Ga naar inhoud

Niet meer zindelijk


Lotte507

Aanbevolen berichten

Hallo konijnenvriendjes, 

 

Ik heb een konijn van zo'n 5,5 jaar. Altijd is hij zindelijk geweest (in hetzelfde hoekje in zijn hok plassen). Nu is hij laatst ziek geweest waardoor we hem 2 weken lang snachts niet terug in zijn hok hebben opgesloten zoals we altijd deden. Tegenwoordig plast hij niet meer in zijn hok, maar op de banken. Hij gaat zitten en laat het gewoon lopen. We hebben geprobeerd om hem overdag nu ook een uurtje in zijn hok te sluiten, maar dan houdt hij het op en pist hij zodra hij uit zijn hok is. Hij is wel al gecastreerd. 

Hebben jullie misschien tips over hoe we hem weer zindelijk kunnen krijgen? Hij jeeft de gordijnen al kapot geknaagd en het zou jammer zijn als we straks ook nieuwe banken moeten kopen 😕

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat voor ziekte heeft hij gehad? 

 

Is er in het territorium verder niets veranderd, behalve dat hij los heeft gelopen? Geen andere huisdieren erbij of een baby in huis of zo iets?  Is het geen idee om een ren te kopen, en die aan het hok vast te zetten / de onderbak van het hok er in te zetten, zodat hij hok+ren heeft met voldoende leefruimte, waar hij geen kwaad kan, ook niet als hij plast of knaagt? 

 

Onzindelijkheid kan ook voorkomen bij zieke konijntjes, bij dingen als blaasgruis, blaasontsteking of EC. Als medische redenen zouden kunnen, zou ik aanraden om komende week een dierenartsbezoekje in te plannen voor controle. En dan, als het lukt ook wat urine mee te nemen (kun je met een leeg, schoon spuitje opzuigen en meenemen naar de dierenarts voor onderzoek). 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .