Ga naar inhoud

Marjoleink

Moderators
 • Items

  8.836
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  78

Berichten die geplaatst zijn door Marjoleink

 1. Als jij gaat slapen zijn zij nog actief, dus het zou jammer zijn om ze dan op te sluiten. Het zou mooi zijn als je inderdaad iets zou kunnen afzetten met een panelenren. Ik heb voor noodgevallen een extra stevige panelenren van 80 centimeter, en daar is nog niemand overheen gesprongen. Ik heb een konijn dat het denk ik wel kan. Ik heb er ook een die gewoon met panelenren en al de kamer door wandelt, vandaar dat ik nu een extra zware heb.

   

  En je andere vraag: leeftijd maakt niet zo heel veel uit. Je kunt je afvragen of je echt een oud konijn zou willen hebben i.v.m. mogelijke kwaaltjes, maar of een konijn 1 of 4 maakt echt niet buit.

 2. 44 minuten geleden, Myrthee zei:

  Hij wilde wel opstaan maar het lukte niet.. hij is al een tijdje wiebelig.   als er kleine kettingkeutels uitkomen ga ik denken aan een verstopping .. zou dat kloppen?  

  Dat zou heel goed kunnen. Als hij zelf wil eten, eventueel met wat aandringen, dan is het prima, maar wees voorzichtig met dwangvoeren. Als hij inderdaad een verstopping heeft, wil je er niet allemaal eten tegenaan gaan duwen.

 3. Ik zou de dierenarts bellen. Dat hij een beetje heeft gegeten is positief, probeer hem straks nog iets te laten eten. Dat er kettingkeutels uitkomen is op zich positief, maar kan ook betekenen dat er nog een akelige keutel dwarszit. Maar bij niet opstaan en bibberen gaan bij mij alle alarmen af.

  Ik zou er denk ik ook voor kiezen om hem naar binnen te halen. Dan kost het hem niet zoveel energie om warm te blijven, en je kunt hem beter in de gaten houden.

  Sterkte!

 4. Mijn konijnen zitten alleen in het hok als het heel koud is, of als het regent. Overdag slapen ze ook gewoon in de ren. Wij hebben hier de regel dat we de konijnen niet storen als ze in het nachthok zitten, omdat ik wil dat ze zich ergens rustig terug kunnen trekken als ze niet gediend zijn van onze aandacht.

 5. 15 uren geleden, Dorien1 zei:

  Ik lees trouwens op sommige plaatsen op internet dat een mannetje tot 6 weken na castratie nog vruchtbaar kan zijn? Is dat echt??

  Nee 2 weken. Het duurt 6 weken voor alle hormonen uit het lijfje zijn, maar na 2 weken zijn ze niet meer vruchtbaar. Maar voor de veiligheid van de jongen kun je de ram het beste apart houden tot de jongen 8 weken zijn.

   

  15 uren geleden, Dorien1 zei:

  Wie trouwens in Vlaanderen een dierenarts heeft die ECHT het geslacht kan bepalen, laat maar weten want dat heb ik binnenkort nodig voor de kleintjes. Kwestie om de volgende baasjes (en mijzelf) niet weer een nest cadeau te doen....

  Is Nederland een optie? Bijvoorbeeld Bavel, onder Breda?

  • Mee eens! 1
 6. Ho ho....ik heb dat nooit gezegd. Maar nu je er toch over begint....bij mij in de buurt woont iemand die zijn krolse kat 's avonds de straat op schopt. Met als resultaat dat dus de hele buurt ervan wakker ligt. Ik weet niet wie het is, maar die kat zou de dierenambulance van mij mogen meenemen. Niet dat de kat er iets aan kan doen, maar als je willens en wetens overlast veroorzaakt, is dat gewoon asociaal en dat mag van mij consequenties hebben.

  • Mee eens! 1
 7. 1 uur geleden, Jonna zei:

  Ik denk dat het grootste deel van Nederland geen problemen heeft met katten die buiten leven. Als dat kleinere deel er wel moeite mee heeft dan moeten ze hun tuin maar zo inrichten dat er geen katten in kunnen komen

  Ik ben het hier toch niet mee eens. De katten van de buren komen gelukkig zelden in mijn tuin, maar als ze in mijn tuin gaan zitten schijten verwacht ik toch dat de buren met een oplossing komen. Het zijn dan hun katten die voor overlast zorgen, het zou wel heel raar zijn als ik me dan moet aanpassen.

  • Mee eens! 2
 8. Helaas ben je verkeerd geïnformeerd. Twee rammen kunnen goed gaan, maar de kans is niet zo groot.

  Ik zou ze laten castreren en ze, als ze eenmaal volledig genezen zijn, weer bij elkaar zetten. De puberteit kan nog wel een jaar duren, je wilt ze hopelijk niet zo lang alleen laten zitten, zonder garanties dat het daarna weer goed gaat.

  Als je se weer bij elkaar zet, dan laat je ze ook bij elkaar, tenzij ze gaan krijsen, rechtop staan boksen of als een voetbal over de grond rollen. Dan kunnen ze echt niet samen. Al het andere gedrag kan er heftig uitzien, maar is gewoon bepalen wie de baas is. Als je het te spannend vind, kun je een opvang vragen of ze daar op koppelvakantie mogen. Ik vind dat zelf erg prettig. Zij hebben er meer kijk op, en je hebt zelf niet de stress. Mocht het niet goed gaan, dan kun je er meteen voor kiezen om een van je rammen te laten koppelen aan een dame.

  • Bedankt 1
 9. Toen ik moeder werd wilde ik in eerste instantie ook alles nieuw. Maar de babykamer is naar mijn broer gegaan en daarna verkocht, en de kinderwagen heb ik ook doorverkocht, dus dat compenseert weer een beetje. Maar op een gegeven moment kom je er inderdaad achter dat het wel zonde is, van het geld en het milieu. Hier zijn twee keer per jaar kinderkledingbeurzen, waar je je eigen kleding kunt verkopen en weer andere spullen mee naar huis kunt nemen. Dat scheelt je het gezeik van marktplaats.

 10. 1 uur terug, To van de Veluwe zei:

  Persoonlijk heb ik dit nog nooit meegemaakt bij de konijnen. Wij voeren dit al jarenlang.

  Ik ook niet. Dat zegt niet dat het niet kan, maar ik heb het ook nog niet eerder gehoord.

  • Mee eens! 1
 11. Mijn konijnen kregen Kasper toen ik ze kocht. Ze noemen het wel hobby, maar het is hoofdzakelijk bedoeld voor fokkers. Kasper is alvast beter dan gemengd voer, maar als je een goede brok wilt geven dan zou ik er wat meer geld aan uitgeven en inderdaad iets kiezen dat ook hier in de webwinkel verkrijgbaar is. Het is ook de moeite waard om even rond te kijken naar de verkrijgbaarheid, in de winkels en online. Science Selective is bijvoorbeeld regelmatig in de aanbieding bij Intratuin.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .