Ga naar inhoud

Wanhoop-poging


aeqaetas

Aanbevolen berichten

Ls,

 

ons konijntje likt en bijt de onderkant van haar pootjes kapot, helaas is dit de tweede keer dat ze dit doet. Vorige keer is het weg gegaan door nog onbekende redenen. Ik zal proberen alles te vertellen wat meerdere DA's en wij zelf geprobeerd hebben te doen voor ons.

 

Luna is een binnen konijn van nu ongeveer 5 jaar, ze zit lekker bij ons in huis. Ze is de meeste tijd uit de kooi en loopt lekker los op haar kleed of bij ons op de bank. bij de dierenarts is alles na gekeken qua bloed, ontlasting en haar huid zelf, hier is helaas niks uitgekomen. Ze eet en drinkt nog steeds goed, alleen haar ontlasting is af en toe wat slecht doordat ze stukjes verband op eet. Tevens is ze nog steeds erg levendig en wil ze het liefs de hele dag met ons knuffelen.

 

Ze heeft als ondergrond dekens die gewassen zijn in neutraal zeep, Ze eet de meeste tijd hooi en een klein beetje bix. Ze heeft heel veel dingen als afleiding alleen helaas geen maatje, volgens de dierenarts zou het dus mogelijk verveling kunnen zijn. Alle soorten zalf zijn er al opgesmeerd en ook haar pootjes worden elke dag door ons in het verband gedaan om te zorgen dat de wond niet erger word. Helaas heeft ze het laatste onaangetaste pootje ook ontdekt, en nu zijn dus alle pootjes kapot gelikt.

 

Wij zitten nu dus met onze handen in het haar, en weten niet zo goed meer de volgende stap. Ik hoop echt dat iemand nog een goede tip heeft voor ons, want wij vinden het verschrikkelijk dat luna pijn heeft.

IMG_3562.PNG

IMG_3563.PNG

IMG_3564.PNG

IMG_3611.PNG

Link naar reactie
Delen op andere sites

dit is duidelijk een verstoord gedragspatroon. Het is net zoiets als nagelbijten, het is heel moeilijk af te leren. Veel afleiding (maatje?) is eigenlijk het enige wat helpt. Als ze zich een moment verveeld zal ze meteen weer beginnen te bijten aan haar pootjes. Het is een soort verslaving als het ware. Afkicken dus...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zou het ook zo kunnen zijn dat het konijn sore hocks (zere hakken) heeft en dat vanwege de pijn eraan gelikt en gebeten wordt? Ben je bekend met sore hocks? Sommige konijnen hebben een verkeerde stand van de achterpoten waardoor er teveel druk op komt, er ontstaan drukplekken die uiteindelijk wondjes worden. 

Krijgt ze pijnstillers?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .