Ga naar inhoud

Myxomatose


Nilasbeestjes

Aanbevolen berichten

Wij zijn jammer genoeg 2 konijntjes verloren aan myxomatose. Ze zaten buiten in een 3 verdiepingen groot houten hok en grote open ren.

We hebben alle bakjes en flesjes verwijderd, alle bedekkingen en karton. Het hok staat nu 2 weken leeg.

Ondergronds hadden ze een tunnelstelsel, waar we natuurlijk zelf niet in kunnen. Bovengronds ook nog enkele houten huisjes, het grote kasthok is ook van hout.

Is het veilig om hier terug konijntjes in te huisvesten ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

8 uren geleden, Nilasbeestjes zei:

Wij zijn jammer genoeg 2 konijntjes verloren aan myxomatose.

Welke regio (provincie) woon je? Hier op de Veluwe nog niets over gelezen. Wij zijn er ook een keer een konijn aan verloren. Hebben nog gedokterd maar het heeft allemaal niet geholpen. Als ik alles geweten had, had ik hem eerder in laten slapen. Het was niet om aan te zien. Hele dichte ogen bijv. Een vaccinatie bestond er toen nog niet.

En wat Evee zegt doen: t.z.t. konijnen uit een opvang halen want die zijn gevaccineerd. Persoonlijk zou ik even tot het nieuwe jaar wachten. Om nu gelijk konijnen in die kou neer te zetten. De ziekte wordt door stekende insecten overgebracht. Veel insecten zullen nu doodgaan door het vriezen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .