Spring naar bijdragen

Piku

Members
 • Aantal bijdragen

  333
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  13

Piku last won the day on July 11

Piku had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

126 Uitstekend

3 Volgers

Over Piku

 • Rang
  Keutelaar

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid-Holland

Recente profielbezoeken

552 profielweergaven
 1. Ja klopt, als het aan mij lag was het dus niet zo maar het is normaal daar, blijkbaar. Met sommige dingen zijn ze zo precies, veel van hen voeren bijvoorbeeld vaak timothy hooi en timothy brokken omdat dat beter zou zijn en kijken ook nog helemaal naar welke snede hooi dan het beste is, maar met andere dingen lijken ze het weer minder nauw te nemen.
 2. Ja dat kan, alleen ik vind er te veel niet-informatieve en niet-voor-mij-leuke video's tussen zitten voor mij om te abonneren en het feit dat ze haar konijn aankleedt, alleen houdt en aan een tuigje van hot naar her sleept zet mij niet aan tot het kijken van haar informatieve video's. Ik vind 101Rabbits en Budget Bunny leuker om te kijken.
 3. Beiden zijn ze gek op kartonnen dozen waar ik wat ingangen in geknipt heb. Dat is altijd de hit van de week, tot hij stuk is en er na een week dus weer in stukjes uit gaat. Muffin is gek op de kattentunnel van de Action. Ermee gooien, er doorheen rennen, er in slapen...Dikke pret heeft ze ermee. Monster loopt graag te gooien met zijn houten rattle met belletje erin en zijn houten water meloen balletje (die inmiddels uit elkaar gevallen is en weggegooid). Verder houden ze van wilgen/seagrass/rattan balletjes, dingen met friemels en eigenlijk alles wat van dat mais spul (corn husk?) is. Plastic speeltjes zijn ze niet zo gek op en ook dingen van touw hoeven ze niet. En als er niet veel friemels/hoekjes om aan te knagen aan zitten wekt het hun interesse ook niet. Hier gaat een speeltje gemiddeld een 1 tot een paar dagen (seagrass en rattan balletje) tot een paar maanden mee, op de plastic speeltjes en Monsters rattle na.
 4. Ja ik ken Lennon wel, ik krijg die altijd in mijn voorgestelde feed. Ik kijk het niet want ik vind het te veel "kijk mij eens leuk doen met mijn konijn" en te weinig echt informatieve dingen. Ik heb er geen echte moeite mee dat Lennon alleen is, in Amerika is het heel normaal om konijnen alleen te houden omdat 2 vaak te duur zijn voor ze en in ruil daarvoor zorgen ze voor veel menselijke aandacht. Niet helemaal mijn ding maar och het kan erger.
 5. Kun je niet gewoon wat meer gram van het huidige graanvrije voer geven of denk ik nu te simpel? Monster wil soms ook wat dunnetjes worden als ik wat minder geef in verband met zijn (te) stevige vriendin, maar dan geef ik gewoon een tijdje weer wat meer.
 6. Vrijwel geen één konijn wil vrijwillig medicijnen likken. In een houdgreep nemen, koppie beet en die spuit erin steken. Heel zielig maar heel effectief. Veel breuken zijn niet te voelen trouwens. Als het netjes gebroken is, voel je het niet op de eventuele zwellig na. Ik zou beginnen met pijnstilling (want neem aan dat hij die nog niet krijgt) en het nog enkele dagen afwachten.
 7. Er zitten ook bestaande koppels in de opvang. Die zijn er samen terecht gekomen als koppeltje of later gekoppeld door de opvang wegens bepaalde redenen (sommige konijnen kwijnen echt weg alleen). In provincie Zuid Holland zit in elk geval al een bestaand koppeltje die aaien oké vindt (https://www.animalhome.nl/portfolio-view/koetje-kalfje-koppel-2014/). Bij jonkies heb je écht geen idee wat je krijgt. Mijn eigen 1e was super nieuwsgierig als baby maar veranderde in een ontzettend dom en angstig konijn toen ze volwassen werd (maar nog even lief hoor, op schoot vond ze alleen echt niks en op je af kwam ze ook niet zomaar, tenzij je echt een poos op de grond doodstil bleef zitten). En één van mijn zus veranderde van schattige baby nijn in een hormonale sproeier, nou dat is ook drama.
 8. Ha ik wilde precies vandaag toevallig die vraag stellen omdat ik misschien wat wil bestellen om op over te stappen. Ik twijfel nog tussen de Balance of Complete. Ik ga morgen denk ik een klein zakje halen bij de lokale dierenwinkel om uit te proberen, ik laat je wel weten of mijn nijnen het wat vinden. Die zitten nu op Science Selective maar hebben Beaphar Care+, Beaphar Nature en Rosewood Meadow ook zonder problemen gegeten.
 9. Mijn enige eigen konijn is in de tuin van mijn ouderlijk huis begraven. Mijn huidige 2 nijnen, tsja ik heb geen buiten dus begraven wordt hem niet en ik heb geen behoefte aan een urn of zo. Dus als ze ingeslapen worden laat ik ze bij de dierenarts achter en anders moet ik me even flink achter de oren krabben. Misschien schijt hebben en als het nacht is begraven in het openbare perkje of zo en anders naar de dierenarts brengen.😶 Ik weet niet of ik het over mijn hart krijg om ze in de ondergrondse container of zo te gooien, ook al weet ik dat het "maar" een lijkje is met niks levends er meer in. Ik ga er wel gewoon van uit dat ik een gigantische tuin heb na al die vele jaren dat ze uiteraard nog gaan leven.
 10. Ik heb nog geen konijn gehad waarvan ik dacht dat die psychisch niet goed snik was, ik ken wel een paard die ik zwaar verdenk op een angst stoornis en/of pleinvrees of zo, haha. En waarom ook niet, zou moeten kunnen lijkt mij.
 11. Niet de plasbak gebruiken is waarschijnlijk omdat ze haar territorium wil afbakenen, omdat de ruimte voor haar onbekend is. Je kan iets over de vloerbedekking leggen om te voorkomen dat deze opgegeten wordt, zoals een stuk vinyl. Misschien eens proberen met een ren nemen, en deze dan uit elkaar halen tot je een heel klein rennetje over hebt? Dan haar dat kleine beetje ruimte extra geven (zorg wel dat ze ten alle tijden nog bij haar eigen huisje (ik neem aan dat ze in een kooi of hok zit) kan), en dan na 1 of 2 weken of zo een renpaneeltje toevoegen, net zo lang tot ze de volledige ren heeft. Ik heb weleens gelezen dat konijnen een beetje van slag kunnen raken als ze in 1x zoveel ruimte krijgen, maar zo bouw je langzaam op. Is ze geholpen? Zo nee, het kan zijn dat ze door haar hormonen lastig te koppelen is. Dames kunnen erg venijnig zijn als ze hormonaal zijn. Misschien eens informatie inwinnen bij een dierenarts over castratie? Oh trouwens, wat is jouw manier van koppelen? Misschien kunnen we daar nog tips over geven (ik niet persoonlijk want ik heb nooit gekoppeld, maar anderen op dit forum wel).
 12. Gemengd voer is niet zo gezond inderdaad, ook niet voor volwassen konijnen. Dan pikken ze alleen het lekkerste er uit en laten ze de rest liggen. Ik ben fan van Science Selective en Beaphar Care+ voer. Ze vinden het super lekker en doen het er goed op!
 13. Piku

  Ondergrond ren

  Ik zie Amerikanen dat soort matten gebruiken, maar wel met iets eroverheen (fleece of een beddenhoes) in verband met slopen en binnen krijgen inderdaad. Ikzelf heb op dit moment het 10 euro Ibsted kleed van IKEA liggen. Werkt best oké, maar wordt ook uiteindelijk gesloopt als je nijnen hebt die van graven/plukken houden. Maar goed, daar is de prijs ook naar.
 14. Piku

  Zomergedrag konijnen

  In de zomer eten ze veel slechter hooi. In de winter willen ze nog weleens normaal hooi eten, in de zomer krijg ik er écht alleen kruidenhooi naar binnen. Ik had van de winter een snackmix, daar maakten ze elkaar voor af en nu heb ik dezelfde snackmix weer en wordt er vrij lauwtjes op gereageerd en het lekkerste er tussen uit gevist (uiteindelijk is alles wel weg, maar het wordt niet onmiddellijk opgestofzuigd). En Muffin is bij iedere poep en zucht schijnzwanger, al sinds de lente. Vorig jaar maar 1 of 2 keer geweest, nu is het al de 5e keer of zo.
 15. Piku

  Vakantietopic!

  Ben tot nu toe naar Fuengirola en Rome geweest. Zakynthos staat nog op de planning voor september en ik verwacht nog naar Scandinaviland te gaan met Kerst (Noorwegen of Denemarken denk ik, maar daar moet ik nog in duiken). Pff -34 graden, moet er niet aan denken! Ik vond die -17 die we vorig jaar hier hadden al zo koud. Antartica lijkt me wel heel cool om eens te zien! Voor volgend jaar staan Fuengirola, een skivakantie naar de Alpen (nog nader te bepalen), een reis naar Schotland en misschien een reis naar New York al klaar om gepland te worden (het wordt New York of weer iets warms denk ik haha). Normaal ben ik niet zo vlot met plannen, maar nu liep het toevallig zo, dus ook weleens leuk om nu al gericht te kunnen gaan uitzoeken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .