Ga naar inhoud

Konijn bespringt de andere konijnen


Esther0608

Aanbevolen berichten

Hallo.

Ik heb 3konijnen in een buitenhok (2x3m) 1 gecatr. mannetje, 1 ouder vrouwtje en een jong vrouwtje( nog geen jaar) , sinds een paar dagen rent het jong vrouwtje steeds achter de andere 2 aan, het ouder vrouwtje bijt wel van zich af maar het mannetje is een goedzak en laat zich steeds opjagen, ik dacht eerst dat het mannetje dominant was en het jongste vrouwtje onderaan de ladder stond, is het jongste vrouwtje loops ofzo en wat valt er aan te doen. voorheen konden ze het met z`n drieen heel goed vinden

bvd

gr

Esther

Link naar reactie
Delen op andere sites

als je een heel jong konijntje samen zet met andere konijnen, dan gaat dat vaak goed. Het jonge konijntje is vaak 'onderdanig' en laat alles over zich heen komen. Naarmate ze ouder worden, wordt hun karakter gevormd en kunnen ze in een keer ander gedrag vertonen. Het kan dan inderdaad zo zijn dat ze een stuk dominanter worden. Dat is het risico van een klein konijntje koppelen aan oudere konijnen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat Evadonatella hierboven aangeeft, en... Twee vrouwtjes en een mannetje gaan zelden goed. Voedsters zijn vaak heel dominant. Bij een drietal valt er vaak eentje buiten de boot. Is het een optie om bij een opvang je drietal met nog een ex-ram te koppelen?

Konijnen worden overigens niet "loops", dat is iets voor honden :lol:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haha nee dacht al dat loops niet klopte maar wist zo snel geen ander woord, er zou dus nog een ander gecastr. mannetje bij moeten, we hebben de ruimte wel dus dat is een mogelijkheid, van de dierenarts kregen we het advies om ook nog even te checken of het jonge vrouwtje wel een vrouwtje is (volgens de winkel welmaar ja..)dus dat gaan we vanmiddag eerst doen,

We laten dit nog wel even weten

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oke dat zou mooi zijn Esther! Ik zou je willen adviseren om even contact op te nemen met een opvang in je buurt, die zullen je wel uitleggen hoe het gaat. Meestal breng je jouw groepje dan daarheen en dan zoeken zij een ex ram uit die bij de groep past en dan worden ze daar gekoppeld. Eenmaal weer thuis is het handig om ze dan eerst even allemaal samen in een neutrale ruimte te laten om te kijken of het nog altijd goed gaat. Maak het bestaande verblijf goed schoon en verander en een en ander in zodat het voor ze alle vier een "nieuwe" ruimte wordt.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

46 minuten geleden zei SuzanneKnuffel:

Dat had je eigenlijk al veel eerder moeten doen aangezien je voedster al vruchtbaar is. Succes!

Ja dat is inderdaad niet heel handig, stel het is een ram, heb je straks een nestje en dat zou echt alles helemaal in de war schoppen :( Laten we hopen dat het een voedster is!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .