is 't hele huis van ons samen. (Als je dat ook wat lijkt; wel het huis konijnproof maken!)
 13. Agh wat lief dat hij dat deed! Mijn konijn tikt mij en m'n vriend vaak aan met haar neus, en niet zo zachtjes ook. Dan wil ze geaaid worden of ze wil erlangs, 1 van de 2 😅 Ze laat zich ook vaak heel tevreden op haar zij vallen. Een paar jaar geleden, toen ik voor het eerst konijnen had, schrok ik daarvan. Dacht dat ze doodviel 🤣 En rondjes racen en op en van de bank springen op volle snelheid deed ze ook vaak! Nu met haar problemen even niet, maar ik hoop dat dat weer terugkomt.
 14. Anne_

  Knoetje

  Wat een schatje! Ik word zo blij van dit topic. De mensen die hem zo hebben gedumpt.. vreselijk. Maar dat jij hem hebt mogen vinden en nu zo goed voor hem weet te zorgen, geweldig!! Het is een prachtig beestje!
 15. Wat ontzettend naar! Die prijzen zijn inderdaad heel erg hoog. Ik zou inderdaad goed overleggen met Wilhelminapark in Utrecht, die staan goed bekend als het gaat om geneeskunde voor konijnen. Nog een tip: Dierenziekenhuis Oldenzaal. Wilhelminapark verwees mij daarnaar door. Ik zit nu met een konijn met gescheurde kruisbanden en in Oldenzaal zijn ze gespecialiseerd zijn in orthopedie bij konijnen. Ik heb nog geen idee van de prijzen daar, dat wacht ik ook nog af. Heel veel sterkte en beterschap met je konijn!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .