Ga naar inhoud

Overal plassend konijn


Aanbevolen berichten

Ik heb een klein probleem En weet niet goed hoe ik eraan begin. Ik heb een mannetje ( niet gecastreerd) dat sinds kort een nieuw kotje heeft ( was van een vorig konijn ( vrouwelijk ) ) en sinds hij daar in verblijft begint hij overal te plassen. Zijn kot verblijft ook naast het kot van zijn broer ( niet gecastreerd ) De urine begint ook op de andere konijnen te raken en hun koten. Wat kan ik doen om hem niet meer overal te laten urineren? 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Een rammetje moet altijd gecastreerd worden, omdat hij anders niet gekoppeld kan worden aan een vriendinnetje en dat is noodzakelijk voor een konijnwaardig leven (zie linkje hieronder). Ook als de voedster gecastreerd is en niet meer zwanger kan worden, moet het rammetje gecastreerd worden anders hebben ze geen leven: ram wil continu de voedster dekken, maar de voedster kan niet weg uit het verblijf. Komt in mensentaal uitgedrukt op verkrachting aan de lopende band neer. Voor beide konijnen vreselijk dus.

 

Jouw rammen ruiken elkaar (nu zeker met al dat gepies) en dat frustreert hen, ze willen hun territorium afbakenen om de ander uit hun territorium te krijgen dus markeren ze zich een ongeluk, maar de ander verdwijnt maar niet!

 

Een "kot" is altijd te klein voor konijnen (als je tenminste een hok zonder ren eraan vast bedoelt). Ze hebben per koppeltje minstens 4 m2 ruimte nodig op hetzelfde niveau, omdat ze minstens een paar sprongen en huppels moeten kunnen maken en die ruimte moeten ze 24 uur per etmaal tot hun beschikking hebben. Verdiepingen van een hok tellen dus niet mee! Groter is altijd beter en grote konijnen hebben natuurlijk meer ruimte nodig (zie linkje hieronder).

 

Waarom heb je je twee rammen niet gecastreerd (nog)? (zie linkje hieronder)

 

Een konijn, samen of alleen?
https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijn-samen-alleen

 

Castratie en sterilisatie bij konijnen
https://www.bunnybunch.nl/informatie/castratie-en-sterilisatie-bij-konijnen

 

Tips voor het maken of kopen van een konijnenhok (huisvesting algemeen)
https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenhok-kopen-maken-tips

 

 

  • Mee eens! 6
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .