+ Toon categorieën

Fotoverslag castratie van een konijn

06/01/2017 11:17:00

In maart 2005 werd Kismo, een hollander-kruising rammelaartje gecastreerd. Zijn eigenaresse was hierbij aanwezig en heeft een fotoverslag gemaakt van de operatie.

Meer informatie over castraties van konijnen vind je in dit artikel.

Kismo wordt vastgebonden op de behandel tafel. Hij is nu al volledig onder narcose!Luguber... Ik weet het. Maar dit is Kismo nog MET ballen!Nu hij toch op de behandeltafel lag heb ik mooi zijn gebitje kunnen controleren. Zag er prima uit!De haren worden verwijderd, en de ballen ontsmet.De eerste snede is hier gemaakt. Het is een heel oppervlakkig sneetje. Het sneetje is gemaakt in het vliesje dat om de bal zelf heen zit.


De bal wordt uit het vliesje gedrukt en afgebonden. Dit gebeurt zo dicht mogelijk op het vliesje.De bal is er nu afgeknipt en wordt voor de zekerheid nog een keer afgebonden om bloedingen te voorkomen.De tweede bal wordt uit het vliesje gedrukt. Deze ging lastiger dan de eerste bal.De twee overgebleven stompjes. Er werd nog onderhuids nog vloeistof bij gespoten. Daarna werd het vliesje er weer overheen getrokken en vastgehecht.De ballen van Kismo in de wasbak. Op de achtergrond staat een flesje. Dit is betadine zeep. Mijn dierenarts waste voordat ze begon hiermee haar handen.

 

Meer weten over castraties?

Castratie en sterilisatie bij konijnen
https://www.bunnybunch.nl/informatie/castratie-en-sterilisatie-bij-konijnen

 

Fotoverslag castratie van een voedster
https://www.bunnybunch.nl/informatie/fotoverslag-castratie-sterilisatie-voedster

 

Fotoverslag castratie van een ram
https://www.bunnybunch.nl/informatie/Fotoverslag-castratie-konijn

 

Zorg voor en na een operatie
https://www.bunnybunch.nl/informatie/zorg-voor-na-operatie-konijn

Bewaren

Bewaren

Geplaatst in Konijnen medische informatie Door  
Labels:
castratie    koppelen    gezondheid