Ga naar inhoud

Piku

Members
 • Aantal items

  441
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  13

Piku won de laatste dag op 11 juli 2019

Piku had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

153 Goed

Over Piku

 • Titel
  Keutelaar

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid-Holland

Recente bezoekers van dit profiel

893 profielweergaven
 1. Mijn 1e konijntje heette Daisy, vond ik gewoon een mooie naam. Het konijntje van mijn sibling heette Misty, omdat ze wit met een heel lichtgrijze gloed was. En die erop Nicky, alleen dat verbasterde ik op de 1e dag meteen naar Pikkie omdat ze zo klein was en dat bleef toen ook zo, die heette alleen bij de dierenarts nog Nicky. Mijn huidige konijntjes zijn uit het asiel. Muffin heette Dumbo, dat vond ik een stomme naam en ze is helemaal niet dom. Ze is wel echt een doos. Die heb ik Muffin genoemd omdat dat leuk bekt en leuk staat bij Monster, en ze is wel een echte muffin vind ik. E
 2. Ik word momenteel he-le-maal waus van Muffin die zich de broekhoest graaft voor haar 173817e nestje. En ze loopt weer meer te piepen/knorren. Sinds vandaag is ze ook echt chagerijnig. Wat een feestje.
 3. Leuk, nijntjes! De kosten zijn wel goed geschat, ik ben gemiddeld 50 euro per maand kwijt aan de konijnen. Ik zou ook een potje met dierenartskosten apart houden, want dat kan ook een duur grapje worden. Zou daar wel minimaal 500 tot 1000 euro in willen hebben. Konijnen zijn gigantische slopers, dus helemaal vrij binnen kan wel lastig zijn. Ze slopen je bank en bed bijvoorbeeld ook. Maar in een ren wonen ze prima.
 4. Ik heb 2 binnen nijnen. De ene verhaart bijna nooit en de ander 1 tot 2 keer per jaar HEEL erg, hij doet daar dan maanden over en loopt er dan echt bij als een balletje vol plukkies. Het ligt heel erg aan de vacht heb ik gemerkt.
 5. Ik koop zakjes Barni- kruidenhooi van 500 gram en dat bewaar ik gewoon in mijn kast in de orginele verpakking. Er gaan zo'n 3 zakken per week doorheen dus dat komt toch wel snel op.
 6. De wat grotere dingen die eet/sloopbaar zijn en hoekjes en friemeltjes hebben. De wacky wobbler is bijvoorbeeld populair want driehoekig, maar de wacky ball (datzelfde ding maar dan als balletje) wordt genegeerd als het friemeltje eraf gesloopt is, want dan is het klein en glad. Tunnels, huisjes vinden ze ook helemaal leuk. Monster smijt graag met zijn dumbell met belletje erin en vroeger had hij een water meloen balletje met hoekjes waar hij graag mee gooide, maar die heeft hij gesloopt inmiddels - zou ik eigenlijk eens een nieuwe voor moeten zoeken. Intelligentie speelgoed vinden ze ook leuk
 7. Ik borstel ze normaal nooit. Muffin heb ik nooit zien verharen en Monster, ach die hoort gewoon een beetje verfomfaaid, zo loopt hij er 9 van de 10 keer bij. Alleen dit jaar zijn ze ZO VRESELIJK in de rui, allebei. De plukken hangen eraan. Dus ik probeer ze er nog enigszins uit te laten zien alsof het geen zwervertjes zijn maar dat ze echt heus een baasje hebben ze om ze geeft, dat ik ze achterna zit met een borstel.
 8. Ik heb er ook serieus naar zitten kijken. Het nadeel is dat het glas zelf stoffig kan worden en dat moet je denk ik best vaak even schoon maken, anders krijg je matglas. Dat en ik heb gelezen dat plexiglas HEEL statisch kan zijn, dus het zou kunnen dat haren erg blijven plakken. Verder is plexiglas heel sterk maar krast het wel snel, heb ik me laten vertellen. Tot slot zijn gewone paneelrennen heel makkelijk in te delen en om te bouwen tot de vorm en maat die jij wil en een plexiglas ren is dat niet, dus als je van vorm zou willen veranderen kan dat niet zomaar meestal. Deze nadelen hebben me
 9. Piku

  Keuze van groenten

  Ik koop speciaal andijvie en witlof voor ze, andijvie eet ik zelf niet en heel af en toe pik ik zelf een witlofje van ze. Verder krijgen ze wat ik in huis heb: Als ik fruit eet deel ik weleens met ze (kers, meloen, aardbei, banaan) en als ik groente over heb krijgen ze dat ook (de schilletjes en kontjes van de komkommer, restje sla, brocoli, parika, rucola, courgette (kopje), enzovoort), die van mij eten echt ALLES.
 10. Die van mij vinden Hoogvliet/Picnic andijvie minder lekker dan Albert Heijn andijvie. Beiden eten ze, maar je ziet dat ze bij de Hoogpvliet/Picnic andijvie eerst de groene lekkerste stukjes op eten en als laatste het witte binneste, en Monster loopt gewoon weg als de groene stukjes op zijn terwijl hij die van AH wel gewoon op eet.
 11. Piku

  Konijn oppakken

  Je moet ze echt stevig beet hebben. Ik grijp ze met 1 hand onder hun buik als ze niet willen en druk ze dan tegen me aan met mijn armen, dan kunnen ze geen kant op.
 12. Ik kijk naar grootte. Ik vind die joekels super leuk maar die passen gewoon echt niet in mijn ren. Mijn Muffin is 3.5 kilo en dat vind ik echt de max voor mijn ren. Ooit als ik een tuin heb neem ik reuzen haha. Het typische dwerg uiterlijk spreekt mij niet persé meteen aan dus ik neig sneller naar de grotere konijntjes. Qua kleur, toen ik voor Muffin en Monster ging was mijn eis dat ze geen kleur+oren combo hadden die 1 van mijn vorige konijnen gehad hebben (NHD bruine hangoor, bruin/zwart Lotharinger rechtoor en licht grijze rechtoor), omdat ik dat wel gek vond, een look alike va
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .