Ga naar inhoud

Eefje

Moderators
 • Items

  14.095
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  229

Alles dat geplaatst werd door Eefje

 1. Gijs had ook te pas en te onpas blindedarmkeutels op ss en trovet. Ik ben graanvrije brok gaan voeren, heel kleine hoeveelheid en nu gebeurt het vrijwel nooit meer. Wellicht het proberen waard, hier was dat DE oplossing.
 2. Hoe ziek is je voedster? Ec symptomen betekent niet meteen doodziek liggen tollen. Bij alleen een scheve kop hoeven ze echt niet naar binnen. Volledig natte onderkant is niet heel handig met deze kou. Dus kijk wat er nodig is. Samen in de schuur is ook prima. Het is heel wisselend hoe konijnen omgaan met een ziek maatje. Mijn vorige ram was in zijn eerste koppel niet dominant en was strontvervelend toen mijn voedster net gecastreerd was. In zijn tweede koppel was hij wel dominant en was hij juist super lief voor die voedster na haar castratie. Je weet gewoon niet hoe het gaat lopen, ook niet hoe ziek je voedster gaat worden. Het kan ook erg meevallen. Mijn vorige ram heeft ook symptomen van ec gehad die na 2 dagen behandelen weg waren en nooit meer terug zijn gekomen, dat kan ook he. Ik zou ze nu beide in de schuur zetten en dan zie je wel hoe het loopt en handel je op wat je tegenkomt.
 3. Speelsheid sluit ec niet uit hoor, pas als ze flink ver heen zijn daarmee. Een voormalig lid heeft een konijn gehad dat maanden met een gebroken rug rond heeft gelopen, was bijna niks aan te merken. Hele minimale dingetjes die kwamen en gingen. Dus laat je daardoor aub niet voor de gek houden.
 4. Ik zou het af laten hangen van het konijn. Het konijntje waar ik regelmatig bij gespoeld heb vond het wel vervelend, maar ging niet totaal over de flos. Zij was ook heel tam en vond het niet erg om gehanteerd te worden. Even snel, zoals Joke zegt met enige kracht flats door die neus, keer niezen, snoepje erin en klaar. Bij mijn huidige konijnen geen haar op mijn hoofd die ze dat aan zou doen. Die zijn dagenlang totaal van slag als ze alleen maar denken dat je ze oppakt.
 5. Ik vind het wel meevallen met de pech. Mijn huidige konijnen hebben alleen soms in de rui buikpijn, verder nog niks, wel even afkloppen. Die andere konijnen hadden weleens wat, maar dat is verspreid over vele jaren. Eentje is met 5,5 jaar ingeslapen , die had daarvoor nooit wat en toen wel iets wat niet te verhelpen was. 2 verloren aan snot, ze hebben daar nog een paar jaar prima mee geleefd tot het niet meer ging. Die zijn allebei ongeveer 9 geworden , dat is een prima leeftijd. Het hoort wel bij konijnen houden. Meestal moet je ze laten gaan omdat ze wat mankeren en niet meer te redden zijn ik zie het eerder als geluk als ze nooit wat hebben. Ze zijn kwetsbaar. Ik kijk er inmiddels ook wel anders naar. Ik geef ze een goed en fijn leven en de medische zorg die ze nodig hebben en reƫel is. En als het tijd is laat ik ze inslapen. Ik ben er meer nuchter en realistisch in geworden. Wat niet wegneemt dat mijn hart telkens breekt als ik ze niet kan redden. Maar dat vind ik eigenlijk ook wel mooi, dat ik zo'n emoties kan voelen om zo'n beestje. En niet kunnen redden is natuurlijk niet waar. Ik heb ze allemaal een mooi en fijn leven gegeven, dat is het beste en enige dat je voor ze kunt doen.
 6. Heel vervelend inderdaad, en herkenbaar. Het zijn wel dingetjes die er een beetje bijhoren. Gasbuikjes en haakjes zeggen vaak weinig over de algehele gezondheid. Mijn konijnen raken steevast een keer verstopt tijdens de rui, maar zijn gewoon gezond. Dit heb ik met 4 van de 5 konijnen gehad šŸ¤·. Gasbuikjes en verstoppingen kon ik op gegeven moment prima zelf oplossen, dus de kosten vielen wel mee. Maar haakjes, e cuniculi (gelukkig heel mild), middenoorontsteking, blaasproblemen, snot, daarvoor moest ik wel naar de dierenarts, maar gelukkig kwam dat niet zo frequent dat de kosten en zorgen echt een probleem waren. Alleen bij 2 snotteraars in vergevorderd stadium was het lastig om de kwaliteit van leven goed in te schatten. De vragen die Evee stelt zijn belangrijk. En je financiĆ«le draagkracht natuurlijk. Je moet het wel kunnen betalen. Wat betreft schuw en chagrijnig zijn, ik heb hier twee eikels zitten die altijd schuw en chagrijnig zijn, maar deze hoef ik vrijwel nooit te pakken of behandelen, dus daarvan ben ik niet zo onder de indruk. Bij deze konijnen zou ik geen langdurige behandelingen doen, niet wekenlang dagelijks medicatie geven als het er onder dwang in moet bijvoorbeeld. Niet omdat ik dat niet wil doen, maar omdat ze daar dan wekenlang zo ernstig onder zouden lijden dat ik ze dat niet aan wil doen voor een onzekere uitkomst. Mijn vorige voedster was heel erg tam, die heb ik probleemloos heel lang en vaak kunnen behandelen tegen snot. Veel medicatie ging er vanzelf in en ze vond het niet erg om aangeraakt te worden. Mijn ram die ook chronisch snot had heb ik teveel behandeld, zonder resultaat. Achteraf heb ik daar spijt van, hij vond de behandelingen verschrikkelijk. Ik had het na de eerste twee behandelingen op zijn beloop moeten laten en tijdig voor inslapen moeten kiezen. Al doende leert men. Ik vind dat je dat mee moet nemen als je kwaliteit van leven beoordeelt en behandelingen overweegt. Maar akkefietjes als haakjes en gasbuikjes zijn daarin wel anders dan ziektes en onzekerheid of ze er bovenop komen na wekenlang behandelen. Dat duurt meestal maar om een paar dagen, dat doe ik met deze twee konijnen ook wel indien nodig. Je onzekerheid kunnen wij niet wegnemen, we kunnen je hooguit wat overwegingen en ervaringen meegeven. Heel fijn dat je een goede dierenarts hebt, dan kun je ook vertrouwen op zijn of haar mening en oordeel. Blijf goed in overleg!
 7. Ik heb ook twee van die rotzakken. Het is hier ook met een koppeling na een paar weken fout gegaan en de voedster is teruggegaan naar de opvang. Nu gaat het met dit huidige koppel toch alweer ruim twee jaar goed. Nou ja, er is wel veel onenigheid rond eten, met af en toe een pluk haar die uitgetrokken wordt en ze jagen elkaar flink na, maar het is nog nooit tot vechten gekomen. En daarbuiten liggen ze veel samen. Je kunt er niet echt wat aan doen. Als het hierop mis gaat is de match niet goed. Enige wat ik doe is zorgen dat ik het eten heel snel neerzet en dat ik zelf snel de kamer weer uit ben, mijn aanwezigheid zorgt ook voor onrust, zeker als ze eten hebben.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .