Spring naar bijdragen

Piku

Members
 • Aantal bijdragen

  429
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  13

Piku last won the day on 11 Juli 2019

Piku had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

148 Uitstekend

3 Volgers

Over Piku

 • Rang
  Keutelaar

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid-Holland

Recente profielbezoeken

762 profielweergaven
 1. Ik kijk naar grootte. Ik vind die joekels super leuk maar die passen gewoon echt niet in mijn ren. Mijn Muffin is 3.5 kilo en dat vind ik echt de max voor mijn ren. Ooit als ik een tuin heb neem ik reuzen haha. Het typische dwerg uiterlijk spreekt mij niet persƩ meteen aan dus ik neig sneller naar de grotere konijntjes. Qua kleur, toen ik voor Muffin en Monster ging was mijn eis dat ze geen kleur+oren combo hadden die 1 van mijn vorige konijnen gehad hebben (NHD bruine hangoor, bruin/zwart Lotharinger rechtoor en licht grijze rechtoor), omdat ik dat wel gek vond, een look alike van mijn overleden konijnen. Maar nu zou ik die kleuren best weer willen hebben. Verder vind ik hele speciale kleuren vaak wel gaaf: Rus, tan, albino en zo. Ik vind bouw belangrijker, zoals ik al zei knap ik vaak af op de dwergkonijntjes met die hele korte oortjes. Ik wil niet te jong. Ik heb ooit een drama pubernijn gehad, dus als ik dat kan omzeilen heb ik dat heel graag haha. Liefste minimaal 1 jaar dus, verder maakt het me niet uit. Muffin was al 4 toen ik haar kreeg. Langharige konijnen en medische probleemgevallen laat ik zitten, daar zit ik gewoon niet op te wachten. Het moet ook voor mij leuk blijven. Moeilijk karakter maakt me dan weer niet uit, want ik hoef geen knuffel konijn of zo. Ze moeten wel in een woonkamer in een ren durven leven, want de hele dag in je schuilhokje zitten als er een mens in de woonkamer zit is ook niks. Maar ik zou liegen als ik zei dat ik Muffin niet om haar charmes heb uitgekozen haha!
 2. Oh ja toiletbakvulling! Daarvoor betaal ik 15 euro per maand.
 3. Wat ik kwijt ben: Eenmalige kosten: - Aanschaf konijnen: Bij een opvang 65 euro voor 2 konijnen totaal waarvan de ram al gecastreerd is - Aanschaf spullen: Ik zat zo rond de 200 euro voor alle spullen Terugkomende kosten: - Entingen: 25 euro per konijn per jaar, dus 50 euro per jaar - Hooi: 7,50 euro per week (1 van mijn konijnen lust alleen kruidenhooi, de rest eet hij echt niet) - Brokjes: 25 euro per 3-6 maanden (ik hou niet precies bij hoe lang een zak van 5 kilo Science Selective mee gaat) - Groenten: Ongeveer 1 tot 2 euro per week - Speeltjes, snoepjes, verrijking: zo'n 20-80 euro per zoveel maanden. Maar net hoe gek je het wil maken. Ik koop graag kruiden, lekkers, speeltjes, tunnels, dat soort dingen. Die van mij slopen alles. Soms zijn ze maanden zoet met dezelfde speeltjes/tunnels/huisjes, soms is alles binnen een paar weken alweer stuk of op. - Dierenpension voor vakantie: Ergens tussen de 30 en 40 euro per vakantie voor beiden konijnen (maar een vriend of familielid zou dit ook kunnen doen eventueel) - Nagels: 5 euro voor 2 konijnen om de x maanden (ik heb te weinig handen om dit alleen te kunnen haha) Ik zit gemiddeld op zo'n 50 euro per maand als je alle kosten over het hele jaar neemt geloof ik.
 4. Heb een beige met grijze nijn en een medium grijze (niet blauw) met licht en donker grijze nijn. Beiden bont dus. Vroeger was mijn eigen nijn wit met licht bruin en zwart en die van gezingenoot witgrijs en madagaskar kleur (dat typische NHD bruin).
 5. Piku

  Corona virus

  DAT FILMPJE! Ik ga stuhuk!šŸ¤£ Ik ben best blij dat ik nu single ben en alleen woon eigenlijk. Ik woon in een klein huisje en anders zou ik mijn huisgenoot wel door het raam kunnen gooien denk ik. Ik ga nog wel naar mijn grootouders want ik heb 1 oma en 1 opa (geen setje zeg maar) en die vereenzamen heel erg. Al hun activiteiten zijn geschrapt. Ik zie alleen mijn ouders en zus 1x per week, opa 1x per week en oma af en toe. Verder ga ik zo min mogelijk naar de supermarkt, hou strict afstand en ik skate elke dag een rondje in mijn upje in een voornamelijk leeg natuurgebied, dus ik zie mezelf niet als een significant risico want ik ben dus 99% van de tijd helemaal alleen.
 6. Piku

  Corona virus

  Mijn meetings waren altijd al vooral Skype meetings dus ik merk wat dat betreft geen verschil. Normaal werk ik altijd al 1 dag per week thuis, maar werk sinds vorige week full time thuis omdat ik uit Noord Italiƫ kwam en men mij niet op de werkvloer wilde. Sinds deze week werkt het hele bedrijf thuis en er zijn problemen met de belasting van het netwerk, waardoor ik nu niet kan werken. Prima hoor, het is toch mooi weer buiten.
 7. Piku

  Mijn konijn is gek?

  Ahh wat een blij ei is dat! Die witte zie je echt zo "jonge doe eens normaal" kijken haha! Mijn Monster kan ook zo uit zijn stekker gaan en dan zit Muffin ook maar een beetje geƫrgerd te toe te kijken (en soms wordt ze onder de voet gelopen).
 8. Het is een Amerikaanse winkel, zit inmiddels in alle grotere steden wel denk ik. Ze kopen rest partijen van grote(re) merken op en verkopen het goedkoper, er staan vaak hele leuke en unieke dingen. Een hondvormige lamp bijvoorbeeld. Ze doen heel erg mee met de seizoenen (zoals Amerikanen ook doen), dus met Halloween heb je veel schedel dingen, je hebt er met kerst hele leuke kerst dingen en nu dus Ć©Ć©n en al konijnen dingen.
 9. TK Maxx staat nu bomvol nijnenspullen. Ik heb een konijnenschaaltje (hangt een nijntje aan de rand) en konijnentaarthouder (hoe noem je dat? Het is een konijn die een groot plateau omhoog houdt waar je schalen en taarten op kunt zetten) gekocht dit jaar en vorig jaar allemaal konijnenbeeldjes. Ze hadden nu ook weer hele leuke beeldjes, maar ik heb er echt genoeg nu haha.
 10. Nederlandse Hangoor Dwergen (tot iets over 2 kilo) zijn iets groter dan een Kleurdwerg of Pooltje (onder de 2 kilo). Een "dwerg konijn" is geen ras, het geeft alleen de grootte aan.
 11. Begrijp ik goed dat er nog een 3e ongeholpen konijn is? Het kan zijn dat je naar dat konijn rook toen je je hand uit stak. Ik had ooit 2 ongekoppelde, ongeholpen voedsters. De ene was van mij (Daisy), de ander van mijn zus (Nicky). Steeds als ik van Daisy kwam bij Nicky, sproeide Nicky mij helemaal onder, bij mijn zus deed ze dat nooit.
 12. Piku

  Wasgedrag

  99% van de tijd wast Monster Muffin, waarvan 70% van de tijd d'r oren (hij klapt ze om en wast de binnenkant). 25% van de tijd wast hij haar bips en nog zo'n 5% d'r koppie. Die ene 1% van de tijd dat Muffin Monster wast is het zijn koppie. Soms drukt Muffin d'r snuit onder Monsters neus omdat ze gewassen wil worden en dan gaat hij demonstratief zichzelf zitten wassen.šŸ¤£ Grappig om te lezen dat andere nijntjes dat ook doen. Ik zie ze regelmatig zichzelf wassen, Monster zichzelf wat vaker dan Muffin (hij moet ook wel want als het aan Muffin lag was bleef hij vies).
 13. Die van mij hebben 2m2 voor hun beiden. Groter kan niet in mijn kleine huisje. Bezoek is altijd wel erg onder de indruk van de grootte van hun casa die nijn omdat het een significant stuk van mijn woonkamer opeist. Ooit in een groter huis krijgen ze meer.
 14. Hangoor of recht-op-oor? - Hangoor! - Recht-op-oor! - Maakt me echt niks uit. - Ik wissel graag af. Maakt uiterlijk iets uit voor jou als je een konijn uitzoekt? - Ja, ik ga voor konijnen die me aanspreken qua uiterlijk. - Ja, ik ga voor de konijnen die door uiterlijk lang blijven zitten (langharig, albino). - Een beetje, ik neem het niet te nauw zolang ze binnen een bepaalde marge zitten (geen reuzen door ruimtegebrek bijvoorbeeld) - Nee het maakt me echt niks uit. Maakt karakter iets uit voor jou als je een konijn uitzoekt? - Ja, ik heb het liefste goed hanteerbare konijnen - Ja, ik zoek juist graag de konijnen die door karakter lang blijven zitten - Een beetje, als het geen half wildje is of extreem gedrag vertoont vind ik het al best. - Nee, maakt me echt niks uit. Maakt leeftijd iets uit voor jou als je een konijn uitzoekt? - Ja, ik heb het liefst een jong konijn. - Ja, ik heb het liefst een niet te jong en niet te oud konijn. - Ja, ik heb het liefst een oud konijn. - Een beetje, zolang de leeftijd bij het maatje past is het prima. - Nee, helemaal niet. Of als je ze wilt combineren: Welke eigenschappen vind je het belangrijkst bij het uitzoeken van een konijn? - Karakter - Leeftijd - Generieke uiterlijke kenmerken ("leuk om te zien"). - Specifieke uiterlijke kenmerken (niet of juist wel hangoor, langharig, reus of dwerg). - Maakt me echt helemaal niks uit. Waarom ben je begonnen met konijnen houden? - Ik vond het leuke dieren en wilde specifiek een konijn. - Ik wilde een ander dier wat niet kon (hond, kat of paard), dus werd het een konijn als compromis. - Ik ben er eigenlijk ingerold (gekregen, gevonden, gered). - Anders... Hoe lang heb je al konijnen? - Minder dan een jaar - Tussen de 1 en 5 jaar - Tussen de 6 en 10 jaar - Meer dan 10 jaar
 15. Ik zou ze zelf samen houden tenzij de patiƫnt gepest wordt door het maatje.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .