Ga naar inhoud

Lekker snacks voor mijn konijnen


Lizzy de konijn

Aanbevolen berichten

Hallo, Ik heb mijn konijnen nu rond de 5 weken (ze zijn denk rond de 3 maanden) Ik wil ze graag lekker verwennen met iets lekkers bijv sla of iets anders, Mijn konijnen heb ik ergens gekocht bij een dierenwinkel waar ze denk ik nog nooit iets van groente hebben gehad, Nu wil ik ze graag laten wennen aan iets lekkers, Maar ik weet niet of ze te jong zijn,En want handig is als ik ergens mee ga beginnen met voor het eerst iets van groente eten, en wat mogen ze eten?, Alle tips zijn welkom🤗🤗🙌

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ze nog nooit groenten hebben gegeten is het handig te beginnen met wortelloof, andijvie of witlof.

 

Je begint met een stukje ter grootte van een postzegel en kijkt dan of er geen diarree van komt. Is dat niet zo dan geef je iets groter en zo blijf je het opbouwen.

Bouw het trouwens wel met 1 soort per keer op. Mocht er slecht gereageerd worden op de groenten dan weet je waar het van komt.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier vind je een lijst met wat ze wel en niet mogen eten. Andijvie, wortelloof en witlof worden door de meeste konijnen goed verdragen, vandaar dat we aanraden om daarmee te beginnen.

https://www.bunnybunch.nl/informatie/groenten-fruit-kruiden-konijnen

En hier kun je uitgebreid lezen hoe je konijnen laat wennen aan groente:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/groenten-voeren-konijn

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .