Spring naar bijdragen

Renske34

Moderators
 • Aantal bijdragen

  1094
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  12

Renske34 last won the day on 1 Juni

Renske34 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

189 Uitstekend

Over Renske34

 • Rang
  Wortelexpert

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid Holland
 • Namen van de konijnen:
  Ivy en Jip
 • Huisdieren
  Konijnen, katten, ratten

Recente profielbezoeken

1309 profielweergaven
 1. Veel succes vanmiddag, hopelijk valt het mee.. Verhaal komt me bekend voor, mijn voedster gedroeg zich ook zo en verloor flink wat spier. Was ook EC.
 2. Dag forummers, via deze weg bied ik mijn traliekooi aan. Het is een ferplast binnenkooi, oorspronkelijk denk ik voor cavia's bedoeld? Ik heb hem altijd als reserve gehad (en helaas ook gebruikt) als ziekenboeg wanneer een konijn binnen moest/in quarantaine/etc. Mogelijk kan ik er hier iemand blij mee maken. Hij is niet geschikt als permanent verblijf! Ik heb vandaag vier konijnenopvangen gebeld of zij er iets aan hebben, maar allen geven aan dat ze er al teveel hebben staan 😅 Hij heeft flinke gebruikerssporen (denk aan vlekken, knaagsporen etc) maar hij functioneert nog prima. Bijgevoegde foto is er eentje van de kooi in kwestie in nieuwstaat, dus niet de mijne! Daar heb ik even geen foto van. Het is dus echt alleen de onderbak en de tralies. Ophalen in Den Haag
 3. Hoe ziet het basisverblijf van je konijn er nu uit? Of loopt hij altijd vrij rond. Is er een mogelijkheid om dit verblijf af te sluiten voor de kat of is er een mogelijkheid dat je konijn naar buiten kan in de toekomst?
 4. Ik zou dan inderdaad vantevoren een prijs vragen want de prijzen die Evee hierboven noemt komen mij helaas niet bekend voor 😅 Eerder 90 euro voor de eerste foto en elke daaropvolgende foto 50-60 euro. Ook rekent mijn dierenarts altijd wel voor infuus en dergelijke. Het is wel een goede wat hierboven gezegd wordt over de baarmoeder, zeker omdat je zegt dat je voedster niet geholpen is.
 5. Hoe is het met de ren nu?
 6. De fotowedstrijd van september heeft als thema "Herfst". 🍂 De dagen worden weer korter, het is eerder donker en misschien wel tijd om je heerlijk op de bank onder een dekentje te nestelen (de eerste kruidnoten zijn al gespot tenslotte!). Wellicht hebben jouw huisdieren ook een heerlijk plekje om knus te vertoeven. Of misschien trekken ze wel liever sprintjes door de vallende bladeren heen. En sommige dieren "genieten" van de herfstachtige regenbuien door er gewoon middenin te blijven zitten...... Laat zien welke invulling jouw huisdieren geven aan dit thema ! Bewerkte foto's zijn deze maand wel toegestaan, wees dus heerlijk creatief. De spelregels op een rij: - 1 foto per persoon. Je moet zelf je eigen foto inzenden, dit kan een ander niet voor jou doen. - Heb je vorige maand gewonnen? Helaas mag je deze maand dan een keertje niet mee doen. - Bewerkte foto's zijn alleen toegestaan als dit in de opdracht van de maand is genoemd. - Het wisselen van een foto is niet toegestaan, als je eenmaal hebt ingezonden mag je dus niet meer ruilen. - Het is de bedoeling dat het een foto is van een dier dat van jezelf is (tenzij het thema anders aangeeft) en de foto moet door jou zelf gemaakt zijn. - Stemmen mag de gehele maand, en doe je via de "vind ik leuk" knop, rechts onder een bericht. Ook de smileys en hartjes tellen mee als "like". De foto met de meeste stemmen aan het eind van de maand, wint de wedstrijd. - Winnaars krijgen een plekje in het topic met de winnaars van dat jaar en op de bunnybunch facebookpagina, instagram en pinterest. - De winnaar, dat is de foto met de meeste likes aan het eind van de maand, ontvangt een kortingscode t.w.v. 5 euro te besteden in de Bunnybunch Webwinkel. - Het hoeft geen konijnenfoto te zijn, honden, katten, paarden, kleine knagertjes, alle diertjes mogen mee doen, zolang de foto maar aansluit bij het thema van de maand. Lukt het niet om een foto te plaatsen? Dan is het bestand waarschijnlijk te groot. Tips hoe je de foto dan alsnog kan plaatsen lees je in dit topic. Dit topic is alleen voor het inzenden van foto's! Commentaar op de foto's is in dit topic niet toegestaan om het overzichtelijk te houden, maar kun je kwijt in via de link hier onder: Verzin iets leuks en inzenden maar !! Succes !
 7. De winnaar van de wedstrijd van augustus met als thema "fruit"is geworden... @Kristel Coolen met het volgende leuke plaatje: Konijnen zijn heel propere dieren zeggen ze dan 😋 Dan kennen ze Shep en vooral Chibi nog niet 😀 Gefeliciteerd!
 8. Het financiële onderdeel van het houden van konijnen (huisdieren) blijft een gevoelig onderwerp, waarbij meningen verschillen en mensen het misschien nooit helemaal eens zullen worden. Wel is het interessant om te lezen hoe elkaars standpunten zijn en waarop die gebaseerd zijn. Het topic begon oorspronkelijk met het onderwerp dat de opvangen overvol zitten door in coronatijd gekochte konijnen. Zullen we weer een beetje richting die kant op gaan? Financiële overwegingen om een konijn aan te schaffen is een heel onderwerp op zich en jullie staan natuurlijk vrij om hierover in gesprek te gaan maar wellicht op een andere plek 🙂
 9. Wat een vervelend nieuws. Ik heb zelf onlangs een konijn laten inslapen die longtumoren had, niet echt vergelijkbaar. Zij had op een gegeven moment geen trek meer in eten ondanks medicatie en het was niet erg leuk meer voor haar. Hier was verder ook geen behandeling meer voor mogelijk. Het blijft lastig, zelf ben ik huiverig om heel ver te gaan in dit soort dingen omdat ik het heel belangrijk vind dat de kwaliteit van leven gewaarborgd blijft en dat is soms lastig te bepalen. Liever dat ik een konijn dan eerder laat inslapen dan te lang doorsukkelen terwijl het eigenlijk te laat is. Je zou de operatie eventueel kunnen proberen en bij twijfel alsnog je konijn in laten slapen.
 10. Wat lief en welkom! Weet je het geslacht van de konijntjes?
 11. Twee weken is nog niet zo lang hoor, sommige koppels hebben weken/maanden nodig om stabiel te worden. Zolang het niet echt vechten is en beide genoeg rust krijgen en goed eten+drinken zou ik het zo laten. Wanneer is hij gecastreerd? Is er verder iets veranderd in bijvoorbeeld hun huisvesting of de omgeving?
 12. Ik denk dat ze weer even moet wennen. Vaak is het rumoerig en druk in een opvang met vreemde mensen, andere konijnen en geuren. Ik begrijp wel dat ze daar even van moet bijkomen. Hebben jullie haar toen je haar net had tam moeten maken of was ze al redelijk tam? In het geval van het eerste zou ik daar rustig weer mee beginnen, met tam maken. Sowieso houden konijnen over het algemeen niet van oppakken en staan ze het liefst met vier voetjes op de grond. Misschien heb je wat aan onderstaande link, daarin staat informatie hoe je je konijn weer rustig aan je laat wennen. https://www.bunnybunch.nl/informatie/hoe-maak-je-een-konijn-tam
 13. Renske34

  Konijn alleen

  Over leeftijd: ik zou inderdaad aangeven dat je een konijn zoekt tot 3 jaar, dat is echt te overzien. Konijnen gaan zoals hierboven al gezegd is, helaas bijna nooit tegelijk.Ik heb zelf in 1 maand twee konijnen verloren afgelopen maand. Het rammetje ging eerst (hij was pas vier). De voedster een paar weken daarna (zij was bijna zeven) beide aan verschillende los van elkaar staande ziektebeelden. Ik had mijn voedster eigenlijk snel weer willen koppelen omdat ik zag dat ze wegkwijnde. Alleen ik wilde haar gezondheid eerst even wat beter hebben, ze zat niet lekker in haar vel. Even later bleek dus waarom: longtumoren. Hierdoor heb ik haar niet meer kunnen koppelen. Heel toevallig heb ik van mijn voedster ook een askettinkje gekocht. Zoiets heb ik nog nooit gedaan maar zij zat echt heel diep in mijn hart. Ik denk dat het een goede keuze van jezelf is geweest om het op deze manier te doen. Ik merk zelf dat ik er veel troost door ervaar alleen het gemis blijft heel erg. Wat voelt er niet voldoende? Heb je het idee dat je meer/langer afscheid "moet" nemen of is het voor jezelf nog niet voldoende? Er zijn geen richtlijnen voor hoe je het beste afscheid neemt en wanneer iets genoeg is. Je kunt ook je konijn laten koppelen en tegelijk rouwen. Je weet het beste van jezelf hoe je je voelt en je weet ook dat het geen vervangen is wat je doet. Ben je misschien bang wat de buitenwereld ervan denkt?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .