Spring naar bijdragen

Piku

Members
 • Aantal bijdragen

  280
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  11

Piku last won the day on April 29

Piku had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

112 Uitstekend

2 Volgers

Over Piku

 • Rang
  Keutelaar

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid-Holland

Recente profielbezoeken

480 profielweergaven
 1. Ja, ik moet die van mij ook een beetje helpen. De dopjes die je eraf moet beuken hadden ze in 1 tel door, de schuifjes ook best wel snel (met snoet schuifje wegduwen). De deurtjes duurden wel even haha. Ik heb er één met deurtjes die met een hendeltje open gaan. Dus dat was eerst deurtje open met lekkers, daarna deurtje dicht maar als ze dan zaten te snuffelen aan het deurtje deed ik de deur voor ze open, daarna deurtje open en dicht wapperen met de hendel zodat ze een soort van oorzaak gevolg zagen en gingen helpen het deurtje te openen en daarna deurtje dicht en zat ik steeds naar de hendel te wijzen en wiebelen zo van "hier moet je iets doen". Als ik het spel nu met ze doe hoef ik alleen maar even de hendel aan te tikken of te wiebelen als ze het spoor even bijster zijn, dan hebben ze het door. Het zakje hadden ze ook snel door, die was zo opgevroten. :') Mijn vorige konijn was te dom om te poepen, die snapte zelfs de meest simpele dingen niet dus zoiets als een verassingszakje zou compleet genegeerd zijn door haar ("oh een zakje. Nou daar kan ik dus echt absoluut niks mee, er is geen ene mogelijkheid dat ik iets met dit zakje zou kunnen, oh nee echt niet hoor..."). Het voederballetje bijvoorbeeld heeft ze ook nooit gesnapt.
 2. Hoe oud is ze? Te jonge konijnen kunnen nog niet goed tegen groenten. Ik weet alleen niet precies de leeftijd vanaf wanneer het veilig is om groenten beginnen te voeren. Verder ken ik iemand met een cavia die totaal geen groenten kan verdragen, die krijgt dan zware gas. Zelfs zonder groenten heeft ze nog last van gas, dus die krijgt permanent medicijnen tegen gas en geen groenten meer. Ik kan me voorstellen dat er konijnen bestaan met een soortgelijk probleem, die hebben dan gewoon een zeer ongelukkig darmstelsel. Welk hooi voer je? Sommige kijken zijn zeer kieskeurig, mijn Monster wil bijvoorbeeld alleen maar Barn-i kruiden hooi eten. De rest wat ik heb geprobeerd laat hij gewoon liggen, tot vermagering aan toe zelfs. Hij eet nog liever een kartonnen doos of een fleece deken bij honger dan hooi wat hij niet blieft.
 3. Piku

  Bijten en slaan

  Hier ook een mevrouw die de bakjes knorrend uit je handen mept. Ik zet de bakjes altijd achter haar rug neer, tegen de tijd dat ze is omgedraaid (of jou ja meer een sprongdraai heeft gemaakt) staan de bakjes dan. Soms ben ik te laat en dan ligt het bakje met inhoud door de ren. @Evee Ik ga het zonder bakjes proberen, kijken of dat helpt. Ik vind het altijd zo zielig voor Monster want die is dan gretig de bakjes aan het zoeken op willekeurige plekken (het kost hem moeite om dingen te lokaliseren, hij is kippig denk ik) tot ik een kans zie om ze snel neer te zetten haha.
 4. Tie wraps in plaats van die lange pennen die erbij horen gebruiken! Dan wordt het 1 massieve constructie en valt er niks meer te rammelen, maar is het nog wel door jou te vouwen bij het schoonmaken. Heeft echt een wereld van verschil gemaakt voor mij, mijn Muffin rammelde niet maar smeet met de hekken (minstens net zo irritant haha). Ik heb er nog 3 pennen in zitten op strategische plekken voor als ik hem even uit elkaar wil hebben bij het schoonmaken, maar verder zit alles vast met tie wraps.
 5. Ja maar ze gaan hem wel aanvreten, dus zou ze er niet zonder toezicht mee laten.
 6. Die paneelren-delen kun je achter het tv meubel zetten, zodat ze wel op/in het meubel kunnen maar niet erachter kunnen, en dan de stukjes kabel die nog "bloot" liggen in een kabelgoot. Dan staat er ook niet zo'n offensive ren voor de tv.
 7. Ik vind het idee goed bedoeld, maar lijkt me maar niks. Dan trek je inderdaad mensen die op de centjes letten en die moet je nu net niet hebben bij het houden van dieren. En inderdaad achossie al die roodoogjes! Ik vind die juist leuk, ik had echt bijna 2 hangoor russen gehad ook.
 8. Ah dat wist ik niet, dat dat kon! Mijn eigen oude nijn was wit met bruine vlekjes dus daar zag je niks op en de laatste die we hadden voor ik Muffin en Monster kreeg was madagaskar kleurig, daarzag ik ook niks op maar die was dus al niet echt egaal van zichzelf. Overigens zijn geen van hen boven de 10 gekomen, dus misschien dat het enkel aan de alleroudsten is besteed. Muffin is te licht en Monster is al 50 shades of grey van zichzelf, dus ook daar ga ik niks aan kunnen zien als het bejaarden worden. :')
 9. Piku

  Jippie topic 2019

  De Xenos komt terug hier! Ik haalde daar altijd mijn thee dus blij mee!
 10. Ja die arme jongen snapt er niks van. 😅
 11. Piku

  Welk voer is goed?

  Ik geef zelf Science Selective op dit moment. In het verleden ook Beaphar Care+, Beaphar Nature en Rosewood Meadow geprobeerd, was ik ook allemaal tevreden over. Toentertijd vonden ze Science Selective en Beaphar Care+ het lekkerste dus vandaar dat ik dat nu voer (Beaphar Care+ past in voer balletjes dus voer ik als snoepje en bezigheidstherapie).
 12. Heel benieuwd naar de nieuwe samenstelling!
 13. @mittens De mijne heeft het dit jaar ook zo erg! Ik dacht er eindelijk vanaf te zijn maar gisteravond ging mevrouw wéér als een bezetene hooi verzamelen, de witlof negerend (nou dan is er echt stront aan de knikker hoor, als ze witlof negeert). En inderdaad ook steeds uitgeput door haar eigen geklootviool raken en dan uit gaan liggen puffen terwijl d'r vriendje schaapachtig haar hooinestje op zit te eten. Ik hou me maar voor dat het de hormonen zijn en dus normaal is, gelukkig is het niet zo heet zeg. Ik hou het wel in de gaten, als dit te lang door gaat ga ik me oriënteren op castratie.
 14. Piku

  De sportschool

  Nou geen idee, maar het was vooral in het begin toen ik het maar naar vond zo'n ding aan mijn pols en hem steeds wilde verschuiven terwijl hij best strak zat.
 15. Ik heb het idee dat ze er weer overheen zijn eigenlijk. Maar misschien jynx ik mezelf en moet de echte vachtapocalypse nog komen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .