Spring naar bijdragen

Piku

Members
 • Aantal bijdragen

  396
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  13

Piku last won the day on 11 Juli 2019

Piku had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

140 Uitstekend

3 Volgers

Over Piku

 • Rang
  Keutelaar

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid-Holland

Recente profielbezoeken

667 profielweergaven
 1. Spannend! Hopelijk is het niks vervelends. Misschien toch niet persé hormonaal dan inderdaad.
 2. Ik ben benieuwd! Zou je een update willen geven als je het weet? Mijn voedster doet het dus ook, maar altijd terwijl ze ook een nestje aan het maken is (dat nestje ligt dan naast of achter haar of is er nog niet, dus ze wroet niet in het nest zelf). Ze zat het gisteren en vannochtend weer te doen.
 3. Mijn eerste 2 kwamen van een hobbyfokker die familie van ons was. De derde kwam van een broodfokker. Mijn huidige 2 komen uit de opvang, omdat we met die 3e echt een drama pubertijd hebben gehad en ik wilde graag en koppeltje maar had niet zo'n zin in zelf koppelen. Volgende komen weer uit de opvang. 😃
 4. D'oh huh, mijn Muffin doet dit ook weleens. Ook een voedster. Nooit echt bij stil gestaan dat het gek is wat ze doet. Ze doet het altijd als ze graafziek/schijnzwanger/hormonaal is en ik ging er van uit dat ze dat deed omdat ze dan dieper wilde graven voor haar nestje (ik zeg dan altijd dat ze zich een weg naar China aan het spitten is). Bij mij wisselt ze dat in het kale plastic bijten/met voortanden schrapen af met graven op het kale plastic en de weggegraven bodem bedekking zorgvuldig in de rand van de toiletbak schikken (met voorpootjes aan drukken).
 5. Piku

  Urine konijn

  Heb je in die 5 dagen geen één keer schoon gemaakt? Dan klopt het dat het stinkt. Als je het vaker schoon maakt heb je er geen last meer van.
 6. Heb je het woord "konijn" of "rabbit" al Gegoogled? Gezien jij haar moet helpen, schat ik dat het een basisschoolleerling is. Dan heb je aan sites als Wikipedia al heel veel. Maar je wil graag suggesties, dus dit is hoe ik het zou doen: 1. Het konijn in het wild (wat is een konijn, habitats, voortplanting, groepsdynamiek, bestaan er rassen in de natuur? Zo nee, wat is dan het "wilde" konijnenras? Beschrijving van dit ras/deze rassen) 2. Evolutie van konijnen (voorouders, fylogenie, genetica enzovoort) 3. Het konijn als productiedier (als voedsel en voor onderzoek en het daarbij beginnen te fokken van rassen voor de productie, beschrijving van deze rassen) 4. Het konijn als huisdier (en het daarbij beginnen te fokken van rassen voor het uiterlijk, beschrijving van deze rassen) 6. Het konijn als show/fokdier (de huidige fokkerijen en beschrijving van de genetica achter kleuren) 7. Beschrijving van de Franse Hangoor en haar verschillen en overeenkomsten met andere rassen ( ik zou deze het langste maken, omdat dit je eigenlijke onderwerp is) 8. Ethiek omtrent het fokken van rassen
 7. Piku

  Kruiden??

  Goed dat ze hooi eet! Mijn Monster loopt ook weleens te smijten met de lege voerbakjes (volgens mij ook onder het mom van "ik wil mééééér jonge"), maar gaat daarna netjes hooi eten. Als ze te veel biks krijgen eten ze heel slecht tot geen hooi, dus volhouden tenzij ze te veel af gaat vallen.
 8. Nee klopt, alleen met een wond al helemaal niet (er zijn nog best veel mensen die het wel gebruiken). Oké geen wond gelukkig, dat scheelt al heel erg. Dat lastig vallen ben ik altijd voorzichtig mee omdat ik altijd bang ben dat de wond open gaat als ze boos/bang worden en gaan rennen of verzetten, vandaar. Kammen zou ik wel blijven doen dan (meen me te herinneren dat ze ietwat langharig is), want klitten zijn nog veel vervelender.
 9. Ik heb linoleum, fleece, een laagpolig kleed en vinyl gehad. Het linoleum wat ik had was te glad, dus je zag ze steeds een beetje glijden, maar was goed schoon te maken. Het fleece zag er leuk uit, maar wat een schoonmaak werk was dat! Steeds het fleece wisselen, uitkloppen buiten en daarna in de wasmachine (die erna dan helemaal onder de haren zit). En ze groeven en beten erin. Het laagpolige Istbed kleed van ikea was makkelijk in onderhoud want je kon hem niet echt goed schoonmaken, enkel stofzuigen en de haren en hooitjes bleven er nogal aan hangen. Mijn voedster plukte de vezels eruit als ze schijnzwanger was en ze groeven het kapot. Nu heb ik vinyl, deze om precies te zijn (https://www.leenbakker.nl/vloeren/vinyl/vinyl-pompei-grijs). Deze is totaal niet glad en ook goed en makkelijk schoon te maken. Ik ben er blij mee!
 10. Dit is een goede tip. Als je die panelen aan 1 kant vast maakt met tie wraps wordt het een soort deurtje. Ik heb voor mijn houdini nijn hetzelfde idee, alleen dan met losse panelen van zo'n goedkoop rennetje die ik op strategische plekken heb vast getiewrapped. 2 panelen per kant, en 2 losse er boven op op het middel zodat het geheel te zwaar is om open te wippen of los te wrikken, want mevrouw loopt zelfs daar nogal flink aan te rukken af en toe. Sindsdien is mijn houdini nooit meer ontsnapt, terwijl ze daarvoor echt óveral doorheen kwam.
 11. De ruimte waar ze ligt goed schoon houden, geen zaagsel gebruiken want dat kan prikken en zorgen dat ze eet en haar pijnstilling krijgt als ze die heeft gekregen. En vooral niet te veel "lastig vallen" met dingen die niet persé hoeven, bijvoorbeeld nageltjes knippen of kammen of zo, tenzij echt nodig.
 12. Goed nieuws! Nu op naar het herstel.😃
 13. Ah nee toch, wat een rot begin van het nieuwe jaar Huiself. 😞 Sterkte! Dierenartsen zijn uiteindelijk ook maar mensen.
 14. Wat de rest zegt. Mijn eigen ervaring: Ik heb als kind ook ooit 2 zusjes gehad vanaf baby af aan. Die gingen puberen en vechten inclusief krijsen. Ik heb ze toen gewoon steeds uit elkaar getrokken als ik het zag (de kluwe konijn zeg maar) en verder gewoon zo bij elkaar gelaten. Meestal was het koek en ei en wasten ze elkaar, maar soms waren er vechtbuien. Ze hebben zo 2 jaar geleefd. Het risico dat ze een keer tot de dood of ernstige verwondingen gaan vechten is echter wel aanwezig! Ik was kind dus ik wist niet beter, maar ik zou het mezelf als volwassene niet vergeven als er 1 vermoord zou worden door de andere als ik nu 2 dames met vechtbuien in 1 ruimte zou houden. Ik zou ze dus uit elkaar houden in jou geval, wachten tot de puberteit klaar is. Daarna zou ik persoonlijk nogmaals proberen te koppelen, je merkt snel genoeg of het wat wordt of niet. Als ze niet samen kunnen uiteindelijk een nieuw vriendje voor ze zoeken zodat je 2 koppels hebt, of 1 vrouwtje ruilen voor een mannetje zodat je 1 koppel hebt.
 15. Mooi gedaan! Ik zou inderdaad de ren nog afdekken. Niet alle konijnen zijn springers, maar als het wel een springer blijkt komen ze met zeer veel gemak over dat hek heen. Voor het afdekken zou je dekens, platen, een net of rendelen kunnen gebruiken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .