-
Items
2.656 -
Registratiedatum
-
Laatst bezocht
-
Dagen gewonnen
40
Berichten die geplaatst zijn door Bammyflurry
-
-
Op 20-8-2024 om 20:35, Marjoleink zei:
Zijn er meer mensen met witte konijnen, die erg vies worden? Beany en Clarence zitten buiten, maar wel overdekt. De vacht van Beany is grotendeels gelig om te zien. Achterkant, zijkant, kop, ik denk er maar niet teveel over na wat die twee uitspoken. Het is geen modder ofzo.
Ik heb één vrijwel geheel wit konijn en een konijn met witte poten/onderkant, maar ze zijn allebei mooi wit. Alleen in de winter worden hun poten geel van het stro. Vooral als er stro op sommige plekken wat nat regent geeft het erg af. Maar als ook de rest van het lijfje geel wordt (en eerder niet was, dus zijn eigen kleur is niet sowieso wat geliger) dan zou je inderdaad denken dat er gesproeid wordt.
-
Wat leuk om weer even wat te horen over Ollie.
Ik ben het met @Evee eens dat de verantwoording eigenlijk bij de eigenaar van de andere hond ligt. In de ideale wereld weet elke hondeneigenaar: 'zie je een lijn, doe je een lijn'. Met andere woorden; loopt jouw hond los en zie je een aangelijnde hond aankomen, dan roep je jouw hond bij je en passeer je elkaar aangelijnd. Je groet de eigenaar vriendelijk en loopt rustig door. Maakt niet uit of die aangelijnde hond misschien bang is, loops, net geopereerd, een wegloper of wat dan ook. Die hond zit aan de lijn en dat is voor jou het signaal om je hond bij je te roepen. Honden hebben in principe ook geen belang bij honden die ze niet kennen.Maar.. zoals je al schrijft, lopen er ook honden los die niet weten wat de baas bedoeld als ze geroepen worden. Of ze hebben een baas die denkt dat honden die elkaar niet kennen graag willen spelen. Die, als honden achter elkaar aanrennen, blij roept; 'wat spelen ze leuk he'. Niet gehinderd door enige kennis van de hondentaal. Alles wat achter elkaar aan rent heeft lol! En als het 'hondenfeestje' uit de hand loopt en er wordt gegrauwd of erger, dan moeten ze vooral 'zelf oplossen'. En dat soort hondeneigenaren zijn er erg veel helaas! Vaak zijn deze honden als pup 'gesocialiseerd' met allerlei onbekende honden, omdat men dacht dat dat moet met een pup onder de noemer socialisatie. Daardoor rennen deze (hierdoor helaas niet gesocialiseerde, maar vaker getraumatiseerde) honden nu op elke hond af, om te voorkomen dat de andere hond naar hun toe komt. En daar zit jij dan mooi mee met je aangelijnde hond. Vooral als de baasjes niet geïnvesteerd hebben in een duidelijke re-call.
Je kunt natuurlijk vriendelijk vragen of de andere eigenaar zijn hond even roept. Je mag hopen dat ook zij zien dat jouw hond dit niet fijn vindt. Maar ik merk ook vaak dat het lang duurt voor de eigenaar zijn hond terug heeft. En dat terwijl je dat allemaal met het principe 'zie je een lijn, doe je een lijn' eenvoudig kunt voorkomen. Dat zeg ik dan ook vaak, als zo'n eigenaar weer eens graaiend en duikend achter zijn hond aan vangt.
Maar omdat je het gedrag van andere eigenaren en daardoor hun honden meestal niet kunt sturen, is er eigenlijk maar één manier om van deze overlast af te komen en dat is ergens anders wandelen. Mijn hond is niet geïnteresseerd in onbekende honden en vindt ze vaak spannend. Ik wandel dus ook meestal in gebieden waar ik vrijwel geen honden tegenkom. In de woonwijk steek ik vaak de weg even over als er een baas en hond uit tegengestelde richting aankomt. Dan kunnen de honden elkaar ruimer passeren dan op een stoep en dat geeft voor iedereen meer rust. Of, als je in de verte een hond ziet aankomen, dan sla je even eerder links- of rechtsaf, zodat je elkaar niet hoeft te ontmoeten. Een losloop gebied zou ik niet gauw doen dan, want er zijn altijd mensen die denken dat loslopen daar verplicht is...Weet je trouwens wat de reden is dat hij ineens zo leuk is voor andere honden? Alleen voor reuen? Is hij gecastreerd? Is het zijn geur?
-
Vanmiddag was het hier tegen het huis aan 37 graden. En inderdaad, er staat geen wind. Voel me haast schuldig als ik, samen met de hond, lekker binnen zit bij 25 graden. Maar de bikkels doen het weer zo goed! Elke keer als ik stiekem controleer hoe het gaat ben ik echt trots op ze. Ze liggen of zitten met een rustige blik op het koele beton of in het zand in de schaduw. Soms niet eens echt languit, en ook regelmatig lekker naast elkaar. Toppertjes!
Hoe is het bij jullie gegaan?
-
Luchtvochtigheid is ook een ding. Kun je met je hand voelen hoe koel het in het hol is?
Ik vind rust, naast schaduw, water en een icepod het allerbelangrijkste. Vanmorgen vroeg de konijnenverblijven schoongemaakt en dan merk je toch dat ze de hele tijd om je heen scharrelen. Dat wil je niet met 25, 30 graden. Ook nog wat stro uit de hokken gehaald zodat er lekker veel kaal beton/stenen beschikbaar is. De verblijven zijn ruim 2 meter hoog, dus op de vloer, op de stenen/beton is het het koelst. Rond 16.00 uur komt de zon op de ren, dus dan staan er parasols en leg ik de icepads neer. Morgen al vroeg voeren, zodat ze voldoende hebben gegeten voordat het echt warm wordt. En ze dan vooral de hele dag met rust laten. Regelmatig checken hoe het gaat. Stiekem, want anders komen ze naar mij toe. Pas als de zon 's avonds niet meer op de ren staat voer ik ze weer.Morgenvroeg ook op tijd een eind met de hond lopen en rond de middag alleen even een rondje door het bos waar ik 50 meter vandaan woon. Onder de bomen is het merkbaar koeler dan op straat. En verder ligt ze lekker op de koele plavuizen. O ja, en ik heb nog vakantie-logeetjes. De cavia's staan in de redelijk koele woonkamer. Even in de gaten houden. Eventueel heb ik voor hun ook nog een icepod...
-
Vervelend dat gekwakkel van Zoetje. Hopelijk vind je toch een oorzaak.
- 1
-
Ik heb het idee dat dieren vaak wat anders in dingen als erg koud of erg warm weer staan. Ze nemen het zoals het is en maken zich er niet zo druk over als wij. Ons kleine zwarte Kippie is ook zo'n voorbeeld. Hij heeft afgelopen zomer last gehad van een opspelende ec. Dan drinkt hij enorm veel en plast ook heel veel, is nat van achteren. Omdat hij inmiddels al wat langere tijd niet meer veel drinkt en (nog belangrijker) van achteren nu droog is, wonen hij en zijn vriendin nog buiten. Vooral voor haar is het buiten veel fijner dan binnen, maar alles staat klaar om ze gauw naar binnen (onverwarmde kamer) te verhuizen als ik ook maar twijfel over Kippie's gezondheid. Hij is ook weer wat dikker (met dank aan al die lekkere erwtenvlokken), anders waren ze ook naar binnen gegaan. Kip is zelfs de meest actieve van alle konijnen en de meest enthousiaste eter. Zo'n klein enthousiast kneusje zeg ik altijd. Hoewel hij een pechvogeltje is, vindt hij dat zelf helemaal niet!
Vanmorgen was het water in de drinkbakken voor het eerst helemaal bevroren, zo net hoefde ik alleen het laagje ijs even weg te halen zodat ze weer even kunnen drinken.
- 1
-
Tot nu toe nog geen volledig bevroren waterbakken gehad hier. De waterbakken staan beschut en tot de rand in het stro. Maar dat is natuurlijk geen garantie dat het morgenvroeg niet toch bevroren is.
Normaal geef ik rond 8 uur 's avonds brok, groen en hooi, maar als het zo vriest geef ik het in twee keer, waarvan nog één keer laat op de avond. Dan heb ik een extra keer voor controle, of het water bevroren is en of iedereen nog oké is.
Pleegkonijntje Henri geniet de hele dag van lekker buiten zijn. Vaak zit hij op de stapel tegels en anders op de omgekeerde curverbak van het uitzicht te genieten. Op de stapel tegels heb ik toch maar even een lekkere laag stro neergelegd, zodat zijn wollige billen niet te koud worden 😆 Zijn vrouw Lis houdt de wacht voor het kattenluik die toegang geeft tot de schuur waar ze in een dikke laag stro kunnen als ze dat willen. Daar hebben ze overdag niet zo'n behoefte aan, maar 's nachts gaan ze lekker naar binnen.
Kippie en Sproet zitten, te zien aan de platgetrapte kuiltjes, 's nachts in het tuinhuisje achter een wal van stro te slapen.
Alle konijnen waren net bij de laatste controle goed actief, morgen om 7 uur is weer de eerste voerbeurt.- 1
-
Hier zijn ze alle drie wel ongeveer klaar. Hier en daar nog eens een losse pluk.
-
Ik denk de pinworm. Maar ook tegen pinwormen moet je Panacur (fenbendazol) geven.
-
Ik bedoel eigenlijk ook meer pinnig. Reuen zijn vaak wat goediger.
Mijn huidige teefje is super lief tegen alles en iedereen en vaak niet geïnteresseerd in andere, onbekende honden (met bekende honden kan ze super leuk spelen). Als een andere hond dan iets te lang aan haar achterste snuffelt, kan ze even pinnig van zich afsnauwen zo van 'kappen met dat geneuzel!'. Een reu kan dan echt zo lodderig kijken als hij wordt afgesnauwd. Als hij dan nog een keer denkt te moeten snuffelen snauwt ze weer, maar nu feller. Dan is het echt een pinnekop! Bij 2 teven die ruzie krijgen gaat er vaak pittiger aan toe. Een teef snauwt gerust naar een reu, maar een (intacte) reu zal vrijwel altijd aardig blijven naar het teefje.Maar volgens mij gaan we een beetje off topic inmiddels...🤔
-
Ik heb aangegeven 'geen voorkeur'. Ik heb altijd hele leuke dames gehad en hele leuke heren. En inderdaad, je hoeft niet te kiezen!
In de afgelopen 8 jaar heb ik steeds combinaties ram/voedster gehad. Allemaal unieke dieren met hun eigen leuke kanten, waarbij ik geen algemene voorkeur had voor de rammen of de voedsters. Ik heb meer met het individu denk ik.
Bij honden heb ik wel voorkeur voor teefjes. Lekker bitchy...😄 -
Ja, dat is altijd erg lastig. Je groeit ook mee in situaties, terwijl je misschien, als je er voor het eerst tegenaan zou kijken, sneller een beslissing zou nemen.
En dieren passen zich geweldig aan aan situaties. Zij nemen het leven zoals het op dat moment is, klagen niet. En omdat wij ze beschermen tegen vijanden van buitenaf komen ze soms in situaties terecht die misschien niet wenselijk meer zijn. Maar het blijft lastig om voor het dier het moment te bepalen dat het echt niet meer kan. Waarom vandaag niet meer en gisteren nog wel. Sterkte voor jou. -
Ik heb eindelijk een konijn die dankbaar gebruik maakt van de icepod!
Sproet ligt er zijdelings tegenaan. Niet toevallig een keer, maar ik zie het steeds als de icepods er in liggen.
- 1
-
1 uur geleden, JacB zei:
Mijn moeder past op. Aangezien ik nog steeds ziek in bed lig en niet in staat ben naar de ren te gaan.
Maar ze houdt ze goed in de gaten. Ze geeft ze meerdere keren per dag vers water, doet 2x per dag de wc’s verschonen, geeft om de 4 uur nieuwe icepods en bevroren flesjes water en let op dat ze nog goed actief zijn.
Heb d’r goed opgevoed 😇😜🤣Lief dat ze zo goed op de beestjes past, voor jou ook een rustig gevoel.
Ik moet hier juist zo weinig mogelijk (voor hun zichtbaar) bij ze komen overdag. Ik probeer echt heel stiekem te kijken hoe het met ze gaat, hoe hun ademhaling is en zo en kom niet bij ze in hun verblijf, want dan worden ze meteen erg actief. Voor een keer is dat niet zo erg en ook wel goed om te zien of ze bijvoorbeeld nog zin hebben in een blaadje groen, maar ik doe het met dit weer zo weinig mogelijk.
Sproetje ligt rustig languit en zat net nog wat hooi te knabbelen. Kippie zit bij het gaas in de schaduw nadat hij net bij de waterbak zat. Ik heb met zulk extreem weer altijd erg veel bewondering voor mijn beestjes. Ben eigenlijk gewoon heel trots op die toppertjes!
-
Ha, ha, hier net zo!
Het grootste deel van de ren is schaduw door witte lakens en een parasol. En waar zit ons kleine zwarte Kippie zich te wassen? Inderdaad, op het kleine plekje waar de zon vol schijnt...Ze doen het prima, hebben lekker gegeten.
-
2 uren geleden, mammafelina zei:
Ondanks dat Fluffy en Pip in een ruime ren zitten en ik thuis ben om ze in de gaten te houden vind ik het toch wel erg spannend.
Ik ook hoor! Ben altijd blij als het weer wat koeler is...
-
Weet je wie je er ook heel blij mee maakt"? De merels en musjes in de tuin.
Hier komen man en vrouw merel elke morgen bij de achterdeur om hun paar meelwormpjes schooieren...😁- 1
-
2 uren geleden, Evee zei:
Qua voeding lees ik veel dingen die eigenlijk helemaal niet goed zijn voor konijnen en flink diarree kunnen geven. Aardbei, appel, wortel.
Klopt hoor, zeker bij konijntjes die zich al minder goed schoonhouden.
Mijn konijn krijgt 2x daags twee flinterdunne (je kunt er haast doorheen kijken) plakjes appel of wortel op elkaar waar zijn medicijnen tussen zitten. Geen ronde plakjes, maar die plakjes snij ik in een langwerpig model (ongeveer 1 cm bij 3-4 cm) die hij dan gemakkelijk weg kan werken (voordat hij bedenkt dat er vieze medicijnen tussen zitten 🤣). Fruit als dagelijkse 'groente' durf ik niet te geven.- 1
-
Ik denk ook dat veel van de BB konijntjes in ruime verblijven zitten en baasjes hebben die alert zijn.
Ben het eens met @Eveedat het gevaar vooral zit in konijntjes die in een klein dierenwinkelhokje zitten, in de tuin, in de zon. Met een familie die de komende week op vakantie is en de zorg heeft overgelaten aan een vriendelijke buurvrouw die 1x daags wat biks en water aan het diertje geeft en geen idee heeft hoe het de rest van de dag met hem gaat...- 3
- 1
-
Ik heb ook een konijntje zonder tanden. Ook een hangoortje, die hebben door hun bolle koppies vaker deze problemen helaas.
Ik zie zijn getrokken tandjes ook op de foto. Wat zijn die lang hè? Het trekken van olifantstanden is eigenlijk de enige goede oplossing voor deze afwijking.
Het vorige baasje van mijn konijn (mijn konijntje komt uit de konijnenopvang) liet ook elke keer de tanden knippen/slijpen, want ze groeien natuurlijk heel snel weer aan.
In de opvang zijn de tanden getrokken. Het konijntje kwam bij mij in de pleeg na zijn operatie (en een paar maanden later is hij gekoppeld aan mijn voedster).
Hij moest wel even opnieuw leren eten zonder tandjes. Ze kunnen het eten nu niet meer oppakken met de tanden en niet doorknippen. Ze moeten leren hun tong meer te gebruiken om mee te sturen lijkt het. Alle groenvoer knip ik met een schaar in kleine stukjes en eigenlijk kan hij alles eten. Wat ook goed werkt is bv een klein stukje andijvie oprollen (soort sigaretje van maken) en (als een sigaretje) in zijn mond steken. Hij moet even leren dat hij het naar binnen moet werken tot zijn kiezen het kunnen pakken. Daar kun je hem goed bij helpen. Soms pakt hij een blad of takje wat te lang blijkt te zijn. Dan werkt hij het weer naar buiten en pakt iets anders.
Wat heel goed gaat is witlof. Ik snij een witlof in kleine 'plakjes' waardoor het stevige blad in een soort boogjes komt. Die boogjes pakt hij eenvoudig met zijn tong en werkt ze zo naar binnen. Omdat ze stevig zijn schuiven ze niet zo gauw weg gaan gaan niet dubbel. Een niet te gladde ondergrond is wel handig voor een tandeloos konijn. Dan schuift het lekkers niet steeds voor zijn mond weg. Ik heb mijn konijn vooral in het begin veel uit de hand gevoerd, gewoon om hem te leren dat het best wel kon.Vooral even een beetje oprollen van blaadjes (soort sigaretje er van maken) werkte goed.
Een klein stukje appel of wortel gaf ik in het begin in een klein, smal, langwerpig model gesneden uit de hand. Dat steek je gewoon in zijn bek totdat hij de smaak proeft en zelf verder eet. Of uit de vlakke hand een beetje tegen het bekkie duwen.
Inmiddels eet hij alles zelfstandig. Brokjes (biks) gaat probleemloos en is ook nooit een probleem geweest. Een snackje (van die Supreme Naturals) breek ik in stukjes en eet hij uit de vlakke hand (dan kan hij door tegen mijn hand te drukken het naar binnen duwen) maar inmiddels pakt hij het ook gewoon tussen mijn vingers weg net als de andere konijnen. Het is dus even oefenen, maar hij eet eigenlijk alles. Behalve hooi. Daar eet hij af en toe een sprietje van, maar ik zie hem niet (zoals ik zijn dames wel zie doen) een tijdlang bij de hooiruif zitten knabbelen.
Qua schoonhouden; hij smeert vaak met zijn bdk's en heeft door ec vaak een natte achterkant. Ik maak dagelijks bepaalde plaatsen in zijn verblijf schoon en om de dag de plasbak en de slaapplaats, want die worden erg vies. Hem zelf was ik af en toe van achteren en ik spuit hem steeds in met anti myiasis spray tegen maden.
Ook met het verharen moet ik hem wat helpen door het oude haar te verwijderen.
Het is een konijntje met verschillende gezondheidsproblemen, maar hij is zo ontzettend vrolijk en blij, en een enthousiaste eter, ondanks het ontbreken van zijn tanden!
Hopelijk leert Bobba ook gauw dat er heel veel lekkers te eten is, ook zonder tandjes.
- 1
-
Ik laat ze ook buiten, in hun eigen verblijf.
Kip had ik vorig zomer ook al, maar toen is het niet echt extreem warm geweest. Sproet heb ik deze zomer voor het eerst. Het is dus even afwachten hoe zij omgaan met erge warmte. In jaren daarvoor (met andere, vaak grote konijnen) is het wel ruim over de 30 graden geweest en toen liet ik ze ook altijd in hun eigen vertrouwde verblijf.
Nu is het konijnenverblijf wel zo gebouwd, dat de zon pas aan het einde van de middag naar binnen schijnt. Dan staan er parasols en hangen er eventueel witte lakens voor schaduw. Het verblijf is 2 meter hoog en warmte gaat vaak bovenin zitten. Vlak bij de vloer, zeker op het beton, is het beduidend koeler.De konijnen kunnen zelf kiezen of ze op een houten ondergrond, stro of kaal beton willen zitten/liggen. Ik leg 2 icepods neer als het extreem warm is, maar daar doen ze eigenlijk niet echt iets mee.
Ik laat ze vooral met rust en bij echt extreme hitte controleer ik (of mijn man als ik aan het werk ben) ongeveer elk uur hoe ze het maken. Zoveel mogelijk stiekem kijken, zodat ze niet naar mij toe komen maar rustig blijven liggen.
Tot nu toe ging het altijd goed en maakte ik mij vaak drukker om de warmte dan de konijnen.Ik denk dat een konijn in een klein, laag, houten hokje in de volle zon trouwens wel echt problemen krijgt.
-
1 uur terug, Evee zei:
Let wel op dat honing echt niet geschikt is voor konijnen en veel fruitsoorten en olvarit /babyvoeding ook echt slecht zijn voor de darmen en darmflora. Als het echt doodgaan of medicijnen slikken is, is het de overweging soms waard om het wel te doen. Maar even ter verduidelijking: gezond is dat ook niet!
Klopt hoor! Gebruik daarom om ook echt minder dan een drupje. Echt een heel klein beetje om het blad een beetje plakkerig te maken en omdat konijnen erg van zoet houden. Teveel honing kan diarree veroorzaken.
- 1
-
Grote konijnen kun je ook goed behandelen met tabletten (Panacur KH 250). Een (halve) tablet verpulveren tussen 2 lepels en de juiste hoeveelheid poeder tussen 2 hele dunne plakjes appel strooien. Door het sap blijft het lekker plakken. Of een stukje andijvieblad nemen, daar een heel klein beetje honing op smeren met de achterkant van een theelepel en daar het poeder op doen. Andijvieblad oprollen en het gaat zo naar binnen.
-
41 minuten geleden, Mouchie zei:
het enige wat ik wil is dat mijn manneke een leuk vrouwtje vindt.
Ik sluit mij volledig bij de vorige schrijvers aan. Als inderdaad het enige is dat je wilt, dat je manneke een leuk vrouwtje vindt en dat ze klikken met elkaar, niet alleen de eerste weken/maanden, maar ook de komende jaren, dan is er maar één juiste keuze; geef hem een passend vriendinnetje via een plek waar men weet hoe konijnen koppelen werkt. En dat is via een goede konijnenopvang. Daar vind je de kennis die je zelf vaak niet hebt! Dan doe je wat voor jouw manneke het beste is. En bijkomend voordeel is dat je een konijntje zonder baasje een mooi huisje biedt en geen fokker van zijn overschot afhelpt.
- 1
- 2
Wat is het leukst aan konijnen houden?
in Konijnen overige onderwerpen
Geplaatst:
Ik heb ook het gedrag ingevuld, hoewel de karaktertjes en het 'zorgen voor' ook voor mij als leuk aan konijnen geldt.
Het gedrag is vooral erg leuk om te zien als je konijnen niet alleen hebt. Dat is ook wat ik altijd als argument aanvoer als ik bij iemand kom die een konijn alleen heeft zitten.
Ik kan me voorstellen dat dat, ook voor kinderen, niet veel aan is. Juist die interactie met elkaar is zo ontzettend leuk!
Vooral omdat lang niet elk konijn een gezellig aai-diertje voor mensen is.
Ook het gedrag als je bij ze in het verblijf bezig bent vind ik erg leuk. Vooral het boeve-gedrag! Ze maken je echt heel vrolijk!
De verschillende karaktertjes zijn ook erg leuk. Je kunt soms hele verhalen verzinnen bij hun gedrag en typetje.
Maar ook het sociale en emotionele aspect is belangrijk. Toen mijn man vorig jaar overleed had ik veel aan mijn dieren en de zorg voor hun die gewoon door ging.
Zij waren (en zijn) er altijd voor je. Ik heb ook de pleegkonijnen die in die periode bij ons woonden inmiddels geadopteerd.
Het grappige is dat ik die konijnen dus niet zelf heb uitgezocht, ik kreeg ze van de opvang mee omdat ze een tijdelijk plekje in een pleeggezin nodig hadden.
Lis is wel het type konijn dat ik zelf had kunnen kiezen, maar Henri niet direct (qua uiterlijk). En nu is Henri toch mijn kleine vriendje waar ik super gek op ben. En ik vind hem prachtig om te zien met zijn kleine grijze prik-oortjes en witte vachtje. Zo kan het verkeren!
Mijn konijnen zijn ook zó leuk!
Sproet is een echte diva. Ze is vriendelijk totdat er lekkers in het spel is. Hoewel veel 'boze' alleen zittende konijnen met een vriendje en meer ruimte hun streken vergeten is dat bij Sproet niet zo (voor ze bij mij kwam woonde ze 5 jaar alleen). Ze haalt altijd uit met haar voorpoten naar de groentebak en de hand die hooi brengt.
Als ik op een onverwacht moment een snoepje uit de hand aanbied en ze nog niet in de 'aanvalsmodus' zit gaat het overigens prima. En ook verder is ze een lief dametje hoor! Ik weet hoe ze is en heb er geen problemen mee.
Haar vriendje Smokey is een schatje. Hij komt elke keer als ik in de tuin ben naar het hek. Kan ook uren lang rustig de tuin in zitten kijken naar de vogels en alles wat daar gebeurt. Ik stop hem ook vaak even een blaadje toe. Ook als ik bij het laatste rondje 's avonds met de hond langs de rennen loop, wensen we elkaar altijd even goedenacht. Hij zit ons dan altijd al op te wachten, zó lief!
Lis is mijn knuffie en mijn 'stofzuiger'. Ik strooi groen en brokjes altijd door het hele verblijf en dat is wat Lis geweldig vindt. Ze is lekker lang bezig om alles, tot het kleinste stukje, bij elkaar te stofzuigeren. Met haar hangoren en haar harige koppie is ze een echte stofzuiger. Ze is super lief en ook aaibaar wat wel erg leuk is. Ze gaat er helemaal voor liggen om gekroeld te worden. Ze is een mooie onverstoorbare tegenpool van haar kittige vriendje Henri.
Henri is een klein, vrolijk mannetje. Als het etenstijd is en het duurt hem te lang, dan is zijn vrouw Lis de pineut. Hij duwt tegen haar aan en gromt tegen haar.
Maar Lis laat zich niet gek maken door hem en negeert hem. Henri reageert erg goed op zijn naam. Waar hij ook is, als je hem roept komt hij altijd aangerend. En als je hem dan overdreven enthousiast met je stem begroet en om hem lacht, maakt hij de gekste bokkensprongen. Je kunt hem helemaal dol maken. Hij eet graag snoepjes uit je hand. Reageert direct als hij plastic hoort knisperen.
Ja, konijnen zijn geweldig!