Ga naar inhoud

Voordroog


Deeskuh88

Aanbevolen berichten

Misschien een behoorlijk bekende vraag (weet zeker dat ik er wel eens iets over gelezen heb hier), maar mogen konijnen voordroog? Echt hooi is dat niet te noemen namelijk.. De zoekfunctie van bb werkt bij mij niet (net als de 'what's new'-knop overigens), en via google kom ik niet echt een duidelijk 'ja' of 'nee' tegen. Het probleem is dat mijn vaste hooi-adres (de manege) door hun hooibaaltjes heen is. Ze hebben nog grote balen van 300 kg, maar om die nou mee te gaan slepen.. ;) Ze hebben wel voordroog waar ik dus zo wat van mee mag nemen, maar dat heb ik nog maar niet gedaan. Nu zitten ze dus weer aan het dierenwinkelhooi, maar met 4 vreten ze ons daar bijna arm aan. If not, dan ga ik maar op zoek naar een tijdelijke andere hooileverancier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk, dat is duidelijk :) Is het ook bekend waarom?

Konijnen krijgen van voordroog hooi bacteriën in hun spijsverteringskanaal waardoor ze van het ene op het

andere moment enorme diarree krijgen.Deze kan zo ernstig zijn dat zij er op enkele uren van kunnen sterven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voordroog en kuilgras is niet goed voor een konijn.


 


Kuilgras heeft liggen gisten in een kuil met plastic eromheen. Je ziet toch weleens die "bergen" bij een boerderij, met zwart plastic eromheen en soms autobanden erop? Daarin/daaronder ligt het kuilgras. Het is erg vochtig en schimmelt ook snel. En dat zie je niet snel in vochtig hooi. Ik ben ook geen fan om het aan paarden te voeren. Voordroog is ongeveer hetzelfde als kuilgras.


 


Ik vind kuilgras geschikt voor oa koeien en schapen, maar niet voor paarden en konijnen. 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Het ruikt ook een beetje licht zurig maar voor paarden met een stofallergie is het wel een uitkomst.Ik vind het ook meer voor koeien geschikt,maar de vorm van opslaan zal voordelen geven tegenover droog hooi wat je binnen moet opslaan.Kuil kun je in plastc gewilkkelde balen het hele jaar buiten laten liggen.Maar er is onder kuil/voordroog een hoop kwaliteits verschil ik heb super mooi spul gezien en kuil wat wel op shag leek zo vies en donkerbruin.hier in de buurt word het erg veel gegeven.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt Michelle, er is inderdaad heel veel kwaliteitsverschil.

Van dat donkere zurig ruikende zou ik ook niet aan mn paarden geven. Maar je hebt ook voordroog wat net iets droger is, wat dan wel weer heel mooi spul is ( voor paarden).

Voor boeren heeft het nog een voordeel.

Het hoeft niet zo lang te drogen, want voordat je een hooibaaltje kan persen moet het toch al een paar dagen op rij droog zijn en gedraaid worden en in ons land is dat niet altijd even simpel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .