Spring naar bijdragen

Piku

Members
 • Aantal bijdragen

  439
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  13

Piku last won the day on 11 Juli 2019

Piku had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

151 Uitstekend

Over Piku

 • Rang
  Keutelaar

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid-Holland

Recente profielbezoeken

854 profielweergaven
 1. Leuk, nijntjes! De kosten zijn wel goed geschat, ik ben gemiddeld 50 euro per maand kwijt aan de konijnen. Ik zou ook een potje met dierenartskosten apart houden, want dat kan ook een duur grapje worden. Zou daar wel minimaal 500 tot 1000 euro in willen hebben. Konijnen zijn gigantische slopers, dus helemaal vrij binnen kan wel lastig zijn. Ze slopen je bank en bed bijvoorbeeld ook. Maar in een ren wonen ze prima.
 2. Ik heb 2 binnen nijnen. De ene verhaart bijna nooit en de ander 1 tot 2 keer per jaar HEEL erg, hij doet daar dan maanden over en loopt er dan echt bij als een balletje vol plukkies. Het ligt heel erg aan de vacht heb ik gemerkt.
 3. Ik koop zakjes Barni- kruidenhooi van 500 gram en dat bewaar ik gewoon in mijn kast in de orginele verpakking. Er gaan zo'n 3 zakken per week doorheen dus dat komt toch wel snel op.
 4. De wat grotere dingen die eet/sloopbaar zijn en hoekjes en friemeltjes hebben. De wacky wobbler is bijvoorbeeld populair want driehoekig, maar de wacky ball (datzelfde ding maar dan als balletje) wordt genegeerd als het friemeltje eraf gesloopt is, want dan is het klein en glad. Tunnels, huisjes vinden ze ook helemaal leuk. Monster smijt graag met zijn dumbell met belletje erin en vroeger had hij een water meloen balletje met hoekjes waar hij graag mee gooide, maar die heeft hij gesloopt inmiddels - zou ik eigenlijk eens een nieuwe voor moeten zoeken. Intelligentie speelgoed vinden ze ook leuk
 5. Ik borstel ze normaal nooit. Muffin heb ik nooit zien verharen en Monster, ach die hoort gewoon een beetje verfomfaaid, zo loopt hij er 9 van de 10 keer bij. Alleen dit jaar zijn ze ZO VRESELIJK in de rui, allebei. De plukken hangen eraan. Dus ik probeer ze er nog enigszins uit te laten zien alsof het geen zwervertjes zijn maar dat ze echt heus een baasje hebben ze om ze geeft, dat ik ze achterna zit met een borstel.
 6. Ik heb er ook serieus naar zitten kijken. Het nadeel is dat het glas zelf stoffig kan worden en dat moet je denk ik best vaak even schoon maken, anders krijg je matglas. Dat en ik heb gelezen dat plexiglas HEEL statisch kan zijn, dus het zou kunnen dat haren erg blijven plakken. Verder is plexiglas heel sterk maar krast het wel snel, heb ik me laten vertellen. Tot slot zijn gewone paneelrennen heel makkelijk in te delen en om te bouwen tot de vorm en maat die jij wil en een plexiglas ren is dat niet, dus als je van vorm zou willen veranderen kan dat niet zomaar meestal. Deze nadelen hebben me
 7. Piku

  Keuze van groenten

  Ik koop speciaal andijvie en witlof voor ze, andijvie eet ik zelf niet en heel af en toe pik ik zelf een witlofje van ze. Verder krijgen ze wat ik in huis heb: Als ik fruit eet deel ik weleens met ze (kers, meloen, aardbei, banaan) en als ik groente over heb krijgen ze dat ook (de schilletjes en kontjes van de komkommer, restje sla, brocoli, parika, rucola, courgette (kopje), enzovoort), die van mij eten echt ALLES.
 8. Die van mij vinden Hoogvliet/Picnic andijvie minder lekker dan Albert Heijn andijvie. Beiden eten ze, maar je ziet dat ze bij de Hoogpvliet/Picnic andijvie eerst de groene lekkerste stukjes op eten en als laatste het witte binneste, en Monster loopt gewoon weg als de groene stukjes op zijn terwijl hij die van AH wel gewoon op eet.
 9. Piku

  Konijn oppakken

  Je moet ze echt stevig beet hebben. Ik grijp ze met 1 hand onder hun buik als ze niet willen en druk ze dan tegen me aan met mijn armen, dan kunnen ze geen kant op.
 10. Ik kijk naar grootte. Ik vind die joekels super leuk maar die passen gewoon echt niet in mijn ren. Mijn Muffin is 3.5 kilo en dat vind ik echt de max voor mijn ren. Ooit als ik een tuin heb neem ik reuzen haha. Het typische dwerg uiterlijk spreekt mij niet persé meteen aan dus ik neig sneller naar de grotere konijntjes. Qua kleur, toen ik voor Muffin en Monster ging was mijn eis dat ze geen kleur+oren combo hadden die 1 van mijn vorige konijnen gehad hebben (NHD bruine hangoor, bruin/zwart Lotharinger rechtoor en licht grijze rechtoor), omdat ik dat wel gek vond, een look alike va
 11. Oh ja toiletbakvulling! Daarvoor betaal ik 15 euro per maand.
 12. Wat ik kwijt ben: Eenmalige kosten: - Aanschaf konijnen: Bij een opvang 65 euro voor 2 konijnen totaal waarvan de ram al gecastreerd is - Aanschaf spullen: Ik zat zo rond de 200 euro voor alle spullen Terugkomende kosten: - Entingen: 25 euro per konijn per jaar, dus 50 euro per jaar - Hooi: 7,50 euro per week (1 van mijn konijnen lust alleen kruidenhooi, de rest eet hij echt niet) - Brokjes: 25 euro per 3-6 maanden (ik hou niet precies bij hoe lang een zak van 5 kilo Science Selective mee gaat) - Groenten: Ongeveer 1 tot 2 euro per week
 13. Heb een beige met grijze nijn en een medium grijze (niet blauw) met licht en donker grijze nijn. Beiden bont dus. Vroeger was mijn eigen nijn wit met licht bruin en zwart en die van gezingenoot witgrijs en madagaskar kleur (dat typische NHD bruin).
 14. Piku

  Corona virus

  DAT FILMPJE! Ik ga stuhuk!🤣 Ik ben best blij dat ik nu single ben en alleen woon eigenlijk. Ik woon in een klein huisje en anders zou ik mijn huisgenoot wel door het raam kunnen gooien denk ik. Ik ga nog wel naar mijn grootouders want ik heb 1 oma en 1 opa (geen setje zeg maar) en die vereenzamen heel erg. Al hun activiteiten zijn geschrapt. Ik zie alleen mijn ouders en zus 1x per week, opa 1x per week en oma af en toe. Verder ga ik zo min mogelijk naar de supermarkt, hou strict afstand en ik skate elke dag een rondje in mijn upje in een voornamelijk leeg natuurgebied,
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .