Ga naar inhoud

Marjoleink

Moderators
 • Items

  9.330
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  85

Berichten die geplaatst zijn door Marjoleink

 1. Ik zou het niet combineren. Er wordt nogal geheimzinnig gedaan over de ingrediënten, maar met 120 kruiden zit er ongetwijfeld een in die het effect van de panacur versterkt of juist tenietdoet. Mag ik vragen waarom je dat geeft? Het is nog flink duur ook zag ik.

  Je bent er vroeg bij, dus dat is gunstig. Het kan wel een paar weken duren voor je verbetering ziet.

 2. Ik doe het niet. Misschien Clarence, die is nog in de bloei van zijn leven en een nogal avontuurlijk type. Beany is slechtziend, die gaat nergens heen. Tara is een jaar of 9 en chronisch ziek, en Blackie is een angsthaas, dus ik denk niet dat die aan de wandel gaan. Een paar jaar geleden had ik de deur van het nachthok open laten staan, toen kon ik Blackie, Tara en Bunny uit de tuin van de buren vissen. Maar verder waren ze in die halve dag niet gekomen. 

 3. Ik zou er zelf niet aan beginnen. Twee voedsters samen gaat vaak fout. Castratie en veel ruimte vergroten de slagingskans, maar die van februari 2023 is nog erg jong. Nu zal koppelen wel goed gaan, als ze zo jong zijn vinden ze het vaak wel prima. Maar als ze gaat puberen is de kans groot dat het alsnog misgaat. Dat kan over een maand, maar ook over een jaar zijn, en dan zit je met twee konijnen waar je aan gehecht bent, en die niet samen kunnen.

  Ik zou inderdaad voor een second opinion gaan voor je ram. Veel dierenartsen zijn niet konijnkundig, je moet er echt een treffen die er interesse in heeft. Als je aangeeft waar je (ongeveer) woont, dan is er misschien wel iemand die er een kent.

   

  • Mee eens! 1
 4. Er is altijd een dierenarts die oproepbaar is. Heeft je dierenarts geen bandje met een verwijzing naar de spoeddienst? Anders een aantal dierenartsen in de omgeving afbellen tot je er een vindt die open is.

  Is er een dierenziekenhuis in de buurt? De zijn 24/7 open. Ik weet niet waar je woont, ik weet er alleen in Waalwijk een te zitten.

 5. Gaas dat wel veilig is, is volièregaas. Dat is alleen wel behoorlijk prijzig. Ik heb ze zelf op tegels staan. Ik heb een konijn met heel lichte sore hocks,  ik denk dat je misschien daar op doelt? In hun ren heb ik een dun laagje hooi op de tegels liggen. Gelukkig zijn het niet zulke viezerikken als de andere twee, dus de vloer wordt niet als toilet gebruikt.

  Voor het graafgedeelte zou je misschien eens kunnen kijken of je een zandbak kunt ingraven. Als je een paar gaatjes in de bodem maakt dan kan het regenwater weglopen.

 6. 20 minuten geleden, Kolino zei:

  Bij mij hadden ze dat de laatste keer dus VOOR de dierenarts gedaan, de dierenarts heeft ze daar met een handdoek een beetje droog gedept en de boxen zijn met een papierendoekje weer droog gemaakt. Maar dan sta je daar wel ff van, sorry, ze zijn een beetje nat.

  Ach, Beany plast weleens bij de dierenarts, op de behandeltafel. Daar kan zo'n dierenarts wel tegen, die hebben vast wel erger meegemaakt.

  • Haha 2
 7. 18 uren geleden, Kolino zei:

  's Nachts worden ze ook niet verzorgt, net na sluitingstijd krijgen ze nog zorg en dan zitten ze 12 uur zonder. Ik voel me daar echt niet fijn bij. Weten jullie hoe dat bij jullie dierenartsen gaat? Ik zit me ook af te vragen hoe dat bij een dierenziekenhuis is? Is dat wel 24-uurs zorg?

  Bij mijn dierenarts is er 's nachts cameratoezicht, en volgens mij gaan konijnen met de dierenarts mee naar huis. Het dierenziekenhuis in Waalwijk is 24/7 open, en verleent ook 24/7 zorg. Daar ben je wel minimaal 150 euro kwijt voor een consult, en ik ben twee keer voor een opname van minder dan 24 uur, consult, foto's, medicatie etc. ongeveer 1000 euro per konijnen kwijt geweest.

 8. Ik zou het zelf denk ik tot woensdag aankijken. Als hij onder narcose moet zou ik dat liever donderdag dan vrijdag laten doen, maar dat is uiteraard gekleurd door mijn ervaringen. Ik moest 3 jaar geleden (denk ik) het pinksterweekend in met een konijn waarbij achteraf maar het halve gebit was gedaan, dus ze at daarna nog steeds niet, plus ze had EC gekregen door de operatie. Dan is het een heel lang weekend. Om het verhaal wat te verzachten: het gaat nog steeds goed met haar.

 9. Ja, marters komen ook in woonwijken. Mijn ouders hadden er laatst een onder de motorkap, dat was een ravage. 

  Of katten door kippengaas heen kunnen bijten weet ik niet, maar marters, vossen etc. zeker wel.

  Wat zeker veilig is, is volièregaas. Dat is wel meteen een stuk duurder.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .