Ga naar inhoud

Stampertje heeft maden


Ainariel

Aanbevolen berichten

Nomyasis is 4 weken werkzaam, die van Beaphar 12 weken las ik op de verpakking. Dus wel even goed kijken welke je haalt, want het maakt blijkbaar wel verschil.

 

Ja die van Beaphar inderdaad, ik had de bijsluiter al gelezen. Vraag me af wat het verschil is, eens even googlen. 

Vreemd genoeg zijn ze beide op basis van Ivermectine en ook beide 0.5 mg/ml. Dus waarschijnlijk kun je Beaphar ook eens in de vier weken herhalen. Net als Nomyasis. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, volgens mij zijn het ook wormen. Hij lag vanavond bij me en ging na een uur knuffelen naast me op de bank. Springt weg en zie weer keutels met wormpjes erop. Voor de zekerheid beiden toch maar in een badje gedaan met dat vieze spul (uit voorzorg, stel dat het wel maden zijn dan was ik morgen te laat) en morgenvroeg bel ik de dierenarts om keutels te testen. Ik heb echt geen vleesvlieg meer binnen gehad, dus het lijkt me sterk dat het maden zijn en het hok wordt uiteraard regelmatig verschoond. Op het moment heb ik niet eens huisvliegen in huis.


 


Maar het lijkt me echt stug: ze hadden ook nomyiasis spray op. Dus dan zouden ze beschermd moeten zijn lijkt me.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Alles stond hier net echt in alarmfase 1 hoor. Was echt over de zeik. Maar goed, wormen kan elk dier hebben, zelfs mensen kunnen het krijgen. Kuurtje en klaar is de ellende. :)


 


Hij had ze overigens ook de vorige keer al, want ik heb 2 of 3 van diezelfde beestjes gezien. Daarna niet meer. Maar nu gaan ze eraan. ;)


Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeetje wat een verhaal zeg.

Ik ben er ook altijd bang voor.

Maar ik kijk mijn nijnen ook niet na want net als jij zegt het zijn kijkkonijnen. Meeste kijk ik wel regelmatig even houd ik het gewicht bij enz. Maar zoals Kaya heb ik in die twee jaar maar 5 keer in mijn handen gehad. Dat diertje is echt panisch en gaat ondergronds. In zo'n zandren is het helemaal moeil ijk om vliegen buiten te houden.

Jouw verhaal maakt me extra bang nu.

Ik dacht al toen jij in het begin schreef dat het wormpjes waren denk dat je beide had. Hebben ze hier ook gehad toen ik ze pas had.

sterkte dikke knuffels Belleke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb liever wormen dan maden. ;) Ik vraag me alleen of hoe een binnenkonijn in hemelsnaam aan wormen kan komen. Ik las ergens dat het ook bij geboorte kan en op een later tijdstip uitbreken, maar als ukje van 10-12 weken zat hij al 28 dagen aan de Panacur dus dan zou het van de geboorte af wel over moeten zijn toch? :)


Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja, als kind kon ik ook regelmatig tabletjes innemen. Ik zat overal in te spelen en weddenschappen met vriendjes af te sluiten (je durft geen chips met zand te eten!). :$ Dus tja... Maar goed, die twee aan de kuur en dan is over 2 weekjes alles weer helemaal goed. :) En dan hoop ik ook dat ik voorlopig de dierenartsen niet meer hoef te zien. Het zijn ontzettend aardige mensen, maar net als de tandarts zie je ze liever niet. ;)


  • Vind ik leuk 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat is Stampertje toch een dramakoning. Pffff vreselijk. De panacur is hier gewoon 1 dik drama. Hij wil niet zo de medicijnen, dus het wordt inwikkelen met een handdoek. Hij wist er zich tot 4x toe uit te wurmen en toen was ik er klaar mee. Even heel streng gemopperd en toen ging hij mak als een lammetje het spul innemen. Cassie vindt de panacur heerlijk, alleen de handdoek is niet zo leuk. Maar ze houdt zich netjes vind ik, ik heb haar in 1x het spuitje kunnen geven. Heel wat flinker dan die verwende flapoor. ;)


Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh haha kent hij dat woord nog steeds! :D

Ik bedoelde dus met happerdehap dat je dat altijd zei om melk te geven ;)

Het hoeft trouwens niet per se fruithap te zijn hoor, geraspte appel bijvoorbeeld kan ook natuurlijk. Of geraspte wortel, zoiets. Of prakken door banaan of aardbei.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is echt een toverwoord hier. Ik moet zo opletten, want sinds hij af en toe lekker buiten in de ren mag, loopt hij dus uit zichzelf al naar buiten (ik was van de week de panelen voor de deur vergeten). Als ik zeg: "Stampertje, kom es hier!" dan hopst hij wel op me af, maar je denkt toch niet dat ik hem mag oppakken en naar binnen brengen? Ben je gek? Veel te gezellig buiten. :P


 


Ik roep dus "happerdehap" en hij rent naast me naar binnen om wat lekkers in ontvangst te nemen. Veel makkelijker. :) Zo krijg ik ze ook in hun hok. En je moet ze 's morgens zien als ik zeg: O jullie hebben nog helemaal niet happerdehap gehad! Stamper begint tegen het deurtje te springen en Cassie duwt haar kop onder Stampers buik en lanceert m door hun verblijf. :P


  • Vind ik leuk 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zal es kijken of ik hun ontbijtmoment kan vastleggen deze week. Want ik moet er altijd erg om lachen. Vooral om die lompe acties van Cassie. :D Ik moet straks voor die beagle ook een toverwoord bedenken (de stichting raadt dat aan omdat ze zo ontzettend eigenwijs zijn). Ik ben al druk aan het denken hierover. :)


Link naar reactie
Delen op andere sites

Helaas, ze wilden de bananenhap niet helemaal opeten. Cassie nam 3 likken en Stamper kwam halverwege en vond het best. Dus ik moest het alsnog proberen in een 2 ml spuitje te proppen en ze in een handdoek wikkelen. :s Ik denk dat ik ze morgen gewoon eerst via een spuitje de panacur geef en daarna beloon met bananenhap of perenhap. Dan zit er ook wat positiefs aan. Mijn man opperde om het in een stukje gedroogd brood te spuiten, maar ik denk dat dat niet gaat werken en brood geef ik ze liever niet meer.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .