Spring naar bijdragen

Renske34

Moderators
 • Aantal bijdragen

  367
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  6

Renske34 last won the day on February 2

Renske34 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

47 Uitstekend

Over Renske34

 • Rang
  Keutelaar

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid Holland
 • Namen van de konijnen:
  Ivy en Jip
 • Huisdieren
  Konijnen, katten, ratten

Recente profielbezoeken

610 profielweergaven
 1. Renske34

  nieuw vriendje?

  Wat leuk dat je zo'n aanhankelijk konijntje hebt. Met een vriendje (mannetje) zal je haar nog gelukkiger maken dan ze al is. Ze zullen veel naar elkaar toe trekken, niets is leuker dan een stel konijnen samen te zien. Hun natuurlijke gedrag komt veel meer naar voren en hoe ze samen knuffelen: dat is een van de leukste dingen die er zijn! Zelf heb ik nooit verschil gemerkt in hoe aanhankelijk het konijn naar mij werd, dat bleef een beetje het zelfde. Om die reden zou ik het dus ook niet laten. Heb je de website met informatie al bekeken op bunnybunch? https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/post/koppelen-van-konijnen/ hier staat het een en ander over koppelen. Karakters zijn heel belangrijk, je kan inderdaad niet zomaar elk konijn erbij zetten. Beste combi is gecastreerde man met een vrouwtje. Gelukkig zijn de mannetjes in een opvang al gecastreerd, dat scheelt je dus behoorlijk wat geld en vooral gedoe. Ga vooral even kijken bij een konijnenopvang bij je in de buurt, en bespreek ook daar je wensen. https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst/ lijst met opvangen!
 2. Renske34

  Lopend konijn, is dit goed?

  Ik zou uitkijken dat hij niet achterover valt tijdens dit kunstje. Verder weet ik niet of het kwaad kan..
 3. Renske34

  Nieuw hier

  Welkom bij Bunnybunch!
 4. Renske34

  Nieuwe voedster/vriendin voor Bob

  Ik zou het wel aandurven hoor! Laat het ze maar lekker uitzoeken straks in die drie uur.
 5. Renske34

  Nieuwe voedster/vriendin voor Bob

  Goed van je dat je ze niet uit elkaar hebt gehaald πŸ™‚ Goed zorgen dat niemand echt gewond is en dat ze beide wel genoeg rust krijgen om te eten en drinken en keutelen. Maar zo te horen krijgen ze dat nog wel. Spannend!
 6. Renske34

  Konijnen in het nieuws

  Ben ook wel benieuwd, ik zal het in de gaten houden.
 7. Renske34

  Nieuwe konijnenrennen

  Pff haha, wat een gedoe. Nu een dagje thuiswerken voor niets gepland of valt het mee? Ik ben super benieuwd naar de foto's!
 8. Renske34

  Nieuwe voedster/vriendin voor Bob

  voor het koppelen heb je niet perse een hok nodig, als je een ren hebt met twee kartonnen dozen (met daarin 2 uitgangen zodat ze niet ingesloten kunnen worden) dan is dat wel goed. Als je ze telkens weer uit die koppelomgeving haalt dan zorgt dat weer voor wat onrust. Hopelijk lukt het hiermee! Of je moet de mogelijkheid hebben om ze bijvoorbeeld op je slaapkamer te laten of in een andere kamer?
 9. Renske34

  4-tal koppelen met koppel

  Spannend dit! Mijn gevoel zou ook uitgaan naar optie drie van Evee, al heb ik nooit zelf een groep konijnen gekoppeld (alleen ratjes maar dat is niet het zelfde πŸ˜› ) Ik lees in ieder geval mee. Lastig met die inentingen (daar had ik overheen gelezen). Dan haal je een eventuele goeie koppelpoging misschien wel door de war..
 10. Renske34

  Nieuwe konijnen zorgen voor onrust.

  Hoi, wat een vervelende situatie 😞 je hebt van Evee al goed advies gekregen. Weet je welk geslacht de nieuwe konijntjes hebben? Hopelijk heb je de mogelijkheid om ze voor nu apart te houden, in een andere ruimte. Of in ieder geval zo ver mogelijk dat ze elkaar niet zien (geur is soms moeilijk te voorkomen). Afhankelijk van het geslacht van de nieuwelingen: ga je ze allebei nog laten castreren? Als je tegen die tijd gaat koppelen kun je wel weer een topic openen om hier om tips te vragen als je toch gaat proberen een groep te maken, of je kunt eventueel de hulp inschakelen van een konijnenopvang als die in je buurt zit. Al is het maar voor advies.
 11. Renske34

  Nieuwe voedster/vriendin voor Bob

  Hoe lang hebben ze uiteindelijk op neutraal terrein gezeten om echt gekoppeld te worden? Het klinkt als teveel wisselingen tijdens het koppelen. Heb je de mogelijkheid om ze een aantal dagen in een neutrale omgeving te zetten zonder onderbreking? Mogelijk dat ze dan echt aan elkaar kunnen wennen en is de kans op ruzie ook kleiner als ze eenmaal in het permanente verblijf zitten? (en dan heb jij mooi de tijd om dat verblijf in orde te maken voor ze). En als ze eenmaal een goede ruime stevige ren hebben (liefst wel iets overdekt omdat ze buiten komen) is een duur groot hok helemaal niet nodig. Als ze maar een paar goede mogelijkheden hebben voor een schuilhok hebben voor de koudere dagen. Verder is mijn ervaring dat konijnen toch maar in de regen blijven zitten πŸ˜› Kijk anders even in het topic verblijven voor buiten, hier op de pijler huisvesting.
 12. Renske34

  Nieuwe voedster/vriendin voor Bob

  En hoe gaat het met ze @Bente1994 ?
 13. Renske34

  Wanneer de hele nacht samen

  Heb je al een apart verblijf om ze uit elkaar te houden? Ik denk dat ik ze voor nu uit elkaar zou houden, al is het maar voor de zekerheid dat er geen nestje komt, dan ben je verder van huis (Daar is de voedster ook veel te jong voor!) En dan na het castreren twee weken wachten, daarna kun je ze koppelen. Ik denk dat het nu veel te onrustig is voor ze, het wennen aan elkaar duurt toch even en net als ze gewend zijn moeten ze weer uit elkaar. En het kan zomaar dat als je ze later weer koppelt, dat het weer heel anders loopt. Dus mocht het nu goed gaan geeft dat geen garantie voor na de castratie.
 14. Renske34

  Mijn Vlaamse reus heeft hangend oor

  Even goed opletten dat ze niet ziek gedrag vertoont (minder eten, sloom, pijn/knarsetanden) anders even langs de dierenarts. Hopelijk is het geen oorontsteking! Ze is wel heel schattig om te zien πŸ™‚
 15. Renske34

  Wit vloeistof in oog

  Oei ja dat ziet er niet goed uit. Laat je even weten hoe het ging bij de dierenarts? Dit moet wel behandeld worden.
×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .