Ga naar inhoud

Tanden


Beausluis

Aanbevolen berichten

Ik maak me nog steeds zorgen over Koffie… Tandjes zijn bijgeslepen maar je ziet die tandjes zo ver vooruit.. De dierenarts zei dat ik de tandjes naar achter moest duwen maar dat laat ze me niet toe. Enige tips om haar rustig te houden terwijl ik de tandjes bekijk? 
 

338A12D4-0C73-43E6-85EA-3D44F92CE1EB.thumb.jpeg.5da6f26395f737744305d82b20500e11.jpeg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heel eerlijk, doorgroeiende voortanden is een aandoening waarvoor ze elke 4 weken ongeveer onder verdoving moeten om te laten bijslijpen. Behoorlijk prijzig, en ook een aanslag op de gezondheid (elke keer narcose).

 

Dat is de reden dat er vaak voor operatief verwijderen wordt gekozen. Maar laat dat alsjeblieft wel bij een goede konijnenspecialist doen, als er een stukje tand blijft zitten bij die operatie, groeien ze namelijk weer terug. En houd er rekening mee dat het een dure ingreep is. Duurder dan het slijpen. Maar dan ben je er als het goed gedaan is wel voor de rest van het leven vanaf (als het niet goed gedaan is, mag je na een paar maanden weer terug en kun je weer elke 4 weken laten slijpen).

 

Maar met wat duwen op de tanden ga jij de stand niet kunnen corrigeren hoor!

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

@EveeJa.. die dierenarts zei dat Koffie een ongelukje heeft gehad vroeger waardoor haar tandjes niet meer goed op elkaar staan.. Ik weet het niet precies meer. Maar de dierenarts zei inderdaad dat ik de snijtandjes elke dag een beetje naar achter moest duwen zodat ze weer goed groeiden. 

  • Verward 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .