Ga naar inhoud

Hoe brood geven


Miniburg

Aanbevolen berichten

Niet geven!

Het schijnt helemaal niet goed te zijn voor konijnen, dus je kunt het beter niet geven. Ik gaf vroeger ook gedroogd brood aan de konijnen, maar de laatste tijd zijn er steeds meer onderzoeken die uitwijzen dat het niet goed is voor de gezondheid, en dus heb ik besloten het niet meer te geven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier vinden ze brood ook super lekker!! Omdat ik meestal niet het geduld heb om brood te drogen, krijgen ze hier een stukje cracotte (zo'n cracker), daar zijn ze super blij mee! Geef meestal een stukje ter grootte van ongeveer 2 postzegels, en dan een keer of 3 per week (net wanneer ik eraan denk). Misschien niet het meest gezonde wat je kunt geven, maar ze zijn er gek op en naar mijn idee is het ook niet slecht voor ze (zitten per slot van rekening ook veel vezels in)

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik ga mee met Shanty.

Elke week is er een nieuw onderzoek, daar word je knetter van.

Vroeger werden honden 16 jaar met tafelafval en brood.

Konijnen kregen brood, brood en brood.

Gespecialiseerde dierenvoeding is een enorme handel.

Ik heb vaak overschot van stokbrood, laat dat kei en keihard worden en dat vinden ze geweldig om op te knagen. Ik zou niet weten wat er slecht aan is, is water en meel, beetje zout maar niet overdreven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Wj geven de onze ook dikwijls een harde boterham. Ze krijgen dit meestal wanneer ze in de keuken los mogen lopen. Als ze dan uit hun kooi komen en ik geef ze niet direct iets te eten, dan blijven ze mij alle twee aanstaren en achtervolgen tot ze iets te eten krijgen! Niet te doen die vreetkopjes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Natuurlijk mag het wel, maar met mate, zeker als je bedenkt dat hun natuurlijke voedsel gras en onkruiden is. Zie het als 'snoep' en geef gewoon een korstje, of een klein stukje, om ze te belonen. Mensen zouden beter ook geen gebakjes en chips eten, maar als je het af en toe doet, ga je er niet aan dood en word je er ook niet ziek van, ook al is het ongezond. Dus ik vind het ook wat overdreven om het helemaal niet meer te geven. Zeker als je verder vooral groente/kruiden/gras/hooi voert en weinig biks en weinig fruit, dus je gewoon aan het gezonde voedingspatroon voor konijnen houdt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .