Spring naar bijdragen

Piku

Members
 • Aantal bijdragen

  355
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  13

Piku last won the day on 11 Juli

Piku had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

130 Uitstekend

3 Volgers

Over Piku

 • Rang
  Keutelaar

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid-Holland

Recente profielbezoeken

623 profielweergaven
 1. Beterschap met je nijn Huiself! Lijkt me een hele nare ziekte, die arme beestjes toch soms hé. Hopelijk hupst ze snel weer olijk rond. Je kan 25-20 gram proberen Hallo Hoi, en dan goed opletten dat ze niet af gaat vallen. Wat voor soort voer krijgt ze? Die van mij krijgen ook 30 gram per nijn maar daar zit wel een flinkert tussen (3 kilo). Heeft iemand ervaring met PVC tegels als ondergrond in de ren? De nijnen hebben hun ondergrond gesloopt dus ik zoek weer iets nieuws. Het kleed van Ikea bevielme op zich wel, alleen ik zou graag weer iets hebben wat ik goed kan schoonmaken en Muffin trok er steeds vezels uit als ze schijnzwanger was, dat vond ik niet zo'n fijn idee.
 2. Binnen - en buitenberen.🤣 Ik heb een bijnamen tic. Ik geef alles bijnamen. Zelfs mijn zus heeft een bijnaam. Die noem ik altijd Jos, ook tegen vreemden (en dan denken mensen die haar niet kennen dat ik het over een man heb). Één van de vorige nijnen heette Nicky, maar dat was binnen een dag Pikkie. Muffin noem ik altijd tut, Moefinnn of bun, Monster noem ik altijd jongen (als in kom maar hoor arme jongen...Die trek ik soms een beetje voor haha), bun of gewoon Monster. Ik noem ze beiden meestal bunbunch (meervoud) of bunch (meervoud). Soms dikbollies. Ik rijd op een manege, waar ik veel paarden ook bijnamen geef: Pedro = Peetje of Peej, Armando = Arie, Aartje of Aar Stijntje = Stijnemans, Barry = Barremans, Daydream = Diedie, Balou = Babbie Veronique = Veertje Laska = Lassiepoe Merries noem ik soms poppedijn of tut, ruinen soms jongen of goos.
 3. Een tunnel, die van mij zijn daar helemaal gek op. Tip: Action verkoopt kattentunnels voor maat 1 of 2 euro. Die zijn wel van plastic, dus let goed op dat ze het niet op eet. Dozen en huisjes zijn ook favoriet, helemaal als ze er op kunnen zitten. Die van mij willen altijd persé samen op het dak liggen in plaats van er in.😅 Verder een voerballetje zoals deze hieronder, daar kun je kleine brokjes in doen en dan moet ze er mee rollen om het er uit te krijgen.
 4. Ik ben ook fan van houtkorrels. Houden geur langer tegen dan Back 2 Nature vind ik, maar Back 2 Nature was ook fijn omdat dat geen stof /zand wordt zoals houtkorrels. Er bestaan ook maïs based korrels. Ben altijd wel benieuwd of dat wat is maar heb nog niet durven proberen.
 5. Piku

  Beaphar Care+

  Dat was zo, maar Beaphar heeft als het goed is een tijdje geleden het vezelgehalte verhoogt van 22% naar 25%, dus er zitten nu net zoveel vezels in als in Science Selective.
 6. Piku

  Overstappen van voer

  Wat vroeger Hopefarms was en een goede kwaliteit brokken voor een mooie prijs, is nu Hobbyfirst geworden. Er zijn 2 varianten, een graanloze harde brok die een stuk goedkoper is dan Science Selective en een niet-graan vrije zachte brok (zoals Science Selective) die een klein beetje goedkoper is, maar het scheelt echt weinig (te weinig vind ik om over te stappen). Ik ben op dit moment Science Selective met Hobbyfirst graanvrije brok aan het mengen omdat ik er op over wil stappen, maar die van mij zijn er niet gek op. Ze eten eerst de Science Selective er tussen uit, lopen dan demonstratief weg en na een minuut of 5-10 draait Muffin dan toch maar weer terug naar het bakje om verder te eten. Monster die blijft echt lang weg en gaat dan nog eerder hooi eten dan die brokken, maar ik heb hem er ook op zien knabbelen uiteindelijk. Niet echt een succes dus. Verder heb je Beaphar Care+ maar die is nog iets duurder dan Science Selective zelfs en verder heb ik geen ervaring met andere brokken die goedkoper zijn dan Science Selective. Ik heb wat geprobeerd van het graanvrije assortiment, maar die zijn niet goedkoper en bovendien echt veel moeilijker te krijgen dan Hopefarms/Hobbyfirst, Science Selective of Beapher.
 7. Ik ben vorig jaar thuis gebleven om te kijken of ze oké waren, want ik woon pal naast "het plein" midden in de stad waar alle festiviteiten altijd plaats vinden, en ook een door de gemeente georganiseerd vuurwerk spektakel. Verder bleken mensen in het complex naast mij fervente vuurwerk afstekers (dat hele grote dure spul). Nou die van mij keken op noch om. :') Of ze zijn doof of mijn metal muzieksmaak die ik geregeld op aardig volume ten gehore breng heeft ze dermate afgestompt dat het ze niets meer boeit.
 8. Je kan zo'n goedkoop rennetje kopen (van die lage zilveren/gekleurde die je in elke dierenwinkel wel vindt) en die panelen zo aan elkaar vast tiewrappen dat het als een dakje over je ren kan. Je kan 2 of 3 stukken maken dat je geen giga zwaar dak hebt, maar gewoon per deel een stuk dak weg kan halen als je ergens bij moet. Ik heb zelf de 2 stukken die in de hoeken zitten vast getiewrapt want mijn Houdini Muffin kan er echt met haar gewicht aan gaan lopen rukken. Bij het middelste stuk komt ze nooit dus die ligt er los boven op en in 1 van de vast getiewrapte stukken zit een ren deurtje boven de toilet bak, dus daar kan ik ook zo bij.
 9. Pluisje is een dame, die kunnen een beetje fel zijn. Het klinkt alsof ze territoriumdrift heeft. Als je dan in haar ren gaat zitten kan het zijn dat ze zoiets heeft van "zeg vriend, dit is MIJN huis doe eens niet zo onbeschoft met je billen op MIJN vloer". Mijn Muffin kan als ze hormonaal is ook driftig zijn in de toiletbak, dan beschouwt ze het als "van haar" en vindt ze het niet leuk als ik erbij kom buurten. Oppakken is in konijnenland echt een doodzonde, dat vinden ze écht niet leuk en mijn Monster is dan écht flink boos op mij een tijdje. Ik zou haar dus zo min mogelijk oppakken en zo min mogelijk storen in haar eigen ren voorlopig. Als je wat met haar wil doen, laat haar dan zelf uit de ren lopen en doe het met haar op neutraal terrein buiten de ren, dan hoeft ze in elk geval haar huisje niet te verdedigen. Iets leuks met eten is een goede manier om vriendjes te worden met een konijn. Een balletje waar je voer in kunt doen kan ze mee door de woonkamer rennen, of een touw met stukjes groente eraan zodat ze moeite moet doen om erbij te komen, of gewoon wat lekkers uit je hand (als ze erg fel is naar het eten in je hand vlak voor haar neerleggen) zodat ze door krijgt dat je een levende voedsel dispenser bent. Ik vind eigenlijk dat je al best wel je best doet! Het is misschien niet perfect, maar je komt hier wel om hulp vragen en je lijkt ook serieus alle advies te overwegen. Ouders kunnen nou eenmaal erg limiterend zijn helaas. Als ze eenmaal een vriendje krijgt zal het sowieso al beter gaan denk ik, een beetje een goedzakje kan haar felle temperament misschien een beetje de kop indrukken en dan heeft ze iemand om bescherming bij te zoeken als ze onzeker wordt.
 10. Heel eerlijk, ik vind deze reclame niet heel problematisch. Ja, dat konijn oogt wat gestressed, maar ik doe de aanname dat dat maar kort was. Hij heeft vast niet uren in dat kooitje zonder water/hooi/beschutting gezeten. Over hoe ze het konijn neerzetten kan ik ook niet vallen. Ik denk juist dat ze heel terecht het "oh leuk een konijn, even kopen....Oh wacht dit is een levend ding wat moet eten en wat rommel maakt, en wat moet je er eigenlijk mee in zo'n klein kooitje, wat ontzettend vervelend eigenlijk" imago neerzetten. Net zoals ze de "oh we nemen even een tattoo waarvan ik weet dat mensen er meningen over zullen hebben maar who cares het is mijn lichaam ik doe wat ik wil...Oh wacht nu hebben mensen een mening over me en etaleer ik mezelf op een bepaalde manier die niet persé goed uit komt in alle situaties, wat ontzettend vervelend eigenlijk". Het imago is erg treffend vind ik. Is dat een negatief imago? Ja. Maar dat is de gekochte hometrainer die nooit gebruikt gaat worden en de slechte tattoo ook, en het het is geen onjuist imago, dus ik vind het wel treffend.
 11. Altijd de zorgen om ze/het verantwoordelijkheidsgevoel. Als ik een dag weg ga, als ik onverwacht langer ergens blijf, of op vakantie wil, is het eerste wat ik me af vraag of de konijnen er wel goed bij zitten. Ze maken echt een pokkezooi van alles. 😬 Al menig object is geruïneerd, van glazen stolp tot afstandsbediening tot menig snoer tot gordijnen. Gisteren weer vakkundig een gat in hun eigen kleed gefabriceerd. Zucht. En die haren en hooi. Overal die haren en hooi. Maar ik heb het voor ze over, vind het veel te gezellig met mijn huisgenootjes.🙂 Als ik ze weg gebracht heb voor vakantie is het zo leeg en stil in huis, niks aan.
 12. BUB, oftewel big ugly buck. 😆 De fokkers wereld noemt de vrouwelijke variant BUDs (big ugly does), ik weet niet zo goed of ze rammetjes ook zo noemen. Kan goed zijn dat ze het dwerg gen niet dragen en alsnog Nederlands Hangoor Dwerg zijn, want het ras gaat tot 2 kilo volgens Google. Als je op de meest ethische methode met echte dwergen wil fokken zitten er altijd een paar dwergen tussen die het gen niet dragen, omdat 2 echte dwergen samen kruisen tot 25% niet levensvatbare dubbele-dwerg-gen-dwergjes lijdt.
 13. Er zijn geen algemene verschillen in karakter. Hoogstens dat in de regel de ukkies wat pittiger zijn dan de reuzen. Kleinere konijnen zijn goedkoper dan grote, inderdaad. Operaties gaan ook vaak op gewicht, bijvoorbeeld. Zou schatten dat een Vlaam zoveel eet/kakt als een Fransoos en een Wener iets minder dan dat. Toch lijken de verschillen mij niet het overwegen waard, je hebt inmiddels al een gigant rondlopen en een Wener is nog steeds best een joekel Met koppelen kan ik je niet helpen, helaas. Je zou ook naar Nieuw Zeelanders kunnen kijken, die zijn ook groot (4-5 kilo) en heel vaak wit. Haas kleur is wat Vlamen vaak zijn geloof ik? Maak je het jezelf makkelijker mee, om een ras te nemen waarbij de kleur van jouw interesse veel voorkomend is.
 14. Ik heb zelf een open toilet bak en een een los schuilhuisje. Reden is dat de toiletbak best wel groot is (een flinke hoek-katten-bak) en er geen huisjes bestaan die daar op passen. Ik weet niet of konijnen in een gesloten kattenbak durven, als er maar 1 ingang/uitgang is kunnen ze dit te spannend vinden want dan kunnen ze niet vluchten. Ik zou er zelf 1 neerzetten, maar mijn mumsels zijn zindelijk en ze kunnen samen tegelijk in die ene bak, ook heel belangrijk vind ik. Geen ervaring met niet-zindelijke nijnen en als je een klein toiletbakje hebt zou ik er sowieso 2 neerzetten, anders kunnen ze niet tegelijk hooi eten/toiletteren. Wollen mandjes zou ik niet doen, die worden kapot getrokken/opgegeten/ondergepiest denk ik. Het Ikea poppenbedje lijkt een populair alternatief te zijn als je iets wil wat op een mandje lijkt, of een kartonnen doos.
 15. Piku

  Hoelang schijnzwanger?

  Ik heb gemerkt dat als je het nestje te vroeg weg haalt, mevrouw nijn weer een soort "reset" en wéér een nieuw nest gaat zitten maken. Dus nu laat ik het "gore stink nest" een goede poos liggen tot ik merk dat ze er niet meer obsessed over is en haal het dan weg. Dat is mijn ervaring althans. Enalaatste keer was ze echt iets van 2 weken schijnzwanger, omdat ik trouw om de dag bleef verschonen terwijl ze nog niet klaar was (gok ik dan he). Laatste keer wachtte ik meerdere dagen en haalde het toen pas weg, toen was het met een paar dagen klaar. Kan toeval zijn, maar als jouw dame al zo super lang schijnzwanger is kan het het waard zijn om dit te proberen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .